ÅNGEST

Inatt rasade min värld samman och jag grät. =(Kan inte säga varför här, vill inte gå ut med det i bloggen såhär offentligt, men det är ett problem jag försökte lösa men insåg att det inte funkade och då insåg jag faktum, att risken är att jag måste söka hjälp. Försökte lösa problemet idag men fick ge upp och inse att jag måste söka hjälp och det vill jag verkligen INTE. Känner ångest, nästan panik, det gör ont i mig. Jag orkar inte med fler motgångar, inga fler problem nu tack, inga fler krav nu tack. Helvete!!!!! Hur ska jag överleva detta??? Ja det kan kanske ingen svara på eftersom jag inte förklarat vad problemet är som jag måste söka hjälp för. Jag måste ju till Iris på tisdag, kanske får lösa problemet imorgon eller på tisdag eftermiddag eller någon dag i veckan, jag måste göra det så snart som möjligt.
VARFÖR SKA ALLT HÄNDA NU????!!!!


SOL

Idag är solen verkligen närvarande, det är SÅ HETT ute och man blir ju levande grillad om man går ut i solstrålarna.

Känner ångest och är trött/seg, tror jag är seg på grund av Lergiganet jag intog igårkväll för att kunna somna.

Är UTTRÅKAD som faaaan!!! =P Firfin spelar TV-spel med en gemensam kompis, alltså kompisen är inte här utan det är ett onlinespel de spelar, tror det heter Lord of the rings.

Min kontaktperson kommer inte ikväll, hon fick förhinder. Får väl se om vi hörs av per telefon ikväll.

Vi har inget törstsläckande att dricka hemma bara vatten, sojamjölk och sojachokladmjölk. Kanske skulle dricka lite vatten ändå. Booring!(20:40)
Oj, är klockan så mycket!

Firfin gick och köpte läsk idag, så nu har vi det att släcka törsten med. =)

Firfin åkte vid 19 när jag satt och pratade över MSN med "J". Har nyss pratat med min kontaktperson i telefon.=)

Jag är för övrigt uttråkad men nu behöver man inte bli levande grillad när man går ut iallafall, nu är det skönt ute faktiskt.

Imorgon natt så är Firfin ledig men på måndag jobbar han igen. Fick förresten veta idag att en väktare i Stockholm hade blivit skjuten i förrgår natt. Jag frågade om hans skyddsbrynja skyddade mot skott men det gör den inte, brynjan han har gjort själv skyddar mer än de skyddsvästar de har på jobbet. En skyddsväst som skyddar mot skott kostar runt 20 000kr och måste bytas ut var fjärde år och det har vaktbolagen inte råd med. Min Firfin får ingen skjuta på!!! =(

(22:50)
Jag är FUL!!!!!!!!! Ja men alltså jag är fulare än vanligt just nu. Min hud är hemsk, kanske på grund av B-vitaminbrist, men jag har börjat äta B-vitamin och de andra vitaminerna nu och det borde gå åt rätt håll då tycker jag, men nej då inte än iallafall. Huden började dumma sig efter att jag blev vegan, jag som knappt äter något godis och inte massa fet mat heller numer. Veganmat borde ju vara som en rening för kroppen och huden borde ju då bli bättre och inte sämre. Fan också!!! =( Ska jag ta massvis med B-vitamin då så att det blir som en B-viatminchock för kroppen? Tanken är att jag någon dag ska gå på en ansiktbehandling men som jag ser ut nu så vågar jag inte gå till någon sån salong. Kan ju inte ha massa smink på mig när jag ska dit för den ska ju isåfall bort och då får de se hur ful jag är och det är alltför pinsamt. Tur att jag inte ska till Iris imorgon eller på måndag, vågar inte visa mig för folk alls just nu, det är illa nog att gå ut med hunden här.

Hågadalen

Igår förvarnade jag mentorerna och sångläraren om att jag kanske inte skulle kunna delta helt utan att risken fanns att jag gick ut från rummet om min redan existerande ångest skulle bli starkare, gick ut en gång en kortis och skippade sista kvarten efter rasten innan jag skulle gå på terapin.

Jag var ärlig på terapin, flydde inte de saker jag hade att berätta men det var stundvis jobbigt och gråten var nära men det var bra att jag berättade ärligt hur jag mår och känner och så. Efter terapin gick jag tillbaka till Iris och överraskades positivt av att "J" var där på besök.

På eftermiddagen pluggade jag, bearbetade nästan klart arabvärlden, hade hunnit klart om jag inte hade suttit och pratat med "J" som stannade kvar halva eftermiddagen men det var lugnt, kändes bara skönt att få träffa henne igen och prata. Jag ligger ju före i mina studieplaner så det gjorde inget att jag inte blev klar med arabvärlden som jag dessutom skulle börjat med på måndag.

Efter Iris hade jag boendestöd, vi lämnade tillbaka nycklar HSB, betalade en faktura på Nordea och fikade/pratade på Klubb ST. Jag berättade hur läget var och lite allt möjligt och kände att jag vid minst ett tillfälle var nära till att börja gråta.

Idag hade jag samtal med min mentor och jag berättade hur läget var och lite allt möjligt och vi kom överens om att jag tillsvidare ska vara ledig på måndagar för att få chans att återhämta mig, ta det lugnt, skämma bort mig själv, göra saker som är nyttigt och energigivande för mig. Jag ska skriva en lista på saker jag kan göra på måndagar samt att jag fick två läxor till, den ena är att skriva en lista på 4-5 konkreta saker jag kan göra när ångesten börjar ta tag i mig och den andra jobbigaste uppgiften är att någon gång till nästa vecka gå en rask 20 minuters promenad med Roy när jag känner att ångesten börjar ta över mig.

