Julklappsinköp

Det har väl gått bra på Iris idag, det enda som inte gick bra var terapin, min terapeut var sjuk, så jag gick dit i onödan, men det är sånt som händer och det är ju inte fel med lite motion.

Efter Iris mötte jag upp boendestödet på Gränby centrum, där köpte jag några till julklappar, men än är jag inte klar med julklappsinköpen.

Nu är jag hemma äntligen. Firfin ligger och sover och Roy ligger och vilar i sin säng i vardagsrummet. Jag är trött men har ingen lust att vila just nu.

Jag tror att Lyrican ger effekt, om det inte är placebo effekt, vilket som så är det ju bra att den ger effekt, om det inte bara är tillfälligt, vad vet jag.

Jag idag.


Godmorgon

Här kommer några godmorgonbilder på mig. Jupp, sovskjorta och pyjamasbyxor på mig och helt ofixad och morgontrött.

Jag denna morgon.


Här nedan kommer en mer smågalen bild på mig då. Haha!


Och vad händer idag då? Det visar sig tror jag. Igårkväll packade jag upp två flyttlådor och en del av innehållet hamnade i en av påsarna jag ska skänka till Röda korsets second hand butik. Jag kanske skulle fortsätta rensa ut saker och kläder som ska dit. Jag önskar så att jag snart får hem en arbetsbokhylla och hyllplan till min garderob där jag förvarar allt kreativt som pannåer, färger, grus i olika färger, garn, penslar, tyger, pärlor, lera, färdiga tavlor, stora ritblock och massa annat. Åhhh... tänk om jag kunde få alla pärmar, en del böcker och annat på plats, då skulle jag få plats för skrivaren och kunna koppla in den, jag saknar ju min skrivare som står här på golvet bakom mig. Det är det där problemet med att orka och samtidigt ha tid att åka till IKEA. Jag tycker inte alls om nya IKEA, det är bara rörigt och omständigt. =P

Hmm... saknar min pappa, det kan komma såhär plötsligt. Fan för mig, fan för att jag inte träffade honom under cirka 10 år av min uppväxt och fan för att jag inte hann träffa honom igen efter att ha träffat honom efter 10 år. Visst, jag mådde så dåligt och förmådde inte att ta mig enda dit bort, men ändå!! Jag borde rymt hemifrån i yngre tonåren och bara åkt hem till pappa och hälsat på, varför var jag så feg och dum för?!!! Kanske hade polisen hämtat mig, men vad gör det, det hade det lugnt varit värt. Har poliser ens tid att hämta ungar på rymmen? Förlåt pappa för att jag var så feg och dum, jag hoppas du förlåter mig. =,(

En blå ros till min pappa.


(20:15)
Har varit till Gränby centrum och tittat efter julklappar, köpte bara en liten julklapp dock, sen har jag ätit och vilat.

Fryser och har ingen lust med någonting just nu, är uttråkad och känner mig ensam. =/

Imorgon kommer Firfin hem, det är bra.

Nu ska jag gå ut med Roy.The crazy one

Lite oseriösa webcambilder på mig nu då.

Jag idag. =9

Ok en seriös då ...

Ännu en serös ... men sista bilden blir OSERIÖS. Hahaha ... måste ju bjuda lite på mig själv någon gång. =9


Nej jag har inte tid att sitta här och blogga, jag återkommer senare.


(17:50)
Min kontaktperson har varit här några timmar, vi har tittat i gamla fotoalbum och varit på en hundpromenad. Trevlig var det. =)

Ikväll har jag tvättid, det är mindre trevligt men nödvändigt. =P

På måndag ska jag till traumaterapeuten och på tisdag ska jag till arbetsterapeuten. Undra om jag får min veckotavla och "handi" på tisdag, kanske min "handi"? Ska bli intressant att se om mina dagar blir lättare med hjälp av handdatorn.

Igår kväll tog jag min första Lyrica som ska minska min stress och ångest och ja kanske hjälper den, känner mig inte lika stressad och ångestfylld som jag brukar. Hmf... äter nu tre mediciner regelbundet. Lyrican är små kapslar och jag tycker inte om tabletter i form av kapslar, de är svårare att svälja enligt mig, men jag får väl leva med det.

Är nog lite trött och skulle kunna tänka mig att vila en stund. Kanske jag skulle ta och sortera tvätten och sen vila tills min tvättid börjar.

Jag har förresten nästan alla julkort färdiga nu, saknar bara två adresser, en lär jag få på måndag, den andra får jag väl någon dag. Måste skicka ett julkort på måndag, så det hinner komma fram innan jul, eftersom det ska hela vägen till Spanien.

