Fina ögon

Firfin och jag trodde fram till igår förmiddag att vi skulle till veterinären idag tisdag, men som tur var så ringde Firfin och dubbelkollade och det visade sig vara igår måndag. Firfin ringde genast och beställde en taxi. Kl 11 var vi framme vid Uppsala veterinärmottagning. Medans jag promenderade runt lite med Roy, så var Firfin in på djuraffären bredvid mottagningen och köpte en ny klotång (den gamla har blivit lite slö) och hundbajspåsar. 11:30 hade vi tid hos veterinären, men det hade kommit in några akutfall, så vi fick vänta till 12 innan det blev Roys tur. Besöket gick bra, hans ögon såg fina ut och Roy skötte sig bra. Vi var alltså där för att kolla Roys ögon, eftersom han har en kronisk ögonsjukdom som heter Pannus. Vi fick utskrivet ett nytt recept på Cortsisondroppar och vi köpte en burk med lugnande tabletter till Roy. Han har ju en otrygghet i grunden och han är känslig. Han är ju faktiskt en före detta gatuhund från Spanien. Vi får se om han blir lugnare av de där tabletterna. Minns inte vad medicinen heter och orkar inte gå och kolla. Besöket kostade 769 kr. Taxi dit och hem kostade 320 kr.

Imorgon ska jag arbetsträna. Vet inte om jag ska börja åka buss dit istället för att cykla.

Städat

I förrgår sorterade jag kläder.

Igår när jag hade boendestöd så slängde jag sopor, tömde diskmaskinen, rengjorde spis och diskbänk, dammsög och bytte duk på köksbordet.

Idag ska jag arbetsträna mellan 13-16. Jag hoppas att det inte kommer regna på mig när jag ska cykla dit.

Jag är trött trots att jag sovit ganska bra.

Det finns många människor som gör mig arg. Kolla in länken. http://www.expressen.se/nyheter/1.2110329/kattdumparen-var-bara-en-katt

Fullt upp i höst

Det blir fullt upp i höst. Jag arbetstränar och ska snart utöka tiden där. Jag står med på en lista inför att börja en minnesträning nu i höst, den innebär att jag måste på ett informationsmöte på NVE och sedan ska jag träna minnet i ett dataprogram cirka 45 minuter per dag i cirka fem veckor. Jag står med på en lista inför att börja kursen "Strategier i vardagen", den börjar i September och håller på i sex torsdagar i rad, den kursen är på NVE. Utöver allt detta så har jag ju som vanligt nätverksmöten, traumaterapi, och jag träffar min kontaktperson cirka en gång i veckan. Jag och min kontaktperson ska iväg på några halvdagsresor med "Tinget" under hösten. Vill även hinna träffa några vänner under höstens gång. Ska till veterinären med Roy nu på måndag och jag hoppas slippa fler veterinärbesök under hösten åtminstone. När ska jag hinna med eller orka med att läsa klart de två böckerna jag börjat läsa i? Hur ska jag orka med allt för övrigt? Skönt att jag inte ska till tandläkaren förens i December. Just ja, jag träffar arbetsterapeuten varannan/vartredje månad och likaså sjuksköterskan på NVE. Har ett läkarbesök inbokat på NVE och måste fixa en läkartid på öppenvårdsmottagningen. Som sagt, jag har verkligen fullt upp i höst.

31 år idag!

STANNA TIDEN!! Jag vill inte bli äldre, jag vill bli yngre.

Jag fick presenter redan igår. Av min kontaktperson fick jag scrapbookinggrejer och av Firfin fick jag en blombukett, en eltandborste och en liten jordglob med en pennvessare under foten. TACK SÅ MYCKET FÖR DE FINA PRESENTERNA! =)

Idag klockan 12 så ska jag möta "J" på stan, vi ska fika någonstans. Efter fikat med "J" så ska jag till arbetsterapeuten i Ulleråker.

Så gick det

Igår tisdag så började jag dagen med ångest. En kvart innan jag skulle gå, så satt jag och grät. Jag kom i alla fall iväg, men cykelturen till arbetsträningen var tung och jag blev svettig. Väl där så satt jag och tog det lugnt på uteplatsen en stund (jag kommer alltid för tidigt för att kunna sitta och ta det lugnt en stund innan jag börjar). Jag som inte spelat kort på flera år, satt och spelade poker med några pensionärer halva min tid. Sista timmen var seg.
Cykelturen hem var minst lika tung som cykelturen dit, jag orkade inte ens cykla hela vägen, så jag gick bitvis av vägen. Väl hemma så var jag helt slutkörd och hade lite ångest.