Efter lunch åkte vi på Iris till Hågadalen och grillade speltburgare och hamburgare. Tur att jag, "J" och "M" hade med oss picknickfiltar för annars hade vi alla fått sitta bland insekterna direkt på gräset. Jag sprätte bort varje myra som kom upp på min picknickfilt men plötsligt skrek jag till när jag såg en larv sitta på mitt ena lår, jag sprätte bort den och bad "L" ta bort den från filten. När vi skulle gå så släppte jag allt för mina händer plötsligt och sprang iväg viftandes för att en geting kom efter mig. Picknicken gick för övrigt bättre än väntat men man blir trött av mycket frisk luft.

Hemma nu och tar det lugnt och har inte riktigt uppfattat att det är helg nu.

Idag ringde en från HSB och sa att de måste få in sista nyckeln före 11:30 på måndag och annars måste de skicka en faktura till mig på runt 1000kr. Måste och måste, jag kommer inte hinna hitta nyckeln och jag var ju beredd på konsekvenserna redan när jag lämnade in nycklarna minus en nyckel. Hade varit skönare om de utgått direkt från det och bara skickat mig den där fakturan, nu måste jag ju ringa upp och krångla vilket jag inte känner att jag egentligen klarar av att göra. =( Gahh... jag sa ju att den troligen låg i någon av de ouppackade flyttlådorna och jag kan ju inte bara gå skallgång i alla flyttlådor efter en liten nyckel, hur skulle det se ut liksom.

På söndag fyller min Firfin år fast jag kommer inte delta i firandet tyvärr, han och hans syster ska åka till någon restaurang och käka. Känner mig som en dålig flickvän som inte deltar men jag kan inte och vill inte förstöra stämningen på Firfins dag.

Imorgon kväll kommer min kontaktperson hit, får se vad vi hittar på, blir väl en hundpromenad troligen.


(20:20)
Mår inte bra, ångest, ensamhet, destruktiva tankar, känsan att vilja bort ... =( Känner mig övergiven och känner mig missförstådd. SVART!!!

Alla mår vi dåligt ibland, ja tänk om det hade varit så väl att jag mådde dåligt IBLAND!! =(

Onsdag

Ångest redan på morgonen som hållt i sig under dagen, framförallt under förmiddagen. =( Idag var det sista gången med självkännslagruppen på Iris Hadar, vi hade utvärdering och så. På eftermiddagen bearbetade jag tidig medeltid och imorgon börjar jag bearbeta arabvärlden. Är trött, nedstämd, ångestladdad (fast inte lika mycket som i förmiddags). Ikväll blir jag ensam hemma vilket känns tungt när jag mår som jag mår.

Imorgon har vi sång på förmiddagen och det kommer bli förjävligt tror jag, brukar få ångest av det och när jag nu redan mår sämre än vanligt så kommer det väl bli sju resor värre att ha sång. Önskar jag kunde få sitta och plugga istället.

Har fortfarande inte fått svar från hyresvärden men alltså imorgon måste jag nog lämna in nycklarna ändå såvida jag inte gör det på hm... nä det måste nog bli imorgon ändå. Vill inte lämna in nycklarna själv ju så jag måste planera denna inlämning. =/

Sammanfattning

...i korta drag.

I söndags var jag på promenad och hade pratstund med min kontaktperson, det var bra och trevligt.

Igår måndags bearbetade jag antika Grekland och var på promenad och pratade med boendestödjaren. Pluggandet var ju trist som vanligt men promenaden och pratstunden var trevlig. Jag var EJ på Iris Hadar igår!

Idag har jag varit på Iris Hadar och bearbetat Rom. Är trött och ville åka hem redan vid lunch. Ska uträtta ett litet ärende innan vi har tvättid ikväll. =P

Har ej fått svar från hyresvärden, så jag vet inte när jag ska lämna in nycklarna. =/

Mår fortfarande dåligt för övrigt.

Hmf... borde besöka en optiker någon dag. Mina läsglasögon är inte optimala och dessutom har de blivit repiga.=(

Imorgon beger jag mig in i medeltiden. Huh... 2 av 7 kapitel avklarade och vad jag minns av det jag bearbetat är då inte mycket att hänga i granen. Digerdöden kan jag en del om och när Stockholms blodbad ägde rum det minns jag och att Roms tjejer hade det bättre än Greklands husfruar, lite små detaljer minns jag men fan jag minns inte tillräckligt mycket tycker jag nog.=(

Läsare

Är det några som läser på min blogg egentligen? Vet enstaka som verkar göra det ibland åtminstonde. Jaja ...

Jaha så är jag helt ensam hemma några timmar nu då, Firfin har åkt iväg för att hjälpa en kompis ex med att hämta några möbler på IKEA och sen skruva ihop dem också. Jag som kände mig ensam och övergiven redan innan. =(

Mår dåligt (suprise ...NOT!). Jag har destruktiva impulser som jag snart inte orkar stå imot längre, vi får väl se hur det går.
Om något händer så ja men bli arga på mig då men det tjänar inget till mer än att jag får skuldkänslor eller dyligt.

Ingen orkar med mig längre tror jag, jag är för deppig, för mörksinnad och negativ. Sorry men jag orkar och kan inte annat, jag ser ingenting längre, ser inget ljus, inget hopp. Jag kämpar på det gör jag, jag bara försöker härda ut, ta mig igenom helvetet men jag ser inte ens skymten av slutet. Jag vill inte göra något dumt och jag hoppas jag inte gör något dumt som får knepiga konsekvenser.

Går fortfarande omkring i morgonrock och känner mig ful, äcklig, skabbig och trött efter sömnbrist. Sov cirka 4 timmar efter att det redan hunnit blivit ljust ute, kunde inte somna inatt.

Folk hatar folk som gnäller så folk måste ju hata mig, ellerhur? Folk är rädda för folk som mår psykiskt dåligt så folk måste ju vara rädda för mig, ellerhur?

