Kan inte somna

Klockan har paserat 1 på natten och jag har fortfarande inte lyckats somna trots tappert försök. Är ju trött, men sova går då rakt inte. Ligger bara och funderar och oroar mig för än det ena och än det andra, en av orosmomenten är att jag ska till tandläkaren på måndag. Jag ska inte laga något hål, utan det ska kollas upp hur bra jag sköter tänderna.

Saknar min Firfin som jobbar. Stackarn har ont i en fot och ett knä, han som har tre nätter kvar att jobba.

Undra om jag skulle boka tid hos en optiker imorgon? Nej, det får vänta lite till tills det lugnat sig lite med möten och sånt.
(06:45)
Nu har jag halvsovit ett par timmar ungefär. Jag är astrött och känner mig nedstämd. Hur ska jag orka med dagen?!


(11:25)
Jag är sååå trött och sååå seg. Hoppas verkligen att jag kan sova natten som kommer, för imorgon ska jag upp cirka 6:45.

Gränby centrum känns så långt bort idag, men jag ska dit, jag måste dit.


(17:55)
Det gick bra ändå att gå till Gränby centrum.

Har vilat en timme sedan jag kom hem, men nu mår jag inte så bra, känner ångest och tankarna gnager i mig.

Är trött, orkeslös och klarar därför inte av att göra något. Skulle ju behöva sysselsätta mig med något för att distrahera mig från att grubbla. Jag får ofta höra att jag tänker för mycket eller oroar mig för mycket och det är ju sant.

Jag vill inte till Iris Hadar imorgon, fast jag vill egentligen, det är bara att om jag är trött och har den här ångesten, så tror jag att det kan bli jobbigt att vara där, jag kommer bara vilja åka hem.

Känner mig så ensam just nu, ensam med mina känslor och tankar, ensam och uttråkad. Det är ensamt att vara jag.

En av mina tankar idag är att jag inte är något, jag är inget meningsfullt, jag jobbar inte med något meningsfullt, jag är ingenting, jag är bara jag. Jag är inte författare, fotograf, konstnär, föreläsare. Ingenting jag gör duger till något. Jag hatar mig själv för att jag är så värdelös och svag. Blir så less på mig själv!!
Mår bättre

Har inte spytt något mer sedan cirka 21 igår. Har sovit dåligt inatt och är trött, ska se till att försöka sova lite till innan jag måste gå upp.

Inget fotopapper!

Har skrivit ut foton till min fotoportfolio, men jag hann inte skriva ut alla foton, för fotopapperet tog slut. Argh...!! =( Såååå irriterande!! Inte fan orkar jag gå och köpa mer fotopapper, dessutom vet jag inte om de har HP fotopapper på Gränby centrum. Fast jag får se, kanske går jag till Gränby centrum imorgon trots allt, men om det nu finns papper, så hänger det på om min gode man har satt in pengar på mitt konto, eller vänta nu, jag har ju fått min veckopeng nu.

Jag har lite ont i magen och jag vet inte varför, men det går väl över hoppas jag. =P

Har sovit dåligt inatt, så jag känner mig trött.

Undra om filmerna kommer idag? Hur jag nu ska orka med att gå och hämta ut dem.


(13:10)
Magen gjore mer och mer ont. Har legat i fosterställning med värmekudde mot magen. Tog en Losec och nu har jag inte lika ont i magen längre. Jag tror det var en magkatarrsattack, det var flera veckor sedan jag hade det senast.

Nu gick Firfin iväg och köpte fotopapper åt mig. =)


(17:20)
Nej, det var ingen magkatarrsattack, för jag har spytt tre gånger. Jag hatar att spy!! =(


(21:20)
Mår fortfarande illa och har spytt ytterligare två gånger. Får inte behålla varken det jag dricker eller äter. Jag hoppas på att må bättre till imorgon. Vill verkligen inte må såhär.


Hemma idag

Ja, det blev ändrat så att jag blev hemma idag, den handledare som skulle hjälpt mig på praktiken idag är sjuk. Men jag har praktikjobb kvar att göra hemma, så ska väl ta tag i det snart.

Idag fick jag frukost på sängen av Firfin! =)


(18:40)
Firfin, jag och "J" har varit och köpt en säck med torrfoder till Roy och sen var vi till Gränby centrum och köpte böcker (på REA) och mat.

