JAG VILL NUUUU!!!

Tålamod är inte min sida och det ihop med att jag alltid tror att jag förlorar något om jag inte ber om det omedelbart.

Vi tittade på utbudet av lediga lägenheter igår och fann ju en bra lägenhet direkt, hyran är precis strax under det vi kom fram till skulle vara den högsta vi klarade av för att få lite pengar över  till annat som veterinärkostnader och så. Den ligger på våning 2, vilket är såååå bra, ingen kallhyra men ändå inte något läskigt markplan och vi får ju ballkång!! =) Det är visserligen en 3:a och vi ville hellre ha en liten 4:a än en större 3:a, men det kommer vi nog inte finna här heller så. Vi får dela på det vi kallar lekrummet.
Den ligger bara 2 minuter från den vi bor i nu. Nära till soprummet och tvättstugan. SÅÅÅ BRAAA!!!
Jag VILL HA DEN LÄGENHETEN!!!! VILL VILL VILL VILL!!!
Måste fylla i intresseanmälan först och ta reda på årsinkomst och annat tjaffs.

Idag ska städas, handlas mat och jag ska nog tvätta Idas skägg om jag får tid över.

Kusin kommer ikväll. =)

Bilstädning

Idag sov jag länge. Även om jag la mig tidigt igår och gick upp vid 08:00 så hade jag sovit länge, men jag la mig igen drygt en timme senare och sov. Jag var tydligen trött.

På eftermiddagen städade vi ur bilen som ska till skroten, sedan kom Firfins mamma hit och vi åt på restaurangen här och fikade. Det var trevligt. =)
Nu lastar de in diverse grejer från skrotbilen till mammans bil och ska köra till Lidingö med det och ställa in i ett förråd, samt lasta in skrotbilens vinterdäck i bilen. Firfin lånar mammans bil till imorgon så att mamman slipper köra hit igen och tillbaka till Lidingö. Skrotbilens vinterdäck ska ju skrotas med skrotbilen.

Jag sitter här hemma med två fybenta varelser och tänker på att jag BORDE plugga, men kan inte ta mig för det.
Satt och läste några sider ur en av de engelska böckerna om Münchhausen syndrom tidigare idag och förstod väl en del av det.

Hihi gulligt, Ida väntar på att Firfin ska komma hem, hon tycker tydligen om honom. =)

Vi skulle handlat mat idag för kommande dagar, men inte blev det så inte, vi får ta oss an det imorgon.

Oj kom på nyss att jag inte var hemma när medecinlarmet tjöt klockan 18:00! Stackars hundarna och grannarna! Allrahelst stackars hundarna. Tur att larmet slutar tjuta av sig själv ganska fort. :P Ska väl ta min medicin då appropå tjutande av larm. Hehe

Läkarbesöket

Idag var jag på läkarbesök hos min nya läkare. Min vän var med som moraliskt stöd. Mötet gick bra, läkaren var effektiv och kunde sin sak och hon hade till och med läst igenom min journal innan!! Fick höjning av min Tegretol igen, nu blir det 400mg två gånger per dag. Fick nytt recept med 6 uthämtningar.
Efter läkarbesöket fikade jag med min vän på ett café, sedan kom två bekanta (goda vänner till min vän) och hämtade upp oss båda och vi åkte hem till min vän och fikade lite till innan jag åkte hem till hundarna.

Pinsamt var det när jag gick in i trapphuset hemma och hörde att mammas hund (som jag är hundvakt åt) "skrek" och jag undrade hur länge hon "skrikit". Stackars mina grannar!!

Meningen är att jag ska dammsuga idag och det ska jag också, det har jag bestämt.

Just nu väntar jag nervöst på samtal från min förra terapeut. Man kan undra varför jag ska prata med henne, men det har att göra med att vi skule haft ett sista överlappningssamtal som aldrig blev av av olika orsaker, bland annat för att hon bytte arbetsplats. Jag har sedan inte velat ringa förrens jag mått hyffsat bra men när jag mått hyffsat bra så hade jag inte tid eller glömde bort. Två gånger senaste halvåret har jag ringt och inte fått tag i henne, men idag fick jag det och hon var upptagen och ja nu väntar jag som sagt på att hon ska ringa upp.
Jag är ju inte i min bästa period, men ändå, har haft en bra dag och så och det får räcka som grund.
I det stora hela så har det ju hänt mycket bra sedan jag senast träffade henne, har ju genomgått utredningen och fått mina diagnoser, jag har fått en medicin som ger resultat, jag går i skolan, jag får bra ord av lärarna på mina arbeten och så, ja även av eleverna! Jag är förlovad och det funkar jättebra med min Firfin.
Minns inte om jag flyttade efter eller strax innan vi hade vårt senaste samtal.
Jag har eller inte varit inlagd på över ett år. =) Jag har arbetat med mina rädslor och ja säkert annat också som jag inte kommer på just nu.

