Loppis

Idag har jag och min kontaktperson varit på loppis bland annat, vi köpte saker båda två, det blev lite av varje som sockar, en halsduk en minikopparkittel, fryspåsar, julkort och ett par julklappar. Trevligt. =)

Har frysit om tårna hela dagen och gör det fortfarande.

Är ganska trött men har ingen lust att vila, dessutom skulle min svarta, stickade långtröja bli full av hundhår som skulle bli knepigt att få bort. En del av livet som hundägare är att man har hundhår ÖVERALLT!

Solen vågade sig fram lite granna idag men annars har det varit grått, och imorse duggade det faktiskt.

Är det idag man firar halloween eller? Well... jag ska inte fira halloween i år, hur kul är det att fira det helt ensam liksom.

I år kommer vi troligtvis fira jul eller snarare Yule den 21 December, det blir väl jag, Firfin, Firfins syster, kanske deras mamma och kanske min kusin, om det blir fler får vi väl se. Förra året den 21 December så var det jag, Firfin, "J" och "L".

Dagens bild.
SOL

Har för en gång skull sovit gott inatt, men trött och seg var jag ändå imorse.

SOLEN SKINER UTE!! Jag och en vän ska snart gå på en hundpromenad i solskenet, sen blir det nog tea här hemma.

Efter 16 idag kan jag gå och hämta ut Abilify och Concerta på apoteket.

Nu är vännen på ingång, måste skynda mig nu.


(14:30)
Nu har jag och "J" varit på nästan en timmes lång promenad med Roy, det var skönt och trevligt att få sällskap på promenaden. Något tea blev det inte då "J" skulle iväg på ett bankärende, men han kommer troligen hit senare för att fixa en grej på min dator.

Stackars Firfin fick jobba över cirka fem timmar inatt och hinner bara få fyra timmars sömn innan han ska iväg och jobba natt igen, dessutom kommer han få jobba fyra timmars övertid i helgen på grund av en felplanering i schemat. Han kommer hem på måndag morgon och på tisdag ska han få något möte på jobbet på dagtid som tar minst tre timmar, men onsdag och torsdag är han ledig.

Dagens bild.(18:30)
Jag har varit iväg och köpt bröd, pålägg och hämtat ut medicinerna, sen har "J" varit hit och ändrat lite inställningar på datorn och installerat firefox.

Hoppas det blir fint väder imorgon också.

Nu ska jag vila lite tror jag.

Abilify

Igår gick jag och boendestödet upp till mottagningen där jag informerade om att jag behövde recept på Abilify, hon i receptionen skrev en lapp och sa att sjuksköterskan ringer mig imorgon mellan 9 och 11 om medicinen. Strax före 10 ungefär så ringer sjuksköterskan och frågar om det var Concertan jag behövde recept på, varav jag svarar att det är Abilify jag behöver och han säger att han ska fixa det och jag frågar när och han säger att jag troligen kan hämta ut receptet efter 15 idag. Det var snabba ryck måste jag säga och inte blev han arg på mig när det kom fram att min Abilify var helt slut. =)

Nu är frågan hur jag ska orka masa mig först åt ena hållet för att hämta ut ett paket och sen åt andra hållet för att hämta ut medicin, eller vänta nu, det finns ju apotek på båda ställena, fast det som ligger där jag ska hämta paketet har troligen inte Abilify i lager gissar jag. Jag får se om jag hämtar ut paketet idag och Abilify imorgon, det beror på.

Idag är jag hemma, är hemma nästa torsdag också eftersom hon jag har kvar att fota på min praktikplats inte jobbar idag eller nästa torsdag. Jag har en hel del jobb kvar med att redigera porträtt etc. Har funderingar på att ta ut en annan dag att fota den person som är kvar, för hon kanske jobbar någon annan dag. Skulle vilja få ett slut på en punkt i processen, jag menar jag har ju påbörjat punkt två och tre (välja ut rätt porträtt och redigera).

Dagens bild.(12:20)
Om 40 minuter möter "J" upp mig här utanför så går vi och hämtar ut paketet, postar brevet och förhoppningsvis hämtar ut Abilify, sen tar vi en kopp tea och en bit kladdkaka här hemma.


Kall dag

Traumaterapin gick bra idag, kändes bra, effektivt och givande. =)

Det har varit och är jävligt kallt idag tycker jag och som vanligt fryser jag.

Firfin åkte till jobbet vid 15 idag och kommer hem på måndag morgon, så nu är jag ensam hemma med Roy och råttorna i några dagar.

Imorgon jobbbar jag hemifrån och på fredag är jag ledig.

Paketet har kommit som jag beställde för en tid sedan, så jag får väl se om jag går och hämtar ut det imorgon.

Är trött och ska nog vila en stund med Roy nu.

Dagens bild.

Helt slut nu

Igår var jag först på Iris där jag på förmiddagen ägnade mig åt att börja tillverka en hattstock i gips och på eftermiddagen ägnade jag mig åt att plugga historia en kort stund och skriva lite. Efter Iris åkte jag hem för att nästan direkt åka till veterinären med Madicken. Madicken var sprallig men snäll som vanligt. Knölen är troligen en fettknöl och om det inte är det så är det troligen en godartad juvertumör, vi ska vänta och se om knölen växer eller så, om den förändras så ska vi operera bort den. Madicken har nyst lite ibland men det var ingen fara med henne, lungorna lät bra och så, dessutom var hon lagom i hullet, hon vägde 315 g. Kalaset hos veterinären kostade cirka 580kr.

Imorse var jag SÅÅÅ trött och seg och jag fick tvinga mig att skynda på lite för att hinna klart i tid och hann i tid gjorde jag. Var duktig och borstade tänderna noga, använde tandtråd och borstade tänderna en gång till, måste ju vara noga när man ska till tandläkaren. Idag var det undersökning av tänderna och tandköttet, de tog rönkenbilder, de kollade efter skador och hål och nog hittade de minst ett hål till att laga, men idag lagades inget, bara kontroll. De ska skicka in en ansökan om att få fortsätta behandla mina tänder och jag får väl hoppas för min egen hälsas skull att de går med på det, jag känner inte att jag har råd att lägga pengar på tandvård. Efter tandläkarbesöket knatade jag iväg till Iris och hade drama, jag var med på de flesta övningarna jag hann vara med på innan lunch. Efter lunch så försökte jag skriva på en skrivuppgift men det gick inge bra, så jag satte mig vid en dator istället och kollade mail och googlade på hattar och hattstockar.