JAG HATAR MITT LIV!!!!


(20:00)
Vilat, tagit Theralen, vilat, ätit, pluggat och satt igång diskmaskinen. Tvättar just nu.

(22:00)
Bakat kladdkaka, den ska strax in i ugnen. Ja jag vet att jag bakar mycket kladdkaka nu, har fastnat i den sysslan och blivit beroende av att det ska finnas kladdkaka tillgängligt hela tiden.

Bakat vegankladdkaka

Mår inge bra idag, ångest och nedstämd, trots det har jag pluggat lite, läst betygskriterierna för historia A, tömt diskmaskinen, ställt disk i diskmaskinen, bakat en lyckad vegankladdkaka och torkat av diskbänk och spis.

Vi kan inte piska matta idag, det regnar ute så det får bli en annan dag då.

Är trött, sov dåligt inatt. Känner mig stressad över att jag måste plugga mer idag. Ska nog sätta igång med pluggandet nu då.=P BOORING!!!! Eller ska jag lägga mig och försöka vila en stund först?


(21:25)
Satt och stirrade på ett uppslag i historieboken och kände en ilska närma sig dramatiskt och pang så flög historieboken i väggen och jag fick impulser att tända eld på historieboken eller klippa/riva sönder den men jag motstod frästelserna att göra det. Gick ut i hallen och kollade upp i taket efter brandvarnare och där var den, så ja jag kan ju inte tända eld på historieboken för då sätter ju brandvarnaren igång och tjuter. Det var ju bra att jag nöjde mig med att slänga historieboken i väggen.

Har idag mailat min webblärare om vilket betyg jag kommer satsa på, ska satsa på VG för att uppnå ett G tänkte jag. =P

Ikväll är jag tydligen aggressiv men ja det är ju historiekursens fel till stor del.=(

Firfin har hjälpt ett par kompisar en gata bort med att lyfta några möbler och är kvar där på en kopp tea, jag fick komma över jag också om jag ville men kände inte för det sociala, känner att jag inte mår bra och är alldeles för lättretlig.

Undra om det var ikväll, imorgon eller på söndag som vi hade/har tvättid? Orkar inte kolla upp det nu. VARFÖR skrev jag inte upp det direkt för, jag brukar ju skriva upp tvättiden, måste fått hjärnsläpp eller något. =P

Theralenseg

Igårkväll mådde jag förjävligt. La mig 21:30 just för att jag mådde så dåligt, var ledsen, hade ångest och destruktiva impulser, av samma anledning jag la mig så for jag upp runt ja jag vet inte vad klockan var. Insåg efter en stund att jag var tvungen att inta Theralen trots att jag inte ville, blir ju så trött och seg dagen efter, med Theralen i kroppen kunde jag sova och sov hela natten.

Idag hade jag boendestöd vid 13:45 till cirka 15, jag var då fortfarande väldigt Theralentrött och geggamojjig i huvudet, gick runt i en dimma. Vi pratade och sen sopades det och torkades golv. Efter boendestödet så la jag mig och vilade någon halvtimme drygt. Har sedan idag lagt in ren tvätt i garderoben, pluggat, satt igång diskmaskinen (hehe), ätit mat (som Firfin lagade), vaktat råttor medan Firfin städade åt dem och sen minns jag inte mer. Jag har kommit fram till vad jag ska rösta på för parti i EU-valet och det är ju bra. Har inte mått så bra idag, haft bitvis ångest och så men jag har inte mått så dåligt som igår kväll.

Firfin har varit duktig idag. =) Han har som sagt städat åt råttorna och lagat mat men även bytt sina sängkläder, torkat av alla bordsytor och lagt in sin rena tvätt i garderoben.

Imorgon ska det piskas matta är det tänkt och eventuellt ska det inhandlas lite livsmedel som socker, sojachokladmjölk, hundbajspåsar och kanske matvete. Självklart måste jag plugga imorgon, borde läsa 6-10 sidor i historieboken. Jag undrar just hur jag kommer klara uppdrag 1 och jag undrar just vad jag måste svara på för frågor i uppdrag 1??? =P Varför gav jag mig in i detta när jag kunde kanske valt att läsa medicinsk grundkurs istället?!! Ok, historia är bra att ha med sig men ändå, till vilken mening är det om jag ändå kanske misslyckas med kursen?

Jag vill beställa grejer från en internetbutik jag hittade idag men det får jag inte för mig själv, någon måtta får det vara!!

Fick igår kväll veta att min mammas andra marsvin hade gått bort och idag fick jag veta mer, fick veta att båda marsvinen hade gått bort med bara någon veckas mellanrum. Trist, sorgligt!=(

R.I.P Tiger och Nappe

Min planering

Denna vecka: Läsa färdigt de 64 sidorna i historieboken.
Nästa vecka: Bearbeta de tre första kapitlen.
Veckan därpå: Bearbeta de tre nästkommande kapitlen.
Sista veckan: Bearbeta sista kapitlet och repetera alla kapitlen inför uppdrag 1, skriva och lämna in uppdraget senast 12/6 (om jag minns rätt på datumet?).

Har läst 33 eller 35 sidor hittils av de 64 sidorna. Inte är det kul inte! =P

Idag hade vi drama, vi repeterade inför uppvisningen om tre veckor. Jag ska sköta musik och ljud som sagt. Jag hoppas jag inte klantar till det bara. På lunchen följde "J" med mig till apoteket och hämtade ut resterande medicin och på eftermiddagen satt jag och pluggade.

Väntar på att Firfin ska vakna, vi ska ju hämta ut paket idag.=)

I slutet av denna månad (senast) så måste jag lämna in nycklarna för gamla lägenheten. Ska maila hyresvärden och fråga om dag och tid samt meddela att jag tappat bort en nyckel.