Imorgon är det första advent och det enda jag har framme är en diskret julduk.

Jag idag

Jupp, idag började jag med webcambilder som ni ser.

Blev klar i god tid idag, så nu kan jag ta det lite lugnt i en kvart.

Undrar just vad jag ska säga på läkarsamtalet idag, vill inte ha läkarsamtal, jag vill bara ha min sjukskrivning förlängd!


(16:30)
Kom hem vid 15 med en ny medicin som heter Lyrica som jag ska börja med ikväll. Tycker mig minnas att jag ätit den förut, fast jag kan minnas fel.

Läkarsamtalet gick inte som jag hade tänkt mig, det blev krångel kring sjukintyget. =/

Är trött nu.

Bra dag

Kom upp i skaplig tid, hann med det jag skulle på morgonen, fick gjort det jag ville hinna med på praktiken idag och mentorsamtalet var effektivt och gick bra. Fick sittplats på bussen och är hemkommen men trött. Hoppas på att kvällen ska bli ok, att jag inte ska hamna i någon negativ tankekarusell.

Det är skönt att det inte regnar ute och jag hoppas det inte tänker regna ikväll eller imorgon.

Imorgon ska jag möta upp boendestödet 10:45 som ska följa med mig på mitt läkarsamtal.

Har ätit dåligt idag och hoppas kunna få i mig lite mer mat ikväll.

Nej om jag skulle ta och vila nu då, så jag orkar med kvällen.

Hemma idag

Gick upp 7:15 för att göra mig iordning, det gick verkligen inte bra. Var så fruktansvärt trött och blev sittande på en stol i köket, tog mig sen in i badrummet men blev sittande på golvet där av trötthet. Jag insåg att jag inte skulle hinna i tid till samlingen, så jag smsade och sa att jag skulle komma efter morgonsamlingen. Min trötthet ville inte ge sig och jag insåg att det inte var någon bra ide att åka till Iris idag, dessutom var det fysiskt omöjligt för mig. Jag behövde väl få sova lite extra och ta det lugnt idag. Nu är jag uppe men fortfarande trött och seg. Gaahhh vad jag inte har tid att vara trött och seg!!! =P


Trotsat känslor

Imorse var jag sååå trött och ville bara stanna hemma, var inte alls på humör för att vara på Iris och ha dramalektion, trots motståndet så kom jag iväg till Iris.

Jag har friheten att välja om jag vill vara med på dramat, men det är ju såklart bra om jag är med och jag var med på hela dramat idag trots motståndet.

Eftermiddagen gick väl rätt bra den också, fast det var segt sista halvtimmen.

Åt nästan ingen lunch idag, jag var inte sugen på någon mat, min mage är dock hungrig nu känner jag, men någon matlust har jag fortfarande inte.

Är nyss hemkommen och det första jag gjorde var att få iväg Firfin för att panta två backar med tomflaskor och en påse med tomma petflaskor, han fick sällskap av "J" som redan var här när jag kom hem.

Är trött och är fortfarande inte på något särskilt bra humör. Känner mig lättretlig och stressad.

Har lite jobb att göra inför torsdagen och har för övrigt mentorsamtal på torsdag efter praktiken.

Igår fick jag en kallelse till läkarsamtal angående min sjukskrivning, ska dit på fredagen den 27de, hmm... jösses, det är väl nu på fredag!! Det blir lagom att komma till Iris direkt efter, ska nämligen till Iris på fredag trots att det är min lediga dag, det är lite special på fredag.

Skulle vilja vila nu, men vet inte om jag har ro till det.

Jag idag.Inget veterinärbesök

Imorse var jag trött, det var väl det jag visste, att jag minsann skulle vara trött bara för att jag måste upp. Hade kunnat sova lite till om jag vetat att vi skulle börja 9:30 och inte 8:45 som vanligt.

Det blev inget veterinärbesök idag, det visade sig att knölen hade krympt, så jag ringde till veterinärmottagningen och berättade det och då sa hon att vi kunde avvakta och att om knölen skulle växa igen så kunde vi höra av oss.

Är trött, lättretlig och uttråkad.

Klar

Gick upp 7 imorse, tog min Concerta, åt frukost och började sen med fjärde skrivuppgiften. Nu är jag äntligen klar med fjärde skrivuppgiften, fast Firfin ska få läsa igenom den så det inte är massa fel i den. Jag gör gärna förlånga meningar, så sånt måste han se över och rätta till.

Jag vet inte när Firfin gick upp, men han var redan uppe när jag gick upp vid 7!