Hemma, trött och frusen så började jag nästan direkt med att laga mat åt mig, det blev två majsbiffar med skruvpasta till och ketchup förståss. Är aningen mindre frusen men lika trött som innan jag åt mat.

Imorgon ska jag på traumaterapi, sen bild på Iris och sen slutar jag för dagen och har boendestöd vid 13 på stan.

Min Abilify tar slut idag!! Det är INTE bra för jag har inte recept på mer Abilify vad jag vet och jag bör ha ringt mottagningen idag och bett om recept, men jag har inte ringt och jag får väl ta upp det med terapeuten imorgon. De blir nog inte glada på mig på mottagningen när jag inte sagt till i god tid, men inte fan går jag och tänker på om min medicin håller på att ta slut! Önskar att någon kunde fråga mig om det, Concertan tar ju inte slut just för att min sjuksköterska på NVE frågar mig om den håller på att ta slut.

Dagens bild.(17:10)
Har precis mailat chefen på skolan och förklarat att jag vill avsluta min kurs i historia A. Jupp, nu var det gjort. Har tänkt länge nog nu, kämpat länge nog nu och nej jag kan inte fortsätta den, den var för svår för mig. Trist.
Får väl se om jag får något mail tillbaka där chefen på skolan försöker övertala mig att fortsätta, men det tror jag inte och det hoppas jag inte heller.

Vintertid

Då har vi gått över till vintertid nu då.

Firfin är på Lidingö, så jag är ensam med fyrfotingarna.

Är trött och seg men har gjort lite nytta ändå.

Ute är det grått och trist och jag känner ingen inspiration till något.


(14:30)
Gaaaaahhh så dött och trist det är!!!

Försökte sova en stund men nej det gick ju inte!

Yeaaa Firfin ringde nyss och sa att de kommer hit om cirka 30 minuter.

Dagens bild.


Ut i det gråa

Om 40 minuter ska vi ut i det gråa, jag och Firfin ska hem till en kompis och hennes hund för att sen gå ut med dem. Firfin har ju många års erfarenhet som hundinstruktör och ska idag se hur hon och hunden fungerar ihop utomhus och ge råd, jag följer mer med som sällskap och passar på att lyssna på råden som ges, dessutom tänkte jag att hon kanske vill att jag är med då det är mig hon lärt känna från början.

Igår tvättade jag som sagt samt rensade avlopp i badrummet efter att Firfin och jag hade hjälpts åt att flytta badkaret. Firfin städade åt råttflickorna igår och slängde soporna.

Ikväll har vi tvättid IGEN, jupp vi har mycket tvätt. Igår var det svarta kläder i en maskin och ett täcke i den andra, idag blir det färgade kläder i en maskin och ett täcke i den andra. Måste boka en ny tvättid sen om några dagar då vi kör svart i en maskin och sängkläder i den andra. Det blir snabbt ny tvätt och vår tvättkorg är väldigt liten.

Imorgon blir jag ensam några timmar då Firfin ska träffa sin syster på Lidingö, Firfin ska få hjälp att bära ner en av sina bokhyllor och få den körd till våran lägenhet här, bokhyllan får nämligen inte plats i Firfins bil.

Nu måste jag skynda mig här så vi kommer iväg i tid, ska ju gå om 15-20 minuter. Vart tog tiden vägen? Måste byta till ett par varmare byxor bland annat.

Dagens bild.(21:00)
Det var trevligt hos kompisen och hennes hund, först pratades det inne en stund sedan tog vi en hundpromenad och sen drack vi kaffe och pratade ett tag innan jag och Firfin gick.

Hemma så har jag och Firfin pratat en hel del, ätit mat och pysslat med tvätten som jag nu ska gå ner och hämta upp.

För övrigt dyker det upp nya kopplingar eller aha-upplevelser som jag inte vill berätta om här. Jag borde skriva upp alla kopplingar i någon bok eller i datorn innan de är bortglömda.

För övrigt kom jag nu på att jag drömde mardrömmar inatt, minns inte alls vad jag drömde om. Irriterande när jag inte minns vad jag drömt om.

Undra när paketet kommer som jag beställde för några dagar sedan, kan nog dröja ett tag kanske men jag vill att det ska komma nu, det skulle kännas tryggare, jaja jag hoppas det hinner komma i tid.

Imorgon ska jag förbereda Madickens transportbur samt rengöra hennes svans, hon måste ju ha en fin svans åtminstonde när hon ska till veterinären. Vill inte bada henne denna årstid då jag är rädd att hon skulle kunna bli sjuk, tror inte hon skulle uppskatta att bli torkad med hårtork. Hoppas de inte behöver operera henne på måndag.

Värdelös fredag

Ja än så känns fredagen bara värdelös, så jävla segt, dött. Jag är trött och frusen, Firfin sover och jag har tvättid klockan 15. Ute är det grått, inte en tillstymmelse till sol. =(

GAAAAAAAHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dagens bild.(15:40)
Om en liten stund är det dags att gå ner i tvättstugan igen, hinner inte ens vila som jag hade tänkt, jag får vila när jag kommer upp igen.

Har inte pluggat historia på hmm... två veckor nu, jag orkar inte.

Torsdag

Är hemma idag.

Har inte så mycket mer att säga än att jag fryser som vanligt. =S

Har fått tid hos arbetsterapeuten den 2/11. =)

Dagens bild.(20:20)
Denna dag är inte lika bra som igår kan jag konstatera. =/

Skuldfri

Jag har en ok dag idag. Det var en trevlig långpromenad på förmiddagen med Iris Hadar gänget, efter det så hade jag boendestöd och vi gick till en bank och betalade in resten av en skuld till en kompis, så nu är jag helt SKULDFRI!! Vi fikade också på Klubb ST och sen på vägen till min buss så kilade jag in på en tygaffär och köpte lite smått och gott till min nya hobby som jag inte kommit igång med ännu, det fattas fortfarande grejer för att jag ska kunna komma igång.