Hundarna blir inte ensamma på måndagen och tisdagen, min kusin kommer hit på söndagkväll och stannar till tisdag och tar hand om och är sällskap åt de små fyrbenta här. Om mamma inte hunnit bli frisk och kommit hem tills dess så tar min kusin med sig min mammas hund hem till sig.

Hundvakt

I tisdags såg jag ett sms från min mamma när jag hade kommit hem från skolan och handlade på Ica, hon hade åter åkt in på sjukhuset, men av annan orsak än den brutna foten denna gång. Så åter ombads jag ta hand om hundarna. Jag var ganska slut efter dagen och inte alls beredd på detta utryckande så jag var tvungen att låta mig andas ut ett tag innan jag tog bussen hem till mamma. Hos mamma funkade inte internet, så jag vilade tills Firfin kom dit och vi tog taxi hem med hundarna.

Igår var jag tvungen att vara hemma från skolan motvilligt eftersom jag hade hundarna kvar här. Roy hade klarat sig själv, men Ida är svår att lämna, man vet inte om hon tänker ägna tiden åt att "skrika". Jag kunde vara hemma igår för att det inte var ämnen som jag sattsar på. Hade velat se filmen på engelskan på förmiddagen, men kören på eftermiddagen gjorde inget att jag missade ...
Gårdagkvällen blev jävligt jobbig för mig och det slutade med att jag gjorde något dumt, kunde inte låta bli helt enkelt. Det blev för mycket för mig, jag var trött och fick ingen ro att vila, det var det ena efter det andra och ett förbaskat tassande som skapade oro i mig.
Senare på kvällen såg vi en skräckkomedi, den var rätt kul. =)

Idag har hundarna fått vara ensamma runt 3 timmar och de har iallafall inte rivit huset. =) Hörde inget "skrikande" heller från Ida. Vill ju inte bli vräkt för en sån sak.
Jag var i stan och träffade min gode man och min blivande nya gode man  och det gick bra, den nya verkar väldigt trevlig och schysst. =)

Är ganska trött nu dock. =P

Igår fick jag veta att min läkartid var inställd på grund av att min läkare slutat jobba i Uppsala, jag har fått en ny ung, kvinnlig läkare och blev erbjuden en tid 25/1 men henne, vilket är imorgon. Jag blev väldigt förvirrad och vilsen, men tackade ja till tiden. Jag vet ingenting om henne och det känns läskigt. En vän ska följa med mig till läkarmötet som ett moraliskt stöd, en represant från Attention som jag är medlem i. Han är så snäll.=)

Fick sms idag från mamma, hon har börjat bli lite bättre men blir kvar jag vet inte hur länge till.

Ska nog vila nu.

Bibblan

Idag hade vi halvdag i skolan, men med hemuppgifter. Alla i skolan fick hemuppgifter eftersom lärarna skulle iväg på vad det nu var. I vår klass fick vi en artikel att läsa med frågor att svara på, utom jag som läser B-kursen, jag skulle istället börja jobba på min B-uppsatts.
Jag började faktiskt redan i söndags med att söka information på nätet. Idag spatserade jag iväg till stadsbiblioteket och sökte bland psykologiböckerna och allt jag hittade var några rader i ett psykologilexikon, då sökte jag på böckerna genom datorn och hittade EN bok om ämnet, men det var en roman som heter "Mamma trodde jag var sjuk". Efter detta så ringde jag min kontaktperson och kollade om hon hade tid med mig och det hade hon, så hon bjöd mig på lunch och fika på café Linné.
Min kp gav mig tipset att söka efter artiklar om Münchhausen syndrome och Münchhausen by proxy, så efter fikat då hon gick hem så gick jag åter till biblioteket och bad om hjälp och det var en trevlig kille som verkligen var hjälpsam och hjälpte mig söka information och skrev ut massa information åt mig. =) Utöver det sökte han fram böcker från Universitetsbiblioteket som de ska ta hem dit, när de tre böckerna kommit dit så får jag ett brev och eller ett mail att de kommit, det kan dock ta några dagar och böckerna är tyvärr på engelska.

Imorgon förmiddag är det åter matte, var eviga tisdagsförmiddagar dessa mattelektioner att genomlida. URG! =(

Nu är jag trött.

Vila.

Sovit

Natten till idag fick jag äntligen sova i lugn och ro utan avbrott. Vi sov nog upp mot 11 timmar!

