Tisdag

Idag har jag hittils lagt till en sida på min hemsida http://seeme.dinstudio.se och laddat den med en del av fotona jag tog i Sigtuna i söndags. Gå gärna in och kika och lämna gärna ett avtryck i gästboken. =)

Imorgon kommer min kontaktperson hit, kanske tar vi en hundpromenad mellan besöken i tvättstugan, för jag har ju tvättid också från 19.

Solen skiner och det känns mer lagom, behagligt varmt ute idag.Måndag

Nyss var min gode man här och hämtade mitt sjukintyg samt att hon hade med sig papper jag fyllde i som ska medfölja sjukintyget till försäkringskassans inläsningscentral.

Jag tog nog 159 bilder igår, gick igenom alla igår och slängde mer än hälften så jag fick 71 bilder kvar, av dem har jag redigerat 1 och har då 70 bilder kvar att redigera. Kommer nog slänga några bilder till under redigeringsprocessen.

14:30 har jag boendestöd här hemma, vi ska nog bära ner saker till förrådet, torka av diskbänken och spisen och sen vet jag inte.


(14:00)
Jag slipper tandläkarbesöket imorgon då de ringde och bad om att få flytta besöket till Augusti, så jag ska dit 24:e Augusti istället. =)

Vi har troligen hittat bröllopspresent till det blivande brudparet. =)

Kommande två nätter jobbar Firfin natt.

Jag har redigerat några bilder idag.=)

För övrigt känner jag mig ful och tjock. Borde gå mer och göra situps, ORKA!! =( Tänk om jag hade ett eget gym ... vill inte gå till ett gym med massa människor och bli utstirrad och dömd. Jag vill vara fin, jag vill vara vacker!
(18:30)
Alla foton är nu redigerade, alltså foton jag tog igår i Sigtuna. Här kommer några smakprov, men jag lägger inte ut mina bästa foton här, de hamnar troligen på min hemsida www.seeme.dinstudio.se

Sigtuna

Igår förmiddag var jag fotoassistent under en fotosession i Gräby och i Gamla Uppsala när Firfin tog massa foton på det blivande brudparet. Det var varmt och soligt och efteråt åt vi en sallad på våran balkong. Jag brände mig i nacken.

Idag på förmiddagen så var det fotosession i Sigtuna som gällde, Firfin fotade det blivande brudparet, jag assisterade bara lite för idag hade jag med mig min egen systemdigitalkamera och fotade en hel del, fotade fåglar, träd, ruiner, insekter och dokumenterade lite av fotosessionen. I skuggan i ruinerna var det skönt men i solen var det verkligen hett, tur jag hade solskyddsfaktor på mig, en Dr Pepper att dricka och en liten handduk att torka av sig på. Tur vi har AC i bilen!!=) Sigtuna är fint, jag tycker om Sigtuna, det har jag gjort sedan jag var liten.

Just nu är Firfin och köper cortisondroppar till Roy och lite annat säkert också, minns inte om han skulle köpa något vi kan äta eller åtminstonde som han kan äta. Jag har för mycket Concerta i kroppen för att kunna äta än, måste vänta lite, fast jag vet inte, om det är något kallt och lättätet så kanske även jag kan äta lite mat.

Jag borde ladda över bilderna från kameran till datorn men just nu orkar jag inte.

Imorgon kommer kommer min gode man hit någongång mellan 10 och 11 och hämtar sjukintyget för att skicka till försäkringskassan och på eftermiddagen har jag boendestöd troligtvis. På tisdag ska jag till tandläkaren för att undersökas av tandhygenisten samt att någon av de två tandläkarna ska laga något hål eller två. =P På onsdag kväll har vi tvättid och på tosdag tidig morgon ska jag Firfin och "J" kanske åka 3 eller 4 på morgonen till Sigtuna för att fota.

Nu ligger jag tre kapitel efter i historieboken och pluggar jag inte idag så kommer jag ligga efter fyra kapitel. Det är för varmt för att plugga!!

28/7 till 1/8 är vi katt vakter åt en vän. Den 8/8 ska jag och Firfin på det blivande brudparets bröllop 3 mil söder om Bollnäs.

I sommar Juli kanske vi åker till Birka någon dag och kanske åker vi till mentalvårdsmuséet i Säter någon dag också, jag är tveksam till att resan till Liers nerlagda mentalsjukhus i Norge blir av, det krävs tid, hundvakt och pengar för att göra den resan.

(18:30)
Hatar min kropp, hatar min mage, hatar mina lår, hatar mina höfter men mest hatar jag min mage. Jag är tjock!! =( Det fanns en tid då jag var smal men det var många år sedan.

Sjukintyg

Idag följde "H" med mig på mitt läkarsamtal och jag har fått mitt sjukintyg och är sjukskriven till 31:a December. Skönt att jag fick fortsätta vara 100% sjukskriven, vet inte vad jag gjort annars ... Det var ett jobbigt läkarsamtal dock men nu är det över och jag fick det jag ville ha, alltså ett sjukintyg.=)

Av någon anledning har jag ångest och känner mig uppjagad, kanske delvis för att vi ska till Kvantum och handla och för att jag har möte med arbetsgivaren i September igen och vet inte vad jag då ska prata om.

Måste ringa Botaniska någon dag för att fråga om jag får praktisera där. =P Läskigt och jobbigt.

Skit, jag ligger nu två kapitel efter i mina studier i historia för att jag inte läst igår och inte idag. Läste jag i onsdags? Jo det gjorde jag på eftermiddagen.

Har idag börjat läsa Marilyn Mansons självbiografi.=) Ska bli intressant att veta mer om hans liv, vem han verkligen är och sånnt.

SOMMARLOV

Jag igår.Jag idag.
Nu har jag fått sommarlov!! =) I fyra veckor är jag ledig från Iris Hadar men dock inte från mina studier i historia.

Tyvärr är inte Firfin ledig. Troligen kommer han gå på ett nytt schema nu där han jobbar 5 nätter och är ledig 5 nätter, vi får se. Det kommer bli mycket ensamtid tyvärr, hade ju helst velat att han var ledig också. Jag är nöjd över att få vara ledig, slippa tidiga mornar.

I helgen är det fotografering som gäller, fast det är Firfin som ska fota och jag ska bara vara med och hjälpa till lite där det behövs. Hoppas det är fint väder i helgen bara, blir lite svårt annars.