Nu har Firfin vaknat.=)


(20:45)
Har vilat ca 45 minuter och nu mår jag sämre. Funderar på att äta en av matlådorna faktiskt. Det gör ont i mig av ångest och depp. Vill ingenting, vill ha lugn och ro, slippa skådespel och slippa tvingas till att kämpa mot rädslor.

Vegankladdkaka

Gårdagen var hyffsat ok, hade trevligt här med min kontaktperson, vi tog en hundpromenad och var sen hos mig och kollade resor jag bockat för i klubb ST:s resekatalog, kollade CD-skivor och böcker, pratade och så. =)

Idag har jag mått dåligt hela dagen men varit på Iris hela dagen utom när jag var på terapin i förmiddags. Har läst om Rom och påbörjat läsa om medeltiden i min tråkiga historiebok. Har haft boendestöd, vi fikade på klubb ST och gick till Cederbladsskolan och satte upp lappen om att min andra historiebok är till salu, får se om någon ringer. När jag kom hem tog jag det lugnt först, sa hejdå till till Firfin och satte sedan igång med projekt vegankladdkaka. Kladdkakan är klar och den blev helt ok tycker jag fast jag inte följde receptetet till punkt och pricka. Först tänkte jag inte göra kladdkaka eftersom jag mådde dåligt men jag gav mig fan på att den skulle göras ändå och ja då blev det så. För övrigt så blev det ju väldigt tråkigt väder nu på eftermiddagen, regn och kallt.

Skulle ringt ett samtal idag men gjorde jag det då, nej! =(

Skönt att det är kort vecka denna vecka, fast jag har mycket att göra ändå, fast ja då är det ju ännu mer tur att det är kort vecka. Ska bli skönt att slippa gå upp 7 på torsdag och fredag.

Imorgon är det drama och jag ska sköta musiken för min rollspelsgrupp, jag är väl inte så peppad för det, råkade liksom bara få den uppgiften och får väl försöka göra den så gott jag kan utan större prestationskrav för det skapar bara ångest.

Hmm... lite märklig blev ju kladdkan ändå men jaja det var första gången jag bakade på evigheter och det var första gången jag bakade vegankladdkaka och jag följde inte receptet helt heller. Jag böt ut större delen av strösockret till florsocker för att vi inte hade strösocker hemma och det råder jag till att inte göra. Den är ätbar men hade kunnat vara godare. Bättre lycka nästa gång då. Måste köpa strösocker!

Funderar på att vila en stund men vet inte om jag har ro till det.

Måste köpa öljäst, borde finnas på apoteket. Jag har troligen brist på B-vitamin bl a för att jag inte varit duktig och ätit mina vitamintabletter jag har.

Hmm... hade tankar på att säga ok till besök av "M" här på onsdag men jag tror jag får säga nej ändå, Firfin sover ju och jag mår ju dåligt. =( Detta ständiga nejsägande är jag så trött på men inte mycket att göra åt det. Hoppas inte "M" blir alltför besviken på mig. Får ta det en annan dag.

Lördag

Idag har jag varit deppig hela dagen. Jag och Firfin gick trots allt till Kvantum och handlade diverse livsmedel som sojamjölk, sojagrädde, mjölkfritt smör, ströbröd, kakao och lite annat. Någon dag ska jag baka vegansk kladdkaka, kanske imorgon redan, vi får se vad jag är upplagd för. Idag har jag ätit en vegansk pizza, det var i vanlig ordning Firfin som fixade mat åt oss. Jag har plockat ur diskmaskinen och plockat i det som låg i diskhon och jag har vilat en stund.

Imorgon ska jag träffa min snälla kontaktperson om inget hinder kommer emellan och klockan 19 har jag tvättid. Jag borde plugga men det blir nog inget av med det förrens på måndag möjligen. Hmm... vi har yoga på måndag, jag är inte bra på yoga, jag vågar inte göra mer än kanske 50% av övningarna, yogaövningar ger mig obehagliga känslor och minnen.

Måndag:

*Ringa ett samtal ev.
*Sätta upp en lapp på Cederbladsskolan

Tisdag:

*Hämta ut resterande medicin på SVAVA
*Möte med min gode man 12:30

Hmm... minns inte när jag har terapi denna vecka och OM jag har terapi, måste kolla upp det. Jag bör inte ha terapi på tisdag förmiddag, jag bör vara med på dramat då. Har jag terapi på tisdag förmiddag så ja då har jag det.

Snart dags för att gå ut med lilla Roy-pojken inför natten. Det verkar tyst och lugnt ute och det är bra.

FAN I HELVETE!!! Vi köpte ju inga hundbajspåsar på Kvantum idag!! Jahaja bara att ta någon annan dum påse.

(22:50)
Nu har jag kollat upp terapitiden, jag har terapi klockan 10 på måndag och det innebär att jag missar yogan.

Fick sms av min kontaktperson men vågar inte svara såhär sent, vill inte råka väcka henne eller störa såhär sent. Vi kommer ses vid 14 imorgon och det är ju en bra tid. Får smsa henne om det imorgonbitti.

Har pratat med Firfin i mobilen en stund, bollat lite förslag och lösningar på kreativa framtidsplaner. Har ju några fotosessioner som väntar på mig, fotosessioner med två olika, frivilliga modeller. Måste ta tag i projektet att komma igång med fotandet igen, förstår inte att det ska vara så svårt.

TRÖTT

Hela dagen har jag varit väldigt trött, känt mig som en zombie, gått omkring i någon sömnig dimma. Trots tröttheten har jag läst klart om antika Grekland.

