Shoppat

Idag försov jag mig, stngde av veckarklockan vid 7 och vaknade 7:50, så jag kom 35 minuter försent till Iris. Har varit med på yogan men var väl inte så delaktik i övningarna. Efter lunch hade jag boendestöd, vi uträttade två ärenden och shoppade kläder, köpte tre par tights och två långa, stickade tröjor.

Har suttit vid datorn, kört virusscanning (inga virusar) på datorn och vilat och ja nu sitter jag vid datorn igen.

Det MÅSTE MÅSTE MÅSTE vara bra väder imorgon, för jag ska ta ett gruppfoto utomhus och jag vill så gärna att det ska gå bra, vill verkligen inte misslyckas. Huhh... jag är nervös inför detta lilla uppdrag på praktiken imorgon.

Är ångestladdad idag, har varit det hela dagen och hur jag än gör så försvinner den inte den jävla ångesten. Är fortfarande trött och på sätt och vid hungrig och vi har inget spännande att äta, det blir väl pasta med ketschup om jag ens ids koka pasta.

Äsch ... lägger mig väl igen nu då.

Dagens bild. En Blobfish, skapligt ful

Ett hål kvar

Imorse var det riktigt segt, var väldigt trött och ville inte åka till Iris, kände att jag behövde vara hemma och sova, men jag orkade inte ta eventuella motargument kring det och lyckades göra mig klar och åka till Iris i tid. Har varit med aktivt på dramat idag tills det blev dags att gå till tandläkaren. Det gick bra och snabbt hos tandläkaren, det var två småhål som hon lagade och nu har jag BARA ETT hål kvar att laga, efter det blir det flera tandhygenistbesök med flourbehandlingar för att förebygga fler hål. På eftermiddagen har jag fyllt i formulär och kopierat hushållsschemat samt haft ett kort samtal med min mentor.

Kom hem och hittade Firfin hopkrypen under en filt på badrumsgolvet, jag frågade varför han låg där och det var för att det var svalare och jag undrade varför han inte öppnade fönster och ballkong för att få frisk luft, han hade inte tänkt på det bara. Stackarn mår illa och har lite feber och han ska jobba imorgon och nej han kan inte sjukskriva sig, det håller inte ekonomiskt, men ja jag vet inte, det känns ju oroveckande att han ska köra bil och allt om han mår lika dåligt imorgon. Tänk om han svimmar i bilen när han kör?!! Vad ska jag göra nu, ge honom lön för en natt? Den där bilen kostar ju massa pengar, men han kan inte vara utan den, det funkar inte i praktiken sålänge som han jobbar på Lidingö, dessutom skulle ju bensinen räcka betydligt längre om han jobbade i Uppsala och då skulle han kanske ha råd att ha kvar bilen. Ska inte prata mer om hans ekonomi, men alltså det måste vara något som inte är rätt, måste finnas något man kan göra för att ekonomin ska hålla för honom. Jag har iallafall givit honom ett förslag men jag säger inte här vad det är för försag, hoppas han kommer följa mitt förslag. Varför kan vi inte vinna massa pengar så vi kunde slappna av här hemma? Om jag hade massa pengar så hade jag kanske kunnat hjälpa till, men jag har inte massa pengar att strö omkring mig, måste hålla hårt i de pengar jag har. Man måste vara beredd på hårdare tider, oväntade utgifter och sånnt, man måste ha en buffert.

Jag är trött.

Imorgon har vi yoga och sen slutar jag tack och lov, har boendestöd 12:30 och då ska vi till mitt jobbs kontor och lämna ett par papper till min arbetsgivare samt gå till mottagning 1 och lämna in papper där.

Vi har INTE veterinärtid på fredag utan på onsdagen den 7/10 klockan 10.

Dagens bild. Söt va? =)
(16:50)
Har försökt med att inte stressa men lyckades inte särskilt bra alls.

Är astrött och aningen förkyld och ska nog vila innan det är dags att ta tag i en del sysslor som jag rakt inte har lust med.

Firfin tittar på TV, någon tecknad skit tror jag.

Undra vad jag ska ha på mig imorgon då? Frös ju hela dagen idag och ja inte vet jag hur kallt det tänker vara imorgon.


(19:15)
Vilat, lagat mat, ätit och är fortfarande trött och blir mer och mer stressad över de sysslor jag t ex inte gjort ännu.

Ska  vila igen då.


Orkeslös

Har varit på traumaterapi och det gick väl bra förutom att jag inte sa hur illa det var med mig nu, visst, jag sa att jag inte mådde bra, jag sa att jag var stressad, att det var för mycket nu, men jag berättade inte att livsgnistan var borta, att hoppet var försvunnet, att allt är svart, att jag inte står ut med hur mitt liv ser ut etc.