Har nu bara 1 1/2 sida kvar i boken "När ingen annan ser".=) Vet redan vilken bok jag ska börja läsa i efter den.


(22:00)
Imorgon ska jag till läkaren! Huhh... =P Är nervös. Rädd att inte få ett sjukintyg.

LÄKARTID

Jag fick svar på mitt mail till mottagning 1 av avdelningschefen  för allmänpsykiatrisk mottagning 1!!=) Han skrev att en kallelse till läkarsamtal hade skickats ut den 12:e Juni och att jag har en läkartid den 26:e kl. 10. Vad jag vet har jag inte fått den där kallelsen men nu vet jag iallafall att jag har en läkartid och när, vilket jag kan säga till min arbetsgivare idag och det är bättre än att inte veta något.


(11:40)
Jo då jag hade fått en kallelse, min gode man hade med sig den till mig när hon kom hit idag, undra just när den kallelsen kom?

"H" kommer följa med mig på läkarsamtalet på fredag och det är bra, väldigt bra. Jag måste få läkarintyget i handen samma dag. Min gode man kommer komma hit och hämta intyget och skicka det i helgen till försäkringskassan. Fasen måste ju se till att få kopior på intyget, det kanske de kan fixa på mottagningen.

Jag hoppas det går bra hos arbetsgivaren idag.


(13:15)
Nervös, om en kvart ska jag ta bussen till stan för att hinna i god tid till mötet 14:30, ska möta upp en från kommunal innan.

Well... och så här kan det gå till inom psykiatrins väggar ...

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3437&artikel=2828139

(17:00)
Jag har överlevt mötet med min arbetsgivare. En man från facket kommunal var med mig som stöd och han tyckte att jag skötte mig bra. =) Jag redigjorde kort och konkret om vad jag jobbat med när jag jobbade, vad jag sysslat med de senaste tre åren, att jag inte är arbetsför ännu och att jag ska på läkarsamtal på fredag och då får mitt sjukintyg om inget oförutsett händer och när jag fått sjukintyget så går jag direkt till receptionen på Stöd & Service och lämnar in mitt sjukintyg.

Belönade mig själv med att köpa tre filmer, inte för att jag tänkte belöning när jag såg butiken utan jag såg butiken och tänkte att här har de kanske någon av filmerna jag vill ha och kom ut därifrån med tre helt andra filmer och då kom jag fram till att det var min belöning.

Vi har nyss beställt en film om psykiatrin, eller jag förutsatte att Firfin nyss gjorde en beställning av den.

http://www.keytolife.se/DodensIndustri.html

Jag tror den kan vara mycket intressant.

Jag skulle vilja ha målningar och fotografier på patienter och vårdare i de historiskt psykiatyriska inrättningarna, gärna mitt i en behandling. Sånna tavlor finns bl a att köpa här.

http://www.allposters.com/-st/Psychology-Posters_c92903_p2_.htm

Tristess

Jag är SÅÅÅ uttråkad och nyss började det regna också!!! =( Ingenting händer, allt är tyst och dött. Saknar min Firfin.Nej om jag skulle försöka sova en stund.

Känner mig ensam och övergiven. =(


(15:30)
Har pluggat lite och läst i min bok "När ingen annan ser".

Jag idag.Lördag

Jag idag.
Jag borde verkligen torka golven men det är ett stort motstånd.=P

Pluggade jag igår då ... NEJ! Idag MÅSTE jag plugga alltså.

Jag har flera lådor som ska ner i förrådet. Det får vara tills på måndag eller tisdag då Firfin kan hjälpa mig ner med dem, eller ja två av dem iallafall.


(17:00)
Ja nöjde mig med att sopa golven.

Har faktiskt pluggat lite iallafall men bör åtminstone läsa klart kapitlet jag håller på med innan dagen är slut.

Min kontaktperson kom hit med fika vid 14 så vi satt och fikade, pratade och så en tag innan vi gick en promenad med Roy i fina vädret tills det fina vädret började övergå till regn och jag hade börjat frysa, då gick vi hem till mig igen och satt och pratade ett tag. Det var trevligt med besöket. =)

Har nyss suttit och skrivit ett mail till en vän och nu borde jag väl efter bloggandet gå och plugga men har inte lust att plugga, jag SKA plugga mera om en stund, måste ha diciplin. Det blir bara jobbigare sedan om jag skjuter upp pluggandet.

Försöker träna på att vara i nuet och inte tänka på allt som ska göras i veckan, alla problem och katastroftankar. Enda sättet att vila sig själv om man har kaos i sitt liv är att vila i nuet och ta en sak i sänder, som idag så ska jag ju inte göra något jobbigt förutom att plugga då men annars, jag ska ingenstans, kan inte ringa några viktiga samtal, kan inte påverka något en dag som denna. Läget är som det är och kräver sina handlingar och det tjänar ingenting till att tänka på dem nu och oroa sig, nu ska jag vila i nuet, passa på att vila i nuet en dag som denna när allt är lugnt och inga plikter kallar. Visst kommer orostankarna tillbaka titt som tätt men då får jag ignorera dem, slå bort dem igen och ta tillbaka fokuset till nutid. Fast eh ... rastlös det blir jag ändå  och det säger mig att jag måsta öva mycket på att bara vara, våga sitta still och ta det lugnt, inte springa ifrån mig hela tiden, måste lära mig att kunna slappna av och sitta still. Jag borde träna det genom att se på filmer, läsa mer böcker och sånnt. Ja ja det får ta sin tid.

Jag borde leva mer efter min egen visdomstext jag skrev för några år sedan kom jag fram till idag, jag borde ta fram texten oftare och läsa den och tänka att jag ska försöka leva efter den.


(19:10)
Har pluggat lite till men är inte klar än.

Skulle beställa några filmer och en bok från Ginza men tji fick jag för det funkar inte med faktura eller postförskott. Jävla skit också, jag som ville ha!! =( Visst, jag har inte råd men det skiter jag i för jag ville ha dessa filmer och den där boken ju. Jaha jag får väl vänta med beställningen och gå via Firfin. Alltid ska man ha tålamod ...

Jag ska beställa filmerna Patch Adams, Graven, Girl interrupted, King of California och Amelie från Monmartre och jag ska beställa boken Girl interrupted. SUMMA 553 kr (inkl 29kr i frakt).