Tur jag får uppleva bättre dagar som variation till alla sämre dagar, skulle jag bara ha sämre dagar så skulle jag nog aldrig orka fortsätta kämpa. Jag får hoppas att resten av veckan också består av bättre dagar. * HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!!*

Dagens bild.


Veterinärtid

Var med på hela dramat idag sen slutade alla för dagen. Vi går halvdag hela veckan på grund av golvrenovering i lunchrummet.

Har ringt veterinären och bokat en tid 15:00 på måndag, då ska jag och Firfin dit med råttan Madicken som har en knöl som de ska få undersöka, det blir väl en hälsokontroll av hela Madicken när vi ändå är där. Hoppas det inte blir en dyr historia!

Har ringt min gode man och berättat att jag vill ta över min ekonomi, så i början av nästa år är det tänkt att jag ska ta över min ekonomi helt själv efter att ha först provat på att ta hand om det med min gode man kvar. Hade velat prova ta över redan nu men jag vill inte krångla till något i nuläget när det är så mycket annat att ha koll på.

Ikväll kommer min kontaktperson hit, vi ska på hundpromenad.

Imorgon förmiddag har vi friskvård på schemat och då ska vi på långpromenad, det behöver jag men jag ser inte fram emot det ändå. =P

För övrigt upptäckte jag imorse att det är stopp i avloppet till badkaret, det blev översvämmning i badrummet när jag tömde ut badvattnet, detta innebär att jag inte kan bada förrens på fredag om jag inte själv flyttar på hela badkaret och rensar avloppet, inte orkar jag hålla på bråka med badkaret helt själv. 

Känner mig trött och hungrig men är inte sugen på att äta något och vet inte om jag har ro nog att vila en stund, men jag ska nog försöka vila, om inte annat för att jag kanske blir varmare, är frusen.

Dagens bild.(16:15)
Hmm... har funderat, vilat och funderat igen över veterinärtiden jag bokade, kom på det att om Firfin jobbar natt från måndag så vill ju han åka till jobbet klockan 15, jag valde 15 för att hinna hem från Iris Hadar, tänkte att det inte skulle vara så populärt på Iris Hadar att jag gick tidigare för att åka till veterinären. Jag hoppas Firfin inte jobbar på måndag eller att han hinner till jobbet ändå i tid. Kan ju hända att det kommer gå fort med veterinärbesöket. I värsta fall får väl Firfin ringa och boka om tiden, för jag vågar inte ringa och boka om, jag menar tänk om de blir arga på mig för att jag krånglar. Jag var så inställd på att få komma på fredag så jag hann inte tänka igenom huruvida 15 funkade bra på måndag. Varför kan jag inte vara mer snabbtänkt för!!!


(17:25)
Enligt Firfin så kommer det ordna sig med veterinärbesöket, jag får väl tro på det då.

Sitter och fryser och fryser och inser att jag borde äta något, har ju bara ätit en banan idag. Kanske finns det en matlåda eller så inte, värt att kolla upp.


En vän mindre

Igår hade jag SPA-söndag, blev ompysslad av Firfin, det tyckte jag om, sånnt uppskattar jag. Först ett varmt med badsalt, stearinljus och torkade rosenblad och sen fotbad med badsalt och medans jag satt med fötterna i fotbad och tittade på  "En vampyrs bekännelser" så kletade Firfin på en djuprengörande ansiktsmask och efter den så kletade han på en återfuktande ansiktmask. Senare fick jag maten serverad (majsbiff med fullkornspasta).

I denna stund mår jag inte alls bra, har gråtit. Jag har förlorat en vän som jag kännt i cirka fyra år. Jag hade impulsivt skrivit en sak till henne över MSN och hon missförstod mig och jag hade nog uttryckt mig fel eller inte varit tydlig nog, nu har hon tydligen ingen respekt för mig längre och vill att jag utesluter henne ur mitt liv. Jag kan väl inte ändra på den uppfattnng hon fått om mig, men det gör ju ont att bli anklagad för något man inte är och det gör ont att bli av men en vän. =(

Så nu vänner vet ni att jag är ju en idiot som man inte vill ha i sitt liv, så skydda er nu och SPRING!! Det är väl lika bra, jag sårar nog ändå alla till slut.

Jag tänker inte gå in på vad jag skrev till min vän eller vad jag svarade på det hon skrev till mig, tänker inte gå in på vad hon ansåg mig vara, för då skulle väl bara alla missförstå mig och hata mig, om ni inte redan hatar mig.

Tycker jag borde veta bäst vad jag är och inte är, men tydligen inte, inte enligt min numer föredetta vän.

Här har ni mig, kräket, idioten, den avskyvärda!!! =(

Dagens bild.

Madicken

Madicken har fått en knöl på insidan, högst upp på hennes högra framben, så det är till att ringa veterinären på t ex måndag. Jag hoppas det är en ofarlig knöl, men även en ofarlig knöl kan bli farlig om den fortsätter växa och trycka på organen. I nuläget är hon precis som vanligt, pigg, rörlig och matglad. Jag gissar att vi kommer få åka till veterinären på hälsokontroll, de brukar oftast vilja se med egna ögon och känna, kanske även ta ett prov.

Just nu är jag lite osocial en stund, vi har Firfins syster på besök och det pratas ekonomi, budget och liknande.

Idag har jag för övrigt torkat av diskbänken och torkat av alla golv, så lite nytta har jag gjort iallafall.

Dagens bild.(19:20)
Nu har Firfins lillasyster åkt hemmåt.

Borde laga mat nu, har visserligen ätit lite mat idag, lunch kallas det visst. Kan ju inte påstå att jag har lust att laga mat, men det har jag nog aldrig.

Känner mig trött och stressad som vanligt, funderar på att försöka vvila en liten stund, jag vilar sällan länge, oftast somnar jag inte ens, jag blir rastlös efter en stund och går upp för att göra ingenting.