Firfin gjorde sallad till middag som vi åt framför en film. Efter det gick vi till "J", "L" och "E" och fikade.

Nu har vi spelat "Monster" på PS3.

Känner mig trött och ångestladdad, vet inte varför jag känner mig ångestladdad.

Skulle vilja se på en av filmerna jag köpte igår, men jag är nog för trött för det.


Filmer

Idag såg vi på film på Iris Hadar, vi såg "Lars and the Real Girl". Den var bra, klart sevärd. Det är en dramakomedi, den var tragisk och rolig på samma gång. Vissa kanske skulle uppfatta den som bara rolig, men jag blev berörd av den. Kan varmt rekommendera den.

Efter Iris Hadar, det vill säga 11:30, så gick jag till videobutiken på drottninggatan och köpte ett gäng filmer, eftersom de säljer massa DVD-filmer för 19 kr styck. Jag köpte "Mutant", "Frontier", "SAW V", "Disturbia", "Cloverfield", "The reaping", "In a dark place", "American crime" och "Whisper". Ett par av dem har jag och Firfin redan sett.

Jag trodde att filmerna jag beställt skulle ha kommit idag, men jag har inte fått någon avi än, kanske kommer de imorgon då.

Blev igår påmind om att jag verkligen borde söka upp en optiker. Vi såg på "Sherlock Holmes" igår och jag överansträngde ögonen, ena ögat blev blodsprängt, vilket inte försvann under natten och inte blev det ju bättre av att vi såg på film på Iris Hadar på förmiddagen.

Firfin har bakat bröd idag. =)

Hmm... jag måste lära mig att använda olika tonarter när jag pratar, för jag pratar ofta entonigt och det är jobbigt att lyssna på någon som pratar entonigt. Jag måste alltså börja vara uppmärksam på hur jag pratar och försöka få mer berg och dalbana i tonläget, men jag vet inte hur jag ska kunna förändra, vet inte vilka ord och så som jag ska förstärka. Jag kanske borde börja läsa högt för Firfin, så kan han säga vad jag gör för fel och så. Problemet är att när jag upplever att någon inte orkar lyssna, så pratar jag ännu mer entonigt, det är ju precis i sånna lägen jag ska använda mig extra mycket av olika tonlägen. Vad är det för fel på mig, varför pratar jag entonigt, varför har jag inte lärt mig att prata med olika tonlägen???!! Det är väl kanske inte alltid så att jag pratar entonigt, men ändå. Jag skulle vilja bli föreläsare och om jag ska bli det så kan jag INTE prata entonigt, för då kommer de som lyssnar att somna eller lämna lokalen. =(

Imorgon ska jag väl troligtvis till praktiken, har inte hört något annat i alla fall. Jag ska börja med det läskiga imorgon, nämligen att klistra fast porträtten på tavlorna, jag menar tänk om jag gör något fel, tänk om jag sätter ett porträtt snett, tänk om jag sätter något namn under fel porträtt!! NERVÖS! =P

För övrigt sov jag dåligt natten till idag och är nu trött och ska vila.

Ikväll har vi tvättstugan. Bläääää sååååå trååååkigt och jobbigt, vill inte men måste ju.=P

Bra natt, bra dag

Sov gott hela natten till idag och har haft en bra dag. Det gick bra både på terapin och på Iris Hadar. Efter Iris Hadar hade jag boendestöd, vi gick till apoteket och hämtade ut Concerta åt mig, sen sprang vi på massa REA i en lokal, där köpte jag en tröja och efter det tog vi en fika.

Nu borde jag sova.


Ryggont

Jag är trött, stressad, ångestladdad och har ont i ryggen. Klarar knappt av att sitta upp på grund av ryggen, så nu måste jag nog motvilligt lägga mig ner igen.

Jag har ännu inte gjort det jag borde gjort idag, klarar inte av att få något gjort på grund av tröttheten och ryggen.


Dåligt humör

Har tvättat och skrivit ut massa foton idag.

Mår inte så bra nu, det gör ont inom mig och dessutom är jag trött. =(

Ska försöka vila en stund.

Imorgon har jag mycket att göra och jag hoppas att jag mår bättre och är tillräckligt pigg för att klara av att göra allt.