Ikväll har vi ätit hemkörd pizza och gått hem till mamma och lämnat Roy som numer börjar bli hyffsat ok i magen.
Vi passade på att handla några saker innan vi gick hem.

Sitter nu och äter glass och funderar på någon sträng "Petra-diet". Fyra bananer om dagen kanske? två mandariner och två bananer om dagen? Frukt och grönsaker i små mängder 4 gånger om dagen? Inte äta alls, bara dricka?

Jag är TJOCK!!! =(

080118

En god vän kom över på fika, vi drack kaffe och åt äppelpaj med vispad vaniljsås. Gott och trevligt.

Klockan var nog runt 17 när jag tog taxi med Ida till mamma. Det blev kort hos mamma då jag hade brottom till stan att hämta ut pengar och fylla på busskortet, visste inte om "Upplysningen" stängde 18.
Efter det så gick jag lite på stan och gick in på den affär jag köote ett par byxor billigt i mellandagarna och jag köpte två par till i andra färger för ett ännu billigare pris, samt en kjol i konstläder (kanske nappa?). Har verkligen gjort kap idag! =)
Träffade förresten en klasskompis när jag var på väg ut från Forum-gallerian, vi bytte några ord. =)

Nu inväntar jag Firfin som lär dyka upp när som helst. Han blev kvardröjd på jobbet idag. =( Nu är han iallafall ledig två dagar. =)

Bild på mig, tagen tidigare idag.
image90

Hmm... hade ju varit gott med läsk, jag är sugen på Fanta. Dumma mig, varför köpte jag inte det då?

Sömnbrist

Av olika anledningar så har jag fått hattig och för lite sömn i flera dagar nu, detta gör mig lättretlig och extra känslig.

Jag ÖNSKAR att Roy kunde bli bättre i magen snart!

Mamma kommer hem efter 13:00.

Jag är trött, så trött och uttråkad och känner mig ensam och lite orolig.

Helsike, har inte tagit min medicin ännu, ska nog ta den nu. :P

Är inte livet fantastiskt?! *ironi*

Imorgon har vi tvättid. =(

Jävla dag!

Fy fan vilken jävla dag det varit, sååååå jobbig. Jag var slut redan efter halva dagen, eller innan det kanske.
Det är bara för mycket av allt just nu och jag orkar inte igentligen.

På väg till min terapeut tänkte jag att hur många påfrestningar kan man ta innan man faller in i en psykos, tänk om jag får en psykos?

Vilka är varningssignalerna??

När jag varit hos terapeuten, varit på apoteket och hämtat ut medicin åt mig och Roy och hämtat ut ett paket där jag bor och kommit hem, då började jag gråta och ringde min kontaktperson.

STRESS STRESS STRESS STRESS STRESS STRESS STRESS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag blev det hemkörd pizza till middag. Måste ju tröstäta i eländet, sån är jag.
Vi har nu tre pizzerior här omkring med gratis hemkörning, den vi testade idag har varit godast hittils.

I förrgår ramlade mamma ur rullstolen och bröt en fot. Igårkväll åkte hon in med ambulans efter viss övertalning av mig. Mamma är kvar på sjukhuset och kommer hem imorgon som det ser ut.
Mammas hund fick åka med mig, Firfin och Roy hem i taxi.

Lilla Ida har skött sig bra här hemma och är så snäll och lugn.

Här ligger Roy och Ida i min och Firfins "säng" (en madrass är det).
image86

Mera Ida och Roy i sängen.
image87

Roy-pojken min.
image88

Roy sover sött.
image89

Firfin har gått och lagt sig nu med en bok.

För övrigt är Roy fortfarande LÖS i magen. INTE kul, varken för honom eller mig.

Imorgon kommer mamma hem iallafall, så det blir väl att ta taxin till mamma och lämna lilla Ida-plutten. Hon är en gammal tös på 13 år, snart 14 år!!

B-uppsattsen.

Jag tror jag valt vad jag ska skriva om i min psykologiska B-uppsatts, det blir nog Münchhausens syndrom och Münchhausen by proxy.

HOPPAS nu att jag klarar av att skriva denna uppsatts!!!!!!! Jag MÅSTE MÅSTE MÅÅÅÅSTE klara det!!!!!

Yea internet!

Hörde ett pling från MSN när jag kom ut från toaletten och bytt om till myskläder, detta pling talade om att jag fått tillbaka internet igen efter att ha varit utan i två dagar.

I söndags var jag och Firfin ute och körde med min radiostyrda bil jag  fått av honom i julklapp, det var kul men kallt och grusigt.