(19:40)
Hittade allt på CDON istället där man kan få faktura, fast jag valde bort filmen Graven. Nu sitter jag och försöker ta mitt beslut om jag ska klicka på "SLUTFÖR BESTÄLLNING" eller om jag ska vänta för att jag egentligen inte har råd, men om jag sparar, lever snålt nu så ... hmm... iiiik VILL HAAAA!! Nej jag måste ju betala runt 100 kr för att betala fakturan och det är DUMT, jag avbryter köpet. Fan också!!=(


(23:00)
Mår inte bra. =(

Kläder beställda

Nu har jag och Firfin beställt kläder att ha på bröllopet vi ska på i augusti. Firfin kommer gå i svart och vitt och jag kommer gå i rött med svarta detaljer. Jag ska ha en lång, röd sammetskjol, en röd sammetstop med svarta detaljer i fram. =)

Kjol; http://www.odiumclothing.net/index.asp?main=/generated/article_57_0_0_0_0.asp&extra=36-0

Top; http://www.odiumclothing.net/index.asp?main=/generated/article_70_0_0_0_0.asp&extra=36-0


(16:20)
Firfin har åkt till jobbet, han började lite tidigare än han skulle, det uppstod ett problem som ändrade planeringen plötsligt.

Idag har jag hängt upp gardiner, ingen av gardinerna ska vara kvar i längden eftersom meningen är att vi i framtiden ska köpa gardintyg och sy egna gardiner.

Imorgon ska min kontaktperson komma hit någongång efter lunchtid. Önskar det kunde bli sol så vi kunde sitta på balkongen men det kommer väl säkert regna.

Soffan ser mer ut som en soffa nu, hittade soffklädseln i förrådet igår och den har vädrats ute på balkongen under natten. Idag klädde jag på soffan sin soffklädsel.

Åhhh vad jag saknar bokhyllan jag ska köpa och ha i vardagsrummet.=/ Vill ha den NU! Tålamod...

Vi ska köpa en till byro till sovrummet till mig så att jag får plats med mera av mina kläder.

På måndag 10:30 kommer min gode man hit, det var längesedan jag träffade henne nu, vi har haft flera bokade möten som blivit inställda. Kanske träffar hon Roy för första gången vilket jag är nervös för hur det kommer gå. Hon har själv två stora hundar och är inte hundrädd så det borde gå bra tycker jag.

Undra hur man beter sig på ett bröllop?? Jag kan inte sånnt där med fint uppförande, bordsskick och allt. Jag kommer sitta fastklistrad på Firfin som ett plåster. Firfin ska vara fotograf på bröllopet och ja det blir väl lite knepigt att ha honom nära hela tiden. Vem ska jag ty mig till när han flaxar runt med kameran på middagen till exempel? Jag är nervös, inte alls van att ha massa människor omkring mig, inte van att gå på några fester och tillställningar.
 

(19:30)
Håller på att tvätta i tvättstugan. Är uttråkad och känner mig ensam och övergiven, är dessutom ganska trött och stressad. Kommande vecka känns tung och stressig. =(

Jag har inte pluggat än idag, jag pluggade inte igår heller och ligger efter i min studieplanering, för varje dag jag inte pluggar så hamnar jag efter ett kapitel. Jag har ingen lust alls att plugga. =P

Jag borde torka golv men jag orkar inte torka golv. Fan för alla borden!! Kan inte denna dag ta slut snart, fast den är snart slut visserligen. Hoppas jag kan somna sedan för annars blir dagen ännu längre. Jag har ingenting att göra som jag kan tänka mig att göra.Shoppahollick

Idag efter Iris så råkade jag gå in på åhlens och spendera cirka 700 kr på en kjol, några strumbyxor, leggings och strumpor! Jag borde inte ha köpt så många strumpbyxor men jag kunde inte låta bli helt enkelt, shoppahollicken i mig hade tagit över mig och kunde inte lägga ifrån sig ett endaste par strumpbyxor. Hoppas de passar men de borde de göra.

I´ve been a bad girl!
I´ve been a bad girl!
I´ve been a bad girl!
I´ve been a bad girl!
I´ve been a bad girl!
I´ve been a bad girl!
I´ve been a bad girl!
I´ve been a bad girl
I´ve been a bad girl!
I´ve been a bad girl!

Jag borde ha min T-shirt på mig som det står "I´ve been a bad girl" på. =P Har lite ångest över mitt överdrivna inköp.

Jag har FORTFARANDE INTE fått en kallelse till någon läkare för att få ett sjukintyg!! =( De har ju för fan haft över en månad på sig att fixa en läkartid åt mig!! Vad fan ska jag ta mig till nu då? Ta obetald semester? Utsätta mig för att bli anklagad för arbetsvägran? Gå och jobba och få psykbryt och hamna på psykakuten? Göra något destruktivt så jag hamnar på psykakuten redan i helgen? Göra något destruktivt inför det datum min sjukskrivning går ut , hamna på psykakuten och hoppas på att läkaren där kan sjukskriva mig en tid? Åka till psykakuten bara för att be läkaren där skriva ett sjukintyg? Ringa till den organisation som stödjer personer som inte får rätt behandling inom psykiatrin och hoppas på att de skrämmer slag på mottagning 1 så att de sätter fart och fixar en akut läkartid? 
(15:15)
Nu har jag hittat kontaktinformationen till  patientnämdens kansli i Uppsala om det blir aktuellt att vända mig till dem angående min saknade sjukskrivning. Hit vänder man sig om man bor i Uppsala och har blivit felbehandlad, fått fel vård eller liknande.

http://www.lul.se/templates/page____129.aspx


(18:50)
Jag och "H" har en plan. Jag bör ringa min handläggare på försäkringskassan och förklara läget och då kanske hon ringer mottagning 1 och tjatar på dem och då bör de sätta fart. Jag och "H" går till mottagning 1 på tisdag eller onsdag och begär att jag ska ha mitt sjukintyg och händer ingenting så ringer vi verksamhetschefen och förklarar att jag väntat länge, tjatat och inte fått någon läkartid och hoppas på att hon ordnar så att de sätter fart och ser till att snarast hitta en läkartid åt mig. Om detta inte skulle hjälpa så hör vi av oss till patientsnämndens kansli.