Det gick väl rätt bra på Iris idag, fast på bilden gick det väl inge vidare, kunde inte fokusera. Vi var högst upp i Musikens hus och skissade av fasader och jag skulle skissa av järnvägsbron med bilarna och bussarna längs vaksalagatan, det slutade med att jag snabbskissade en bil som kört över en människa. Vi kommer ha temat fasader på bilden ett tag framöver, det behöver inte innebära husfasader, fasader finns överallt och vi får även ta upp insidan av en fasad, vilket fick mig att tänka på inälvor, vilket jag sa till bildläraren och hon sa "varför är jag inte förvånad ...".

Firfin verkar vara sjuk igen och låter som en kråka när han pratar.

Jag har haft boendestöd, vi pratade, dammsög och torkade av diskbänken.

Roy har blivit ännu mera mammagris och ville inte låta mig gå till bussen imorse. Min älskade lilla tussgubbe! Vi ska förresten till veterinären med honom på fredag för tandstenssanering och höftledsrönken, hoppas HOPPAS att vi inte får det sämsta resultatet på rönken!! Finns troligen inget vi kan göra om det visar sig vara väldigt illa med hans höfter, vi gör redan vad vi kan och hade det funnits mer att göra så hade vi troligen redan vetat om det. Han får Seroquel som kosttillskott och fiskleverolja. Smärtstillande kan han inte få på grund av Cortisondropparna han får för sin kroniska ögonsjukdom Pannus. Pannus är mest vanligt på schäferhundar och på så vis vet vi att han troligtvis har schäfer i sig förrutom podenco. Är så orolig för rönkenresultatet på fredag. Vill ju inte att min tussgubbe med sina vackra, stora, bruna ögon, rosa nos med svarta fräknar på, stora, uppställda öron och en svansstump ska lida, man vill ju inte att ens älskade små ska plågas.

Jag är helt slut, orkeslös nu, det var tungt att städa. Ska försöka vila nu.

Imorgon har vi drama på förmiddagen och eget skapande på eftermiddagen, jag ska väl plugga historia på eftermiddagen.

Det är till att borsta tänderna ordentligt ikväll och imorgon och andvända tandtråd.

Har fortfarande inte fått tillbaka historieuppdraget rättat, får otåligt vänta vidare, men det ska ju komma idag.

Här kommer en galen, uppmuntrande apa.Hemma-SPA på söndag

Min älskade Firfin har lovat mig hemma-SPA på söndag, då ska jag inte behöva tänka på någonting och Firfin ska ta hand om allt samt pyssla om mig med fotbad, ryggmassage, ansiktsmask etc. I förväg ska han städa här hemma, dammsuga och så, så att jag inte behöver gå i städartankar på söndag.

Troligen blir det veterinären på fredag ändå om det finns en lämplig tid för oss, Firfin jobbar ju natten till fredag så jag tog för givet att han inte skulle orka men nu har han sagt att han visst klarar av det om det behövs. Alltså jag och Roy behöver ju skjuts till och framförallt hem, dessutom behöver jag moraliskt stöd.

ATT GÖRA:

Måndag: Ringa arbetsgivaren, ringa kommunal, ringa veterinären, åka iväg till traumaterapin, gå till Iris, ha boendestöd, hundpyssel.

Tisdag: Iris, tandläkarbesök, Iris, hundpyssel.

Onsdag: Iris, boendestöd, hundpyssel, ladda över foton från kameran till datorn.

Torsdag: Praktik, mentorsamtal, klippa/redigera gruppfotot, hundpyssel.

Fredag: Endera veterinärbesök eller köpa bokhylla på IKEA, hundpyssel.

Lördag: Hundpyssel och kanske se filmen "Män som hatar kvinnor".

Söndag: HEMMA-SPA FÖR MIN DEL!

Måndag: NVE, Iris, boendestöd, hundpyssel

Tisdag: Iris, hundpyssel, ???

Onsdag: Iris, boendestöd, hundpyssel, ???

Torsdag: Nätverksmöte, hundpyssel

Fredag: VILA!, hundpyssel

Lördag: Hundpyssel

Söndag: Hundpyssel

Övrigt: På tisdagen kanske jag får klämma in ett tandläkarbesök kan jag gissa!

Måste till polisen i Oktober och fixa ett nytt ID-kort, mitt pass går ut i November. Måste besöka frisören i Oktober också.

Måste fixa en läkartid i Oktober kom jag på, alltså det kan ju ta någon månad innan man får en läkartid.

Hur ska jag komma ihåg allt och framförallt orka med allt???!!!


