Resultatet

Här kommer då usla webcambilder på resultatet av färgningen, lilla Roy fick vara med på några bilder också. =)
Jag fick inte så många timmars sömn inatt, som vanligt. Är alltså som VAAAANLIGT trött och seg. Tydligen ska jag ju orka tvätta ikväll.

Det är KALLT ute!! =P

Imorgon är det måndag med allt vad det innebär. Upp tidigt, bli stressad, få ångest, tvinga mig att göra mig i ordning, gå ut med Roy, gå i kylan till bussen, trängas på en buss och känna mig utstirrad, gå av bussen och bli irriterad på folk som går för sakta när jag fort vill komma fram till Iris Hadar, uthärda dagen på Iris, gå till och stå och frysa i väntan på busshelvetet, trängas igen och bli utstirrad, ha boendestöd hemma, vilket innebär städning.


(17:10)
Jag vill INTE tvätta ikväll, jag vill INTE till Iris Hadar imorgon, jag mår dåligt och har destruktiva impulser. Alltså jag mår inte dåligt för att jag måste tvätta och åka till Iris, jag mår dåligt över annat jag inte vill skriva om här. =(

Fryser

Jag fryyyyser! Jag är tröööött!

Ska nog koka maccaroner eller nudlar.

Orkar inte skriva mer i denna stund. =(


(11:30)
Fryser inte längre, har kokat och ätit fullkornsmaccaroner, har tömt diskmaskinen och uppdaterat min handi. Är fortfarande lite trött och seg och har därför inte kommit igång med att färga håret.

Saknar Firfin här hemma.

Hmm... tror aldrig jag kommer bli helt frisk från min Borderline, kan t ex inte släppa mitt svart/vitt -tänkande, jag förstår mig inte på nyanserna, visst använder jag nyanserna, men jag använder dem inte mot mig själv, jag är så hård mot mig själv. Jag skulle ju må bättre om jag använde nyanserna mot mig själv, men för mig är det inte tillräckliga argument för att jag ska förändra mig. Som sagt, jag är hård mot mig själv! =(

Sen har vi självkänslan,den usla självkänslan, jag vill verkligen få bättre självkänsla, jag jobbar på det, men det känns som att jag står still och trampar på samma ställe. Det är väl mycket av Borderlinetänkandet som håller mig kvar, jag nedvärderar mig själv hela tiden, jag säger åt mig att jag är tjock, ful, otillräcklig, tråkig, usel, värdelös etc.

ADD kommer jag alltid ha, det kommer förfölja mig hela livet trots medicinering.

Bipolär kommer jag också alltid vara, men mycket mildras av medicinen.

PTSD kommer jag kanske heller aldrig bli fri ifrån, men jag kan bli bättre, jag har blivit bättre.

Socialfobin har blivit mycket bättre, jag hoppas det inte blir sämre igen.


(19:30)
Jag färgade håret till slut och det blev väl lyckat, men det blev ljusare än vad jag hade tänkt mig, trodde det skulle gå mer åt det svarta hållet.

Jag känner mig ensam, uttråkad och låg. Jag har så svårt för att vara ensam. Vågar inte ringa någon, har ändå ingenting att prata om. =(

Tror att jag måste laga mat igen, blääää, tycker INTE om att laga mat.Praktiken igår

Igår var jag på praktiken, det gick inte så bra, men det gick bra på det sättet att jag inte lät mig påverkas negativt av det. Som jag misstänkte så krånglade ju skrivaren. =/ Måste köpa mer fotopapper, eftersom det går åt fler än beräknat ... Gaahhhh ... om jag bara vetat vart strömsladden är till min skrivare så hade jag kunnat skriva ut alla porträtten på min egna skrivare!

Idag ska jag träffa min kontaktperson på Gränby centrum, vi ska fika, men vi kikar nog i några affärer också.

Har sovit ganska dåligt i natt och är ganska trött och seg.


(20:50)
När jag var på Gränby centrum med min kontaktperson idag så köpte jag två klänningar bland annat, det var halva reapriset, så de kostade bara 75 kr styck!! =) Köpte även underkläder och intensivtoning (rödsvart). Ska försöka orka färga håret nu i helgen.