Fredag

Gick upp vid 6:30, minns inte vad jag gjorde då mer än att äta Jättens chokladkex och dricka Dr Pepper, la mig igen och somnade om för att sen kliva upp 9:30 och sen dess har jag varit uppe.

Det är kallare idag och solen syns inte till. =(

Jag borde köpa ett torkställ för kläder, vi har väldigt dåliga torkmöjligheter hemma, det går inte att hänga tvätt på duschdraperistången då den inte sitter fast ordentligt och därför ramlar ner. Kläderna torkar dåligt om man hänger dem över badkarskanten och jag vill inte hänga upp handtvättade kläder ute i lägenheten eftersom det droppar vatten på golvet då och det är ju inte så bra. Ingen ide att hänga ut på ballkongen nu när det är kallt och så. Jag vill ju kunna handtvätta utan hinder, inte för att jag handtvättar så ofta men ändå.

I helgen kommer troligen Firfins syster hit, fast jag kommer inte vara delaktig i deras samtal eftersom de ska diskutera sånnt jag inte är intresserad av att lyssna på och diskutera. Jag får väl pyssla med något annat.

Dagens bild. En flodhästunge. =)(17:30)
Jag och Firfin har varit till Gränby centrum och kollat på jackor och långärmade klänningar. ÄNTLIGEN har jag köpt en vinterjacka, den är svart och ganska lång och en sak som är så bra med den är att den passar både till byxor och klänning, så jag slipper köpa en vinterkappa också. Jackan var visserligen ganska så dyr, den kostade cirka 1200kr, men jag tycker om den och den är lite vattenavstötande och jag tjänade ju på att köpa den, eftersom jag slipper köpa en vinterkappa som säkerligen hade kostat närmare 2000kr. Jag köpte även en långärmad, grön tunika för 149kr och ett grönt, långt linne för 99kr. Nu ska jag nog klara vintern.

Självklart regnade det när vi gick till och hem från Gränby centrum, det regnade förra gången vi gick till Gränby centrum också.

Måste be min gode man föra över pengar till mitt konto jag har tillgång till.

Haha sitter med torgvantar på mig inomhus, men jag blev lite nerkyld ute ju, tar av mig dem när jag tinat upp lite mer.
Beställt julklappar!

Ja, jag är ute i hiskerligt god tid och har beställt julklappar till Firfin.Inte för att jag tycker om julen men Yule är helt ok och förhoppningsvis kan vi fira Yule i år igen den 21/12. Sen är det ju så att det är bra att vara ute i god tid med att köpa julklappar/yuleklappar så man slipper julstressen.

Igår eller i förrgår (minns inte exakt) så hade veterinären ringt och pratat in på min mobilsvarare och meddelat att provsvaren var negativa, att Roy inte har Leishmanio (sandfly) och det var ju skönt att veta. Leishmanio (sandfly) är en allvarlig sjukdom som leder till döden.

Idag pratade Firfin med veterinären och vi fick veta att vi inte behöver ge honom uppblött foder längre, vi behöver inte längre skölja munnen med vatten efter att han har ätit och att det gick bra att vi löser upp antibiotikan i vatten, drar upp det i en doseringsspruta och sprutar in det i Roys mun (vi började med det igår, eftersom han är så svår att ge antibiotikatabletter).

Om ett par timmar har vi tvättstugan, det är hög tid att tvätta då tvättkorgen är överfull. Ska strax ta och sortera tvätten.

Imorgon ska det dammsugas har jag tänkt mig, hoppas bara det blir gjort! Jag borde gå till Gränby centrum imorgon och kolla på vinterjackor, får se om jag orkar det.

På lördag klockan 17 ska jag och Firfin hem till en vän.

På söndag ska jag väl bara ta det lugnt hoppas jag.

Dagens bild. Söta va?! =)(20:30)
Här tvättas det för fullt, vi slog i stort och körde fyra maskiner tvätt för att komma ikapp.

För övrigt är jag nu uttråkad i vanlig ordning. Önskar jag hade ork att göra något vettigt som att sortera grejer eller så.

Vill beställa grejer på internet men det kostar ju pengar.

Solen skiner

Det snöade mycket imorse men sen under dagen så kom solen och smälte bort all snö tack och lov, jag vill ju inte ha vinter, vill inte ha kylan, vill iinte behöva bylsa på mig massa kläder så fort jag ska ut.

Idag fick jag sovmorgon och det var skönt, åkte direkt till traumaterapin. Jag var 15 minuter för tidig och fick sitta och vänta, under tiden jag väntade jag bläddrade jag i någon tidning om heminredning och blev påmind om min och Firfins lägenhet som fortfarande inte är färdiginrett och jag önskar ju att det kunde gå frammåt snart, jag vill ju ha ett fint och ordnat hem, allt ska ha sin plats och resten ska bort eller ner i källaren. Terapin gick väl rätt bra även om tiden bara försvann, det är ofta så att tiden bara försvinner, känns inte som man hinner med något.

Jag var kvar på Iris på eftermiddagen idag, tänkte att jag kunde det då jag ska jobba hemifrån imorgon. Ämnet vi hade var hälsa, vi jobbar på hur vi kan förbättra vår hälsa helt enkelt.

När vi slutat hann jag tänka att jag kanske skulle gå på stan och leta efter en jacka men sen slog jag bort den och tanken ersattes med att jag borde boka en tid hos frisören, men jag slog bort även den och gick till min busshållplats och åkte hem.

Jag är trött och frusen, kanske inte helt otippat ...

Här är jag idag.
(17:35)
Har vilat en stund med Firfin och Roy, Firfin sover fortfarande.

Jag har tråkigt och funderar över hur jag ska få porträttfotona lika höga och breda, känns som att det blir en utmaning, har aldrig behövt tänka på att få foton lika höga och breda. Jag brukar vara snabb på att redigera men i detta fall kommer det ta längre tid då jag måste ta hänsyn till de andra porträtten när jag redigerar ett porträtt.