(18:30)
Har nu minskat morgondagens tre samtal till ett samtal genom att nyss ha mailat min arbetsgivare och kommunal och givit dem den information de behövde ha. Nu kan jag fokusera på veterinärsamtalet imorgonbitti. *Andas*

Har för övrigt tråkigt och orkar inte göra något vettigt, har ingen lust med något alls här hemma.

Ska väl ta mig ett bad och tvätta håret snart så att jag har det avklarat, har ingen lust alls att tvätta håret, men jag måste ju, vill helst inte göra det imorgonbitti, blir så stressigt då.

Imorgonbitti kommer Firfin hem från att ha jobbat tre nätter. Önskar han kunde hitta ett närmare och bättre jobb snart.

Såhär gröna ögon vill jag ha!!


Fredag & Lördag

Igår var jag mer eller mindre deckad hela dagen, sov alltså mestadels bort dagen, detta på grund av att jag tog 0.5 ml Theralen i torsdagskväll.

La mig vid 1 natten till idag och gick upp två gånger under natten innan jag gick upp på riktigt vid 8, badade, tvättade håret och åt frukost. Vid 13:00 kom min kontaktperson och vi gick på en långpromenad i fina vädret med Roy och drack sen tea här hemma.

Fick inte liv i datorn så jag vilade ett tag och sen hade datorn vaknat som tur var.

Är trött, uttråkad, ensam och känner mig övergiven och har dystra tankar. Ska nog vila nu.
(20:40)
Somnade aldrig, har bara legat och fördjupat mig i mina dystra tankar.

Har destruktiva impulser och tankar. Vill plocka fram krisburken men jag har inte tid för sånnt, kan inte ta behovsmedicin heller eftersom jag är själv med Roy imorgon.

Inte fungerade min plan heller, hade ju lagt upp en plan för kommande vecka, eller snarare en fredagsplan och den gick åt helvete när jag kom på en detalj. FAN I HELVETES JÄVLA SKIT DÅ!!! Får väl skjuta på min plan tills ehum... nähä inte tills på måndag, eller jo det kan ju gå på måndag. Måste ju till veterinären med Roy för tandstenssanering och höftledsrönken. Hmm... vänta nu, jag undrar just om måndag funkar, beror på datumet. Men vafan då vad allt ska köra ihop sig, risken är väl att jag får avboka något för att få allt att funka. Roy går före mig, den saken är klar.

Inskickat

Igår kväll kämpade jag med uppdrag 3 i historia som skulle blivit inskickat före 24 men så blev det inte, när klockan var cirka 22:40 så hade jag två frågor kvar att svara på och då var det dags att hämta upp tvätten, ladda över foton från kameran till datorn och sen sova.

Idag har jag varit på praktiken, fick skjuts av Firfin dit, det var ganska lugnt och jag fotade fyra anställda, den tid jag fick över ägnade jag mig bland annat åt att plugga historia. Fick för övrigt veta att gruppfotot måste tas nästa torsdag, men det ska väl förhoppningsvis gå bra, troligen tar jag fotot utomhus. Gruppfotot har jag lovat att leverera till dagen efter och det borde inte bli några problem med det hoppas jag verkligen.

Firfin hämtade mig 14 och vi åkte raka vägen hem där jag ganska snart satte igång med att fortsätta skriva svar på frågor i uppdrag 3 och nu har jag svarat på de där sista två frågorna och skickat in uppdraget till läraren. Får väl tillbaka uppdraget rättat imorgon, senast på måndag. Jag tror nog att jag kommer bli godkänd, det borde jag bli tycker jag. Uppdrag 4 kommer mestadels handla om 1:a, 2:a och 3:e världskriget. Urrrgh... den 17:de December är min muntliga webbexamination inbokad!! Tänk om jag får blackout och inte minns ett skit av vad jag skrivit om i mina fyra uppdrag och blir anklagad för fusk på grund av det eller åtminstonde blir underkänd på kursen, då har jag kämpat med hela kursen helt i onödan och det vore INTE roligt alls och skulle dra ner mig i helvetet, få mig att tappa allt hopp. Fy så bedrövligt!

Imorgon är jag LEDIG! Hmmmffhh... imorgon måste jag ringa två viktiga samtal.

Fy så kallt det har blivit ute, det är svinkallt på mornarna och kvällarna!