Idag ska Roy duschas med svavelshampoo och imorgon ska vi till veterinären med Roy. Som vanligt är jag nervös inför veterinärbesöket! HOPPAS HOPPAS HOPPAS att det bara är en fettknöl!!

Ikväll har vi tvättstugan, hurra hurra ... eller kanske inte då. =P

Känner mig lite trött, undra om jag kan lyckas vila en stund?

Dagens bild.(16:30)
Har vilat, plockat ur diskmaskinen, torkat av diskbänken, plockat bort grejer från köksbordet och lagt på en duk samt tänt flera stearinljus.

Om någon timme bör maten vara klar, det blir riktig poatismos med soyaköttbullar och lingonsylt.

Det regnar ute, inte särskilt trevligt alls.

Imorgon när jag ska upp tidigt, då jag måste upp tidigt, då kommer jag väl inte alls att vilja gå upp, då kommer jag väl vara trött som fan, det skulle inte förvåna mig. =P
Uppe i ottan

Vaknade tvärt av ett ljud klockan 4 imorse, det var Firfin som tog en bit av kladdkakan jag gjorde igår, uppenbarligen hade Firfin också vaknat och kunde inte somna om och inte kunde jag somna om heller. Jag var uppe minst en timme och plockade ur diskmaskinen, fyllde diskmaskinen, torkade av diskbänken, torkade av spisen, torkade av alla fönsterbleck och tog min Concerta. Firfin och jag la oss till slut igen, vilade ett tag men kunde inte somna, så Firfin gick upp och bakade matbröd (som nu jäser) medan jag passade på att ge Roy ögondroppar och klippa klorna på honom. Ja vi har hunnit med en del fast klockan inte ens har hunnit bli 7!! Jag kan inte påstå att jag är pigg, men jag är inte tillräckligt trött för att kunna sova, dessutom när jag låg och vilade så tänkte jag på massa grejer jag borde göra och det är inte särskilt sövande.

Dagens bild.(12:50)
Nu har jag även gjort två skrivuppgifter samt badat och fått på mig kläder.

Brödet som Firfin bakade blev lyckat och gott.

Ska försöka ge mig på två till skrivuppgifter, det vill säga mer dramatik, ja jag har ju svårt att undvika dramatik och skräck när jag skriver. Den ena uppgiften är att beskriva en person (innan måste jag välja ut en bild på en person att beskriva), den andra uppgiften jag har kvar är att skriva en dagboksanteckning eller likande utifrån ett djurs perspektiv. Angående den andra uppgiften så står jag mellan valet av en gris, en val eller en gnu.

Idag väntar annars att boka tvättid och borsta tänderna på Roy. Firfin ska dammsuga och torka golven, men i denna stund vilar han. Någongång i dag så ska vi knata iväg till Gränby centrum så att jag kan hämta ut pengar, men vänta nu, behöver jag hämta ut pengar just idag då, varför inte på måndag, fast å andra sidan kanske en promenad gör mig gott, eller? Nä nä nä jag har inga problem att ta beslut!! *IRONISK* =9

För övrigt försöker jag låta bli att tänka på allt som måste göras, på framtiden och annat uppstressande. En sak i taget nu och glöm inte bort att andas och göra allt i lagom takt! *slår bort en ovälkommen tanke*

Boka tvättid och sen skriva eller tvärtom, det är frågan ...

Jo och ett STORT TACK till er som stöttar, uppmuntrar och tror på mig när jag bara ser hopplöshet och mörker!! Jag behöver allt stöd, all uppmuntran jag kan få för att orka försöka hålla nästan ovanför ytan.

Jag kan verka glad, obekymrad och lugn men så är sällan fallet, skenet kan bedra ... Mitt humör kan dessutom växla fort som tusan, minsta lilla kan få humöret att falla. Nog pratat om mitt humör, för jag vill inte tänka på mitt humör just nu, för om jag tänker på det så kanske jag funderar hur jag egentligen mår och då kan humöret falla, för verkligheten är kanske inte alls uthärdlig.


(17:50)
Jag har skrivit klart tre skrivuppgifter, borstat tänderna på Roy och bokat tvättid. Någon promenad till Gränby centrum blir det inte idag.

Börjar känna mig ganska trött nu, Concertan har ju nästan gått ur kroppen nu, eftersom jag tog den vid 5 imorse.

Undra om vi ska laga mat idag?Formatproblem

Idag har jag varit på min praktik, skulle skriva ut porträttfotografierna men ett problem uppstod, fotografierna är i ett format som inte funkar med utskriftmallarna, när vi valde mall efter hur stora fotona skulle vara så klippte programmet bort en bit överst på vardera foto och det går ju inte för sig. Formatproblemet innebär att jag måste förminska alla foton till den storlek de ska vara på utskrifterna, så man kan skriva ut hela fotografierna rakt av, för då blir de inte ofrivilligt beskurna. Jag ska försöka förminska alla foton tills på torsdag kommande vecka.