Jag kommer inte fixa historian, klarar inte ens av att plugga längre, det är precis som förr i tiden när jag gick i grundskolan och gymnasiet, jag förstår inte, jag tar inte in det som står. Nästa uppdrag är 7/11 och jag ser ingen mening med att göra det, jag kommer ändå hoppa av kursen.


Iskalla vindar

Imorse snöade det, imorse var jag jävligt trött, imorse höll jag på att missa bussen.

Jag var med på hela dramalektionen på förmiddagen och pluggade historia på eftermiddagen. Dramat gick väl rätt bra men pluggandet gick åt helvete och jag blev bara mer övertygad om att det är lika bra att hoppa av kursen.

Nästa vecka blir ett helvete för övrigt, jag kommer bryta ihop tror jag. =(

Fan vad kallt det är ute!!!

Dagens bild.(18:15)
Har vilat, lagat mat och ätit.

Är frusen och skulle vilja ta ett varmt bad, men det får vänta tills senare.

Måste köpa en vinterjacka!


Losec

Det var svårt att plugga historia på eftermiddagen idag, jag pluggade i lite mer än en timme och lärde mig väl i stort sett ingenting!! Varför ska jag fortsätta plugga historia???!! Jag minns i stort sett ingenting av allt jag läst sen jag började, jag har noll koll, kan inte ge en kort förklaring om hur historien ser ut i helhet, jag minns inte ens de detaljer jag hade lärt mig utantill om de få händelser jan fann någorlunda intressanta. Visst kommer kanske klara av det sista skriftliga provet, men den muntliga examinan tror jag inte det finns en chans att jag kommer klara. Det är jävligt trist, jag menar jag har kämpat mycket och länge med denna kurs, blivit godkänd på proven och misslyckas jag eller avslutar kursen för att jag ändå kommer misslyckas, så blir jag inte behörig till Universitetet och kan då inte plugga de ämnen jag vill där. Jag borde inte valt historiekursen, jag borde valt grundkursen i medicin istället, då hade jag haft större chans att klara mig och därmed få ihop poängen som fattas i mina gymnasiebetyg. Lätt att vara efterklok, men hur skulle jag vetat att detta skulle bli så svårt? Seriöst, varför ska jag fortsätta historiekursen under dessa omständigheter? Jag vill inte göra bort mig totalt i en webcamexamination, jag skulle dö, jag skämmas ihjäl, jag skulle känna mig så fruktansvärt dum och läraren kanske skulle anklaga mig för fusk för att jag klarat uppdragen men inte klarar av att redogöra om historiens utveckling. Visst skulle jag känna mig misslyckad av att avsluta kursen, men att totalt skämma ut mig för en främmande, manlig lärare i webcam är ännu värre.

Efter Iris Hadar så gick jag och boendestödet till Apoteket och köpte Losec till min mage (har ju magkatarr), fikade på ett café vid stationen och gick och köpte en allmanacka för år 2010.

Här hemma har jag bokat tvättid och handtvättat en stickad tröja som jag inbillar mig ska hinna torka till imorgonbitti. Är för övrigt trött och tänker lägga mig och vila strax.

Imorgon väntar en stressig morgon, måste gå upp extra tidigt precis som idag. Jag hoppas jag får somna i bra tid ikväll, det fick jag inte igår.

Här kommer en webcambild på hur jag ser ut idag och nej håret är inte svart, det är mörkbrun mahogny (tror jag färgen hette), vilket man kan se där ljuset ligger på.


Fryser

Fasen vad ruggigt det är ute och inne också för den delen, sitter ju här och fryser. Såg hur löven föll från träden idag och blev påmind om att det nalkas vinter.

Nu på eftermiddagen har min kontaktperson varit här, vi har gått på hundpromenad, pratat och hon har fått läsa ett flertal av mina gamla dikter.

Här kommer en dålig webcambild på mig i min nya hårfärg.(19:15)
Jahaja då var jag uttråkad igen, fortfarande frusen, ganska trött och har inte ätit något mer än chips och en banan idag.

Om ett par timmar är det dags för kvällens behandlingar av Roy. Fixa iordning hans mat, skölja ur munnen med klorhexidin, ge honom antibiotika och droppa cortisondroppar i hans ögon.

Idag åt han duktigt upp sin mat, var duktig när jag sköljde ur hans mun med vatten, svalde duktigt sin seraquintablett och svalde efter mycket om och men sin antibiotikatablett.

Imorgonbitti blir det stressigt ... jag som inte alls bör stressa eftersom jag har magkatarr och den kan plötsligt svara med fruktansvärd magsmärta.

Imorgon har vi först den vanliga morgonsamlingen 8:45, sen bild från 9:30 till 11:30 och efter det har vi eget skapande och då måste jag banne mig plugga historia intensivt, hur nu det kommer gå. Efter Iris har jag boendestöd (vet inte vart vi ska träffas bara). Borde fixa en frisörtid, kanske lämpligt att göra det imorgon, fast nej det är det kanske inte, har nog inte tid med det. Jag borde väl ringa husläkaren, fast då måste jag först byta husläkare, vill inte åka ända till Fålhagens vårdcentral, VÄGRAR! Jag ska köpa Losec imorgon, den ska vara effektivare än Samarin och Novalukol fick jag tips om idag (tack).

Borde ju verkligen äta något men jag är inte sugen på någon macka och orkar inte laga mat heller.

Ska nog ta ett varmt bad ikväll så jag tinar upp.

En tystnadens dag

Då var det lördag och jag har inget spciellt på schemat förutom att se till att Roy får dagens behandlingar. Så ja, en tystnadens dag, ensamhetens dag. Det finns borden och vi får se hur många av dem jag tar tag i.

Jag är trött, sov inte så bra i natt.

Solen skiner ute iallafall.

Att göra idag;

* Antibiotika till Roy
* Få i Roy mat
* Skölja Roys mun med vatten
* Tömma diskmaskin
* Torka golv
* Boka tvättid
* Antibiotika til Roy
* Få i Roy mat
* Skölja Roys med med klorhexidin
* Ge Roy cortisondroppar i ögonen
* Färga håret

Well... vissa saker på listan är det inte säkert att jag gör då. =P

Borde äta frukost men är inge sugen på att äta något.