För övrigt är det iskallt ute nu och det gillar jag verkligen INTE!! =P

Har för övrigt fått en läkartid nu, minns inte vilket datum, men jag har det uppskrivet, tror det var den 10/2. Hade fått en terapitid också, men den krockade med ett tandläkarbesök, så jag avbokade den och hoppas nu på att min terapeut ska ringa mig på måndag, så vi kan bestämma en ny tid. Fram till den 18/2 så har jag minst ett tandläkarbesök (ska laga ett hål eller två), ett hembesök av arbetsterapeuten, ett läkarbesök, ett möte med en från kommunal, förhoppningsvis ett terapibesök och slutligen ett nätverksmöte där bland annat min arbetsgivare är med.

Nej om jag skulle äta lite middag nu då och gå ut med hunden (Roy).

Trötthet och ångest

Igår skrev jag ingenting, jag var för trött helt enkelt. Minns inte hur gårdagen var, fick inte så mycket gjort i alla fall. Hade samtal med min mentor på Iris Hadar igår och det gicl väl bra, jag var ärlig och så, berättade vad jag kände, tänkte och hur mitt liv ser ut i nuläget med sömnproblem etc.

I natt har jag sovit dåligt på grund av ledvärk som jag bl a får av väderväxlingar, smorde in fingrarna med smärtstillande och tog senare även en värktablett. Morgonen var seg eftersom jag var trött. Hela dagen (ok än är inte dagen slut ...) har jag varit trött, hjärnan har varit som sirap, haft ångest och jag hade svårt att få saker gjorda. Efter Iris Hadar så träffade jag boendestödet, vi fyllde på mitt busskort och fikade/pratade på Klubb ST.

Imorgon ska jag vara på praktiken 11:30, är nervös för hur det kommer gå, om det kommer uppstå problem och så.


Dålig morgon

Jag sov dåligt inatt och var förskräckligt trött på morgonen, kroppen vägrade vakna trots Concertan, trots full belysning och trots att radion var igång. Jag blev så stressad att jag tappade humöret och slängde mobilen i väggen och började gråta. Jag blev sen lugnare när Firfin sa att han trots allt kunde skjutsa mig till NVE i Ulleråker.

Det gick bra på NVE, hade lite högt blodtryck som vanligt, men inte farligt högt, hade gått ner 2 1/2 kg, vilket jag gladdes åt. Ett 1/2 kg kvar att gå ner så har jag nått min andra delmål. Vore tacksam om jag gick ner 1/2 kg endast på magen. Hmm... ska jag sätta upp ett tredje delmål tro, eller vore det farligt med tanke på min bakgrundsproblematik? Vi får se hur jag gör, först ska jag gå ner 1/2 kg.

Efter NVE var jag på Iris och det gick väl ganska bra där. Efter Iris var jag på stan med boendestödet och shoppade bl a ett par jeans. Det var nog minst ett par år sedan jag köpte ett par jeans!

För övrigt är jag trött och har haft väldigt svårt att äta idag, fick bara i mig halva lunchen, får äta upp resten ikväll.

Imorgon ska jag på mentorssamtal på Iris.

Theralen

Igår kväll intog jag 0,5 ml Theralen, trots det hade jag svårt att somna, men jag trodde att när jag väl somnat så skulle jag vakna sent. Jag vaknade 8:30 och det är väl varken sent eller tidigt, hade nog velat sova längre dock.

Till er vänliga, vackra själar som stöttar och uppmuntrar mig genom era kommentarer vill jag tillägna denna ros. Ni vet vilka ni är!


Idag blir det Tofupaj till middag.

Ikväll har vi tvättid.

Imorgon ska jag väl försöka jaga läkare och traumaterapeut innan jag måste åka till NVE i Ulleråker. Jag ska träffa sjuksköterskan på NVE, det blir väl det vanliga, koll av blodtryck, vägning och samtal om hur det går med Concertan.


Det var nära

Nu på morgonen var jag så ledsen och det gjorde så ont att jag var väldigt nära att skada mig själv, men jag gjorde inte det. Är fortfarande ledsen, men tårarna har slutat rinna och det gör inte lika ont längre. Jag är så less på att ständigt kämpa och motstå impulser. Varför ska jag inte skada mig själv, vad spelar det för roll?