Idag är jag minst sagt seg och trött.

Har boendestöd runt 13, vi ska gå till Gränby centrum och hämta ut medicin och köpa lite godis och bröd.

Det regnar ute.

Flickan från ovan

Igår kväll tittade jag och min kontaktperson på filmen "Flickan från ovan", den var absolut sevärd, en bra film.

Idag är sista dagen på min semester. Jag är väldigt nervös över att komma tillbaka till arbetsträningen.


(15:00)
Har nyligen kommit hem från en promenad med boendestödet. Vi gick till 4H-gården, tittade på djuren, satt och pratade en stund där och gick sedan tillbaka hit.

Mailade min handläggare på FK igår och fick svar idag. Enligt henne behöver jag inga blanketter, utan efter tre månader kan jag sjukskriva mig igen, men då finns inte tidsbegränsade sjukskrivningar längre, utan då är man sjukskriven. Vad det innebär att man bara är sjukskriven, det vet jag inte, antar att man då är sjukskriven tills man själv känner att man inte behöver vara det längre. Jag får fråga vad det mer exakt innebär, när jag träffar henne i Oktober på nästa nätverksmöte. I alla fall, under de tre månader jag inte får sjukersättning från FK, så får jag istället aktivitetsersättning från arbetsförmedlingen. Jag kommer få en handläggare där som jag kommer träffa och det är med den jag bestämmer vad jag ska göra.


(19:20)
Kan inte sluta tänka på och oroa mig för att jag ska arbetsträna imorgon. =(


På schemat idag.

Igår kväll mådde jag förjävligt och grät en del.

Idag tänkte jag försöka duscha hund, det är nog allt jag har på dagens schema.


Poweryoga

I förrgår när jag mådde dåligt och min motivation var död, då efter att först ha blivit arg över att dagen var så värdelös, så spelade vi Yatzy och gick och hyrde en film. Vi hyrde Zombieland och den var bra/rolig. Så ja, dagen slutade bra.

Igår vid lunchtid så tränade vi poweryoga i cirka en timme. Det var jobbigt men nyttigt för hela kroppen. Min värk i ryggen försvann. Alltså vi har två stycken DVD med yoga på, den ena är antistressyoga (inklusive en del andra antistressmetoder) och den andra är poweryoga. Vi tränar alltså hemma på våra yogamattor. Mycket bekvämt. Då behöver man inte skämmas inför massa andra, det gör inget om man blir blöt av svett, eftersom ingen annan än Firfin ser mig och det är nära till duschen och man slipper duscha med andra. Det är lite småkul om man är två, men själv vill jag inte träna tror jag, även om jag borde. Firfin har inga problem att träna själv, han tränade även lite yoga igår kväll.

Jag fick mig en liten promenad igår också, för jag och Firfin var till Gränby centrum och handlade mat och lim till mig. Tyvärr fick jag köpa ett annat lim än det jag brukar använda, eftersom LundeQ tydligen tycks ha slutat ha det lim jag brukar använda. Får väl se hur bra detta lim är då. Det lär ju inte räcka lika länge. Fan alltså, varför tog de bort mitt lim för?! Nu måste jag ju åka till stan för att köpa det!

Just ja, igår förmiddags så ringde jag slutligen till tandläkaren och ändrade tiden från måndag till torsdag. Jag har nu tre samtal kvar, eller ja, jag skulle kunna maila till en istället, fast jag borde nog ringa, men det är nog lättare att maila.

Jag kollade förresten på försäkringskassans hemsida i jakt efter den där blanketten jag behöver ha och fylla i och skicka in, men vafaaan, det fanns ju massa olika blanketter och jag vet inte vilken jag ska ha!

Ringa tandläkaren= CHECK
Ringa/maila FK= kvar
Ringa veterinären= kvar
Ringa HR-konsulten= kvar

Idag åker Firfin och jobbar. Han jobbar fem nätter i sträck. =(

Hur blir dagen?

