Sååå KÖRT!

Det är omöjligt, dömt att misslyckas, SÅ kört och ju mer tiden går ju mer kört är det.
Snart har hela fredagen runnit iväg. Jag ville först inte gå upp i morse, tyckte jag kunde ligga kvar och mögla, förmultna bort till en torr jordhög och sopas upp på en skyffel och slängas ut i en död buske.
Upp kom jag, blev sittandes mer eller mindre stirrande rakt ut i intet utan en min, utan vilja, motivation eller dyligt.

Ralph kom hem vid 11:30, han fick en kram, vi bytte några meningar, han gick ner och köpte massa godsaker till mig och rastade Roy.

Jag åt aprikospuré och sedan scones och fransk noughat, sedan gick vi och la oss.

Firfin sover ännu och jag tänker på destruktiva saker och misslyckandet med B-uppsattsen.

Kan INTE finna en liten glad, positiv, motiverad tråd.

Jag behöver duscha och tvätta håret, men jag har inte lust, inte ork.

Allt känns så meningslöst.


(18:50)

Jag hamnade i duschen och när jag ändå stod där kunde jag ju passa på att tvätta håret och då kunde jag ju passa på att färga håret också, så nu sitter jag plötsligt här med färg i i håret och en påse på huvudet.

Firfin har vaknat.

(20:00)

VI HAR ANMÄLT INTRESSE PÅ 3 LÄGENHETER IKVÄLL!!
En 3:a på Levertinsgatan, en 4:a på Bruno Liljeforsgatan och en 3:a på Almqvistgatan.

Nu ska jag skölja ut färgen.

Hoppa av?

Alltså det går åt helvete med min B-uppsatts, det går på tok för långsamt, jag har såååå mycket kvar, har inte ens gjort 1/3 eller ens 1/5!! Den ska lämnas in på måndag eller om det var tisdag.
Jag försöker, jag har försökt verkligen, men det går inte frammåt ändå eller det går SAKTA, extremt sakta. Klarar jag inte detta så hoppar jag av skolan och kanske livet också.
Livet är inte värt att leva om jag inte fixar detta och skammen som kommer komma när jag insett att jag misslyckats, den kommer inte vara nådig.
Om jag inte fixar denna uppsatts och redovisning så vad fixar jag då igentligen, INGET, INGENTING ALLS!! Då kan jag väl bara skita i livet.

Idag var jag hos läkaren, jag ska trappa ut min Tegretol från 800mg/dag till 0mg/dag och om det går bra så ska jag sätta in Lyrica istället.

Firfin jobbar även inatt men han fick faktiskt ledigt imorgon, så då får han en lite längre helg istället. Saknar honom och det gör Roy också.


Har inte hört något om lägenheten vi skickade in intresse på igår. Jag vill veta NUUUU hur vi ligger till kömässigt!!

Ska nog gå dit och kika i helgen hur det ser ut där, om det är ballkong eller uteplats.


Kanske skulle packa ner sakerna här i lådor, finns ju minst 3 anledningar att göra det. Hmm... orkar inte just nu och har inte lådor.


Hmm... böcker är jobbiga när man ska till att flytta, väldigt obra att ha många böcker, men både Firfin och jag älskar böcker, både att köpa, ha och läsa dem.


Lyssnar på Dead can dance.


Är jag trött?


LGH

Idag var en dålig dag, jag åkte hem på lunchen och meddelade inte ens att jag drog hem.
Hemma sov jag några timmar.

Ikväll har jag och Firfin gjort en intresseanmälan på en lägenhet!!! =)

Mitt psykologiarbete ska ämnas in i början av veckan och jag har VÄLDANS mycket jobb kvar på det!!! Iiiiikkk!!! STRESS!!!
Känns som att jag verkligen försöker hålla ut, hålla ihop tills det är gjort, vad som händer sedan vågar jag knappt tänka på.

Söta katter

Idag beslöt vi oss för att hälsa på en vän och hans två katter. De bor nära oss men det var ändock cirka 2 månader sedan vi hälsade på.

Vi höll på blåsa bort på vägen dit!!! Jag avskyr när det blåser!!!

Väl där så träffade vi hans två små söta katter Zelda och Zorro, Zelda hade vi träffat förr men inte Zorro som kom till vännen i mellandagarna. De är SÅÅÅÅÅ OTROLIGT SMÅ OCH SÖTA!!!

Jag tog många bilder på Zelda och Zorro men även Firfin, jag och vår vän fastnade på flera bilder, nästan alltid med en katt i famnen.