Jag tror mina läsare har tröttnat på mig, jag skiver nog om för mycket vardagsproblem eller och har för få bilder numer. Har inte orkat bry mig om att sätta in bilder och så på sista tiden. Kanske tror inte mina läsare att bloggen är uppdaterad när jag inte lägger ut länkadressen till nyaste blogginlägget på facebook och MSN. Grejen är att jag slutade lägga ut länkar till min blogg på facebook för att jag inte vill att de ska ta copyright på innehållet på min blogg, jag raderade även alla tidigare utlagda länkar, att jag inte lägger ut på MSN längre beror på att sen jag laddade ner nyaste versionen av MSN så funkar det inte längre att klistra in kopierad text i statusrutan. Så nu vet ni varför och inser att ni själva får kolla in då och då när ni känner för det för att se om jag skrivit något nytt. Och JA jag känner till att vissa av mina läsare har fullt upp med sina egna liv. ;) Jag har ju själv fullt upp med mitt liv.

Ok då, ska väl överraska med en bild här nu då. =)
(19:50)
Ja inte är livet en dans på rosor, långt ifrån. Frid och fröjd, harmoni och trygghet är miltals långt bort och jag hittar inte dit. Nej jag är inte alls glad i nuläget, mår inte bra nu och för en stund hade jag gråten i halsen. Vill inte gå in på varför jag känner som jag gör, inte än iallafall, inte idag iallafall.

Jag kan inte blunda för verkligheten, för sanningen och jag skulle hata mig själv mer om jag blundade för det. Verkligheten är ofta grym, tragisk, orättvis. Sanningen kan många gånger vara hård, smärtsam, olidlig. Jag dör hellre än att jag blundar. Just nu upptar verkligheten och sanningen mina tankar och det gör ont.


Uppdrag 3 i historia

Nu på förmiddagen är det brännboll på Iris och jag kände bara "NEEEEJ!!" när jag fick veta det igår, aldrig i livet att jag skulle spela brännboll. Först tänkte jag att ja jag kommer plikttroget komma dit ändå och sen bli tjatad på att delta, vägra och bli sittandes och titta på för att sen sluta för dagen, något meningslöst! Senare kom jag på att mitt uppdrag 3 i historia inte är klart och ska skickas in idag, så jag smsade en mentor på Iris och sa att jag inte kommer idag för att jag behöver skriva klart uppdrag 3 och jag behöver vila, försöka minska stressnivån.

Har sovit väldigt dåligt i natt, är trött och stressad. Har legat kanske 2 minuter på spikmattan och ska nu ta ett varmt bad.


(12:15)
Har försökt nå min handläggare på försäkringskassan sen drygt 9 imorse och fick slutsligen tag på henne och har pratat med henne en lång stund nu. Har två samtal kvar, måste ringa min arbetsgivare och kommunal.

Har skrivit ett brev till min gode man.

Har inte börjat skriva klart uppdrag 3 i historia.

Borde höra av mig till min handledare på praktiken.

Är STRESSAD, på gränsen till sönderstressad. =(


Orkar ingenting

Jag var mer eller mindre död av trötthet imorse, ville inte alls till Iris, kände att det var fel men åkte dit ändå fast lite senare, hade nämliget smsat om att jag skulle bli sen för att jag behövde ringa ett par samtal. Frös som fan när jag väntade på bussen. På Iris var jag med på dramat trots ett visst motstånd. På eftermiddagen var det eget skapande och jag jobbade vidare på Livskompassen.

Är nu hemma, trött, frusen och snuvig med överansträngda ögon.

Ska nog vila nu.

Plåga

Skjuts av Firfin till Iris.
Plåga hos tandläkaren när jag fick två hål lagade.
Köpte ett par tights.
Fikade med boendestödet.
Åkte hem och fann en Firfin hemma (det visade sig att han hade en fri dag).
Vilat.
Ätit.
Tittat på TV.
Varit på kort kvällspromenad med Firfin och Roy.

Stressad, trött, nervös och lite ont i magen (hade mer ont för en stund sedan).


TANT GRÖN

Imorse var det segt.

Idag har jag, Firfin "J" och "L" varit till Tant grön och handlat mat.

På onsdag ska uppdrag tre i historia vara inskickat! Jag kan ingenting känns det som, men det kanske ordnar sig ändå. =P

Imorgon ska jag till tandläkaren och laga hål IGEN.

På att göra listan:

* Köpa mattvätt
*Tvätta matta
*Köpa bokhylla
*Köpa köksbord
*Köpa soffa
 
Äh... massa saker att göra, orkar inte rabbla upp allt.


(23:10)
Har svarat på 3 av 7 frågor på uppdrag 3 i historia A, orkade inte mer och får fortsätta imorgon eller så.

Har badat och tittat lite på TV med Firfin och nu borde jag verkligen sova, tyvärr är jag inte jättetrött direkt, vilket kan försvåra somnandet.