Här kör Firfin.

image82

Här är min radiostyrda bil.

image83

Här kör jag bilen.

image84

Igår började psykologin och det gick ju bra tror jag.
Efter skolan gick jag in på åhlens och köpte nytt puder och två plånböcker (det var REA på "plånkisar" och jag behövde nya).
På kvällen såg vi två bra skräckfilmer som jag inte minns vad de hette. Jag gillade mest slutet av första filmen och tyckte nog best om andra filmen, det var mest blodsplatt i den nämligen. =)

Idag hade vi matte på förmiddagen och helsike vad det gick segt idag, koncentrationen var låg men lite räknade jag iallafall, höll på med potencer.

Pratade med kuratorn/sekreteraren på skolan gällande kören, om att det inte känns bra för mig i kören och så och hon skulle prata med läraren i kör och se till att han pratar med mig imorgon.

Psykologin var rätt kul på eftermiddagen, vi gjorde bland annat leken med tändstickor. Vår grupp fick först 9 rätt av 14, sedan 10 rätt av 14 och sista gången 11 rätt av 14. =)

Ska ju skriva en B-uppsatts och ska försöka välja ämne/frågeställning till nästa vecka.

Är lite trött nu och funderar på att vila, jag vilar oftast en stund efter skolan.

Här är en bild på mig från igår.

image85

Nyttig

Imorse (vilket var ganska sent för min del) så bakade jag tunnbröd som vi åt till frukost. KORS I TAKET Petra bakade! Efter det så tittade vi på några avsnitt av Profiler innan jag hoppade in i duschen och vi efter det promenerade till Gränby och handlade och gick hem. Det tar väl cirka 20 minuter att gå till Gränby från mig.

Jag har nog delvis varit lite gnällig, kinkig idag. Well... jag är ju inte i min bästa tid.

Nu sitter Firfin och äter baconsvålar och ser någon ubåtsdokumentär med ett hund som tiggande tittar på. Roy tycker också om baconsvålar.
Jag tycker inte om bacon, men baconsvålar är rätt så gott. =)

Imorgon blir det långpromenad till stan för att lämna Roy hos min mamma.

På måndag börjar psykologin, hela måndagen har vi det. Undra vad vi ska göra första dagen? Jag minns första psykologidagen förra året, då skickades en tennisboll mellan oss och vi skulle säga något om oss själva, sedan skulle vi under tystan lägga varsin fyrkant, problemet var att bitarna inte passade ihop, vi var tvungna att utan ord kommunicera med de andra för att få rätt bitar och ge bort rätt bitar. Den tredje grejen var att vi delades upp i två grupper och fick 5 eller 9 tennstickor var och utan ord skulle var och en ta fram rätt mängd tännstickor utan att visa varann, för att summan skulle bli rätt siffra. Svårt att förklara såhär, men det är inte så viktigt heller.
Jag har ingen lust att kommunicera med någon ens utan ord, ingen lust med något samarbete.
Kan jag inte få sitta i ett hörn och få göra något själv??
Det är flera gruppuppgifter i psykologin tyvärr, men psykologi är himmla kul och det tyckte jag förra året trots samarbetsuppgifterna. Det var iallafall inget större arbete som skulle utföras tack och lov. I will NOT do that!!!

Idag blir det mackor till middag, vi orkar inte laga någon middag.

HATAR MITT LIV!

Ser inte ljuset, det finns fan inget hopp och om hoppet finns så är det jäääävligt långt borta, alldeles för långt bort.
Jag är så less nu, jag hatar livet, ser ingen mening.
Jag funderar fortfarande på om jag verkligen ska fortsätta i terapi, allt hänger ju ändå på mig, på hur jag kämpar och inte ger upp, på att jag ska hålla mig ovanför ytan, greppa tag i allt som kan hjälpa mig med det. DET ÄR JOBBIGT!!! Jag orkar inte. Alla tror så mycket på min styrka, att jag ska klara allt hela tiden. JAG ORKAR INTE KLARA ALLT HELA TIDEN!!!
Och dessa människor, dessa jävla människor överallt som retar mig till vansinne. DÖ DÅ FÖR I HELVETE, DÖ INNAN JAG TAR LIVET AV ER ERA JÄVLA KRÄK!!!
Jag tycker om mina närmaste vänner och några till, resten är så ytliga och lever i sin skyddade rosaglittriga bubbla. SÅÅÅÅ NAIVT!!! Usch jag orkar inte ha dem inpå mig.

Att det ska behöva vara så tungt, så smärtsamt, EN PLÅGA att leva.

Jag blev så besviken en gång idag, SÅ JÄVLA BESVIKEN och senare så hände en sak som gjorde mig ledsen, SÅ JÄVLA LEDSEN. Som om jag inte hade tillräckligt.