Tandvårdsintyg

Idag skrev jag ett ganska långt mail till mottagning ett där jag skrev om hur viktigt det är att jag får ett sjukintyg och hur mycket och under hur lång tid jag har fått vänta och jaga utan resultat. Jag har ännu inte hört från dem eller fått något svar på mailet. Jag MÅSTE ha mitt sjukintyg NU!!! Fan för psykiatrin!! =(

Idag när jag kom hem från Iris så hade jag ÄNTLIGEN efter flera månaders väntan fått mitt tandvårdsintyg från landstinget! =) Dessutom hade jag fått ett kort från en vän i Sundsvall och han skickade även med 200 kr och en trisslott som inflyttningspresent. =)

Imorse var jag SÅ trött  och förmådde mig inte att ta mig upp i tid och göra mig iordning så jag kom 35 minuter försent till Iris Hadar. =/

På eftermiddagen idag så har jag pluggat, läste klart det jag skulle och lite till. =) Hmm... fast ingenting har fastnat ännu. Hade svårt att koncentrera mig idag, tänkte mest på det saknade sjukintyget och katastroftankar kring att jag inte fått det ännu.

Nu är Firfin ledig tills på fredag. =) Synd att han jobbar hela midsommarhelgen. =(

Jag vill ha kladdkaka men jag ska inte ha någon kladdkaka för då går jag inte ner i vikt, måste ju nå mitt mål, har bara 3 kg kvar till mitt mål.

Tandläkarbesök

Idag har jag varit på Iris Hadar, jag var med på nästan hela dramalektionen på förmiddagen, på eftermiddagen var vi på friskvårdspromenad. Efter Iris var jag hos tandläkaren och lagade ett stort hål som enligt tandläkaren var svårlagat, det gick hyffsat bra hos tandläkaren men gjorde stundvis lite ont. Det var tur att hon kunde laga hålet för hon sa att det inte var säkert att det skulle gå.

Är Theralentrött eftersom jag tog 0,5 ml Theralen innan jag gick till tandläkaren. Har på gränsen till huvudvärk, antagligen vätskebrist.

Har lagt upp en studieplan inför uppdrag 2 i historia som är 16/7. Nu senast skulle jag läsa fram till sidan 64 i läroboken men nu ska jag läsa från sidan 66 till 160 och det känns tungt. Det är astråkiga kapitel denna gång, inte för att de kapitel jag läste inför uppdrag 1 var direkt intressanta heller.

Fortfarande inte hört något från någon läkare, inte fått någon kallelse och står fortfarande utan sjukintyg!! DÅLIGT!!=(

Kommunal

Idag har jag varit till NVE för blodtryckskontroll, viktkontroll och samtal kring hur det går med Concertan och så. Berättade för sjuksköterskan om att jag fortfarande inte fått något samtal eller kallelse till läkarsamtal och hon ska försöka få tag i någon på mottagningen och jaga på dem om att jag MÅSTE ha sjukintyg NU. Hade tyvärr inte gått ner i vikt, inte upp i vikt tack och lov. Det är väl all kladdkaka jag ätit som gjort att jag inte gått ner mer i vikt, så nu måste jag dra ner på kladdkakeätandet.

Har nyss ringt kommunal och pratat med en person där som jag träffat tidigare och jag berättade min situation kring att jag inte fått någon ny läkare och inte fått något sjukintyg ännu och att jag har ett inbokat möte med min arbetsgivare den 22:a Juni som skrämmer mig. Det blir troligen någon av de två personer jag har räffat på kommunal (facket) som följer med mig på mötet.


(20:00)
Jag blev godkänd på uppdrag 1 i historia.=)


(22:00)
Nej nu mår jag inge vidare alls faktiskt. =( Nu ska jag försöka somna MED ångest och UTAN Propavan och ja det lär väl inte gå särskilt bra kan jag gissa. Jag är orolig nu, orolig som fan och stressad och less på allt krångel, alla problem.

Ikea

Idag har vi varit till Ikea och köpt två byråer att ha kläder i, några glasburkar att ha ris och kryddor i och några svarta lådor att förvara saker i. Det blev alltså byråer istället för garderober. Bokhyllan vi skulle köppt idag får vänta.

Firfin flyttade garderoben från sovrummet till badrummet och medan Firfin byggt ihop byråerna så har jag packat upp badrumsgrejer ur flyttlådor och ställt in i garderoben samt flyttat sängkläder och handdukar/badhandukar in i garderoben. Har tömt två flyttlådor idag. Firfin har dessutom slängt alla sopor i stort sett. =)

Känner mig trött nu efter dagens bestyr.

Imorgon ska jag vara på NVE klockan 10.

Firfin kom nyss hem med chips och Dr Pepper till mig.=) Min Firfin har verkligen varit duktig idag!

Igår började jag läsa en bok som heter "När ingen annan ser", det är en sann berättelse skriven av personen själv. Har bara läst ett kapitel men tycker redan att boken verkar bra och ärlig. =)

Hmmmf... borde tagit Propavan för en timme sedan, nu är ju frågan om jag verkligen ska ta Propavan? Jooo jag tar 25 mg. Sov ju väldigt dåligt inatt.

En hel natts sömn

Igårkväll tog jag 50 mg Propavan och det gjorde att jag ÄNTLIGEN fick sova hela natten. Vaknade vid 7 imorse, somnade om och vaknade vid 10.

Har kollat om jag fått uppdraget rättat men webbläraren har inte rättat det ännu, jag får otåligt vänta lite till. Läraren har 24 timmar på sig att rätta uppdraget har jag för mig, så än finns det ju några timmar kvar.

Firfin torkade golven igår och det är skönt att ha rena golv. Just nu håller Firfin på att koka en rotfruktsgryta efter att ha varit och handlat.=)

Fortfarande har jag inte hämtat ut paketet!! Ska försöka hämta ut paketet idag men vi får se om jag orkar.

Kommande vecka går jag bara 2 1/2 dagar på Iris.

Firfin jobbar hela helgen så jag får väl fira midsommar själv här hemma med de små fyrbenta.


(18:20)
Paketet är hämtat, öppnat och jag är nöjd med grejerna.=)

Kom på att 24 timmars regeln inte gäller på helger, det kan alltså ta tills på måndag innan jag får mitt uppdrag rättat, så det är bara att gilla läget och vänta tills på måndag.