Jag funderar då och då på hur noga folk sköter om sina tänder, borstar alla sina tänder minst 4-5 minuter, använder tandtråd varje dag, äter flourtabletter varje dag eller och använder munskölj (t ex Lysterine) varje dag och om de har en bettskena att lägga flourgel i, har de den 10 minuter per dag? Hmm... 5 minuters tandborstning, 3 minuter åt tandtrådsrens, gurgla munskölj 1 minut, bettskena med flourgel 10 minuter, detta resulterar i att ägna cirka 20 minuter åt att sköta om tänderna inför läggdags och 6-9 minuters tandvård på morgonen, vem fan har tid och ork till det????!! Jag har tandnojja, drömmer då och då att jag tappar tänderna etc och ändå så följer jag inte dessa instruktioner slaviskt varje dag, jag orkar inte, har inte tålamod och jag har brottom på morgonen. Jag missköter inte mina tänder, jag borstar tänderna morgon och kväll (men inte i 5 minuter!), jag använder munskölj nästan varje dag, jag använder tandtråd ibland och det händer att jag använder bettskenan med flour och det händer att jag tar en flourtablett med äppelsyra. Jag äter hyffsat nyttig mat eftersom jag är vegan, jag äter inte särskilt mycket godis längre, jag småäter inte lika mycket längre, ändå så försämras mina tänder och jag förstår inte varför.

Nu måste jag sova.

Urrrghh... måste ringa ett samtal imorgon, när jag nu ska hinna det?

TUUUT TUUUT!!!

Blir så förbannad på alla hänsynslösa, störande jävla människor!!! Det är ofta bilar stannar här utanför och tutar, inte tutar de en gång utan två till tre gånger, vafan ska det vara bra för?!!! Finns ingen anledning att tuta utom när man kör bil och någon är ivägen. Jag borde samla ett gäng lagom stora stenar i en kruka och slänga en sten på varje bil som stannar till och tutar här utanför. Det finns ingen anledning att tuta och störa alla grannar för att uppkalla en persons uppmärksamhet, det finns något som heter "bestämma en tid då man ska träffas" och det finns något som heter mobiltelefon!! Varför måste människor vara så jävla korkade???!!!! >=(

Lagat tand

Fyyy såååå seeegt det var imorse, hade väldigt svårt att göra mig klar att dra iväg till tandläkaren. Jag var ute i sista stund och hade inte kollat när bussen skulle gå, jag fick vänta lite för länge på bussen och kom drygt fem minuter försent till tandläkaren, men det gick bra ändå tack och lov. Tandläkaren lagade två hål på  en tand i överkäken, det var inte så trevligt.

(21:10)
Jag och Firfin har tvättstugan och väntar nu på att tvätten ska bli klar att hämta upp.

Firfin har gått med på att eventuellt hjälpa till med mitt andra fotouppdrag.

På måndag ska jag till tandläkaren 14:30 och laga hål IGEN. =P

Det känns att hösten är här ... kallt. =(

Andas

Jag åkte buss med pick och pack till stan och gick därifrån till min praktikplats. Det har varit lugnt på praktiken idag, det blev få porträtt tagna men det gör ingenting, jag har inte brådska. Jag har fått ett nytt uppdrag på praktiken men jag ska tänka över först om jag klarar av utmaningen och om "L" eller Firfin kan närvara och hjälpa mig då. Hittils är det porträttfoton som varit mitt uppdrag och snart har jag fotat alla och uppdraget kommer då nå steg två av fem om allt går som det ska. Nästa uppdrag är ett gruppfoto till en broschyr och då krävs en ny planering, nya råd, annan teknik.

Vid 14:10 gick jag från praktiken till mitt möte med arbetsgivaren, med på mötet var en man från kommunal. Mötet gick bättre än väntat och han från kommunal sa att jag skötte mig bra på mötet, vi pratade en bra stund efter mötets slut, mycket givande tycker jag, han påminde mig som vanligt flera gånger om att inte förhasta mig, inte stressa upp över framtiden och fokusera på nutiden, fokusera på de tre uppgifter jag fick idag, att framtida problem hör till framtiden och vi tar itur med dem då och inte nu.

Vid 16 kom jag hem STRESSAD, UPPVARVAD till en matlagande, stressad Firfin som jag babblade fort, stapplande och osammanhängande med. Det tog tid för mig att få i mig maten eftersom jag babblade så mycket, typiskt en stressad jag.

Hemtelefonen har ringt och varken jag eller Firfin svarade, båda vägrade svara, nu har jag kopplat bort telefonen och nås bara via mobiltelefonen och internet eller genom den gammeldagsa metoden posta brev. Alltså jag har inte stängt av telefonabonnemanget, bara dragit ur sladden ur telefonjacket. Det är någon eller några som verkligen försöker få tag i mig men sorry jag har telefonskräck och vill själv välja vem jag ska prata med och jag svarar inte på hemligt nummer och på hemtelefonen har jag ingen nummerupplysare. De/den som ringer borde ju ha mitt mobilnummer och på den kan man lämna meddelande och viktig information, jag brukar lyssna av den faktiskt, utom i de sällsynta fall jag inte har pengar på kortet.