7 saker om mig

Tack för denna fina award. Jag blev jätteglad. Jag fick den av silentlyscreaming
Det som ska göras när man får en award är:
*kopiera awarden från min blogg
*länka personen som du fått den av
*berätta sju saker om dig själv
*välj bloggar som du vill ge den till
*länka till dem
*lämna en kommentar i deras blogg med information om att du har gett dem en award

7 saker om mig själv:
* Är utbildad djurvårdare.
* Är 173 cm lång.
* Är förlovad sedan 071123.
* Är rädd för insekter och sprutor.
* Har aldrig tränat på ett gym.
* Är vegan.
* Senast jag var utomlands var i December 1999, då var jag i Marocko.

Följande bloggar ger jag denna award.
heartandhead
lazuli
Alex


(12:50)
Idag gick jag upp klockan 7, badade, ringde mitt boendestöd, ringde till tandläkaren och bokade om tiden, ringde och reserverade Abilify på ett apotek i stan, mötte upp boendestödet på bussen till stan, hämtade ut Abilify och Concerta, gick på stan utan att köpa något och åkte hem. Fick ont i magen när jag var på stan, men det har lugnat sig nu. Är trött nu och tänkte lägga mig en stund.SEG

Ja oj vad jag har varit duktig ... eller INTE!! Idag skulle jag ringa min gode man gällande pengar och räkningar, ringa mottagningen gällande att få en samtalstid med en läkare angående min sömnmedicin samt få en tid hos min terapeut. Jag skulle ha gått till ett apotek och beställt in Abilify. Vad har jag gjort av detta då, jo det enda jag har lyckats med är att ringa min gode man.

Känner mig låg, trött och SEG. Orkar ingenting, har inte lust med någonting.

Jag berättade för boendestödet som hörde av sig idag, att jag inte har Abilify och att jag inte orkar fixa så att jag får tag i det. Boendestödet ska försöka fixa så jag kan träffa henne imorgon i stan, så att vi kan försöka få tag i Abilify. Detta innebär att jag troligen måste åka in till stan och det kan ju kännas tungt och jobbigt, men jag får väl göra det då.

För övrigt fryser jag som vanligt.

Ska nog vila nu, är ju trött och kan ändå inte göra något.


Ingen energi

Idag hade vi yoga på förmiddagen på Iris, jag gjorde inte alla övningar, men jag gör aldrig alla övningar.

Tandläkarbesöket gick bra, ska dit igen på måndag. Inte många hål kvar att laga nu. =)

Jag är trött, fruktansvärt trött! Orkar ingenting ju, allt känns bara tungt, jobbigt och ångestladdat. =(

MÅSTE ringa ett par viktiga samtal imorgon.

Igår åt jag ingen Abilify, idag åt jag ingen Abilify. Firfin gick till ett apotek igår för att hämta ut Abilify åt mig, men de hade inte det på lager, idag skulle Firfin gå till det andra apoteket, men jag ringde och frågade om de hade Abilify och nej det hade dom inte. Orkar fan inte bry mig!!


NVE

Idag missade jag bussen och gick till Iris Hadar, kom fem minuter försent och missade därför morgonsamlingen.
Vi hade bild på förmiddagen, vi fick en bilduppgift som jag tycker är svår, kom aldrig igång med den. På eftermiddagen diskuterade jag och "A" anorexia, men jag kom väl igång med det jag skulle göra också, nämligen att skriva på mitt personliga brev.

Efter Iris var jag in i två butiker (köpte ingenting) innan jag mötte upp Firfin och vi åkte till NVE i Ulleråker. Mitt efterlängtade veckoschema hade kommit!! För övrigt kom vi fram till att jag ska gå minneskursen för att träna upp mitt usla arbetsminne. Kursen är cirka fem veckor och man sitter 40 minuter per dag vid sin dator och tränar på en speciell hemsida som jag kommer få inloggningsuppgifter till. Min arbetsterapeut ska anmäla mig till kursen.

Jag har vilat en stund, men jag är fortfarande trött och känner mig stressad inför morgondagen. Jag vet inte vad jag gör för fel, men jag får ångest så fort jag kommer till Iris och det är inte så kul, vill bara hem när jag kommit dit. =(

Jag har inte träffat min terapeut på över en månad, skulle träffat henne den 30:de December, men då var hon sjuk och hon skulle höra av sig om en ny tid, men jag har inte hört av henne. Har hon inte blivit frisk än eller har hon glömt bort mig?