Imorgon har jag min lediga dag men helt ledig är jag i stort sett aldrig, det är ju alltid saker som måste göras, jag menar man ska ju sköta om hemmet och liknande, städa, handla, tvätta och dessutom är det pyssel med djuren. I helgen ska Roy shampooneras med svavelshampoo, få tänderna borstade och klorna klippta och utöver det så ska det kanske tvättas igen och annat pyssel. Ska försöka att inte stressa runt här hemma som en tok, måste ta det lite lugnt också, känner att jag behöver ta det lugnt, men jag är verkligen usel på att ta det lugnt och slappna av, även om jag kan vara tillsynes lugn, sitta still och så, så innebär det verkligen inte att jag är lugn, ständigt stressar jag inombords, ständigt tänker jag på allt som borde och måste göras och helst ska allt göras samtidigt. Någon gång som barn så byggde jag upp en inre stress och den har sedan följt med mig hela livet och jag lyckas inte skaka av mig den, alltid är det brottom, alltid finns det mer som ska göras än vad orken och tiden räcker till. Samtidigt som jag är glad åt att jag ser allt som behöver göras så är det samtidigt delvis negativt, för tänk så skönt det skulle vara att t ex inte se hälften, då skulle jag vara mindre stressad och kunna lägga energin på mer roliga saker. Jag strävar ständigt efter perfektion och det tar oerhört mycket energi, för det är näst intill omöjligt att uppnå den perfektion jag eftersträvar.

Skulle vilja göra några kreativa, stillasittande uppgifter, men jag har ingen inre ro till det, jag är för uppvarvad, har för mycket i huvudet för att kunna fokusera på en sak. Jag skulle kunna dammsuga eller sortera grejer, men nej jag är för trött för att ta tag i trista göromål. Hmm... vad ska jag göra egentligen??? Jag kanske kan googla efter bilder att använda i bloggen, det kräver varken tankemöda eller energi.

Dagens bild.(20:50)
Frusen och helt slut med humöret nästan i botten. Jag orkar snart inte mer, vill bara fly från livet. Tänker på min krisburk ... =(

Väntan

Sitter hemma och väntar på att klockan ska bli 9:30 så att jag kan ringa och jaga efter en tid hos en psykiatriker. Jag sa till på nätverksmötet att jag behövde en läkartid och det var flera veckor sedan och jag har fortfarande inte fått någon kallelse, så då måste man ringa och påminna och understryka att det är brottom och viktigt.

Idag är mötet med arbetsgivaren!! =S

Nu ska jag gå ut med Roy.

Jag idag.
(18:00)
Mötet gick väl rätt bra trots allt men jag blev väldigt trött, känner mig helt slut.

Har lagat en mycket enkel middag och ätit.

Imorgon ska jag till praktiken och visa porträttfotona! Nervöst!


Regnig tisdag

Idag tog jag mig motigt iväg till Iris Hadar. Vi hade 20 minuters avslappning på samlingen, trodde först inte att jag skulle stå ut så länge men det gjorde jag. Var bara med på halva dramat idag, var inte på humör för det, istället skrev jag klart min berättelse om min praktik. Eftermiddagen gick bra.

Hemma så tog jag det lugnt tills min kontaktperson kom och vi gick på en promenad med Roy i regnet, sen drack vi tea och pratade och jag visade några gamla foton. =)

Nu har jag tvättstugan, tvätten är på torkning nu.

Har inte ätit någon middag och åt bara en banan till lunch och nej jag orkar inte laga mat. Jag har en matlåda, men den ska jag ha till lunch imorgon.

Imorgon ska jag på det där rehabliteringsmötet hos arbetsgivaren och jag är mycket nervös inför det, vet ju inte alls vad jag ska säga.

Är trött och funderar på att vila lite innan jag ska hämta upp tvätten.

Dagens bild.Hemma idag

Jo då jag blev hemma idag på grund av förkylningen, fast boendestöd ska jag ha ändå idag, men det är här hemma. Vet inte vad jag och boendestödet ska göra, fast nog finns det saker som bör göras. Borde ringa två samtal iallafall.

Jag är trött, sov dåligt inatt också, vaknade vid 2 och vid 4 inatt och sen väcktes jag av veckarklockan klockan 7, när jag slutligen gick upp minns jag inte, runt 9 kanske.

Firfin sover, han var uppe halva natten och ska jobba kommande fyra nätter.