Är det jag som styr mitt liv? Är det mitt fel allting, är det mitt fel alla känslor och tankar jag har, är det mitt fel alla reaktioner jag får? Är det mitt fel att jag tappar något i golvet som går sönder, att bankomaten är trasig när jag ska ta ut pengar, att någon/några utnyttjar mig sexuellt, att jag har mardrömmar? Är det mitt fel när datorn går sönder och allt allt kostar så jävla mycket? Är det mitt fel att jag skadar mig ibland? Är ALLT i mitt liv mitt fel?
Om jag styr över mitt liv så är väl allt också mitt fel?

Göra det bästa av det, jämt ska man göra det bästa av allt i alla förbannade situationer!!

Bankomaten trasig, tjohooo jag spar lite pengar!

Något ramlade i golvet och gick sönder, tjohoo en sak mindre att hålla reda på!!

Datorn pajjar, tjohoo jag kanske får annat gjort för en gång skull!!

Priset på mat chockhöjs, tjohoo jag har inte råd att äta och blir kanske smalare!!

Jag blir sexuellt utnyttjad, tjohoo jag blir kanske en starkare människa när jag återhämtat mig!!

Hade en mardröm, tjohoo jag kanske har ett manus till en film eller början till en roman!!

*DJUP SUCK* =(


Vad har jag lust med idag då? Inget.
Vad vill jag äta idag då? Vaddå, ska man äta mat!! HAHA nej mackor med banankaviar funkar bra, om jag ens får i mig något.

Vi har tvättstugan NU!! HELVETE!!! Jaja jag får väl knata ner med tvätthelvetet då!! Avskyr att tvätta!!


BILDER på mig och på min lilla älskade Roy, tagna idag.

image79

image80

image81Detektivbyron

Jag tog upp problemet med en vän att jag har ett ex grejer kvar i mitt hem och han hjälpte mig snoka reda på hans mobilnummer! Jag har sms:at honom och fått svar att han vill ha grejerna. Han hämtar dem troligen nästa vecka.
Har inte sett honom på över ett år!! Kommer nog kännas lite konstigt. Ska iallafall bli skönt att bli av med grejerna.

Måste masa mig till affären idag och köpa ost och hundmat.

Undra om jag orkar koka ärtsoppa till mig? Nääää.... bara jag får ost så kan jag äta ostmackor, det är gott.

Firin kom hem igår trots allt, hem till en inte så pigg och glad fästmö.
Vi såg några avsnitt av PROFILER och en stund senare så började jag gråta, kände mig oduglig, stressad över skolan och en del annat. Min älskade Firfin och lille Roy tröstade mig så gott det gick.

Bilder på mig från igår.

image78

Dålig dag

Först hade vi engelska, vi höll på med ordövningar, vilket gick rätt bra tills jag totalt tappade koncentrationen. Ordlära och grammatik är TRÅKIGT, men ack så nyttigt. :P

Lunchen svepte väl förbi smärtfritt.
Efter lunch hade vi kör, det såg jag INTE fram imot. Uppsjungningen gick bra, men sedan när vi skulle sjunga 3 låtar ur CHEES, då gick det inte alls bra längre och jag satt den mesta tiden tyst och studerade min omgivning istället. Jag sjöng väl kanske sista 10 minuterna efter att ha blivit övertalad, men det gick inte bra.
Efter denna skoldag, speciellt efter kören så var jag inte på bra humör.

Efter skolan hämtade jag Roy hos mamma och vi gick den långa PROMENADEN hem i det TRISTA vädret. Vi fick svänga av en gata tidigare i början av promenaden på grund av en hund. Roy var som att dra en potatissäck efter sig hela vägen hem, han skulle fan nosa på ALLT!!! Jag ville ju bara hem fortast möjligt och inte bli utsatt för några ytterligare prövningar.

Nu är jag iallafall hemma, trött och på dåligt humör. Roy var väldigt skitig när vi kom hem så jag torkade av honom så gott det gick med en handduk. Han skulle behövt duschas, men jag orkade inte.

Usch, vill inte gå mera på kör, vill inte vara med i kören!!! Tror jag skiter i kören nästa vecka, kanske ALLA veckor!


Firfin jobbar och kanske blir kvar över natten på grund av något jävla brandalarm som inte fungerar. Visst han får mer pengar då, men jag vill ha honom hemma. =(


Ibland tänker jag att jag ska sluta på samtalsterapin eller bara vara tyst om vissa saker och börja leva ut mina känslor, eller snarare gå efter mina känslor och skita i allt förnuft. Börja göra de dumma sakerna i tid och otid när jag vill och behöver och skita i allt vad koncekvenser heter. Jag orkar fan inte bry mig!
Måste jag göra rätt hela tiden då? Kan jag inte få göra fel utan att få skulden för det?