Ok

Har tagit det lugnt idag. Jag har tagit ett varmt bad, pysslat med scrapbooking, spelat Monster på PS, redigerat foton, ätit Fattiga riddare för första gången i mitt liv, läst/kommenterat bloggar och svarat på kommentarer på min blogg.

Imorgon ska jag upp klockan 7 senast, för imorgon är det ju måndag och jag ska till Iris Hadar som vanligt, efter Iris Hadar ska jag till NVE i Ulleråker och träffa min arbetsterapeut. Firfin hämtar upp mig 14:30 och skjutsar mig till NVE och sen direkt hem, så jag slipper hålla på vänta på bussar.

Jag hoppas jag får sova i natt, har fått sova hyfsat ok de senaste två nätterna, men det skulle inte förvåna mig om jag kommer sova dåligt, eftersom jag måste sova. Jag har fortfarande inte försökt få tag i en läkare angående sömnmedicin, jag har inte orkat ta mig för det.

Nej, dags att göra sig klar att sova nu då, usch vad jag inte gillar att känna mig tvingad att lägga mig och blääää för tidiga mornar, speciellt när jag inte fått tillräckligt med sömn och känner mig helt komatrött. Tur att jag har Concerta, fattar inte hur jag klarade mig utan Concerta tidigare, Concertan är väldigt viktig för mig, hela dagen blir förstörd om jag glömmer att ta den på morgonen.


Fotopromenad

Först kommer några bilder på mig som Firfin fotade innan vi gick ut, fast det är jag som klippt till bilderna.

Nu kommer bilder från fotopromenaden, alltså det är jag som har fotat. Som alltid så gäller COPYRIGHT, så det är inte tillåtet att sno och använda sig av mina bilder.

Det var en kort fotopromenad som jag, Firfin och "J" gick på, men en promenad är alltid en promenad.

Jag sov rätt så bra i natt. =)

Jag och Firfin, eller ja mest Firfin har gjort en Tofupaj som vi nu ska gå över till "J" och "L" och äta. =)

Äsch

Ja vad ska jag säga.

Har fått mina timmars sömn, uppdelat på tre, men ändå.

Känner mig seg, omotiverad, ful (fast jag är ju nöjd med nya frisyren), tjock, stressad, ångestladdad och uttråkad. Jag vet inte hur jag ska kunna förändra mina känslor och tankar, jag orkar inte bry mig om något. Visst, jag borde göra ett ryck och tvinga mig ut på någon promenad eller så, men vafaaan ... orkar inte!! =(

Snart är det kväll, det är ingen ide med någonting, det är försent ändå, eller när jag skulle kunna vara redo för något så skulle det vara försent. Denna dag käns bortkastad. Jag skulle ju ha gjort några borden idag.

Dålig dag.


Ny frisyr

Var till frisören idag och fixade en ny frisyr. Det är så skönt att ha klippt håret äntligen. =)

Här kommer en usel webcambild på mig i nya frisyren.För övrigt så sov jag lite bättre i natt, men känner mig trött  och sliten. Har lite huvudvärk, vet inte om det beror på att jag ätit dåligt igår och idag eller om det beror på sömnbristen, kanske båda.

Just nu har vi tvättstugan. =P


Inte en bra dag

Sov bara 3-4 timmar inatt, vilket resulterade i ett dåligt humör redan från morgonen, inte dåligt humör som i att jag var lättretlig, utan att jag jag kände mig ledsen och besviken. Jag kom trots allt iväg till Iris Hadar, tog t o m en tidigare buss för att hinna köpa två bananer (en till frukost och en till lunch). Hela dagen på Iris så har jag känt mig ledsen och besviken, haft gråten i halsen, samtidigt som jag har haft min fasad uppe och inte sagt eller visat någon hur dåligt jag mådde.