Nu är vi hemma, jag har redigerat bilder från dagen och bränt en CD-skiva till vännen med de bilder som togs där idag. Firfin sitter och spelar WOW och Roy ligger här bredvid mig på soffan och sover sött. Appropå att djur och barn är söta när de sover ... undra om djävulen också är söt när han sover...?! Haha

Jag har inte pluggat ett skit under mitt sportlov, det är skapligt synd.

Tur att min läkare har skickat remiss till NVE nu så att jag snart kan börja prova ut rätt dos av Concerta så att jag kan börja använda hjärnan på ett effektivt sätt, kunna fokusera och så.


Här kommer några av dagens bilder.

Den helfärgade katten är Zorro, den fläckiga/prickiga är Zelda och den mörkhåriga människan/varelsen är Firfin och den rödhåriga är ju jag. Hihi

image106 

image107

image108

image109

image110

image111

image112

image113

image114

image115

image116

image117

image118

Återlämning

Här om dagen ( i helgen) så blekte jag håret igen, men blont kan ni glömma att det blev, blev bara  lite ljusare. Först trodde jag att det blivit rödblont när håret torkat, men när jag såg bilderna  efteråt så såg jag att det inte var rödblont. Vad har jag för sorts syn??

I förrgår färgade jag håret rött och mandarin, det blev inte så bra, så nu färgar jag håret rött och hoppas resultatet blir mer täckande.
Ett hiskerligt färgande här! Stackars mitt hår.

Idag måste jag ner på stan och återlämna mina fjärrlånade böcker om Mynchhausen syndrom/by proxy. Irriterande att det var just idag och inte imorgon istället.

Undra om Firfin är tillräckligt frisk för att vi ska kunna åka hem till två vänner och äta pannkakor imorgon. Stackarn har ont i halsen.
Jag är nästan frisk, lite hostig bara.

Igår kom min kontaktperson förbi här med en påse med lite av varje, det var massor av mandariner, en bukett gula tulpaner, en kruka med några gula blommor som inte slagit ut ännu, en påse med chokladgodisar och två matlåder med lax och potatisgratäng. Verkligen snällt!! =) Hon tyckte vi behövde något uppmuntrande efter våra sjukdagar eller under våra sjukdagar.


Här kommer bilder från i helgen och igår.


image101

image102

image103

image104

image105


I en sal på lasarettet

Jag tycker mycket om den visan, den är så fin men väldigt sorglig. Är mer eller mindre uppvuxen med den visan, mamma spelade ofta den visan på kasett.

http://www.youtube.com/watch?v=zY-LmBI_fac


I en sal på lasarettet 

I en sal på lasarettet 
där de vita sängar står 
låg en liten bröstsjuk flicka 
blek och tärd med lockigt hår. 

Allas hjärtan vann den lilla 
där hon låg så mild och god. 
Bar sin smärta utan klagan 
med ett barnsligt tålamod. 

Så en dag hon frågar läkarn, 
som vid hennes sida stod: 
Får jag komma hem till påsken 
till min egen lilla mor? 

Läkarn svarar då den lilla: 
Nej mitt barn, det får du ej, 
men till pingsten kan det hända 
du får komma hem till mor. 

Pingsten kom med gröna björkar 
blomsterklädd står mark och äng, 
men den lilla sjuka flickan 
låg där ständigt i sin säng. 

Så på nytt hon frågar läkarn 
som vid hennes sida står: 
Får jag komma hem till hösten 
till min egen lilla mor? 

Läkarn svarar ej den lilla, 
men strök sakta hennes hår, 
och med tårar i sitt öga 
vänder han sig om och går. 

Nu hon slumrar uti mullen 
slumrar sött i snövit skrud. 
Från sin tåligt burna längtan 
har hon farit upp till Gud.       

Halsinfektion

Igår mötte jag upp en vän  och hans dotter på stan och följde med dem hem, sedan åkte vi hem till två andra vänner och deras två barn, där var också en annan tjej vi lärt känna genom Attention. Vi bjöds på pannkakor innan vi allihopa åkte till Attention och åt blåbärspaj med glass.
Firfin dök upp mot slutet och en väninnas mamma som var där skjutsade hem oss och hunden Roy som vi hämtade upp smidigt på vägen. Schysst! =) Vädret var ju inte direkt något vidare promenadväder.

Hela eftermiddagen var jag lite hostig, kändes som tillfällig torrhosta, men den blev värre och värre, någon sorts halsinfektion. Jag har gurglat saltvatten för att döda bakterier i hals och mun.
Klockan är ju mitt i natten, cirka 02:45 och jag kan inte sova på grund av halsen. =(
Hoppas inte halsen blir värre, jag vill inte ägna sportlovet åt att vara sjuk med Firfin och inte kunna göra ett skit.