Ibland vill jag döda folk också.
Kan jag inte få döda folk utan att få skulden för det, bara äran?

Kan jag inte få isolera mig, vara ifred och inte behöva tänka på något alls eller bara tänka på det som faller sig på?

Kan inte jag få leva i en egen värld där inte alla dumma människor finns?

Kan inte jag få ha färdtjänst där chaffisen är en robot?


De människor som ser mig vill nog inte se mig och de som inte ser mig kan inte se mig för att de stängt av en viss del i hjärnan, den tredje gruppen SOM SER mig, de vill kanske se mig, men jag vet inte vad de får ut av det.

Jag tror jag varit mer artig idag, varför då, till vilken nytta?

Här är jag igår.

image76

Första skoldagen bl a

Är hemkommen från första skoldagen i år och det gick ju bra.

Trodde vi skulle börja med psykologi idag, men vi hade en lektion kvar i svenska. Jag fick tillbaka min filmanalys av filmen "MOA". Lärarinnan hade skrivit väldigt positivt om filmanalysen, det var glädjande. =)

I förrgår misslyckades jag med en blekning av håret. Så här såg det ut och jag bara vägrade gå till skolan på detta viset.

image72

På måndagen åkte jag ner på stan och köpte en intensivnoting i den färg som mest liknade den färg jag hade i större delen av håret. På kvällen färgade jag det och resultatet blev nog bättre än jag väntat mig. Såhär ser jag ut idag.

image73

I helgen gjorde Firfin chokladbollar för första gången i sitt liv!!!! Jag fick lära honom att göra det, han gjorde och jag sa vad han skulle hälla i och göra. Resultatet blev lyckat. =) Hihi.
Jag blev förvånad när han sa att han aldrig gjort det förr. ALLA har ju gjort chokladbollar, t o m dom som aldrig bakar eller lagar mat annars. Well... nu tillhör även Firfin gruppen som HAR gjort det. =)

Här är en bild på när han gör chokladbollar för första gången. Inte så bra bild, men den får duga som bevismaterial.

image75


Min terapeut ringde nyss och sa att hon bokat en tid åt mig hos psykläkaren, det var ju bra.

Nej usch jag är ganska så trött.

Jahapp kör imorgon eftermiddag då, det har jag ingen lust med. =P

Ska nog vila nu tills käresta kommer hem från jobbet.

Söker kurser

Ja söker och söker, har väl hittat en 5 veckors kurs jag vill gå och nu när jag letade efter informationen på just den, så får jag inte fram den. Hittade denna information som nog är del 2 i den kursen jag vill gå och den vill jag också gå ju!!

"

Hjärnan - funktioner, sjukdomar och mysterier II

7.5 högskolepoäng

*Vt 08 v 10-19 Kvällstid 25%
Anmälningskod: UU-97803 Anmälan

Behörighet: Grundläggande behörighet
Urval: Betyg-Högskoleprov
*Ges i mån av resurser, kontakta institutionen.

Om kursen:

I del II kommer vi att belysa de olika sjukdomar som kan drabba hjärnan och nervsystemet. Vi kommer att ta upp psykiatriska sjukdomar och syndrom såsom ätstörningar, depression och ångest. Även neurodegenerativa sjukdomar samt vad som händer vid direkta skador på nervsystemet kommer att behandlas. Den sista delen av kursen kommer vi att ägna åt hur vi nuförtiden kan studera hjärnans funktioner och kursdeltagarna kommer att få ta del av de senaste forskningsrönen och metodikerna. "


Åhhh nu hittade jag kursen jag vill gå! =)

"

Hjärna och beteende

7.5 högskolepoäng

*Ht 07 v 36-03 Ingen undervisning 25% Distans
Anmälningskod: UU-25504 Anmälan
*Vt 08 v 04-23 Ingen undervisning 25% Distans
Anmälningskod: UU-75504 Anmälan

Behörighet: Grundläggande behörighet
Urval: Betyg-Högskoleprov
*Ges i mån av resurser, kontakta institutionen.

Om kursen:

Kursen presenterar grundläggande biologisk kunskap relaterad till normala motoriska, perceptuella, kognitiva, språkliga, motivationella och känslomässiga processer och beteenden. Avvikelser och störningar illustreras med exempel. "

Hoppas den kursen går i höst också!!

JAG VILL JAG VILL JAG VILL JAG VILL!!!!!!!

Måste prata med FK, min kontaktperson och vem det nu mer kan vara som är inblandad i min sjukskrivning och rehabliteringspluggande.