"J" som slutade på Iris idag hade bakat kladdkakor åt oss på Iris, hon hade gjort vegankladdkaka också så att jag och en annan vegantjej kunde äta kladdkaka också. Vegankladdkakan var mycket god och uppskattad! =)

På lunchen idag skulle jag hämta ut två burkar Concerta och en förpackning Abilify men det blev bara en burk Concerta, den andra burken Concerta och paketet med Abilify ska de beställa in så att jag kan hämta ut dem på tisdag. Så imorgon börjar jag med den lägre doseringen Concerta, 72 mg/dag.

Firfin kommer hem imorgonbitti ändå, bland annat för att han glömde sin mobilladdare här hemma. Skönt för min del att han kommer hem. =)

Solen skiner och det blåser inte så mycket och det är schysst tycker jag men trött är jag ändå och på bra humör är jag inte ändå tyvärr. När solen sedan går ner, när kvällen blivit mörk och kylig så kommer jag troligen må sämre, grubbla mer, känna allt det där jobbiga ännu mer och infinna mig i känslan att jag vill fly eller dyligt.

Tror detta blir tredje dagen jag inte ätit någon mat, åt inte ens en macka till frukost eller lunch idag. Känner inte för att äta någon mat, vill inte ha mat, vill inte ens ha mackor idag.

Jag borde än det ena och än det andra men jag gör ingenting ut av det för jag orkar inte, jag vågar inte, jag känner stort motstånd och ingen motivation. Jag borde t ex skriva ett mail till gamla hyresvärden, jag borde ringa ett par samtal, jag borde torka golv, jag borde plocka ur diskmaskinen, jag borde sortera grejer, jag borde fixa lite i förrådet, jag borde plugga, jag borde vika ihop det som är tvättat och ligger kvar delvis vikt och delvis ovikt i de två IKEA-påsarna, jag borde byta sängkläder åt Firfin eftersom han uppenbarligen inte har gjort det själv, jag borde torka av utemöblerna och jag borde säkert göra fler saker än dessa nämda.

Jag är uttråkad!!=P

Nätverksmöte

Idag var jag på mitt nätverksmöte, vi blev sex stycken på mötet och mötet gick som vanligt bättre än jag väntat mig. Det fanns en stund då det blev jobbigt för mig men det var för att det kom upp lite svåra saker och jag hamnade den stunden mer i centrum och att hamna i centrum är läskigt. Men som sagt det var ett bra möte tycker jag, flera viktiga saker kom upp och diskuterades, vissa förslag måste jag tänka över. Vi bokade in ett nytt möte i Oktober tror jag det var, jo jag är ganska säker på att det blev i Oktober. På mötet idag fick jag veta att de slutat med PAL (Patient Ansvarig Läkare) och det är ju verkligen ett steg bakåt, verkligen dåligt att de slutat med det. Well nog om detta. Efter mötet så gick jag och boendestöd "A" upp till mottagning två för att fixa ett recept på Abilify men vi blev nerskickade till mottagning ett för att sedan bli uppskickade till mottagning två igen, det var ett missförstånd så när vi kom upp igen så skrev hon i receptionen en lapp till akutläkaren om att denne skulle skriva ett recept till mig omedelbart. Nej jag har ju fortfarande ingen öppenvårdsläkare men det kommer ordna sig inom en framtid, en snar framtid hoppas jag! Troligen får jag en läkare på mottagning ett.

Missade i stort sett hela skrivandet på förmiddagen på Iris men på eftermiddagen var jag ju med, skrev en lapp om att min historiabok är till salu för 450 kr samt att jag kollade upp vad jag gav för den som ny vilket var 550kr. På måndag efter Iris ska jag sätta upp lappen på Cederbladsskolan, har bestämt att en boendestödjare får följa med mig dit och göra det.

Nu ska jag och Firfin åka och hämta ut min RÄTTA historiebok EPOK A sen släpper han av mig hemma och åker till jobbet.


(16:00)
Nu har jag kommit hem med boken och packat upp boken. Denna historiebok är inte inbunden som den andra är men det är struntsamma för min del.

Nu är Firfin borta troligen över hela helgen, han sover på Lidingö imorgon och över helgen för att han imorgon ska träffa sin syster som fyller år och sen för att spara in bensinpengar.

Nästa vecka går jag bara heldag på Iris på måndag och tisdag, halvdag på onsdag och är ledig torsdag och fredag. Det är ju kristihimmelfärdsdag på torsdag vilket inte jag bryr mig det minsta om men jag är tacksam för att få vara ledig, så kristihimmelfärdsdagen för ju något gott med sig även till mig då. =)

Mådde ju dåligt igårkväll, ganska mycket dåligt och idag har jag inte mått så bra, har väl mått sådär och mår väl sådär fortfarande, känns väl aningen bättre efter att jag såg att vi hade fått hem avin för att kunna hämta ut paketet med boken. Nu har jag allt jag behöver för att kunna plugga min historiekurs, det enda som fattas är webcam och headset för den muntliga tentan i slutet av kursen. De har satt upp ett preliminärt datum för min muntliga tenta och det är 091023 om jag minns rätt. Huhhh.... bävar för den och är rädd att inte komma ihåg något från vad jag lärt mig tills dess. Om jag inte kan redogöra för mina svar på uppdragen och svara på överblickande frågor om innehållet i boken så kan han ju tro att jag bara fuskat mig igenom och jag fuskar inte och vill ju då inte bli anklagad för nått sånnt. =P Åhh... typiskt mig att tänka katastroftankar kring allting som ligger i min framtid!

Hmm... drack EN kopp kaffe idag och det var EN kopp för mycket kaffe idag för jag mår illa. Fan att jag är så känslig för kaffe då! =( Hade ju inte druckit kaffe på några dagar och trodde att det skulle gå bra då med en ynka kopp kaffe. Jaja då vet jag att jag bör hålla mig till att dricka tea, måste ta med mig teapåsar till Iris på måndag, hur jag nu ska komma ihåg att göra det. Borde ta med till imorgon kom jag på, än är det ju inte helg.