Fått min sömn

Natten till idag har jag sovit som en gris, men trött är jag ändå såklart, för jag är ju alltid trött, med undantag för när jag har hypomani, men det har jag ju inte haft sedan jag började med Abilify. För de ovetandes så är hypomani en mildare form av mani, vid hypomani är du medveten om att du är hypomanisk, du är medveten om att du är en pest och pina för din omgivning. Mani är allvarligt, du vet oftast inte att du är manisk, du vet bara att du mår så jävla bra, ofta får man psykoser och lever alltså i en annan verklighet, dessutom har du bästa självförtroendet och tror att du är bäst, vackrast och klarar av allt. Många med mani kan få för sig att göra helt galna eller livsfarliga grejer och de kan spendera alla pengar de har på att impulsivt köpa en sprillans ny bil eller ett hus eller något annat. Folk som har en mani måste till sjukhus för att få lugnande, sen får de stanna tills manin har lagt sig. De flesta som får en mani blir hämtad av polisen, endera för att de vägrar åka in själva eller så för att de kanske hamnat i bråk. När man är manisk så mår man visserligen toppen men man blir väldigt lätt förbannat/rasande. Vi med hypomani blir också lätt arga, men inte så pass att vi ställer till det för oss. Både mani och hypomani är farligt påfrestande för kroppen, men mani är såklart ännu farligare för kroppen. Jag har Bipolär 2 och får därför inte mani, jag pendlar mest mellan olika depressioner och en och annan hypomani, fast som sagt, någon hypomani har jagt inte haft på länge och jag saknar det, saknar den där energin. Kunde jag inte fått behålla liiite hypomani ibland? =9

Fan då, snart är min Concerta slut, hoppas den räcker över helgen bara, för då kan jag hämta ut mer på måndag. Jag klarar mig inte utan Concerta, hela dagen blir förstörd om jag inte tar den på morgonen. Borde ha hämtat ut Concerta innan helgen. Det är som vanligt, alltid är jag ute i sista stund. Ahhh... jag har ju reservtabletter i väskan, tror jag har för två eller tre dagar i väskan. =)


(12:20)
Idag har Firfin och jag varit tillsammans i tre år!! =)(18:10)
Jag är orkeslös, det har jag varit hela dagen. Får ingenting vettigt gjort. Jag har saker jag behöver göra, som bör göras nu i helgen, eftersom jag är minst lika okeslös efter Iris Hadar.

På tisdag eftermiddag har vi pulkåkning på schemat, jag har ingen pulka och har ingen lust att åka varken pulka eller sopsäck. Dessutom ska vi hinna gå till en pulkbacke och sen ska jag vara hos min före detta kontaktperson 14:20. För övrigt vill jag vistas ute så lite som möjligt under vintern, det är ju kallt och jag har inte några varma byxor. Visst, jag har ett par termobyxor i någon låda någonstans, men inte fan orkar jag leta upp dom heller och inte tänker jag visa mig i stan med dom. Kunde vi inte gått på bio istället, fast ja, det kostar ju pengar ... De kan ju inte tvinga mig att åka pulka. =P


Nätverksmötet

Jo då, nätverksmötet gick ju bra, jag överlevde. Alla var snälla och förstående. =) Nu är jag helt slut och ska vila. Det tar på krafterna att gå på nätverksmöten, även när det går bra. Nytt nätverksmöte är bokat till slutet av April.


(15:50)
Har ätit lunch, startat om datorn, skrivit dagbok och inte så mycket mer.

Funderar, fast jag vet inte vad jag funderar på, låter kanske konstigt, men så kan det vara.

Saknar Firfin här hemma. =( Det är så tomt och trist. Dessutom har jag lättare att ta mig för saker när han är hemma.
Seg morgon

Jag var så trött på morgonen, allt kändes segt, trots detta så kom jag motvilligt i ordning och hann i tid till Iris Hadar (trots att bussen var sen). Jag var med på yogan. Grejen var bara att innan yogan så kände jag mig låg och efter yogan så kände jag mig ledsen. Har bara velat hem och det är skönt att äntligen vara hemma.

Är trött och ska nog äta lite mat och sen sova. Till mat blir det maccaroner, kidneybönor, spenat, matvete och tomatsoppa i en röra.