Kanske borde jag äta lunch nu?

Dagens bild.(17:40)
Har bokat veterinärtid till nästa måndag, plockat ur diskmaskinen, ställt in i diskmaskinen, rengjort diskbänk och spis. Har nyss vilat en stund och nu vet jag inte vad jag ska göra, skulle kunna vila lite till, men jag har nog ingen ro till det.

Det är tomt och trist utan Firfin hemma. =(

Humöret börjar dala känner jag.

Jag borde sortera grejer, sortera ut allt jag inte ska behålla. Jag borde sortera bort mig själv till grovsoporna.

Fan vad jag HATAR samhället och dess idiotiska regler!!!

Frusen och förkyld

Jag har visst blivit lite förkyld. Är frusen, trött och snuvig. Inte har jag tid att vara sjuk, så det är bäst att jag blir frisk tills senast på tisdag.

Redigerade klart fyra porträttfoton igår kväll och har då fem kvar att redigera klart idag.


(16:30)
Har redigerat klart porträttfotona och sorterat upp alla grejer ur en flyttlåda.

Är trött och ska nog vila en stund så jag orkar med resten som ska göras och att se filmen "Dödens industri" (en film om psykiatrin). Se länk; http://www.kmr.nu/industri.htm


Gävle

Jag bara nyser och nyser sedan jag kom hem från Gävle, det blir tydligen så när jag blir nerkyld, stod en kvart och frös när jag väntade på bussen hem. Tog ett varmt fotbad när jag kom hem och sitter nu och dricker varmt tea.

Köpte lite av varje i Gävle, ett par julklappar, ett vattentätt skydd att ha i baksätet på bilen när Roy ska åka med, två hattar till min nya hobby jag inte har kommit igång med ännu och en diskret julduk som Firfin inte blev så förtjust i, men jag tycker den var mysig, fin.

Har bokat tvättid tills tisdagkväll, jupp då är det dags igen, det blir snabbt tvätt när man är två stycken i hushållet och jag kör numer nästan aldrig mer än två maskiner, blir så jobbigt annars.

Ute regnar det och har väl gjort hela dagen, inte särskilt trevligt.

Undra om jag kan smita iväg till arbetsförmedlingen på måndag efter lunch? Tänkte boka in mig på ett möte där med någon lämplig person.

På onsdag ska jag träffa min arbetsgivare och en arbetsrehabliteringskonsult, en representant från facket kommunal kommer följa med mig på mötet som vanligt. TUR ATT FACKET FINNS SÄGER JAG BARA! Människor där ute, glöm inte bort att facket finns och glöm inte bli medlem i något fackförbund, de är guld värda när man behöver dom. Jag har alltid blivit väl bemött och lyssnad på och så. För övrigt är jag nervös inför mötet, jag vet inte vad jag ska säga där och är rädd att bli övertalad, puchad till något jag inte vill eller är redo för eller till något som helt enkelt inte lämpar sig.

Snart ska jag ge mig på att redigera klart några av de sista porträttfotona, de måste vara färdiga till imorgon kväll så att Firfin kan hjälpa mig att bränna ner dem på en CD-skiva. Firfin jobbar natt från måndag kväll till fredag morgon och jag ska ha med mig CD-skivan till praktiken på torsdag hade jag planerat.

Dagens bild.

Räcker pengarna?

Idag bär det av till ORD & BILD, ska vara där 13. Har kollat upp på eniro vart det ligger och skrivit en vägbeskrivning.

Det blir många veterinärbesök numer, först med Roy, sen med Roy igen, sen med Madicken och nu måste jag boka tid för Roy igen. Roy har fått en knöl mitt på manken ungefär, den är väl stor som en köttbulle. Det kan mycket väl vara en fettknöl men jag vill verkligen inte chansa, det bästa vore om de tog ett prov på knölen så vi fick veta om den är ofarlig. Nu är det bara det att bufferten för veterinärkostnader börjar tryta och jag måste kolla med min gode man om det finns pengar nog på mitt andra konto så att hon kan föra över mer pengar till mig. Om operation behövs så hoppas jag att försäkringen täcker upp kostnaden. Stackars lilla Roy! =(

Gammalt foto på Roy.

(15:45)
Det gick bra på ORD & BILD, nu är det bara att vänta på att tavlan ska bli klar. =) Efter detta så åkte vi till Ica på Heidan och handlade lite och hyrde en skräckfilm eller om det var en thriller, jag minns inte, minns inte ens vad filmen heter! Hoppas den är bra. Hoppas någon av DVD-spelarna behagar fungera också!!