Tänkte kika in på Iris imorgon innan tandläkarbesöket och byta några ord med fotoläraren. Huhhh... vill inte laga tänder, jävla usla, dumma tänder som bara blir trasiga jämt!

Jaha och vad ska jag ägna kvällen åt? Hmmmf... klockan var mer än jag trodde och plötsligt blev jag mer stressad!! Min sämsta men starkaste egenskap är att STRESSA, grattis till mig ...

Yoga

Idag var jag med på hela yogan även om jag inte gjorde alla övningar. Slutade efter lunch och hade då boendestöd, vi fikade på ett café nere vid ån och pratade.

Kort efter att jag kommit hem så var Firfin tvungen att åka till jobbet, trist tyckte jag då, trodde inte han skulle åka redan strax efter 14. Får väl se om jag hinner träffa honom imorgon när jag kommer hem efter praktiken och mötet med min arbetsgivare.

Jag blev tvungen att uppdatera min MSN för att den skulle fungera och jag tycker inte om nya versionen, men det är bara att stå ut och vänja sig.

Det är grått, kallt och det har nyss regnat, inte vidare trevligt alls. Mina leder visste redan igår att det skulle bli väderväxling men jag lyssnade inte och förväntade mig fint väder idag iallafall.

Känner mig stressad, nervös och nedstämd.

Det är en IRRITERANDE fluga här i arbetsrummet!

Undra om jag ska vila en stund nu kanske?


(20:40)
Imorgon är en tung dag och jag har inget annat val än att ta mig igenom dagen samt gå till tandläkaren dagen därpå.

Är trött men måste ut med hunden och egentligen bada men jag kanske badar imorgonbitti ändå, även om det blir stressigt, känner att jag verkligen inte orkar det också nu ikväll. Jag hoppas jag kommer kunna sova.

Har haft ett långt samtal med min kontaktperson nyss, det var bra, skönt att få prata om det ena och det andra och skönt att bli distraherad och få tystnaden bruten ett tag, skönt att få stöd och förståelse.

Nu måste jag gå ut med Roy innan klockan tickar iväg ännu mer.

Igår hittade jag krisburken i en flyttlåda, jag har gömt den för den är min och bara min och ingen får ta den ifrån mig, krisburken är min trygghet i total kris.

Drama

Idag hade vi drama och jag var med på hela dramat, det var ett upplägg som funkade för mig. Efter dramat åt några av oss lunch innan vi lämnade Iris för dagen.

Efter Iris följde jag med "A" till H&M innan jag åkte hem med min tavla jag slagit in i en svart sopsäck på Iris, ville ju inte att alla människor på stan skulle se min tavla.

Hemma har jag och Firfin vilat och för en stund sedan gick Firfin och handlade mat med "J" till middagen, under tiden har jag bokat tvättid och plockat ur diskmaskinen.

Tavlan jag målat ska hänga i sovrummet såsmåningom, måste bara komma fram till hur jag ska hänga upp den.

Det har ringt på hemtelefonen igårkväll och idag och jag har inte vågat svara men ingen av gångerna har det ringt på mobilen efter så jag vet inte vem som försökt nå mig. =/

Jag trivs inte i byxorna jag köpte igår, kanske hade de suttit bättre om jag tagit storlek 38 istället för 40.


(18:00)
Nu har Firfin städat åt råttorna, dammsugit och lagat mat och vi har ätit en god middag framför teven.

Ska nog vila lite igen.

Shoppat

Magen gjorde ont hela förmiddagen men gick över efter lunch.

Det gick väl hyffsat bra på bildlektionen idag, det gick bra på traumaterapin och eftermiddagen gick väl hyffsat bra på Iris även om det var lite segt.

Har haft boendestöd nu och vi gick till Gränby centrum där jag köpte lite behövliga kläder.

Imorgon går vi halvdag på Iris, jag vet inte varför men så är det iallafall.

Är väl inte på mitt bästa humör direkt, känner mig lättretlig och stressad.


(19:20)
Jag har lagat mat och denna gång lyckades jag, tycker iallafall jag!

Jag, Firfin och "J" har suttit på ballkongen och fikat tea och diskuterat affärsidéer eller vad det kan kallas.

Firfin kom nyss hem från att ha varit och handlat sojamjölk och kakor.

20 situps igår

Igår kväll gjorde jag 20 situps och idag ska jag göra minst 10. Borde göra rygglyft också men det får komma in senare när jag börjat få upp rutinen.