Efter Iris Hadar hade jag boendestöd, vi gick till Wedins där jag köpte ett bar skor till Firfin för 89 kr (om jag minns rätt), sen gick vi till Klubb ST och fikade och pratade. Jag berättade om mina riktiga känslor och om dagen på Iris Hadar. Jag hade tur idag, hon hade inte brottom att träffa någon annan efter mig, så hon följde med mig hem och vi gick en sväng med Roy. =)

Jag är inte gråtfärdig längre, det blev bättre av att prata med boendestödet, men trött är jag ju och frusen är jag. Jag avskyr att frysa, men jag avskyr ännu mer att svettas, så jag klädde mig för kallt idag och har frusit hela dagen. =/

Imorgon ska jag vara hos frisören klockan 15:00. Det blir jobbigt att ta sig dit och hem, men det är det värt hoppas jag.

Ikväll ska jag ta det lugnt, vila och så.

Jag har ju praktik på torsdagar, men jag har inte redigerat de bilder jag skulle redigerat under jullovet, så jag blir hemma imorgon, för redigeringar gör jag hemma. På fredag är jag ledig som vanligt.

Tror inte jag kommer orka återkomma med någon uppdatering idag.

Sömn etc.

Uppdaterade aldrig mitt blogginlägg igår när jag kom hem, detta berodde på att jag fick 3-4 timmars sömn natten till igår, hade en lite jobbig dag på Iris Hadar, fick ångest, men det sa jag inte till någon. Efter Iris Hadar var jag på stan med boendestödet och köpte lite grejer till scrapbooking och det var ju visserligen trevligt och uppmuntrande och tog död på den mesta ångesten jag bar på. När jag kom hem var jag så fruktansvärt slut, humöret dalade, ångesten steg mer och mer, trots att jag vilade 1 1/2 timme. Ångesten lugnade sig visserligen efter att jag pratat ett bra tag med min kontaktperson i telefon, men tröttheten fanns där. Jag orkade inte uppdatera mitt blogginlägg igår, men nu vet ni vad som hände och varför.

Inatt fick jag sova lite bättre, fick säkert 6-7 timmars sömn, även om det inte är tillräckligt för mig, men en klar förbättring. Känns som att jag kommer klara av kvällen hyfsat bra som det ser ut nu. Lite ångest har jag och stressad är jag, men så är det för det mesta tyvärr, fast jag är mer stressad än vanligt, just för att jag haft sömnproblem i flera veckor nu och inte kunnat göra en sak jag borde ha gjort. Som om det inte räckte med stress och oro så fick jag veta av min gode man att FK inte har satt in pengar på mitt konto i December, fast än jag har beslut på att jag ska få ersättning fram till Januari 2011. Jag ringde min handläggare på FK och lämnade ett meddelande på svararen och sen ringde jag min gode man och förklarade att jag är berättigad ersättning, så hon skulle själv ringa till min handläggare på FK. Jag måste ju nu få för både December och Januari nu i Januari och jag hoppas det inte blir något mer strul.

Idag på lunchrasten gick jag in på Wedins och köpte ett par skor för 49kr!! Det är 70% rea på Wedins. =) Tittade på ett par skor till Firfin också, men blev osäker på om han skulle vilja och kunna ha dem, fast jag ångrar nu att jag inte köpte dem. =P Jaja...

Ikväll kommer min kontaktperson hit, vi ska gå en sväng med Roy bland annat.

Imorgon är det obligatorisk närvaro på Iris Hadar, vi ska gå igenom en del saker, bland annat vad var och en har för mål de vill uppnå under våren. Målen skulle vi rita/skriva upp igår, men jag skrev upp en sak, rev sönder papperet, skrev upp samma mål på ett nytt papper och rev sönder. Mitt enda mål jag kom på var att få ordning på sömnen. Jag har ingen aning om hur jag ska uppnå mitt mål, men i alla fall. Jo, ett sätt är väl att jaga reda på en läkare och få utskrivet ett recept på någon annan sömnmedicin att prova.

Nej nu har jag inte tid att skriva mer, har väl egentligen inget mer att säga heller så.

Som jag misstänkte

Ja självklart skulle det bli problem med sömnen inatt!! Klockan är nästan 3:40 och detta är ANDRA gången jag vaknar. Har knaprat i mig några av Jättens citronkex, som vanligt när jag vaknar om nätterna. Hur ska jag kunna gå ner 3-5 kg när jag håller på knaprar i mig sånt om nätterna?! =(

Jag kommer vara astrött när jag ska upp klockan 7 ju! Jävla sömnproblem, vad gör jag för fel för att inte kunna sova om nätterna??? Jag lägger mig i bra tid, jag sover sällan om dagarna, på sin höjd kan jag vila någon halvtimme på dagen, men jag somnar sällan då.