Hemma så lagade Firfin mat som vi har ätit, det blev stekt potatis och majsbiff åt mig och stekt potatis med falafel åt Firfin.

Imorgon får Firfin, Roy och råttorna vara utan mig några timmar, jag ska på loppis i Gävle med min kontaktperson, vi åker med Klubb ST, tror att det är avfärd klockan 10. Det blir till att gå upp i ottan imorgon då.

Ser inte fram mot kommande vecka, den kommer bli tung för mig tror jag, tung och stressig.


(21:50)
Nu har vi sett filmen "Drag me to hell" och den var väl ok, inte en av de bästa filmerna jag sett, men ok, det hände ju saker och så.

Ska väl snart lägga mig så jag orkar upp i bra tid.


Dumma fingrar

Har fått börja om bakgrundsredigeringen på ett porträtt tre gånger och misslyckats, bara för att jag endera råkat släppa vänster musknapp eller råkat klicka på höger musknapp! Dumma fingrar!! =(

Tog en frukostpaus och ska väl snart ge mig på porträttet en fjärde gång.

Är för övrigt trött och seg och känner mig mörbultad i kroppen, kanske efter gårdagens yoga.

Imorgon kväll kanske vi ska hyra en skräckfilm eftersom det är fredagen den trettonde, men vi får väl se.

Dagens bild.(13:30)
Har sorterat en del grejer och frigjort en flyttkartong.

Jag idag.

(17:00)
Nu har jag minsann gjort två smulpajjer, en med blåbär och hallon och en med jordgubbar, den med jordgubbar har jag använt dinkelmjöl istället för vetemjöl, så får väl se hur den blev och jag hoppas båda är goda. Båda pajjerna är klara och väntar på "J" och "L" som ska komma över på fika klockan 18.


(22:00)
Så var tvätten äntligen klar och jag kan snart gå och lägga mig.

Imorgon skjutar Firfin mig till Ord & Bild där jag möter upp min arbetsterapeut för att utforma mitt veckoschema, det gäller att jag inte glömmer listan med alla hushållssysslor!

Borsta tänder, tvätta ansikte, smörja ansikte med återfuktande kräm och sen sova.

För övrigt snöar det rätt så rikligt ute nu.

Regn och kyla

Fy fasen vilket väder, det är både kallt och det regnar, har frysit hela dagen ju!

Idag har jag varit med på yogan på Iris Hadar, varit på traumaterapi och haft boendestöd på stan och är nu hemkommen. Allt har väl gått rätt så bra men jag är trött och frusen.

Firfin sover och har nog inte ens märkt att jag kommit hem, men lilla Roy kom och hälsade glatt på mig.

Alla vaccinerar sig mot svininfluensan utom jag, jag vägrar vaccinera mig och det får folk tycka vafan de vill om.

Idag blev jag så arg, jag var på väg in till Iris Hadar då jag såg två tonårstjejer komma gåendes, varav den ena sparkar mot en duva så den blir rädd och flaxar iväg. Jag blir förbannat när jag ser småbarn springa och jaga duvor men jag blir nästan mer förbannad när några är lite äldre och borde ha vett nog och hjärta nog att inte skrämma eller skada ett djur, för duvor ÄR också djur, duvor har också känslor. Duvor är inte BARA duvor, de är små liv som man ska vara rädda om, de är söta, fina, roliga. De kämpar på, de ger inte upp trots en bruten fot eller så, de försöker överleva trots motgångar. De vill leva där vi lever och låt dom få göra det och försvåra inte deras liv ytterligare med att jaga och sparka dem och skrämma dem. Håll reda på era barn och lär era barn att det är elakt att jaga duvor och sparka dem eller skrämma dem på något sätt, lär era barn att vara rädda om och tycka om djuren, lär era barn att djur är värdefulla levande varelser med kropp och själ som oss, lär era barn att djur sprider lycka och kärlek. Lär era barn att inte dra hundar och katter i svansen eller pumpa en groda/padda full med luft tills den exploderar/spricker, lär era barn att inte tända eld på djur, lär era barn VETT!! En sak till, släpp förfan inte ut en hundvalp med ett gäng småungar, de ser bara hunden som en leksak, vilket det INTE är!!

Dagens bild.(21:10)
Jag fick ett utbrott nu ikväll och slängde ett glas i väggen i köket så det blev glassplitter över hela golvet, så kan det gå.

Ska nog lägga mig snart, jag är trött och vill ingenting, inte ens titta på sjukhusprogram på TV.