Idag skrev jag mina första rader på psykologiarbetet!!! =) Nu när jag fått till de första raderna så kan jag kanske komma igång mer, få lite flyt. Hade tänkt försöka ge lite till att skriva på det under lovet.

Senare (13:00)

Har ett recept och ett paket att hämta ut på torget närmast mig och det har jag satt som dagens mål, samt att i samma veva boka en tvättid.
Jag borde åka till stan och hämta ut ett recept åt mig, min medicin tar slut i helgen och den finns bara i stan. Jag orkar INTE ta mig till stan och tänkte eventuellt göra det imorgon istället.
Jag är så trött att jag får ångest av att jag måste ner till torget bara att hämta ut Roys medecin och paketet, jag vill bara lägga mig ner och sova eller slappa. Har inte fått i mig frukost eftersom jag vägrar svälja ner mackorna med vatten.
Hade jag inte blivit sjuk så hade jag orkat, för då hade jag sovit bättre inatt.

Jag har blivit sänkt, jag är ledsen över att blivit sjuk nu igen precis under lovet också. SOM OM JAG INTE REDAN HADE BRIST PÅ ORK DÅ!!! =(

Känns nästan som jag är på väg att hosta upp lungorna ibland. :P

Det räcker inte med 4 diagnoser, en ledsjukdom och motstånd från samhället, nej jag måste drabbas av dessa tillfälliga sjukdomar också och inte utspritt, nej då här kör vi allt på rad. Vad har välden mer att erbjuda mig för skit?

Folk springer runt och trallar och ler och är levnadsglada och jag fattar inte varför, jag fattar inte hur. Folk säger jag är stark, folk säger det är ett under att jag ens lever. Jag är INTE stark, titta på de som trallar och ler, har de ingen bakgrund då eller, inget skit i bagaget, VA??!!! Lever de i en liten glad bubbla och blundar för det de varit med om kanske? Eller är de så att de är så in i helvete starka? Om de som trallar är starka så ÄR jag svag i jämförelse, det är inget under att jag överlevt. Härrejisses vi ska väl klara mer än vad jag varit med om.
Jag har vänner som varit med om betydligt värre, speciellt en och hon är FRISK idag!!! Tänk er va, hon är FRISK, glad, fullt fungerande med styrka och mod!!
Jag är inte stark.

Usch vad trött och less jag är.

Psykologidagen

Hade ju psykologi hela dagen, satt mest själv med min B-uppsatts, men var faktiskt med runt 15 minuter på lektion idag. Hehe.
Det går sååååå trögt med uppsattsen!!! Jag blir stressad. Jag behöver någon runt mig som jag kan fråga saker när som helst, någon att bolla mina tankar och dumma frågor med, någon som hjälper mig att reda upp i mitt huvud och hjälper mig att komma igång.
Jag har rubrikerna och ska börja på inledningen, men allt låter så fel i huvudet.

Jag är SÅ trött nu, helt slut och ska nog vila. Jag är inte på bästa humör och känner mig låg och besviken på mig själv och ensam.

Som en tjej sa idag "Solen skiner iallafall".

Kollade lägenheter idag, inte en enda ny lägenhet. =(

HAHA jag kollade på skumsläckaren i skolan efter innehållsförteckning, det fanns ju ingen sådan, så nu vet jag ändå inte vad skummet innehåller!! Dumma brandsläckare!!

"The Grudge"-förbud

Igårkväll såg vi "The Grudge" 1 & 2, jag tyckte då inte att någon var speciellt läskig, 2:an var nog mer läskig än första, men jag har sett betydligt läskigare filmer. Efter inatt har Firfin infört "The grudge"-förbud för mig. Det som aldrig brukar hända efter skräckfilmer har hänt, jag hade MARDRÖMMAR HELA NATTEN!! Har gång på gång kört naglarna i Firfin och jämrat eller skrikit, krypit ihop och haft mig. Firfin sa att det var tur att han var där, annars hade det varit synd om Roy. Haha ... mmm. =9

Vad gör jag uppe före 08:00 en söndag???!!! Nä nu ska jag lägga mig igen.


SENARE (ca 23:00)
Ikväll har jag babblat massa kan jag börja med att säga.
Tidigare ikväll satt jag i soffan och började filosofera om bränder, brandsäkerhet, att fly ut ur ett brinnande hus utan att bli skadad, om brandsläckning, vad det finns för olika brandsläckare och vad brandsläckare innehåller, framförallt undrade och undrar jag delvis fortfarande vad en skumsläckare igentligen innehåller. Jag har funderat över om man kan tillverka egna brandsläckare.