Dagens bild.(14:45)
Det blev inga problem att få i Roy mat, inte med mitt nya knep. Efter hans matintag sköljde jag hans mun med vatten och det gick bra. Antibiotika har han fått och det gick ner efter lite om och men. =)

Försöker slappna av, men det går inge vidare bra. =(

I Maj nästa år slutar jag på Iris Hadar och vad jag efter det ska göra om dagarna det vet jag inte. Jaja vill inte tänka på det nu.


(17:50)
Hopplöshet, allt är svart. Känner mig värdelös, ointressant, osynlig och övergiven. Vill fly men är uppbunden till livet. Jag orkar inte mer men jag tvingas orka mer hela tiden. Alla drar i mig från olika håll och jag vill bli lämnad ifred för att slippa bära den tunga masken med léendet på.


(19:40)
Jag har inte plockat ur diskmaskinen, inte dammtorkat, inte bokat tvättid och inte färgat håret än iallafall.

Ja livet känns lika eländigt som tidigare idag.


(22:00)
Nu har jag åtminstonde färgat håret.

Saknar Firfin här hemma, men jag vet ju att jag inte kan ha honom hemma jämt, han måste ju jobba också, han är så duktig som jobbar, han är stark som kan jobba. Jag önskar bara att han kunde hitta ett bättre jobb eller åtminstonde ett jobb som låg närmare hemma.

Ja för övrigt så är här dött som i graven.

Nu ska jag fixa klart Roys kvällsmat.

Magkatarr

Det kan ju inte vara annat än magkatarr jag har och jag hatar att ha magkatarr!

Är mycket trött och seg idag.

Firfin har åkt till jobbet för ett tag sedan och det känns tomt utan honom här hemma, saknar honom redan ju.

Dagens bild.(21:00)
Uttråkad, ensam, trött och snuvig.

Vill hoppa av historiekursen, jag kommer ändå misslyckas.

Borde laga mat men orkar inte.


(22:50)
Roy har ätit mat! HURRA! =) Har dessutom fått i honom kvällens antibiotika och sköljt hans mun med klorhexidin.

Jag hittade färdiglagade nudlar i en låda i kylen (tack Firfin) som jag värmde på och åt.

Fortfarande uttråkad i ensamheten och tystnaden.

Nej nu ska jag gå ut med Roy.


Agria

Jag tror att nätverksmötet gick hyffsat bra om man bortser från att min hjärna inte ville samarbeta. Jag hoppas alla fick ut något av mötet. Jag blev helt slut av mötet.

 Efter mötet åkte jag och Firfin till min praktik där jag lämnade ett kuvär innehållande avtalspapper som min handledare ska fylla i. Avtalet räcker Oktober ut och risken finns väl att vi måste förlänga det igen i månadsskiftet, borde nog ha skrivit att avtalet skulle räcka november ut, men det är ju lätt att vara efterklok.

Agria har varit generösa och betalade cirka halva veterinärräkningen, det hade jag inte räknat med. Tack till veterinärmottagningen som formulerat sig så väl till Agria och tack till Agria för deras generositet. Så idag betalade jag cirka 3100kr istället för närmare 6500kr.

Har varit till apoteket och köpt klorhexidin (munskölj) och hämtat ut antibiotikan till Roy. När vi ändå var på Gränby centrum så passade vi på att köpa mat och intensivtoning (till mig).

Nu har vi lagat mat, fått i Roy antibiotika, fått Roy att dricka köttbuljong och äta en liten smakbit av blodpudding (Roy är inte vegan!). Lilla Roy kämpade för att få i sig blodpuddingsbiten, stackarn, inte lätt att äta när man dagen innan dragit ut fyra tänder och därmed har öppna sår i munnen. Antibiotikan förresten, den var inte lätt att ge Roy. Huaa... det blir kämpigt värre att ge honom antibiotika morgon och kväll i 10 dagar, dessutom ska han ju ha massa annan behandling också.

På att göra listan i Oktober;

* Köpa fotopapper
* Ta sista porträttfotot
* Redigera porträttfoton
* Boka frisörtid
* Fixa ID kort hos polisen
* Se till att få en läkartid
* Se till att komma i kontakt med arbetsterapeuten
* Höra av mig till arbetsgivaren gällande en detalj
* Färga håret

Köpa fotopapper kan jag göra vilken dag som helst inom två veckor helst. Ta sista porträttet kan jag förhoppningsvis göra om två veckor, redigera porträttfoton kan jag börja med när som helst men senast på torsdag om en vecka, boka frisörtid kan jag göra när som helst när det passar men gärna så snart som möjligt. Jaja jag får nog ihop allting på ett eller annat sätt.

Dagens bild.(17:30)
Trött, sliten, stressad, kan inte slappna av och mår inte särskilt bra alls. Jag vill inte vara med längre.

Veterinärbesöket

Vi (jag,Firfin och Roy) kom till veterinären lite väl tidigt 9:40 så vi gick en kort promenad med Roy och fick sitta och vänta tills det var vår tur vid 10. Eftersom han gått ner ytterligare vikt sen senaste veterinärbesöket för drygt en månad sedan, trots att vi ökat mängden foder, så var de tvungna att ta blodprov för att kolla lever och njur -värden. De fick inget blod  från första sticket på ena frambenet, så de fick köra en annan teknik på det andra frambenet och då fick de blod. Lever och -njurvärdena såg normala ut och eftersom tänderna verkligen var i behov att ses över så beslöt vi att han skulle sövas och få tänderna fixade och höfterna rönkade. Roy följde frivilligt med veterinären och vi åkte iväg för att uträtta ärenden, de sa att vi kunde komma tillbaka efter en dryg timme.