Det bara regnar och regnar och regnar lite till. =( Typisk svensk sommar ... Jag vill ha SOOOOOL!!

Idag är det meningen att jag bara ska softa, ta det lugnt, inte göra någon nytta utan bara vara, knata runt i morgonrock och pyssla lite  med jag vet inte vad. Nu är inte jag så bra på att ta det lugnt, softa och allt sånnt gött, utan jag blir ju rastlös och uttråkad, vilket jag nu är.=P


Uppdrag 1 skickat

Jag blev hemma hela dagen på grund av uppdrag 1 i historia, nu är det avklarat och ivägskickat till webbläraren. Bara att med spänning invänta svaret. =9

Idag kom en kille och bytte ut våran badrumslampa till en mycket mer funktionell sådan.=)

Om drygt en timme har vi tvättid.=P

Terapipaus

Idag var jag på traumaterapi och det gick väl bra. Nu har jag ingen mer terapi inbokad förrens i början av augusti, min terapeut har semester.

Har varit så väldans trött idag och är fortfarande trött. Jag har hunnit plugga (i väntrummet på mottagningen) , försökt skriva en skrivuppgift som jag gav upp hoppet om, varit med och organiserat och klistrat fast bilder på stora svarta ark och sen var dagen slut på Iris.

Jag skulle ha tagit en annan buss och hämtat ut mitt paket men plötsligt kom solen och jag kände att jag hade för mycket kläder för att hålla på krångla med sånnt så jag åkte hem.

Idag ringde de från tygaffären och sa att mönstret på munkdräkten har kommit så jag hämtar väl det imorgon eller på måndag.

På måndag ska jag vara på NVE klockan 10:00 och på tisdag har jag tid hos tandläkaren 14:20. Hos tandläkaren kommer jag säkerligen få en ny tandläkartid.=P

Jag skulle vilja hämta ut paketet idag och jag skulle vilja att Firfin följde med mig dit men om han inte vaknar snart så hämtar jag paketet imorgon.

Förutom att jag varit trött hela dagen så har jag inte mått så bra men det har varit hanterbart.

(21:15)
Jag har bakat vegankladdkaka och vegansockerkaka ikväll men pluggat har jag ännu inte gjort, borde ju plugga mera inför provet imorgon men jag vill inte. =(

Imorgon har vi tvättid klockan 19. =P

Sjukintyg

Igår tisdag var jag på Iris, rollspelen spelades upp och på eftermiddagen på Iris minns jag inte vad jag gjorde, kanske jo förresten jag renskrev en text och nålade upp texter inför öppet hus. Hade nog en hyffsat ok dag tills kvällen kom, då kom ångesten och jag hade svårt att somna.

Vaknade nog BARA en gång inatt så det var ju bra, ett steg i rätt riktning och jag hoppas på att få sova hela natten inatt OCH att kunna somna i bra tid. Jag var jävligt trött imorse och vädret gjorde ju ingenting bättre, tog tid för mig att börja göra mig iordning men jag kom iväg till Iris idag trots att jag hade tankar på att stanna hemma. Idag på Iris så har jag pluggat, läste igenom mina antecknar från bearbetandet av de sju kapitlen i min historiebok, jag har även spikat upp en tavla jag målat ska ska vara med på öppet hus och sen har jag suttit och klippt bort vita kanter från en hög utskrivna foton som en av mentorerna fotade igår när vi spelade upp rollspelen.

Idag fick jag per brev en kallelse till min chef den 22:a Juni!!!! Hon har sett att mitt sjukintyg går ut i Juli och mötet skulle därför handla om hur jag skulle kunna komma tillbaka i arbetet, men jag ska ju INTE ut i arbete än på ett tag. Jag har inte fått kallelse till någon psykiatriker ännu för att få ett nytt sjukintyg och jag behöver ett sjukintyg NUUU, helst förra månaden. Vill ju att min chef ska få ett intyg snarast så att hon vet vad som gäller och dessutom måste försäkringkassan ha ett intyg NUUUUU för att de ska hinna utreda och bevilja fortsatt sjukskrivning innan mitt förra intyg går ut i Juli. Det får INTE bli ett glapp för då kan ju min chef begära att jag ska ut i arbete och gör jag inte det så kan jag anklagas för arbetsvägran och det är INTE bra!!! Imorgon ska jag träffa min terapeut och då ska jag ta upp det här med att jag inte fått en läkartid och att jag behöver ett läkarintyg snarast. Jag känner mig stressad/jagad inför detta trassel med intyg och sånnt. LÅT MIG VARA FÖR I HELVETE!!! LÅT MIG VARA för annars går jag in i väggen med en smäll och det vill väl ändå ingen att jag ska?! Jaga mig inte mera nu, ställ inte till det mera för mig nu, jag orkar inte mera. Jag har inte kommit upp ur svackan jag ramlade ner i för några veckor sedan, jag är på väg upp men slå inte ner mig, trampa inte ner mig nu när jag försöker komma upp, det krävs så lite för att jag ska tappa fotfästet och ge upp. Motgångar är inget jag kan hantera särskilt väl, inga fler motgångar nu tack. Jag kan inte styra allt själv, jag kan inte påverka allt själv.

Jag tror mig ana nu vad ett problem jag har är för något, ett problem jag inte vill skriva om här och jag hoppas på att lösningen på problemet inte behöver innebära en alltför dramatisk upplevelse eller så blir det sådär väldigt dramatiskt jobbigt. Hmm... =(   Alla dessa problem som bara dyker upp ett efter ett, alla dessa problem som jag är så trött på och inte orkar med, inte orkar ta tag i, inte vågar ta tag i.

Jag har nyss haft ett bra samtal med min kontaktperson, är så tacksam för att jag har henne.=)

Så less

Ocj ja, även denna natt har jag INTE fått en hel natts sömn och jag undrar bara NÄR jag ska få en HEL natts sömn igen för jag behöver få sova ordentligt känner jag. Jag är fruktansvårt trött och sliten nu och fattar inte hur jag ska orka få på mig kläder och allt och orka tvätta klockan 11.=( Är inte lika yrslig som igårkväll och har inte huvudvärk längre. Igårkväll var jag ju svimfärdig och trodde nästan att jag skulle svimma eller var döende eller nått.=P


(12:50)
Ringt ett samtal som visade sig vara ganska så lustigt. Ringde ett till samtal som slutade med en tid hos tandläkaren den 16:de.