Det finns flera olika brandsläckare, vattensläckare, skumsläckare, pulversläckare, fettsläckare, kolsyresläckare och jag lär väl säkert missat att nämna någon/några.

Efter diskussion om brandsläckning, vilopaus på soffan med Roy och sedan en jobbig promenad till mamma där vi lämnade Roy, så gick vi på hemvägen till Mac Donalds, promenaden hem därifrån var inte så trevlig då det småregnade.

Jag har för femtielfte gången konstaterat att jag inte kan koncentrera mig på mitt psykologiarbete vare sig hemma eller i skolan, det är ett stort och stressande problem. Jag MÅSTE komma igång att skriva på det nu för att hinna få klart det i tid. Jag funderar om jag skulle kunna koncentrera mig bättre hos en vän.
Jag skulle nog kunna koncentrera mig på ett tåg eller på en buss, men det blir ju dyrt om jag ska åka på en flera timmars resa till någon okänd stad och sedan hem igen. Tur och retur till Kiruna?? Hmm... njeeee skulle inte tro det va!!
Åka runt runt runt på en stadsbuss, njaaaa inte det, jag skulle bli störd av alla högljudda ungar och ungdomar.
Hade underlättat att studera hemma om jag hade ett städat, mysigt arbetsrum med en arbetsbänk/skrivbord med en skrivbordslampa. *Suck* GAAAHHHH jag behöver mer utrymme!!!!!

Skola imorgon, tjohooo... det är mitt älsklingsämne (ok svenska älskar jag också, men det har vi inte just nu på schemat) men tjohooo är ironi, jag nästan bävar, jag är rädd att inte kunna prestera något. =(

Jag BORDE lägga mig nu, men jag har ingen lust, det händer för mycket i huvudet, för många tankar om olika saker som snurrar omkring. Jag önskar jag kunde greppa tag i varje tanke och bena upp dem på ett papper eller nått.

HIT MED CONCERTA NUUUUU!!!! Ack denna väntan...

Värdelös dag

Hela dagen har hittils varit värdelös, jag är off, jag vill ingenting, vill inte heller äta, vill igentligen inte finnas och jag är lättretlig.
Ända sedan igårkväll då jag åkte hem så har jag funderat en massa och kom fram till att jag ville skriva ner det men visste inte hur det skulle gå till, sen dess blev tankarna bara mörkare och när jag gick upp idag efter en dröm där jag hade ett onödigt bråk med Firfin i en tvättstuga så var jag bara svart nästan.
Trots detta mörker började jag fundera över priser på inglasning av balkong och när jag inte hittade det så fick jag ett aggressionsutbrott och skrek och förbannade att företag inte skrev ut sina priser. Vad har jag för nytta av all information om inglasning om jag ändå inte skulle ha råd med det???!!! Firfin som var mitt i sitt städande sa att företag inte skriver ut priser, men han hjälpte mig söka och vi fann ett ställe som skrev ut priser och det var dyrare än jag trodde, om man inte gör jobbet själv, det var mest hantverkarna som kostade.
Jag ville glasa in den ballkong vi eventuellt får i vår nya lägenhet som vi inte fått tag i ännu.

Firfin har hittils gått i två omgångar till sophuset med alla sopor, diskat, pantat flaskor, handlat salladskol och mandariner till mig, sopat alla golv, dammtorkat alla golv och nu är han på långpromenad till OK för att köpa batterier till sin MP3-spelare eller vad det nu heter. Överskottsenergi?

Jag sitter med en oljeinpackning. Måste förbereda håret för en omgång blekning och färgning som kommer ske om 1-2 veckor (beror på när färgerna kommer som jag beställt från England).

Vi skulle verkligen behöva boka tid i tvättstugan, men jag orkar inte med att tvätta.

Avskyr vardagliga, nödvändiga sysslor!!!!!!

Kort & konkret

Dagen har varit till belåtenhet, inga fallande bomber eller minor, har varit här och där och lite där också. Intag av fika och mat i gott sällskap. Dagen svepte förbi.
På bussen hem kom jag på att det är ju så många tankar i mitt huvud och jag skulle vilja skriva ner dem ordentligt, men jag vet faktiskt inte om jag kommer klara av det, kanske.