Igår kväll, senare på kvällen så blev mina minnen väckta, jobbiga minnen som ledde till att jag kände mig arg och besviken och kände mig hämdlysten. Han fick inget ordentligt straff, Han kom undan, Han LJÖG för polisen och kom undan utan straff. Mina bevis höll inte hela vägen. Jag vill att Han ska leva i en plåga, jag vill att Han plågas till döds. Jag pratade med min kontaktperson som ringde upp mig efter att ha fått tre sms av mig, vi pratade ganska länge, det var skönt att få prata om det, kände att jag behövde det, dessutom fick hon mig att tänka lite mer positivt, tänka på vad jag faktiskt ändå gjorde, vad jag faktiskt åstadkom ändå, att jag räddade en nära anhörig (du vet vem du är). Men nog har Han förstört mycket det där kräket, Han skadade mig för livet och jag önskade att han hade åkt fast och blivit torterad av andra fångar.

Funderar över alternativ

Jag hittar liksom inga yrken jag tror att jag skulle stå ut med och om jag hittar några så har jag inte utbildningen och är inte redo att anta mig utmaningen, sen är jag ju hittils inte behörig till universitetet. Så när jag då är i denna situation så leder ju tankarna till att fundera ut alternativa lösningar att försörja sig på, vad skulle jag kunna försörja mig på, vad skulle jag kunna klara av, vad är realistiskt? Starta café eller utbilda mig till webbdesigner eller ha fotoatelje eller vaddå?

Nu måste jag fixa och dona lite här hemma.


(18:00)
Klockan 13:00 var jag och min kontaktperson på en promenad med Roy, var väl äte 35-40 minuter. Efter det så var Roy trött och la sig och sov i sin säng.

Jag har tittat på TV en del och suttit vid datorn såklart men någon nytta har jag inte gjort.

Har tråkigt och det är mest tråk på teven.

Firfin är sjuk men jobbar ändå, finns ingen ersättare och han vill inte förpesta livet för sina kollegor.

Ledig fredag

Jag är ju ledig på fredagar ett tag framöver eftersom jag har praktik på torsdagar och det är väldigt bra, känner att det verkligen är behövligt.

Firfin åkte vid 16:00 till jobbet och kommer hem på måndag morgon. Saknar honom, det är så tomt och trist att inte ha honom hemma.

Jag har tråkigt och försöker behålla ett hyffsat ok humör, vi får se om det håller hela kvällen.

Jag har redan vilat ikväll men nu funderar jag på att vila igen, inte för att jag är så särskilt trött men i brist på annat.

Nästa vecka blir tung för mig.

Inte bloggat

Nu har jag inte bloggat på några dagar, har inte haft lust eller orkat.

I söndags var vi hos "J" och "L" och fikade några timmar. I måndags var jag på Iris Hadar, hos tandläkaren och lagade två hål (det gick oväntat bra), sen tillbaka till Iris och sen hade jag boendestöd hemma och gjorde en hel del nytta. I tisdags var jag på Iris, det var en seg dag minns jag, efter Iris så kom min kontaktperson hem till mig, vi gick på hundpromenad, pratade, sorterade papper och så hjälpte hon mig lite med tvätten, hade tvättid på kvällen nämligen. Igår var jag på Iris Hadar (halvdag) och efter det hade jag boendestöd på stan, vi lämnade in gamla medicinburkar på apoteket och sen köpte jag smink. Idag har jag varit på Iris Hadar, vi var på studiebesök  hos ambulansen på förmiddagen och det var intressant. =)

Har vilat en stund men är trött ändå.

Är ledig imorgon.

Firfin jobbar natt imorgon och hela helgen, så jag blir ensam i helgen.
=(


(17:00)
Gjorde ett test och detta blev resultatet;

Resultat - Empatiseringsförmåga


Du fick 25 poäng av 80 möjliga.
Enligt detta test har du en lägre förmåga än genomsnittet att förstå hur andra människor känner och tänker.

Kvinnor får i genomsnitt 47 poäng och män 42 poäng. Många personer med Aspergers syndrom eller autism och normal begåvning får runt 20 poäng.


Om DU också vill göra testet så gå in på denna adress; http://www.autismforum.se/gn/opencms/web/AF/Generella_sidor/interaktivt_test/index.html

Gjorde ett till test på samma sida som det ovan, här är resultatet;

Resultat - Systematiseringsförmåga


Du fick 13 poäng av 80 möjliga.
Enligt detta test har du en lägre förmåga än genomsnittet att analysera och undersöka system.

Kvinnor får i genomsnitt 24 poäng och män 30 poäng. Tre gånger så många personer med Aspergers syndrom får 51-80 poäng jämfört med män utan Aspergers syndrom.