Imorgon är det nätverksmöte och jag är SÅ nervös. Vill INTE!! Jag kommer dö på det där mötet, det kommer bli SÅ obehagligt tror jag.


Ok dag

Sov skapligt bra natten till idag, hade bra flyt på morgonen, kom i tid till Iris Hadar, kom i tid till terapin, terapin gick bra, jag har gjort det jag skulle på eftermiddagen och jag köpte ett par jeans för 99 kr när jag hade boendestöd på stan. =)

Jag har ätit tofupaj till middag och lunch. =)

Jag och Firfin spelade Monster på PS3 och klarade av en bana så att vi fick en regnbåge. =)

Snart ska vi drickta tea och äta munkar och glo på TV, fast jag ska nog inte äta mer än en munk. =9

Happy valentine´s day
Idag sa det dammsugas, hunden ska duschas, spisen ska rengöras och tofupaj ska göras.

Vet ni vad, jag åt FEM munkar igår!! Tänk om jag går upp 5 kg nu!! Ok, jag ska väl inte tänka så, jag bör väl inte tänka så, men jag kan inte låta bli att tänka på det. Det var ju så gott, kunde inte få stopp på mig själv. Dessutom trodde jag att Firfin skulle äta minst en munk. Men det finns en bra sak med att äta allt onyttigt på en gång, det är att kroppen troligen inte hinner ta upp allt.

Solen skiner för fullt ute, det är trevligt, hoppas den fortsätter med det. Jag tycker om solen, men jag tycker inte om att få färg, jag vill inte ha någon jävla färg på min hud, jag vill helst vara gräddvit. Varför kan jag inte få vara gräddvit?! Dumma hud. Nog för att jag är ganska blek, men min hud går mer åt det gula hållet tycker jag. Det är vackert med gräddvit hud.


Ledvärk

Endera är det kallare ute eller så är det varmare, en väderväxling lär har ägt rum i alla fall, för jag har ledvärk i hela kroppen.

Har sovit dåligt inatt, kanske har fått 4-5 timmars sömn. Är trött och fundersam.

Jag är SÅ godissugen!! Vi har inget gott hemma. =(


(10:05)
Jag har ångest. Jag hatar ångest!!!! =(

Firfin sover och jag vill att han ska vakna. Känner mig ensam.
(16:45)
Känner mig helt slut efter att ha varit till Gränby centrum och handlat. Det var massa ljud och människor!

Vi ska snart äta tomatsoppa och vitlöksbröd, det blir bra i min tomma mage.

VäntanJag väntar hem Firfin. Hoppas bara han orkar köra hem efter att ha jobbat natt och sedan varit till en skobutik för att hämta ut ett par kängor. Hade det inte varit för kängorna så hade han redan varit hemma nu.

Klockan 13 kommer arbetsterapeuten hit, hon ska kolla att jag har fått upp veckoschemat på väggen och att den fungerar, att jag använder den och så.

Ikväll har jag och Firfin tvättid. =P

Jag sov väl ganska bra natten till idag, vaknade en gång.


Fått min sömn!

Natten till idag fick jag sova 8-9 timmar isträck!! =) Det var nog hmmm... över en månad sedan jag fick så många timmars nattsömn.

Idag har jag hämtat ut strömsladden och postat några brev, sen har jag tagit det lugnt.


2 timmars sömn!

I måndags blev Hildur akut sjuk på några timmar, hon var nästan livlös, det hade runnit rött (inte blod) från ögon och nos och hon kunde inte stänga ena ögat. Det enda vi kunde göra var att ta henne till veterinären och låta henne somna in. Så nu är stackars Madicken ensam i den stora buren. Vi får se till att ta ut Madicken ofta, nu när hon är ensam.

Mår för övrigt inte bra, mådde dåligt flera dagar innan Hildur somnade in, mådde förjävligt i fredags kväll. Mådde förstås väldigt dåligt i måndags kväll efter att Hildur somnat in och jag har mått dåligt i natt. Har fått cirka två timmars sömn i natt! =(

Ska träffa upp boendestödet i stan 10:50, hon ska följa med mig till läkaren där vi ska diskutera min sömn. Vill ha nya, FUNGERANDE sömntabletter.