Roy fick sina klor klippta idag. =)

Bilder på egot och en liten Roy idag. Jag är sååååå ego!!! Hahaha. Nej faktiskt är jag inte så ego som man skulle kunna tro. ;)

image97

image98

image99

image100

Igår och idag

Igår var jag på dåligt humör, jag satt mest bara av engelskan på förmiddagen, efter lektionen sa jag till lärarinnan att jag kanske inte kommer på kören, att jag inte är på så bra humör, att jag har för många påfrestningar, är stressad över skolan (rädd att inte hinna med allt) samt en del annat och hon var förstående och tyckte det var helt ok att jag gick hem och tyckte jag skulle fokusera på psykologiarbetet och inte ställa för höga krav. Svenskajobben får komma i andra hand om jag får tid och  ork över.
Åkte hem efter lunch. Hemma vilade jag, senare vilade jag några timmar till innan jag la mig för natten.
Firfin gick ut med Roy.

Hmmm... jag tycker INTE om rövslickare, det äcklar mig! Det är en sak att göra bra ifrån sig och sköta sig i skolan, men inget rövslickeri tack, uscha!!! =P

Idag ska jag på samtalsterapi, sen blir det en kort fika med min kontaktperson och efter det ska jag eventuellt hem till en god vän som eventuellt kan behöva mig hos sig nu.

Min förkylning är inte helt borta ännu, men på god väg. Ska nog ta en sup chinagarden idag med.

Just ja den 1/2 bytte jag god man, jag tror det kommer funka bra. Måste någon dag ta mig förbi min förra gode man och ge någon present som tack för hjälpen.

Nej nu måste jag pyssla med annat här.

Är på lite bättre humör idag iallafall.


SENARE IDAG

Mötet gick väl bra hos min samtalsterapeut. Nu kommer kontakten med henne bli betydligt glesare eftersom jag ska börja en ny terapi med en ny terapeut och som jag fick veta idag så kör man inte olika terapier paralellt med varann. Jag och min separationsångest!!! Så rädd att förlora hon jag har nu, tycker mycket om henne ju. Först och främst ska jag möta den nya och se om kemin kommr funka.

Jag åkte aldrig till min vän, det ordnade sig där på annat  vis och jag skulle mest bara blivit överflödig.

Jag har fått veta min årsinkomst idag, så nu kan jag när som helst skicka in vår intresseanmälan till HSB. =) Ja vi fick ju inte lägenheten vi ville ha, men vi ska ju stå i kö för om det dyker upp en annan lämplig lägenhet för oss.

Jag är trött.

Bilder på mig från tidigare idag. =9

image91

image92

image93

image94

image95

image96

Dålig sömn

Klockan är drygt 06:00, jag har varit vaken en stund nu efter en dålig sömn. Inte lätt att såva när man är förkyld, fast min fästman kan minsann sova.

Jag skrek sent igårkväll när jag la mig, jag skrek för att saker och ting inte var som jag ville. Täcket var fel, det rann ur näsan och jag kunde inte slappna av. Firfin vaknade och lugnade ner mig, jag la mig på hans bröst och kunde höra de lugnande hjärtslagen medan han strök mig lugnande så jag till sist kunde försöka somna en stund iallafall.

DUMMA FÖRKYLNING!!

Ja vad gör man den här tiden på morgonen när man är förkyld och trött?

Idag ska jag masa mig till marsvinen och mata dem, hämta ut pengar och fylla på mitt busskort och möjligen köpa något att tröstäta hemma. Jag kommer vara död efter denna tripp, jag dör bara av att gå ut en sväng med hunden. Det kunde varit värre, btydligt värre har jag varit med om, så jag borde vara lite glad åt att det inte är en hämskare förkylning och jag ska vara glad åt att det inte är sommar just nu.

Kanske ska vila lite här på soffan.

Förrgår, igår & idag

I förrgår blev det jobbigt, jag bröt ihop. Minsta lilla får mig att bryta ihop, jag är så skör, för många påfrestningar. Jag ville åka in, eller hade tankar på att det vore ett lämpligt alternativ, men jag tänkte att de inte skulle "köpt mina argument" och jag måste ta hand om min hund och om mammas marsvin.

Igår var jag hem till en vän några timmar, det var trevligt. Trivs så bra i hans sällskap. Vi hade roligt, han får mig att skratta. =) Han är en riktigt god vän.

Jag kände igårkväll att jag var lite snuvig och idag bröt förkylningen ut. Snuva, nysningar, trötthet, svettningar, yrsel, orkeslöshet.
Vi har tittat på två filmer, sista vi såg var "Sista vapnet".

För övrigt... GUUUUUD VAD CHINAGARDEN (eller vad det heter) är ÄCKLIGT!!!!! Drack det imorse mot förkylning och ville sen inte ha något mer idag, smakade VIDRIGT!!!!!

Måste ut med pälsmonstret innan jag lägger mig, Firfin har lagt sig redan, han är också förkyld.

RSS 2.0