(19:30)
Jaha och nu ökar ångesten, nu går det neråt, nu blev allt jobbigare, nu är flyktkänslorna där, nu kan jag bara vänta mig att det kommer bli sämre, nu vet jag att även denna kväll blir en pina. =( Hela helgen kommer till större delen bli en pina.

FAN glömde hämta ut Concerta idag! Jaha då har jag bara imorgon på mig att hämta ut den. Har ju inte börjat med min nya dosering ännu, kan inte förrens jag hämtat ut Concerta. Imorgon MÅSTE jag komma ihåg, får göra det på lunchen så att jag så fort som möjligt kan ta mig hem efter Iris. STRESS. =P

Jag är TRÖTT, uttråkad, känner mig ensam, har ångest och har inget hemma som jag är sugen på att äta. Har bara ätit två mackor idag.

Äsch tycks inte ha något annat väl än att lägga mig och vila nu, fan, vill inte vila även om jag är trött, kommer nog inte ens kunna slappna av och vila ändå. Men åhhhh jag orkar ju inte göra något heller, orkar inte plugga, orkar inte ringa någon, orkar inte skriva något mail, orkar inte ta mig för något alls.

Fel bok

Jag upptäckte igår att jag har fel bok i Historia A så igår beställde jag rätt bok som heter EPOK A, den lär komma om 2-3 dagar. Måste nog försöka sälja den andra boken. Tänkte försöka sätta upp en lapp på Cederbladsskolan, för boken är för komvux kurser i Historia A. Hermods är ju komvux också men av någon anledning har de en annan bok än Cederbladsskolan. Tror boken kostade runt 500kr som ny och då borde jag kunna sälja den för 400kr, MINST 300kr ska jag ha för den!

Igår skickade jag in uppdraget för introduktionskursen om hur man pluggar på distans, fick svar idag från läraren och är godkänd i den. Skönt att ha det avklarat.

Läkarsamtalet igår ledde till att hon sänkte min concerta från 90 mg till 72 mg och det var jag inte så förtjust i, rädd att bli sämre än jag behöver vara. Sänkningen var på grund av högt blodtryck och viktnedgång, men blodtrycket var ju bara lite högt tyckte jag, men jaja. Läkaren trodde att jag skulle klara mig bra på 72 mg, vi får väl se. Har för övrigt gått ner 12 kg sedan jag började med Concerta och har bara 3 kg kvar att gå ner till mitt uppsatta mål och jag är ju vara i mål om tre veckor. =)

Det var jobbigt i självkännslagruppen idag, skitjobbiga övningar som gav mig ångest och gjorde mig stel i kroppen för att jag spände mig så mycket.

Mår väl sisådär och Firfin åkte vid 16 idag, nu jobbar han fem nätter irad. =( Tungt att behöva klara av kvällarna själv.

Jag mår sisådär var nog milt sagt, jag har destruktiva impulser. =( Hatar livet, hatar mina rädslor, hatar att exponera mina rädslor.

Jag har fortfarande inte hittat min krisburk!! Bra tycker väl ni andra, inte bra tycker jag. Jag har för övrigt tröttnat på att jobba på min utveckling, jag är less, jag vill inte längre, jag har fått nog. Jag är less på att utsätta mig för situationer som ger mig ångest, starkt obehag, gör mig rädd och sånnt. Just nu vill jag bara fly allt.

Imorgon ska jag på nätverksmöte och det känns jobbigt.

Är så trött nu, mest trött i ögonen tror jag, känner inte att jag har ro att vila men funderar på att försöka med det ändå.

Jag har lessnat på att försöka packa upp lådor, gräva runt bland påsar/kassar och någon nyckel har jag inte sett till än heller. Jag har tappat fotfästet tror jag, jag är så less nu, så less på att kämpa, så less på att allt är så omständigt jämt, så less på allt och mig själv. Känner mig så ful och missbildad, jag ÄR ful och missbildad ju!! =(

Visst, kanske borde jag ta Theralen nu men nej det tänker jag inte göra, jag vill inte bli helt trött och dåsig, jag måste ju orka gå ut med Roy sedan.

Pyssel lätt som tungt

Idag sov jag ut, likaså gjorde Firfin.
Jag har ägnat mig åt att packa upp böcker ur kartonger, sortera ut lite kläder jag inte vill ha, sortera bort VHS som jag ska slänga och flyttat omkring lådor. Firfin har borrat hål för nästan alla gardinstångsfästen och skruvat dit de flesta gardinstångsfästena. Jag har satt upp nästan alla gardinstängerna och hjälpt Firfin att flytta sitt skrivbord till den plats det ska stå på. Är för närvarande nästan instängd i ett hörn med datorn eftersom jag till höger om mig har vägg och fönster, vänster om mig har tre berg med lådor och bakom mig har ett berg av påsar/kassar fulla med grejer samt massa lösa grejer som t ex tavlor. Idag tänker jag inte göra några fler tyngre grejer, tänker heller inte packa upp mer grejer.
Imorgon kanske jag tar tag i projktet att flytta mitt skrivbord till rätt plats men för att kunna göra det så måste jag åter igen flytta på de tre bergen av icke uppackade lådor.
Just ja, idag spikade vi upp första tavlan, det är en avlång tavla sim hänger mitt ovanför TV:en.
Jag har åstadkommit en del soppåsar idag och igår som står i hallen och skräpar, ska väl ta ut dem imorgon.
Firfin har läst igenom forntiden i min historiebok så att vi kan diskutera forntiden någon dag snart, kanske rent av imorgon kväll, han hjälpte mig även med svaret på den sista instuderingsfrågan.
Hmm... undra om jag nämt att jag blivit antagen till distanskursen i historia A, well det har jag blivit och på måndag kväll är det informationsträff/upprop någonstans i Uppsala. Min gode man ringde imorse men jag var för trött för att svara men det är hon som vet vart jag ska och vilken tid eftersom brevet från skolan kom till henne.
Firfin håller på att försöka installera vårt trådlösa bredbansnätverk, just nu är frågan vad servern heter men det står väl någonstans tippar jag.
Imorgon klockan 13 kommer min kontaktperson till mig och det ser jag fram emot. Vet inte vad vi precis ska göra, blir kanske en hundpromenad och fika med prat.
Igår skickade jag iväg svaren på utvärderingsfrågorna från projektet KOM VIDARE som jag är med i. Hade svårt att tolka frågorna men fick hjälp av Firfin. Nu är inte KOM VIDARE ett testptojekt längre, de har fått tillstånd att fortsätta, men alltså det kommer ju fungera precis som vanligt. Mitt kontrakt med KOM VIDARE är förlängt sedan i torsdags, så jag får fortsätta och det är bra. KOM VIDARE heter det där jag får mitt boendestöd ifrån för de som missat det.
Nu måste jag kolla vad två trådlösmojänger kostar på COM HEMs hemsida, ja fy bövelen nu har vi COM HEM igen tydligen och jag hoppas det inte kommer krångla som när vi hade det förut innan vi bytte till bredbansbolaget.
För övrigt så har jag hållt mig hyffsat lugn idag, lättretlig men inte ilsken, trött, seg men ändå effektiv (enligt mig effektiv). Försökt att ta det lugnt mitt i alla sysslor jag ägnat mig åt.
Känns som att detta blogginlägg är rörigt men så får det vara.