Igår tisdag var en värdelös dag. Jag mådde dåligt och var uttråkad. Det enda som var ok, var att jag och Firfin gick en promenad till OK och hem. På OK hade de filmen Flickan från ovan, så nu har jag den.

Jag hoppas denna dag blir bättre. Solen skiner i alla fall.

Jag borde ringa minst två samtal, egentligen tre. Jag borde ringa tandläkaren och ändra tid (har tid nu på måndag), jag borde ringa min handläggare på FK och bl a be om blanketter jag måste fylla i och skicka in och jag borde ringa HR-konsulten.

På tisdag börjar allvaret igen. Jag är nervöööös!! =S

Jag vill klippa mig, är så less på mitt hår nu, det beter sig inte som jag vill. Undra bara vad jag ska ha för frisyr???


(16:00)
Jag ringde inte något samtal, jag orkade inte bry mig.

Denna dag har hitintills varit värdelös. Är det såhär mina sista dagar av semestern ska se ut?!

Jag är trött, seg och mår dåligt, trots det fina vädret. Har inte lust med något och det lilla jag har lust med, det orkar jag inte göra. All motivation är så jävla DÖD!!! =(

Filmer

Jag vill se Shutter Island. Jag ska se den någon dag framöver. En vän har nämligen den med svensk text. Jag har den bara utan svensk text och jag är så dålig på engelska.

http://www.youtube.com/watch?v=HYVrHkYoY80&feature=related

För ganska längesedan så läste jag boken "Flickan från ovan" och tyckte den var bra, nu såg jag att den har blivit film och finns på DVD, så den måste jag köpa och se.

http://www.youtube.com/watch?v=nDqwVQ0wMYQ

Det regnar ute och om 35 minuter kommer mitt boendestöd. Vi ska promenera till Gränby centrum och handla mat. Grejen är bara den att det spöregnar och åskar ute!

Värdelösa dagar

Detta är min tredje värdelösa dag på rad. Jag har varit ensam, ensam och ensam. Jag har levt på makaroner, majs och lite godis. Nu väntar jag på att klockan ska bli 22, så att jag kan gå kvällspromenaden med Roy och sedan sova.
Imorgon kommer äntligen Firfin hem.

depression

Jag mår dåligt och ingenting hjälper. Har mått dåligt i minst två veckor. Jag har hållit på med scrapbooking, promenerat, varit på bio, spelat massa Yatzy och nej, ingenting har fått mig att må bättre. =(

Jag har inte många dagar kvar på min semester nu och med tanke på hur dåligt det gick senast jag arbetstränade, så känns det förjävligt. =(

Tänker på min kommande utförsäkring. Tänker att jag troligen inte kommer kunna jobba och då måste jag leva på mina sparade pengar och det känns INTE kul alls. =(

Känner mig så jävla ensam och övergiven! =(

Bra att veta!

Äter du Seroquel eller känner någon som gör det, så kolla in länken.

http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/article1195334/Astra-Zeneca-betalar-for-att-slippa-skadestand.html


Kolla in den här länken också. Det handlar om utförsäkringar.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7576619.ab

Kommissarie Späck

Igår var jag och Firfin på bio. Filmen var ganska rolig, absolut sevärd, men ingen favorit. Firfin tyckte filmen var bra och rolig, han tyckte nog om den bättre än mig. Firfin tycker att de kunnat överdriva slutet mer och det håller jag nog med om. Det är en film full av liv och rörelse, action. Filmen slutar gå på bio vilken dag som helst, så vill ni se den på bio så borde ni skynda er att reservera platser. ;)

Jag gick upp vid 8 och nu är klockan snart 9 och jag är fortfarande trött och seg. =P

Måste ringa Uppsala veterinärmottagning och be om ett nytt recept på cortisondroppar till Roy. Jag hoppas de kan fixa det idag, så att Firfin kan gå och hämta receptet idag, samt hämta ut cortisondroppar på apoteket. Det blir en redig långpromenad för Firfin, men det har han inget emot. Jag skulle nog orka gå dit, men inte hem. Usch, har verkligen ingen lust att ringa, men har ju inget val!


Varför?

Är nästan alltid mer eller mindre trött och har nästan alltid mer eller mindre ångest, varför måste det vara så?! =(

Tittade på filmen "Stenhuggaren" igår och den är bra.


RSS 2.0