Imorgon kväll har vi tvättid. =(
Inte mycket

Har inte mycket att säga om dagen. Morgonen var seg och jag funderade på att stanna hemma, sen kom jag på varför jag var så otroligt seg, jag hade ju inte tagit min Concerta, så jag tog den och kom trots allt iväg till Iris Hadar till slut och jag kom dessutom i tid. Dagen har varit ok iallafall.

Såg en video på två små gymnaster, de är helt otroligt duktiga!! Här är adressen till sidan;

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/100kanslor/artikel_3745781.svd

"J" är här och fixar med Firfins dator igen, nä den blev ju inte klar i söndags, får väl se om den blir klar idag.

Dagens bild.

Spöke

Hemma, genomfrusen och trött.

Har hämtat ut mitt nya ID-kort och konstaterat att jag ser ut som ett spöke på fotot, jo men faktiskt, jag ser ut som ett SPÖKE! Ha ha ha! =9

Jag idag.Trist väder

Inte är det något upplyftande väder precis, blött och grått. =(

Tänker på solrosbrödet jag vill baka, tänker på om jag hinner baka det och om jag orkar baka det.

Cirka 13:30 kommer "J" hit och fixar med Firfins dator.

Idag ska jag redigera porträttfoton är det tänkt, de sista fem ska redigeras. Alla foton måste vara klara tills på onsdag då Firfin ska hjälpa mig med en redigeringsdetalj på varje foto.

Känner mig stressad, det är mycket denna kommande vecka.

Jag idag.(17:20)
Det blev solrosbröd idag och det blev gott. =)

Har städat upp efter mitt bakande och rengjort spisen.

Alla foton är redigerade.

Firfins dator är inte klar, så "J" håller fortfarande på med den.


Nytta

Idag gick jag till Ica Kvantum och handlade mat och Jättens citronkex, sen lagade jag mat som jag åt, maten blev bara ätbar och inte mer, vilket inte är helt ovanligt när det är jag som lagat maten.

Har varit trött hela dagen och vilat ett par gånger, men nu ska jag strax tvätta, vilket jag inte tror att jag kommer bli piggare av direkt.

Dagens bild.

Sista fotot

Nyss hemkommen från praktiken, dagen blev lite annorlunda än den var tänkt. Jag blev presenterad för den jag skulle fota när jag kom dit vid 10, det visade sig att hon skulle på möte och vi fick boka en tid klockan 13 istället för 11 som jag hade tänkt mig. Jag fikade på praktiken och gick sen till Iris Hadar och var där en stund och fick lite saker gjorda, sen kom jag tillbaka till praktiken strax efter 12, pratade med en av mina handledare och sen så var klockan plötsligt 12:30 och jag fick lite småbrottom upp till lokalen för att förbereda inför fotograferandet klockan 13. En av mina handledare var snäll och hjälpte mig att plocka fram lite grejer och flytta på bland annat ett bord som stod ivägen. Fotandet gick nog bra tror jag, HOPPAS jag!

Bussresan hem kändes lång, jag hade så mycket packning att bära och fann ingen lämplig plats att sitta på, så jag stod upp och det blev varmt och jag kunde inte knäppa upp jackan då båda händerna var upptagna, det var skönt att kliva av bussen och knäppa upp jackan.

Firfin åkte till jobbet för kanske en halvtimme sedan, nu är han borta några dygn och jag kommer vara ensam hela helgen.

Imorgon har jag tvättstugan på kvällen om jag inte minns fel, jättekul eller INTE!!

Jag borde äta något, har hittils ätit en macka, ett päron och en mandarin sedan imorse, men jag känner att jag inte kan få ner något i matväg just nu.

Är trött och funderar på att vila en stund.

Jag idag.


Lite varstans

Idag åkte jag och Firfin först till Elgiganten och köpte fotopapper, sen till Gränby centrum och köpte dubbelhäftande små lappar att fästa foton med, sen till min praktik och lämnade in kvitton för det jag köpt, samt fika och prata med min handledare där, sen till en verkstad för att byta till vinterdäck och slutligen hem.

Hemma har Firfin lagat mat. Vi bjöd in "J" på sen lunch, så det blev vi tre som åt mat. Efter maten så har "J" och Firfin pysslat med Firfins dator, tror de installerade ett spel eller dyligt, inget spel som jag skulle vilja spela.

Firfin och "J" åkte nyss till Gränby centrum för att "J" skulle göra eller ha något därifrån, sen ska Firfin köra "J" till tandläkaren. Huvaligen för tandläkarbesök!!

Lite special denna vecka ... ska till praktiken imorgon för att ta sista porträttfotot, ska vara där till senast 10. Ska bli skönt att avsluta del 1 i praktikuppdraget. Fem foton kvar att redigera, samt bakgrundsredigering av samtliga foton, sen utskrift på vanligt papper, organisera/planera fotona, skriva ut på fotopapper och organisera upp dem på en tavla med namn under varje foto och sen är mitt praktikuppdrag slutfört.