Har tvätt på torkning i tvättstugan och har plockat ur diskmaskinen.

Haft boendestöd, så jag fick hjälp och stöd med ovanstående sysslor.

Måste plugga idag.=P


(15:30)
Varit på en långpromenad med min kontaktperson i det fina vädret, vikt och burit upp tvätten från tvättstugan och sorterat in den i garderoben.

Fortfarande inte pluggat och fortfarande trött.

Trött

Ytterligare en natt med störd sömn, vaknat minst tre gånger inatt. =( Är så trött men kan inte somna om nu, kan inte slappna av. Nu har jag dessutom ledvärk  i hela kroppen.

TV:en slog på sig själv nu på morgonen och den har lärt mig hur stor betydelse det har att förtidigt födda barn får regelbunden massage varje dag, det påskyndar deras viktuppgång med cirka 49% i jämförelse om de inte skulle få massage och dessutom blir de friskare i livet, de får alltså ett starkare immunförsvar.

Firfin har fortfarande inte kommit hem och jag undrar varför, han borde vara hemma nu men han har väl fått jobba över eller något sånnt.

Känner mig stressad över att ännu inte ha hittat passet och att jag måste fortsätta leta och att vi måste hinna gå och rösta innan Firfin åker till jobbet. Jag vet inte vart vi ska eller jo jag vet väl ungefär men inte exakt, fast man ser väl vart när man kommer dit kanske. Har ångest vilket försvårar att komma igång med sökande efter passet.(20:15)
Vilat en stund men somnade inte. Nu har jag ångest, ont i huvudet, är lättretlig och trött. Plötsligt blev livet väldigt mörkt och jobbigt igen. FAN OCKSÅ!! =( Vill bara få SOOOOVA!!! Vill bara att dagen ska vara slut så jag får sova men sova kommer jag inte kunna så det är ingen ide att ens tänka på det. Vill ha kladdkaka men vet inte om jag orkar göra någon kladdkaka, jag vill tröstäta NU!!! =( Jag orkar ingenting, vill ingenting. Känner gråten i halsen. Jag ORKAR INTE!!!

På radion är det bara massa skit, vill inte höra skiten!! Ja jag ska väl stänga av skiten då.=P

Jahaja dags att snart gå ut med hunden, hurra för det när jag nu mår såhär jävla dåligt. FAN jag som mådde ganska hyffsat tidigare men jag får tydligen inte må ens hyffsat, jag måste tydligen må dåligt och ha ångest.

Ahhh det är NU jag ska gå en rask 20 minuters promenad med Roy, jo men tjena för det känner jag ju verkligen att jag vill, åt helvete heller! Jag vill INGENTING nu, framförallt INTE gå utanför dörren.

Har destruktiva impulser nu men jag vill inte göra något sånnt, jag måste låta bli.=(

Känner mig så ensam nu, önskar Firfin var hemma och kunde hjälpa mig med hundrastningen och smörja en form och finnas som stöd medan jag slängde ihop en kladdkaka.


(21:00)
Jag var tvungen att slänga ihop en kladdkaka så nu har jag en kladdkaka i ugnen som är klar om 30 minuter.

Ska nog ta en huvudvärkstablett ändå.

Propavanseg

Jaha och jag tog ju Propavan igårkväll och la mig redan 21:30 och vad händer jo jag vaknade minst två gånger inatt TROTS Propavan (sömntablett). Nu är jag inte bara trött utan går omkring i en Propavandimma och har ångest över Propavandimman. Hoppas det släpper snart för idag måste jag klara mig själv, gå ut med hund och allt, Firfin jobbar ju två nätter irad nu. När i helvete ska jag få sova en hel natt? Ingenting hjälper ju, har provat Lergigan och jag har provat Propavan. Jag kanske skulle kunna sova på Theralen men då kommer jag nog vara mer deckad dagen efter än vad jag är av Propavanet nu. Ångesten är jobbig och jag försöker distrahera mig men det går inte så bra. Jag har sorterat upp grejerna från diskmaskinen och fyllt på den med smutsig disk, jag har torkat av spis och diskbänk, jag har wsuttit vid datorn lite granna och ja nu bloggar jag ju.

Tog Concertan så sent så jag tog bara 36 mg vilket är halva min dos, jag tänkte det var bäst at ta Concerta ändå men för att kunna ha en chans att somna ikväll så tog jag bara halv dos. Undra om Ritalin skulle vara bättre för mig ändå eftersom det finns en variant av Ritalin som håller i 4 timmar, fast det skulle innebära att jag måste ta den två gånger för att täcka upp dagen, skulle jag klara av det? Skulle Ritalin hjälpa mig lika bra som Concerta? Jag vet inte och jag borde kanske prata med sjuksköterskan på NVE om det, kanske be om att få prova på bara eller fråga om vad hon tycker är bäst.Ibland saknar jag min karaktär eller mitt andra jag Kyra Thorne i Second life som jag spelade mycket en period.
Här kommer bilder från mitt liv som Kyra Thorde i Second life. Minnesstund så att säga.


Anselm (Firfins karaktär i Second life), bild tagen på min vän Aquas tomt.

Anselm dansar på en klubb, troligen klubb DIVAS (tror jag den hette).


Min vän Aqua som festar på klubb, DIVAS troligen då. Man får roligt av sån där svamp hon håller i har jag för mig.

Jag fyllde år och Aqua fixade HAPPY BIRTHDAY-fest åt mig.=) På bilden ser vi alltså mig som Kyra Thorde.

Den bleka i rött är jag (Kyra alltså) och hon längst bort i orange är min vän Aqua som fixade detta party för min skull.

Jag jobbade som dansare på en klubb (inte på DIVAS) så här jobbar jag alltså, min lön var den dricks jag fick i den vita grejen man skymtar till vänster.

Kyra jobbar och ja det är eldflammor ni ser. HIHI Det var inte någon olycka utan bara en cool effekt jag kunde lägga till när jag kände för det.

Kyra festar på någon klubb.=)

Två vänner i Second life. Eunura och Aqua. Detta är hemma hos Eunura har jag för mig, eller var det hemma hos Aqua? Minnesförlust.

Kyra på Aquas tomt.