STRESSAD

Jag är STRESSAD, besviken, lättretlig och inte alls positiv.

Varit rastlös och uppvarvad hela dagen, stressen har ökat under hela dagen, blev besviken på en upprepad händelse idag och är fortfarande besviken och vet att jag måste slita fram mod för att händelsen inte ska upprepas. Fick väl iallafall lite granna gjort på Iris idag men blev inte nöjd.

Träffade "H" och "K" idag och det var trevligt och givande. Vi fikade och pratade om viktiga saker.

Vi håller på att tvätta och det är trist som vanligt.

Jag tog 0.5 ml Theralen för en stund sedan, jag insåg att jag behövde det och Firfin var inte sen med att hålla med mig. Hade redan ett par gånger agerat ut ilska. Nej, ingenting gick sönder tack och lov.

Just nu är Firfin och handlar.

Jag grubblar.

Det BLÅSER

Dagen har väl varit ok. Sånglektionerna är inte min grej så det var ju mest jobbigt. Terapin gick bra men det känns inte som det gav mig något. Pluggandet på eftermiddagen gick sådär. Lagade mat med boendestödet men maten blev inge vidare god. Frigjort två lådor men det var omständigt.

Är på dåligt humör, har ångest och är irriterad och blir inte på bättre humör eller mindre irriterad av att det blåser hemska nordanvindar ute. Hmm... trött är jag också. Som jag känner nu så har jag ingen lust att åka till Iris imorgon. =( Imorgon har jag och Firfin tvättid och det har jag ingen lust med. Varför får jag aldrig någon lugn och ro, varför får jag aldrig vila och återhämta mig?

Ska nog ta mig ett varmt bad, gå ut med Roy och sen sova.

Kontraster

I måndags målades tak, lister och väggar spacklades i hall och vardagsrum. Jag hade en bra dag på Iris där jag tog mod till mig och hade ett samtal med min mentor om några saker jag grubblat på någon vecka, samtalet gick bra och likaså pluggandet på eftermiddagen. Efter Iris hade jag boendestöd på stan, jag köpte tre par byxor och en tröja.

Igår tapetserades hall och vardagsrum. Min dag var jobbig, kanske inte lika mycket psykiskt som fysiskt. Jag hade glömt ta min Concerta på morgonen vilket resulterade till att jag var ur funktion och MYCKET trött. Fick inget gjort i det stora hela men jag och "J" var på en liten promenad på eftermiddagen i duggregnet vilket var lite uppfriskande/uppiggande. Denna dag köpte jag två par byxor och ett paket strumpor.

Idag målades köket och lägenheten är nu färdigrenoverad. Jag tog min Concerta imorse och har haft en bra dag på Iris och känner mig nöjd med vad jag gjort idag. Fick ut positiv energi av denna dag på Iris vilket jag är tacksam för. På väg hem så fyllde jag på busskortet och bad om tygprover till gardiner, tre tygprover till sovrum, vardagsrum och kök. Vi (jag och Firfin) kom överens om färgerna jag valt ut och kom även fram till vilken färg vi ska ha i arbetsrummet. När jag kom hem idag så möttes jag av överraskningen att Firfin hade ställt alla möbler på plats, skruvat ihop de små borden vi köpte på Ikea i lördags och dammtorkat bort allt skräp från renoveringen, till och med råttburen var på sin plats. =) Jag har kort bytt några ord med "H" och han kan vara med på nätverksmötet 14/5, dessutom ska vi pratas vid imorgon inför ett besök jag har hos psykiatrikern och sjuksköterskan på NVE 12/5.