Imorgon börjar skolan! Hmm... och vi börjar, eller jag börjar med matte, det känns ju jättekul att börja med matte, men efter lunch börjar psykologin. Hoppas vi inte ska göra något knepigt, jag orkar nog inte, jag vill nog vara ifred, krypa ihop i ett hörn och inte finnas.


Bläää!!

Mår väl inte bäst direkt, men det var ju inget nytt. Jag tror alla vant sig vid att jag mår skit oftast och de som inte tålde det har flytt och de som kommit in i mitt liv senare är väl på väg att fly och de som inte flyr är i mitt liv för att stanna tror jag, hoppas jag.

Sitter och kollar utbildningar. FAAAAN måste man flytta till jottapottaperke för att läsa de ämnen man är intresserad av?
Rättsociologi var väl i jävla Lund om jag minns rätt, men de flesta var i Stockholm. ORKA pendla dit vafan!!! Orkar ju knappt ta mig till Ulleråker på morgonen 3 dagar i veckan.

Snart ska vi GÅÅÅÅÅ med Roy till mamma. Jag ser INTEEEEE fram imot en långpromenad dit och hem!! Usch, hatar att röra på mig!!!

Bättre

Under dagen så har den mesta värken försvunnit från min vänstra skuldra och det är skönt, skönt att kunna röra sig mer fritt.

Min kontaktperson blev jätteglad över sina julklappar.
Hon satt med mig när jag fixade min dosett, ställde in de tre tiderna för alarm och stoppade i medicin. Utöver det har vi tittat på bilderna från julafton, juldagen, halloween och bilder från Second life.

Klockan 19 är det dags att gå ner och fylla två maskiner med tvätt och därefter dyker Firfin och vår gemensamma vän "J" upp, vi ska äta kroppkakor till middag.

Jag är trött och ska lägga mig en stund.

Firfin och jag har fått en avi att hämta ut paketet vi beställde, innehållande lite kläder, två plagg till mig och ett till honom. =) Vi ska hämta ut paketet imorgon är det tänkt.

Jädra skuldra!

Klockan är 7:20 och jag är redan uppe!! Kan inte sova, är frustrerad. :P
Min vänstra skuldra jävlas fortfarande lika mycket som igår!! =(

Firfin masserade min rygg (speciellt vänster skuldra) två gånger igår, men blev det bättre, neeeejdå!! Förbannade skuldra!!
Nu på morgonen har jag legat på min värmedyna med värmen på max och även försökt massera lite själv, men nejdå det hjälpte inte. Det måste försvinna detta onda!!
Fan att det är helg, orkar inte åka till husläkaren idag! =( Dessutom så är det smärtsamt att få på sig kläder och framförallt att borsta håret och inte har jag tid heller att åka dit.
Jag borde ringa husläkaren och höra, kanske boka en tid tills på måndag. Hmm.... så har det kanske gått över tills på måndag och vad ska jag då med en tid till??! :P

Igår när jag skulle ner till tvättstugan för att kolla om vi verkligen hade tid igår (vilket vi inte hade, för det är ikväll) så fick jag lirka mig i min kappa medan den hängde kvar på galgen och sen liksom skaka av mig galgen, det kan nog ha sett aningen lustigt ut!

Har nog aldrig varit med om detta, men någongång ska man väl det också, fast det kom lite olämpligt.

Skolan börjar på tisdag och då börjar vårt psykologiblock efter vi haft matte och lunch och jag vill inte missa en psykologilektion. Tänk om jag inte klarar B-kursen bara för det?

Hmm... jo, jag skulle kunna hinna till husläkaren idag på morgonen, men jag orkar ju inte och jag hade velat ha med mig Firfin, men det kan väl jag glömma antar jag, jag kommer få gå själv i vilket fall, när det än må bli.

Igårkväll kom jag på att det fanns en fördel med att ha ont i skuldran och det är att mina tankar riktas till det fysiskt onda mer än till det psykiskt onda, men nu börjar det fysiskt onda påverka mitt psykiskt onda också.
Jag vill ha kontroll!!

Hmm... kanske skulle sila bort Johannesörterna från oljan, de har stått i fönstret flera månader nu och Johannesoljan kanske kan hjälpa lite om Firfin smörjer in den på min skuldra? Eller så tar jag en värktablett helt enkelt, jag har faktiskt ännu inte tagit någon.

Jag är trött.

Jag vill ha akupunktur NUUUU!!! Tror inte synålar funkar särskilt väl och jag bör ju inte sticka hål på något olämpligt organ, till exempel en lunga, det kan ju vara obra

För övrigt så tittade vi ååååter igen på flera PROFILER-avsnitt igår. =)

Ajaj!