Vi åkte till OK och handlade lite först och sen till Gränby centrum och innan vi hinner gå in så ringer veterinären och säger att de måste dra ut några tänder och att avmagringen skulle kunna bero på Leishmanio (sandfly) och att eftersom misstanken finns så är de pliktskylldiga att ta blodprov för att kolla om han har det, då det är en zoonossjukdom ( d v s att den kan överföras till människan, i detta fall via blodet). Efter samtalet går vi in på Gränby centrum till apoteket och hämtar ut ögondroppar åt Roy för två månader och Concerta till mig, sen provade jag en fin kappa på Indiska som jag inte köpte för att vi tyckte den satt konstigt på mig, sen var vi in på Sko-August där jag köpte ett par vinterstövlar för närmare 1200kr (!!!).

Tillbaka hos veterinären så får vi veta att de är långt ifrån klara, att det kommer ta minst en timme till för att det tog sån tid med tandutdragningen, så åter igen kilar vi iväg (denna går till fots). Vi går in på affären intill som säljer djurtillbehör och köper ett bra högproteinfoder i en halvstor säck för närmare 400kr, sen gick vi och fikade på Subways tills det var dags att gå tillbaka till veterinären. Denna gång är han klar och vi får förklarat för oss hur läget är, vad vi måste tänka på, vilken behandling han fått och vilken behandling han behöver och att det blev dyrare än beräknat. Han har fått smärtstillande tabletter för såren i munnen, han har fått 400-450 ml dropp, fyra tänder utdragna (två i fram och två i bak), han har fått antibiotika och han har såklart fått höfterna rönkade och ögonen kollade och en uppvakningsspruta etc.

Vi måste hämta ut antibiotika på recept och vi måste köpa Klorhexidin som vi ska skölja hans mun med några gånger i veckan.

Om han har Leishmanio (sandfly) får vi veta om tidigast en vecka. Två symtom på sjukdomen är ledvärk och avmagring och det kan  vara lång inkubationstid på Leishmanio (sandfly).

Vi ska ett tag framöver ge honom en droppe Cortison två gånger per dag i vardera öga, istället för en gång om dagen, tills besvären mildras. Vi fick veta något nytt om hans ögonsjukdom PANNUS, nämligen att den kan förvärras periodvis och att den med åren kan bli värre. Veterinären trodde inte att han hade ont i ögonen iallafall och det tror inte jag heller.

Vi behövde inte betala något idag eftersom de ska skicka in till försökringsbolaget för direkt priskorrigering och vi hoppas de betalar en del, det blev ju mer än dubbelt så dyrt som vi hade beräknat på grund av att de fick ta alla blodprov och att de fick dra ut flera tänder. Hade det bara varit höftledsrönken och tandSTENSsanering så hade det kostat cirka 3000kr men nu gick det på drygt 6000kr. Vi ska åka tillbaka imorgon och betala det vi blir tvungna att betala. Jäkla tur att jag har pengar att betala med!!

Roy är TRÖTT och ligger och sover i sin säng med blodblandat slem hängandes ut från munnen och ser ser allmänt ynklig ut och det kan man ju förstå efter allt han fått utstå/gått igenom idag!

Roy får inte äta hårt foder eller sånnt foder som kan fastna i såren i munnen, så ikväll blir det maccaroner och imorgon kanske uppblött torrfoder.

Närmsta två dagarna ser behandlingen ut såhär:

* Antibiotika varje dag
* Smärtstillande två gånger per dag
* Cortisondroppar två gånger per dag
* Klorhexidinsköljning en till två gånger per dag
* Fiskleverolja en gång per dag
* Skölja ur munnen varje gång han har ätit

Närmaste veckan minus de första två dagarna ser behandlingen ut såhär:

* Antibiotika varje dag
* Cortisondroppar två gånger per dag
* Klorhexidinsköljning en till två gånger per dag
* Fiskleverolja en gång per dag
* Skölja ur munnen varje gång han har ätit
* Seraquin en gång per dag
* En svavelshampoonering var tredje dag

Nog är det en del pyssel med min lille Roy-gubbe. Hans ålder motsvarar nu i människoår cirka 50 år.

Just ja, angående höfterna så var det inte så farligt enligt veterinären men han har artros på båda och när vi (jag och mamma) rönkade hans höfter 2004 så hade han artros på ena höften.

Så hur kan man säga att det har gått idag, det har väl gått rätt bra ändå trots oförväntade utgifter och annat. Han lever och det finns ännu ingen anledning att inte låta honom leva och det är jag ju glad för, jag var beredd på det värsta beskedet.

Dagens bild. En Aye-aye apa, även kallad spökapa.(16:45)
Min hemsida "seeme" är tillgänglig igen.

Jag är trött, har varit spänd, nervös, orolig i flera timmar och kan fortfarande inte slappna av riktigt.

Roy ligger i sin säng med en badhanduk som filt och gnyr lite då och då, det är synd om min lille Roy. =/


Kläder

Idag var jag med på halva dramat men den halvan gick väl rätt bra. På eftermiddagen pysslade jag med "livskompassen", pratade med "A" om ditt och datt tills det var dags för mitt mentorsamtal. Samtalet gick bra, hon tyckte att jag gjort framsteg och så. Efter Iris Hadar köpte jag en långtröja, ett par tights och en ärmlös enkel klänning (som ett långt linne), sen gick jag till marknaden på Vaksala torg och köpte två långärmade T-shirts (en till mig och en till Firfin).

Har vilat, ätit och bakat en vegankladdkaka som står på ballkongbordet för att kallna fortare.

Ska ta och borsta tänderna på Roy och klippa hans klor.

Dagens bild.(22:10)
Jag har ätit för mycket kladdkaka, klippt klorna och borstat tänderna på Roy och ska strax lägga mig.

Är nervös inför imorgon, nervös för vad rönkenbilderna kommer visa, nervös över vad veterinären kommer säga om hans försämrade ögon och nervös för hur besöket kommer gå över huvudtaget. Nej här ska inte tänkas katastroftankar men inte är det lätt att slå bort dom heller!

Att komma ihåg imorgonbitti;

* Inte ge Roy frukost
* Ta med Roys pengar
* Ta med någon filt eller dyligt

Måste leta fram Roys vinterjacka nu de närmste dagarna, det har plötsligt blivit så kallt ute och snön kommer väl vilken dag som helst.