Var förresten hemma hos en vän igår kväll, en vän jag inte träffat på länge. Vi hade djupa diskussioner som vanligt. Alltid givande att prata med honom.

Borde nog göra mig klar nu, måste ut med Roy.

Det snöar ganska stora flingor ute. Jag vill INTE ha mer snö nu tack!! =P
(13:30)
Det gick väl bra hos läkaren, ska dubbla min dos av Lyrica ikväll och eventuellt höja ännu mer på måndag, har dessutom fått tillåtelse att höja Propavanen om det skulle behövas. Nu får vi väl se om sömnen blir bättre då.

Frikortet på apoteket hade gått ut, så det paket Lyrica jag hämtade ut kostade cirka 440 kr. Skulle hämtat ut ytterligare ett paket Lyrica av en annan dos, men de hade inte det i lager, får försöka hämta ut det imorgon förmiddag när jag ska hämta strömsladden på Ica (ja strömsladden till skrivaren har kommit).

Har haft mycket stöd denna vecka och än är det inte slut på extra stöd. I måndags hade jag boendestöd som vanligt, sen hade jag boendestöd igår förmiddag, på kvällen var min kontaktperson hit, idag hade jag boendestöd och imorgon förmiddag har jag boendestöd igen. Bra att man kan få extra stöd när man har en extra jobbig period. =)

Efter läkarbesöket och apotektsbesöket så följde boendestödet med mig hem, vi promenerade hela vägen, så nu har jag fått mig en dos av friskvård. Kändes bra med en promenad, trots min sömnbrist.

Försöker hålla negativa tankar på distans, så att de inte ska få grepp om mina känslor och dra ner mig, men det är svårt, är ju ensam hemma och har svårt att distrahera mig och orkar ju inte sysselsätta mig med något. Livet ser ju inte direkt ljust ut för min del. Jag är så rädd för framtiden och mig själv.

Nej om jag skulle försöka vila en stund för att orka med resten av dagen.


(17:20)
Har vilat, lagat mat och ätit.

Känner mig ensam från insidan och utsidan. Känner mig som en felplacerad utomjording. Känner mig tjock och ful.
Jag passar inte in i detta samhälle.

Sitter också med jobbiga tankar som jag inte vill skriva om på bloggen, jag skriver om dem i min dagbok istället.

Saknar Firfin här hemma och hoppas han ringer snart.

Varför kan jag inte få vara avslappnad och må bra, är det för mycket begärt?
R.I.P

R.I.P HILDUR


Stockholm

Känner mig trött och sliten efter att ha gått omkring i Stockholm idag, vi var visserligen inte där så länge, men tillräckligt länge för att jag skulle bli trött och längta hem. Det var många människor i rörelse, många intryck och sånt tröttar fort ut mig. Firfin fick tyvärr inte tag i sina kängor. Först gick vi dit Firfin och "J" trodde att skoaffären låg, då visade det sig att skobutiken hade flyttat till kungsholmen, så medans jag och "J" var till en bokhandel på stureplan, samt fikade, så gick Firfin till kungsholmen. Det visade sig att Firfins chef beslutat sig för att kängorna bara kunde hämtas ut på en skobutik bort mot Södertälje, vilket stod med minimala bokstäver på papperet! Så hela resan var ju egentligen onödig, visst, jag fick lite scrapbookinggrejer köpta och "J" fick tre böcker köpta, men ändå, dyrt med bensin. Samtidigt var det trevligt att komma iväg på något.

Sedan jag kom hem så har jag pysslat lite med scrapbooking, var ju tvungen att testa lite av de nya grejerna.

Jag tror Firfin ligger och vilar, han blev väl trött han också.

För övrigt är nu en strömsladd till min skrivare beställd, det blev ju lite kostsamt, men vad ska jag med en bra fotoutskrivare till om jag inte har en strömsladd till den, dessutom är jag i stort behov av den NU. Hoppas bläcket inte har torkat, men det ordnar sig med det med.

*Suck*... såg massa psykologiböcker i bokhandeln i Stockholm idag som jag vill haaaaaaa!!! Två böcker som Anna Kåver skrivit bland annat, en bok om hur man hanterar sin stress och en bok om hur man kan förbättra sin självkänsla.http://www.akademiska.se/templates/page____39807.aspxTror jag ska vila nu.