Imorgon har jag traumaterapi klockan 11 och boendestöd hemma efter Iris. Firfin gav mig förslaget att laga mat med boendestödet imorgon och jag funderar faktiskt på att följa det förslaget. Undra vad jag ska laga då, undra om vi har maccaroner, det tror jag inte. Hmmmf... jag som inte kan koka ris, nudlar har vi iallafall. Firfin kommer inte hem imorgon, han kommer hem på fredag. Skönt att Firfin är ledig från fredag till den 13/5. Egentligen ska han vara med på nätverksmötet 14/5 men jag tror inte på att han orkar det efter att ha jobbat en hel natt. Förresten så har jag ingen mat att äta idag så jag får väl äta mackor till middag. Undra vart det fina vädret tog vägen idag?(20:00)
Ett par motgångar räckte visst för att jag skulle tappa humöret! FAN OCKSÅ!! =( Jag som hade positiv energi, jag som ville fixa och dona men nej då nu kan jag inte det. Hatar allt, hatar alla jävla icke uppackade lådor, hatar regnet, hatar flyttar som bara gör att man tappar kontroll över vart saker och ting är någonstans, hatar mina humörsvängningar, hatar matlagning, hatar linser som måste tillredas innan, hatar högar med grejer, hatar när livet inte flyter på, hatar när det är omständigt och allt är fan omständigt i min närhet. Förbannade jävla frön i minidrivhuset eller förbannade drivhus snarare, förbannade känslor, förbannade ensamhet och övergivenhet, förbannade impulser och förbannade stress. Jag hatar min kropp, jag hatar mitt liv, jag hatar mig själv, jag hatar blåst och kyla, jag hatar damm, jag hatar smulor och spill på diskbänken, jag hatar getingar och humlor. JA JAG TAPPADE HUMÖRET och det hatar jag också. ALLTID när jag haft en bra dag så slutar det med att jag mår dåligt, att jag blir deppig, arg eller både och. Gnistan slocknade. Jag vill inte ha motgångar i mitt liv, åt helvete med dem!!!!!!!!!!

Tömt kök

Idag har vi handlat en del grejer på Ica (sojamjölk, kakor, bröd, blommor etc), KICKS (puder) och Apoteket (solskuddsfaktor 50 och desinfektionsmedel). På kvällen har vi tömt köket på kryddburkar, mikrovågsugn, kaffebryggare, teakokare, blommor och en bokhylla. Firfin har planterat blommorna vi köpte samt omplanterat en grön växt som verkligen hade växt ur sin kruka.

Firfin har nu åkt till jobbet och jag vet en sak jag bör göra men sen efter det så vet jag inte vad jag ska göra fram tills att jag ska bada och sova.

Hoppas att tapetserarna inte kommer före Firfin, hoppas att de inte kommer astidigt om de nu skulle komma hit före Firfin. Jag måste gå upp senast 7 imorgon och göra mig iordning så att jag är klar innan tapetserarna dyker upp här.

Imorgon är det då minigolf som gäller om det inte regnar. Jag har ingen lust att visa hur usel jag är på minigolf och jag har ingen lust att gå dit och tillbaka till Iris, det är trots allt en bit att gå och jag känner att jag är trött, har brist på energi. Hoppas jag hinner få i mig frukost imorgon, det underlättar under promenaderna.

5/5 har jag gått ett år på Iris Hadar och får då gå kvar högst ett år till. Undra vad jag ska göra sedan då?

7/5 har jag terapi, 12/5 har jag samtal med psykiatrikern och sjuksköterskan på NVE och 14/5 har jag nätverksmöte.IKEA & Plantagen

Idag begav vi oss till IKEA för några inköp, vi skulle bl a köpt köksbord och stolar men vi kände att det var lättare att åka dit en annan gång för att  köpa bara det, vi köpte heller inga gardiner eftersom de inte hade sånna vi ville ha och de hade inget tyg vi ville ha heller men det blev en del grejer ändå som vi köpte. Efter IKEA så råkade vi hamna på Plantagen där vi shoppade en del, bl a blomlådor och en liten lavendelbuske.

Hemma har vi sedan ätit veganpizzor, plockat undan och iordning det vi köpte in idag, planterat hmm... cirka 30 frön kanske eller fler. Firfin har byggt ihop växthuset och ställt in allt vi planterat änsålänge. =)

Om några dagar borde vårat paket komma, då har det gått 28 dagar sedan Firfin fick mail om att paketet skulle komma efter cirka 28 dagar. Ja vi beställde en del grejer från utlandet, därav den långa leveranstiden ...

På måndag tapetserar de hall och vardagsrum här och på tisdag ska de måla köket och taken i hall och vardagsrum tror jag och några lister, sen är det färdigrenoverat kan man säga, bortsett från några små detaljer som ska fixas. Efter tisdag kan vi packa upp resterande lådor, ställa saker på plats och sånnt. =)

Snart ska vi dra till kiosken och handla några saker. Burr burr... börjar bli kallt nu trots att jag har en långärmad överdel ovanpå min svarta, ärmlösa klänning, eller ja det är bara axelband på den. Vill alltid ha något ovanpå eller under den på överdelen för att jag annars känner att jag visar för mycket hud.=P

Trots att vi varit borta lite idag, stökat runt med saker så har Roy hållt sig lugn idag, han har mest ägnat sig åt att dyrka solen och vila på soffan. =)

Idag upptäckte vi att råttorna tycker om kronärtkocka, förvånade mig inte direkt. =)

Besiktningen & valborg

Besiktningen 28/4 8:30 gick mycket bättre än väntat!! =) Han anmärkte inte på något, snarare fick jag beröm för att jag skött om lägenheten så väl. Glad blev jag, eller först blev jag väldigt förvirrad och visste inte om jag vågade vara glad, tyckte det var för bra för att kunna vara sannt. Jag brukar ju alltid drabbas av otur, kan något gå fel så gör det oftast det men i detta fall tycktes jag ha tur för en gångs skull.

Igår var det då valborg och jag hade två vänner på besök hela dagen och kvällen, det var trevligt. Vi handlade, fikade, pratade, fikade, åt veganpizzor, pratade och drack tea.

Idag har jag och Firfin varit till ÖB och shoppat lite grejer sen har vi planterat 30 blomfrön och ätit veganpizzor. Nu ska vi gå ner till tvättstugan, vi har tvättid från 19.

Imorgon ska vi eventuellt till IKEA och shoppa lite om jag inte bangar av någon orsak.

RSS 2.0