Betald

Fick vänta cirka 15 minuter på buss 20 idag när jag skulle till NVE och det var kallt att stå och vänta. På NVE gick det bra, hade tyvärr inte gått ner i vikt men jaja ok då. Jag ska få träffa en arbetsterapeut och kolla på hjälpmedel och se om det finns något jag skulle ha nytta av. Efter Nve fick jag vänta cirka 20 minuter på en buss och det var väl inte så trevligt i kylan.

Hann vara på Iris i crka 1 1/2 timme, vi hade uppmärksamhetsövningar på eftermiddagen och det gick väl hyffsat bra.

Det gick bra hos tandläkaren, har lagat det sista nu. Ska till tandläkaren för kontroll om cirka tre veckor.

Har betalat in för min hemsida "seeme" idag när jag var med boendestödet, så snart ska hemsidan vara tillgänglig igen.

Är trött men har trots det bokat tvättstugan från 19-22 ikväll. Måste få tvättat ju.=P

Dagens bild.


Män som hatar kvinnor

Har ätit tomatsoppa med bröd och tittat på filmen "Män som hatar kvinnor". Den var bra faktiskt, fullt sevärd, hämsk emellanåt men bra och sevärd.

För er som undrar så är min hemsida "seeme" inte tillgänglig för tillfälligt, detta beror på att jag är försenad med inbetalningen, men så fort jag betalt den så kommer den bli tillgänglig igen.

Klockan är nästan 00:30 och jag borde lägga mig nu.


(11:55)
Det blir nog inte så mycket SPA för mig idag då Firfin mår sämre idag, vi får se. I värsta fall får jag väl ta hand om mitt eget SPA men jag kan inte direkt massera mig själv.

Jag har ont i lederna och i axlarna upp till nacken. Kanske fick jag ont i axlar och nacke av promenaden hem i regnet från Gränby centrum med två matkassar, detta trots att jag inte var helt frisk från min förkylning.

På SPA-schemat finns;

* Djuprengörande ansiktsmask
* Återfuktande ansiktsmask
* Varmt bubbelörtsaltbad
* Varmt saltvattenbad för fötterna
* Massage av rygg, axlar och nacke
* Frihet från alla dagens hushållssysslor för att vila hjärnan och kroppen s a s.

Imorgon ska jag vara på NVE klockan 10, sen IRIS HADAR och sen ska jag vara hos tandläkaren 13:40 för att laga sista hålet. Måste boka om boendestödet så att vi ses i stan istället för hos mig, jag kommer nog inte hinna hem i tid.

Jag och Firfin tänkte se filmen "Flickan som lekte med elden" på bio någon dag framöver.

Dagens bilder.
(20:45)
Jaha då var denna dag nästan slut. Jar borde förbereda mig för morgondagen.

Firfin vilar men jag bör nog väcka honom (ja han snarare sover), vi måste ju få i oss någon mat tänker jag. Orkar inte äta riktig mat, för mig blir det bra med tomatsoppa.

Haha jag får lite sovmorgon imorgon!! =)

Optiska effekter

 

Koncentrera dig på de 4 prickarna i mitten. Titta på dem i ca 30 sekunder. Blunda sedan och luta huvudet bakåt. Forsätt att blunda (ignorera samtidigt känslan av att vara lurad). Du kommer nu att se en rund cirkel, forsätt att blunda och iaktta cirkeln...

Vad ser du?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hur många svarta prickar ser ni?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Översta tycker jag är mest intressant. Berätta gärna i en kommentar om vad ni såg. 

Borde väl egentligen sova nu, klockan är ju mitt i natten, snart 1:45! 


(2:20)

En till optisk effekt kommer här.

Vad ser du först? Döskalle eller två män?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


(17:10)
Jag och Firfin har gått i regnet till Gränby centrum och handlat mat och dyligt. Nu har jag ont i huvudet och är trött. Regnet gick igenom skorna så att jag dessutom är kall och fuktig om tårna.

Ska nog vila ett slag.


(21:15)
Ingenting att säga egentligen.

Firfin ska börja med matlagningen nu. Jag är trött och stressad över att det snart är måndag.


Förkyld

Är förkyld, hostar, är snuvig och trött i hela kroppen.

Vi slappar här hemma.

De blev nöjda med gruppfotot. =)

Min tandläkartid blev ändrad idag till att jag ska vara där på måndag 13:40 istället för på tisdag 13:30.

Dagens bild.(18:50)
Har spelat lite spel på datorn, det gick åt helvete som vanligt, har också vilat, ätit glass och nu dricker jag varm choklad.

Jag är trött, sov väldigt dåligt i natt. =P


(00:00)
Åt mat tidigare ikväll, fick asont i magen, kräktes upp maten, magontet försvann nästan helt och sen har jag vilat och nu ser jag på någon film.


Gruppfotografering

Var SÅ trött och seg imorse och höll på att missa bussen, men jag hann i sista stund och kom i tid till praktiken. Har fotat fyra porträtt och ett gruppfoto idag. Jag var SÅ nervös när jag fotade gruppen, skakade i hela kroppen.

Hemma har jag laddat över dagens foton från kameran till datorn och redigerat det gruppfoto jag tyckte blev bäst, samt mailat över gruppfotot till hon som ansvarar för informationsbroschyren. Skulle varit färdig och mailat fotot före 16 men jag hann inte och mailade det vid 16, jag hoppas det var ok ändå och jag hoppas de blev nöjda med fotot.

Är trött, stressad och nervös. Nervös över om de ska bli nöjda eller missnöjda med gruppfotot. Jag tycker fotot blev bra, alla ser glada ut med öppna ögon och inga grimaser. Skärpan kunde varit bättre men skärpan håller defenitivt för det fotot är menat att användas till och det är väl huvudsaken ändå. Förresten så spelade vädret ingen roll idag, för fotot togs inomhus.

Imorgon är jag ledig och jag gissar att det inte blir något IKEA-besök eftersom Firfin fortfarande är sjuk, synd. Jag tycker inte alls om nya IKEA men har behov av möbler de säljer där.

Dagens bild.

RSS 2.0