Vaknat tre gånger

Under natten har jag vaknat tre gånger, så nu är jag trött och seg. Ska vara på praktiken 11:30, tanken är att vi ska fortsätta jävlas med skrivaren och försöka få den att skriva ut oskadade porträtt, grejen är att jag inte tror på att det kommer fungera. Idag ska jag och Firfin beställa hem en ny strömsladd till min skrivare och då kan jag skriva ut porträtten på den istället. Jag tror det är bättre, det är onödigt att hålla på slösa bort dyra fotopapper. Så vad ska jag göra på praktiken idag, det blir väl till att diskutera detta, samt ta hand om de porträtt vi skrev ut förra torsdagen. Möjligen testa att skriva ut något porträtt, men jag vet inte, det känns onödigt. Jag hoppas min handledare "E" är på plats, så jag kan diskutera allt detta med henne.

Imorgon ska väl Firfin och jag åka en kortis till Stockholm och hämta ut ett par nya kängor till honom, vi får se om "J" ska följa med dit.

På lördag ska jag och min kontaktperson till Gävle och gå på två fängelsemuseum, det ena är ett slottsfängelse och det andra är ett länsfängelse. Vi åker med klubb ST, så det blir billigt och bra. Jag hoppas det inte bli snöstorm, för då åker vi inte.

Jag tror det här är Gävle slottsfängelse.


Och här är en länk till länsfängelset jag tror vi ska besöka. http://www.sfv.se/cms/lattlast/vara_fastigheter/gavle_cellfangelse.htmlLaga hål

Igår var jag för trött för att blogga, satt knappt alls vid datorn. Vaknade aaaaastrött igår och medans jag gjorde mig klar så tänkte jag hela tiden att jag skulle stanna hemma, men jag stannade inte hemma, jag kom iväg till Iris Hadar. Hade faktiskt en rätt bra dag på Iris, även om jag inte gjorde så mycket nytta.

Idag gick allt för sakta på morgonen och jag ska vara hos tandläkaren 11:10 (ska laga minst ett hål), så jag smsade min mentor och sa att jag inte skulle hinna till morgonsamlingen och att jag inte hinner vara med på yogan ...


(14:30)
Äntligen hemma!!

Det gick bra hos tandläkaren, fick de sista två hålen lagade. =) Efter tandläkaren gick jag in på Uppsala färg, plockade på mig lite grejer, kände hur jag blev mer och mer yr och gick till kassan. Under tiden jag betalade så kände jag hur världen kom längre och längre bort, jag höll på att svimma! Jag hann betala och gick ut och satte mig på snön, insöp frisk luft och åt en Emser. Jag blev blöt och iskall om rumpan av snön, så jag hoppas jag inte får urinvägsinfektion nu! Jag gick sedan och köpte en vitamindryck och gick raka vägen till bussen. Sklle ha hämtat ut pengar på stan, men det hann jag inte, kände att jag ville komma hem fort. Nu är jag hemma, är yr och dricker vitamindryck. Hade varit pinsamt att svimma i butiken!! =P

Firfin ligger och sover. Nu är han ledig tills på måndag. =)

Morgon med ångest

Gick upp 6:40, hann göra mig nästan klar och då kom ångesten och gjorde mig handlingsförlamad, blev dessutom väldigt stressad. Kände att jag måste andas, varva ner, så jag smsade min mentor på Iris och sa att jag hade ångest och måste varva ner innan jag kan göra något annat. Smsade boendestödet som ringde upp och vi pratade en kort stund, men det räckte för att ångesten skulle dämpas så pass att jag kunde göra allt klart och gå till bussen.
Det gick hyfsat bra på bilden, jag började och kom ganska långt med bilduppgiften, inte för att jag är nöjd med resultatet, men det får duga, bättre än ingenting. På eftermiddagen skrev jag nästan klart meritlistan, har bara en sak kvar att lägga till.

Har nyss haft boendestöd, vi har tömt diskmaskinen, torkat av diskbänken och spisen, lagt in disk i diskmaskinen, givit råttorna vatten och hunden mat, slängt soporna och suttit och pratat.

Känner mig trött nu, borde inte vila, funderar på att vila ändå för att orka med kvällen.

Imorgon har vi drama och sen deltagarmöte och städning.

RSS 2.0