Vilken slags hjärna har du?

Du har enligt testen en hjärna av typ B
(25 i empatiseringsförmåga och 13 i systematiseringsförmåga).

Enligt Baron-Cohens teori, så har varje människa en speciell "typ av hjärna". Det finns tre vanliga hjärntyper.

Typ E har starkare empatiseringsförmåga. Den här typen är vanligare bland kvinnor. I grafen nedan återfinns typ E i övre vänstra, blåa delen. Den extrema formen av typ E är enligt Baron-Cohen fortfarande helt outforskad.

Typ S har starkare systematiseringsförmåga. Den här typen är vanligare bland män. I grafen nedan återfinns typ S i nedre, högra, gröna delen. Enligt Baron-Cohen kan autism vara en yttring av extrem typ S-hjärna.

Typ B är en balanserade hjärnan. Den balanserade hjärnan ligger i det grå diagonala fältet i grafen nedan där empatiseringsförmågan och systematiseringsförmågan är ungefär lika starka.


Lugn lördag

Badat och tvättat håret, tittat på TV och vilat är vad jag gjort idag ungefär. Klockan 19 har vi tvättstugan, vi har mycket tvätt.

Känner mig trött, seg och yrslig.

Ska till tandläkaren på måndag förmiddag, det ser jag inte fram emot, ska laga ett stort hål. =(


(19:15)
Firfin och jag har för första gången ätit veganpannkakor och det var gott och det tyckte Roy och råttorna också.

Tvätten är i maskinerna och ja nu är det väl bara att vänta på att det blir dags att gå ner igen.

Ungarna ute för oväsen, måste ungar väsnas? Tur vi inte ska ha några ungar!

Jag är fortfarande trött och funderar på att försöka vila lite igen.

Igår och idag

Igår fick jag skjuts till praktiken. Jag blev som jag trodde själv på praktiken och innan vi åkte så skakade jag av nervositet, alltså jag skakade så pass att Firfin såg det! Efter att ha kommit dit och landat med en fika så kände jag mig ovanligt lugn och det höll i sig under hela tiden jag var på praktiken. Lustigt att jag plötsligt kunde vara så lugn fast det var andra gången på praktiken och första gången jag var själv. Så ja det gick ju rätt så bra och jag hann fota 8 stycken igår. Glad att de står ut att ha mig där borta. Efter praktiken så hämtade Firfin och "J" mig, jag fick presenter av dem. =) Hemma så fikade vi alla tre på ballkongen ett tag.

Imorse vaknade jag klockan 9 av att gode man ringde på mobilen men jag var för trött för att svara och plockade fram spikmattan istället och la mig på den, så jag sov på spikmattan i drygt 1 1/2 timme innan jag gick upp. Var uppe en stund, åt frukost och så för att sen lägga mig en stund igen efter att Firfin och "J" gått iväg till Mekonomen och Elgiganten. Undra vart de blev av, tycker de borde kommit hem nu. Känner mig trött, seg och ångestladdad och vill bli distraherad eller få prata.

Jag har inte ringt upp min gode man ännu och jag borde väl det men liksom just nu vill jag inte ringa, känner mig inte redo.

Första halvdagen

Jag kom i tid imorse till Iris. Jag var med på Yogan delvis på förmiddagen. Fick i mig lite mer lunch än igår och sen mötte jag upp boendestödet, vi hämtade ut pengar, köpte påfyllning till min mobiltelefon och sen fikade vi och pratade en en del.

Kom hem 14:00 och har raderat mer än 1 GB bilder på datorn.

Är nervös för imorgon och imorgon blir jag troligen själv på praktiken, alltså har troligen inte min vän med mig som moraliskt stöd och fotoassistent.


Nya byxor

Kom till Iris 10:30 idag eftersom jag hade så ont i magen imorse och dessutom väldigt trött efter en nästan sömnlös natt. Var med på dramat eftersom vi inte hade dramaövningar sista timmen, istället var det planering inför kommande dramalektioner. På lunchen lyckades jag bara ta två tugger ur min lunchlåda. På eftermiddagen pluggade jag lite och hade samtal med min mentor och det resulterade till att jag kommer gå halvdagar på onsdagar och vara ledig på fredagar i cirka tre veckor till att börja med.

Efter Iris så träffade jag min kontaktperson, vi gick till en klädaffär och letade byxor åt mig och jag hittade ett par som jag köpte och som jag hoppas kommer passa, sen satt vi på Klubb ST och fikade och pratade resten av tiden.

Hemma har jag vilat en stund, ätit nudlar framför teven och sorterat tvätt. Jag och Firfin ska strax ner till tvättstugan och fylla två maskiner med tvätt.

Är stressad inombords.

RSS 2.0