Kyra tittar på hus att köpa till mig och Anselm, men det blev inte detta hus, vi hittade ett collt hus senare.

Kyra flyger  för första eller om det var andra gången. Gick inte bra första gången. HAHA Svårt med landningen ...

Kyra.=)

Jag (Kyra) och Anselm Hird på Aquas tomt.

Jo det är Kyra ni ser på Kyras och Anselms tomt.=)

Kyra och Anselm på övervåningen i vårt jävligt schyssta hus. Detta är vardagsrummet som leder in till sovrummet.=)

Kyra på nedervåningen i vårt schyssta hus.

Närbild på Kyra.=) Och ja jag är vampyr i Second life men en snäll vampyr. HAHA

Kyra med sina korpar.=)

Kyra solar på tomten. Ehum... ja ... vampyr-Kyra SOLAR!! HAHAHA

Kyra köpte sig en juloutfit i juletider! =9

Kyra vilar lite i kistan hemma i huset.=)

Kyra i juloutfit.

Kyra på nedervåningen i vårt hus. Lilla flickan till höger tillhör inredningen.

Kyra visar vårt sovrum.

Kyra jobbar som dansare.=)

Anselm gjorde en tröja åt Kyra. Hihi =D

Mitt och Anselms hus framifrån.=) Schysst va!

Nu får det räcka med minnesbilder från mitt liv i Second life. Någon dag ska jag nog börja spela igen. Hehe, trivdes rätt bra ändå, speciellt kanske när jag sa upp mig från jobbet som dansare.

OJ nu borde ju väl Firfin vakna!!?

Bit tand borta

Jag sov dåligt inatt IGEN, hade svårt att komma mig för att göra mig iordning imorse men kom iväg till Iris trots det och ångest. På bilden idag så rev jag sönder två papper innan jag på tredje försöket fick till en bild som fick duga, vi skulle öva oss på att rita en bild med djup och jag ritade en rad gravstenar och kors med nygrävda gravar.

Upptäckte nyss att det kändes som en bit tand var borta på en kindtand och när jag gick och tittade så upptäckte jag att där jag haft ett växande, stort hål var det nu inte ett hål som i tandhål längre utan ett HÅL, hela biten som var trasig typ har ramlat bort, jag har alltså tappat en ganska stor flisa/bit på en kindtand!! Känns konstigt och skrämmande. Håller jag på att tappa tänderna eller??!! Jag som är så rädd att tappa tänderna!! =( snart ... =E   Snart kan jag väl nynna på visan "Min tand är lös min tand är lös ..." Jag borde skynda på med att försöka få tag i hon som vet om jag fått beslut på om jag får gratis tandvård så att jag kan gå till tandläkaren och laga mina stackars trasiga, dåliga tänder. Hmm... igår satt biten kvar på tanden, igår använde jag tandtråd, jag var duktig och använde tandtråd och vad händer, jo jag tappar en bit tand!!=P Jag har ingen tandvärk konstigt nog. Satan i helvete vad det kommer göra ont med en tandundersökning dock, när de sticker in den där piggen i hålet som fortsätter in där jag tappat resten av den bit tand som det var hål i. Jag kan väl för fan inte ägna halva mitt liv åt tänderna!! Borsta tänder 5 minuter morgon och kväll, ha skenor med flourgele 10 min/dag, äta flera flourtabletter om dagen och använda tandtråd varje dag etc! =P Undra hur det känns att få fastskruvat sånna där löständer eller vad det heter? Vill inte!!!! =(


(16:45)
Vaddå ta det lugnt och slappna av ... Jag har bearbetat klart halva MEDELTIDA NORDEN och sorterat upp grejer ur påsar och högar från flytten. Lite mer fri yta i arbetsrummet nu då. =)

Jaha och nu då vad ska jag göra nu då? Orkar faktiskt inte sortera mer grejer och jag orkar inte plugga mer just nu.

På måndag kl 11 har jag tvättid, hade velat ha ikväll men det fanns ingen ledig tid.

Skönt att ha Firfin hemma idag men på lördag och söndag jobbar han natt.

Jag är egentligen trött, väldigt trött men sååå rastlös.


(20:50)
Vi gick till Ica och handlade och sen har vi stekt och ätit speltburgare framför TV:n. Gott tyckte jag men det tyckte inte Firfin. Synd.=/

Jag är tröööött, skulle tänka mig att vila ett slag eller så.

Behöver landa

Natten till igår sov jag dåligt, under dagen var jag väldigt rastlös och kunde inte sitta still, gick omkring som en orolig ande. Jag var på Iris igår och jag lyckades bearbeta klart kapitlet STÅND; KYRKA OCH KUNGAR men med ett par pauser. Hade svårt att fokusera på något, svårt att ta mig för något. Efter Iris hade jag boendestöd, vi fikade på Klubb ST och sen var vi in på en tygbutik och beställde ett mönster till en medeltida munkdräkt åt Firfin men det kommer dröja innan de fått hem mönstret. Sen åkte jag hem, var ångestladdad men det var väl hanterbart. Kom inte isäng förrens 23:00 och hade svårt att somna.

Sovigt dåligt inatt, vaknat cirka varannan timme och trott att jag försovit mig. Kom iväg till Iris idag trots att det var motigt, misstänkte att ångesten skulle komma till mig, att jag skulle börja må dåligt och vid lunch slog det till, jag åt snabbt upp min lunch och sen låste jag in mig i vilorummet för att jag mådde så dåligt och hade gråten i halsen och ville bara hem. Jag fick tag i en av boendestödjarna och pratade en liten stund med henne, försökte nå min mentor via sms men hon såg inte smset förrens jag senare frågade om hon hade fått det smset, vi bollade några ord om läget lite snabbt eftersom hon var upptagen med en sak. Ja jag var ju kvar hela dagen ändå, kände inte att jag hade något val, jobbigt var det iallafall. På vägen hem skulle jag köpa en liten kista till Firfin men det fanns ju inga midre kistor kvar tyvärr.

Hemma nu då och borde väl plugga eftersom jag aldrig fick tid att göra det idag men jag har ingen lust att plugga, ingen ro att plugga, ingen diciplin nu. Firfin sover ännu. Vad ska jag göra, det är otrevligt väder, inget väder att sitta ute på balkongen i. Jag är trött också men har ingen ro att lägga mig och vila.