Idag måste jag kontrollera batteriet i kameran och se om det behöver laddas, vore ju skandal om jag stod där med allt iordninggjort och batteriet är dött! Hoppas batteriet i blixten håller bara, kan ju inte kontrollera det, men jag har med mig batterier tror jag.

Fasiken vad kallt det är ute och inne, framförallt ute! Det snöar och blåser!! Ruggigt värre!!

Jag har varit vaken och igång sedan 8:30 imorse ungefär, samt sovit oroligt med mardrömmar inatt, så jag känner mig lite trött nu faktiskt, men vila känner jag nog inte för.

Trist att det redan är så mörkt ute, det blir mörkt så fort, fast på ett sätt tycker jag om mörkret också, fast jag föredrar sol och värme, att kunna sitta ute på ballkongen och slippa frysa ihjäl så fort jag sticker ut näsan.

Dagens bild.(22:00)
Badat och kontrollerat batteriet i kameran, två av tre "bluppar" borde ju räcka till att fota en person.

Snart ska jag lägga mig, ska ju vara på praktiken klockan 10.
Genomfrusen

Fick lite sovmorgon, gick upp cirka 7:30 och hade då gott om tid på mig att fixa och dona, var klar 9 och fick skjuts till bowlingen av Firfin strax efter 9:30. Bowlandet gick först bra, sen dåligt, sen ganska bra och sen lite sämre. Efter bowlingen gick vi till Iris Hadar och åt lunch, sen satt jag och ritade lite innan jag mötte upp boendestödet kl 13, då vi gick och fixade ID-kort åt mig. Jag får hämta ut det nya ID-kortet redan på tisdag tydligen, jag får ett sms när det är klart. =) Efter ID-kortet gick vi till stan där vi skildes åt och jag gick vidare i kylan till en secondhandbutik och köpte två hattstockar i frigolit, så nu äntligen har jag två, min tredje är fortfarande under tillverkning. Jag tänkte tanken att gå hem, men så kom ju bussen och jag tog bussen hem, hade inte varit trevligt att gå hela vägen hem i denna kyla med både väska och en pappkasse. Väl hemma gjorde Firfin tea åt mig. =)

Jag idag.

Inget speciellt

Dagen har varit ok, även om humöret dalat lite sedan jag kom hem.

Har inte gjort något speciellt sedan jag kom hem, vilat, skrivit en lista på hushållsgöromål och aktiviteter/möten att ta med till mötet på Ord & Bild den 13/11, tömt diskmaskinen, lagat och ätit mat.

Imorgon blir det bowling med Iris Hadar, sen ska jag och boendestödet till polishuset och fixa ID-kort till mig och sen ska jag förhoppningsvis till en secondhandbutik och köpa två hattstockar (om de finns kvar).

Ska snart ta ett varmt bad.

Dagens bild.Arbetsterapeuten

Idag följde boendestödet med mig till arbetsterapeuten. Det gick bra och jag kommer få en handdator, ett veckoschema och etiketter att fästa här och var. Arbetsterapeuten ska ringa mig cirka 13:30 imorgon efter att ha bokat in oss på en tid hos Ord & Bild, det är där veckoschemat ska ta form. Handdatorn kommer om kanske tre veckor.

Skönt att vara hemma igen, jag blir så lätt trött.

Firfin sover.

Jag vill sy ett bolltäcke eller ett kedjetäcke eller hitta ett täcke som är tungt. Jobbigt att sy ju, jag är helt usel på sygrejer, iallafall när en symaskin är inblandad.

Varför köpte jag inte Gott & Blandat på Hemköp idag?! =/

Men nu då, vad ska jag göra nu?


(18:00)
Firfin är vaken men har mest pratat med jobbet sedan han vaknade.

Jag är trött och har tråkigt och är rastlös.

Lite mat hade inte suttit fel, men jag vet inte om jag är särskilt hungrig, vill mest bara ha något lättsamt att göra, det är inte direkt kul att bara sitta vid datorn. Orkar ju ingenting, har inte lust med någonting.

Tvättkväll

Har inte gjort så mycket idag, suttit vid datorn mest. Ska snart tvätta.

Imorgon förmiddag kommer Firfin hem. =)

Imorgon ska jag till arbetsterapeuten och kolla på hjälpmedel, får se om jag hittar något, funderar på en handdator bland annat.

Jag fryser som vanligt. Kan det bli sommar nu tack!

Dagens bild.

RSS 2.0