Idag var jag has terapeuten och det gick väl sådär, bra på sätt och vis, jag vet inte, kändes lite jobbigt och jag höll på börja gråta, fast som vanligt så biter jag ihop och vägrar släppa fram gråten.
Efter terapin så gick jag på stan trots min värk i vänster skuldra.

Innan jag åkte in till stan så började det göra ont i vänster skuldra, när jag kommit fram och in i väntrummet så gjorde det AJAJ ont och jag försökte stretcha och massera lite, men det funkade inte och jag nådde inte att massera på rätt ställe. När jag skulle hemmåt så var värken nästan ännu värre och nu kan jag inte röra mig alls utan att det gör ont och jag jan defenitivt inte böja mig frammåt eller sätta mig på huk, så jag kan inte nå att slänga något i soporna och att tvätta ikväll kan jag ju glömma. Firfin ska köra en maskin tvätt när han kommer hem och han ska även försöka massera bort det onda och om inte det hjälper så sa han att vi får ringa husläkaren, men det ska nog inte behövas, det går nog att massera bort.
Önskar jag visste vart min vetepåse är, den ligger i någon låda efter flytten förrförra året, den hade ju varit bra att lägga på skuldran nu.
Det gör ont till och med om jag tar ett djupt andetag. Dumma skuldra!! =(
Jag är handikappad.
Undra om jag kan lägga mig ner, om det gör ont att ligga ner? Får prova det, för jag är trött och kan inte mycket göra.
Det gör ont att hjäspa, bäst att låta bli det då.
Ingen ide jag lägger mig ännu, måste ner och låsa tvättstugan klockan 19, så ingen tjuvar vår tid.

Imorgon klockan 16 så kommer min kontaktperson hit, då ska hon få sina julklappar. =)

Profiler

kvällen/natten till igår så tittade vi på ett X antal avsnitt av kriminalserien PROFILER, vi satt faktiskt flera timmar fram till 04:00 på morgonen och glodde på det, mycket på grund av mig, jag ville bara se nästa och nästa och nästa ... hihihi
Tror det var bra för mig, tror det fick mig att må lite bättre.

Igår sov vi länge (inte så konstigt va ...), på kvällen körde vi 3 maskiner tvätt, Firfin diskade och sedan tittade vi åter igen på ett gäng avsnitt av PROFILER, men inte lika många. Tror vi la oss vid hmm... ja klockan var nog över 04:00. Firfin fick nog bara nästan en timmes sömn innan han var tvungen att gå upp och åka till jobbet. Ja han blev ju tvungen att jobba fast han igentligen skulle vara ledig och han ska jobba imorgon och på fredag också. Vi tycker att de redan har sabbat hans hela semester, så då kan han lika gärna jobba, men det i utbyte av att han LOVAS ledighet när jag har sportlov, han ska fan ha det skriftligt!
Jag är INTE glad på hans chef och vilka som nu är inblandade, skulle gladerligen slå ner de jävlarna!

Idag sov jag länge igen och vet inte vad jag ska göra och vill nog inte göra så mycket heller, jag orkar inte.
Ute är det kallt, snö och grått.

Det är så trist här hemma, men vad ska jag göra då när jag inte orkar eller lockas att dra iväg på något i detta gråa väder och jag är inte en social, människoälskande, sprudlande varelse och jag är lat och snål.
Hemma finns värmen, mina grejer och det viktigaste av allt (fötutom Roy) DATORN! Ja klart jag har Firfin, men han är ju inte här jämt och inte just nu.
Roy ligger i soffan och kliar ett öra, det är väl någon loppa som hoppat fel, haha.

Jaaaaa jag ska äta min pizzarest från igår! Jo vi beställde ju hem pizza igår. Nyttigt värre! Jag behöver ju gå ner 10-15 kg, det går väldigt obra!! :P

Imorgon ska jag på samtalsterapi och då måste jag passa på att ta med mig en bok som ska lämnas tillbaka på biblioteket, den skulle varit tillbaka 27/12. Varför ens låna böcker, jag lämnar dem ju aldrig i tid! =/
Jag har inte ens hunit läsa bokhelvetet!! =(

Oppps... I did it again ...  Igår beställde vi kläder, jag två plagg och Firfin ett. Jag beställde en schysst kjol och en topp. Paketet lär väl komma om 1-2 veckor.

Inte värt att nä,na hur mycket pengar jag lagt på kläder inom en månad, inräknat det inkommande. Hua! Men jag ångrar ingenting, jag vill ju ha. Ett par byxor kostade för övrigt bara 149kr!!! Kappan var det halva priset på, bältena var det hyffsade priser på och det vi har beställt är det också hyffsade priser på med tanke på materialet.
Åhhh det är så mycket jag vill haaaaaa!!!!!


RSS 2.0