På lördag kväll och på söndag kväll är jag ensam hemma, egentligen är jag ju på sätt och vis ensam på dagen på lördag och söndag också eftersom Firfin måste sova då. Jag ska försöka ta det lugnt i helgen, vila ut m det går och försöka landa, jag behöver lada, finna lite ro och inte gå omkring som en orolig ande och plocka med ditt och datt. Skulle behöva färga håret svart för håret är inte alls svart längre utan snarare någon sorts mellanbrun.

Imorgon går vi halvdag på Iris och jag hoppas det inte är så stökigt på stan och på bussarna på ditvägen och hemvägen, det är ju massa elever som tar studenten imorgon tydligen.
(18:50)
Beställningsmani? Ja åter igen har jag beställt grejer över internet för flera hundra kronor, detta paket kommer om 2-5 dagar. Fina grejer är det iallafall. =) Tröstshoppning kanske man kan kalla det också.

Har hunnit haft två mindre agressionsutbrott ikväll, första var för att internet inte funkade i någon halvtimme, då sparkade jag på lådor, skrivbord, sladdhög, soffa och slängde iväg någon grej eller två, andra utbrottet var i köket då jag höll på lägga in disk i maskinen och jag inte fick plats med den tallrik jag ville få plats med och då flög en slev och tallriken flög pladask ner i en vattenfylld gryta i diskhon. Ja jag är lättretlig. =P


Regn

Idag har det regnat hela dagen hittils, inte särskilt trevligt alls tycker jag. =P

Har varit på Iris, vi har haft drama och förberedelser inför öppet hus. Dramat var jag med på men sen på eftermiddagen pluggade jag och bearbetade klart kapitlet HÖGMEDELTIDA EXPANSION OCH SENMEDELTIDA KRIS. På vägen hem var jag in på apoteket i SVAVA och köpte Väteperoxid (för sårrengöring, jävligt bra dessutom) och en svindyr ansiktskräm.
Nu är jag hemma och trött, känner mig sliten och lite ångestladdad inför kvällens tvättande, har tvättstugan från 19.=P

Imorgon förmiddag ska jag plugga, nästa kapitel är om kungar och sånnt. =P BOORING!!!

Jag har inte ätit något i matväg idag och det borde jag ju göra men vad skulle det vara då, orkar inte laga mat OCKSÅ.

Vårat paket från Amuletten har kommit! =) Denna gång ska vi tydligen hämta paketet mycket längre bort än vanligt, tycker det är konstigt. Undra om vi hinner hämta ut det idag då? Vet inte hur Firfin har planerat.

Ringde aldrig någon läkare igår och har inte gjort det idag heller. Fy på mig! Kommer inte ringa i första taget känns det som, jag avvaktar.


(18:00)
Jag lagade mat trots allt, det blev spagetti med passerade tomater och matvete, blev helt ok faktiskt. Vi har ätit och jag har nu även tre matlådor.=)

Om en timme är det tvättid. URK!!!

Ikväll ringde det i min hemtelefon men jag vågade inte svara så det fick Firfin göra och det var ju till honom så det var ju lugnt för min del.

Någon har pratat in på min mobil och jag bör lyssna av men det känns inte motiverande då jag tror att det är från HSB och jag är ju rädd för att få arga ord från HSB. =/ Ska väl lyssna av mobilen iallafall nu då.


(19:45)
Jag hoppade över att tvätta ikväll, jag orkade inte det. =(

Jag är uttråkad och trött och jag känner mig ensam, vill ha Firfin här hos mig.

Mardröm

Inatt eller snarare imorse så drömde jag en mardröm, det var en mardröm som var en blandning av läkare och filmerna The ring och Sjätte sinnet. Jag satt i ett hus eller ja en villa som var ombyggt till mentalsjukhus, jag satt med läkare i ett rum som diskuerade vad de skulle göra med mig och när de skulle skrida det till verket så blev jag livrädd och sprang ut i korridoren in genom två dörrar och upp för en trappa, slår bort några bräder och går upp och ställer mig på vinden. Jag vet i drömmen att i rummet ovanför bodde en flicka som blev arsenikförgiftad till döds, jag ser en träspriraltrappa framför mig som leder upp dit, jag tänker att jag kan gömma mig där för läkarna men så ser jag henne, den döda, gråbleka, svaga flickan kravlar sig upp för trapporna och spyr om vartannat och plötsligt tittar hon på mig mellan två trappsteg, en stirrande, allvarlig blick och där tar drömmen slut för där vaknar jag.

Idag är första måndagen hemma. Jag är trött och ångestladdad och känner mig ful och skabbig.

Firfin ringde HSB angående nyckeln och sa att de fick skicka fakturan för att vi inte hittat någon nyckel. Hon ringde upp mig på mobilen (hon på HSB) men jag vågade inte svara, sen tog jag mod till mig och ringde upp men då svarade hon inte, jag ringde igen och då var hon på lunch och telefonsvararen verkade vara full. Hon lär väl ringa igen sedan och jag är rädd för att hon ska vara arg på mig för att jag inte ringde i fredags och för att jag inte hittat nyckeln, jag hoppas hon bara vill bekräfta att det stämde det Firfin ringde och sa och kolla att de har rätt adress till mig.

Jag har inte ringt läkaren, inte för att jag glömt bort det utan för att jag inte vill gå till någon läkare för att jag kommer få panikångest och allt om jag ska gå till en läkare.

Jag sover för övrigt dåligt på nätterna, vaknar mitt i natten och så vilket gör mig trött, får ju ingen ordentlig helhetssömn.

Imorgon har vi drama på Iris, vi ska spela upp våra rollspel för mentorerna och jag ska ju som nämt ha koll på ljudet/musiken, stänga av och på vid rätt tillfällen. Har ingen vidare lust men jaja det får väl gå då.

Jag har webcam och headset nu, Firfin köpte det åt mig igår när han var och handlade, så ja nu har jag det till den framtida muntliga tentan som jag helst hade velat slippa. Så mycket som kan gå fel, jag kanske inte får det att fungera, internet kanske stänger av sig mitt i alltihopa, jag kanske får blackout, han kanske ställer fel frågor.

Jag har inte lärt mig de viktiga årtalen av det jag läst hittils i historia men jag vet att Stockholms blodbad var 1520.
RSS 2.0