Sitter här i pyjamas och fryser medan Firfin och lilla Roy sover gott, det är bara jag och råttflickorna som är vakna.
(04:30)
Dags att försöka somna om nu kanske. =P

Uppe i ottan

Vaknade någongång strax före 6 tror jag. Känner mig trött och borde väl försöka somna om. Är sugen på scrapbooking, men för trött för att pyssla med det just nu. Varför ska jag behöva vakna så in i helvete tidigt för?!! =(

Idag har vi tvättid klockan 15, det ser jag inte fram emot.

På måndag börjar allvaret igen, det ser jag heller inte fram emot. Jag är rädd för att det kommer bli tungt, eftersom jag tampas med mina sömnproblem och ständigt är trött. Jag orkar inte göra det jag borde, kan inte fokusera, är ständigt för trött och sliten.

Igår bokade jag en frisörtid tills på torsdag, det ser jag fram emot, ska bli skönt. =)

Nej, om jag skulle försöka somna om nu då.

Återkommer väl senare idag.
(15:40)
Nu har vi tvättstugan, ska snart ner igen och fixa med tvätten. Innan tvättiden började så var jag och Firfin på en promenad och vi hade våra kameror med oss. Här kommer de foton jag tog på promenaden.


Våra skuggor där i mitten.=9


Denna bild är tagen i motljus, där av att det ser ut som om det vore taget på natten.


Så kom vi till 4H-gården.


Här kommer bilder på mig. Det är Firfin som fotat mig.
Jag blev helt nerkyld under promenaden, tappade känseln i tårna, så det var skönt att komma hem och in i värmen igen.


(19:00)
Tvätten är avklarad och ny tvättid bokad till på torsdag kväll.

Har ägnat en liten stund åt att uppdatera min hemsida "SEEME" och ska väl snart ta ett bad.

Imorgon ska jag upp klockan 7 för att befinna mig på Iris Hadar klockan 8:45 senast. Jullovet är slut nu. Jag som vill vara hemma och pyssla med scrapbooking, har blivit lite besatt av det.

Jag hoppas verkligen att jag får sova inatt!!

Tofupaj

Igår lagade jag och Firfin mat tillsammans! Det blev tofupaj. Det var jag som bestämde maträtt och som otroligt nog valde att frivilligt delta i matlagningen. Vi följde ett recept, vilket bara det är ett "kors i taket", för vi lagar aldrig mat efter ett recept, speciellt inte jag. Receptet hittade jag på nätet och jag lägger ut det här, ifall någon vill prova på att göra en tofupaj. Den är grymt god, så jag kan verkligen rekommendera den. Det är inte jag som tagit fotot på tofupajen, bara så ni vet. Firfin dokumenterade dock matlagningen efter min önskan, så det kommer kanske några bilder sedan. ;)

Tofupaj
Tofu	paj
Deg:
3 dl vetemjöl
125 g mjölkfritt margarin
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
1 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
300 g naturell tofu
250 g hackad spenat eller mangold
4-5 msk tomatpuré
2 msk vatten
salt
örtkryddor
3-4 tomater
3 soltorkade tomater

Blanda ihop degen och kläm ut den i en pajform. Förgrädda degen 10 minuter i 225 grader. Fräs vitlöken i olivoljan och tillsätt sedan strimlad tofu, spenat, tomatpuré, vatten och kryddor. Låt småputtra 5 minuter och häll sedan fyllningen i pajen. Gratinera med skivade tomater och solrostorkade tomater. Grädda 20 minuter i 225 grader.


Igår hittade jag en sida med bilder på väldigt annorlunda hotellrum, här är länken till den sidan. En del rum är riktigt häftiga! =)

http://www.pictureorama.com/2006/10/top-15-weirdest-hotel-rooms.html

Klockan närmar sig 2 på natten och jag har inte sovit något alls, jag la mig 22:30 ungefär, men somnade gjorde jag aldrig och till slut tröttnade jag och gick upp. Jag tog ju Lergigan igår kväll, men det hjälpte ju inte mig uppenbarligen! Måste få tag i en läkare och be om att få prova Mogadon, Stilnoct eller Fluscand. Att få tag i en läkare är dock inte så enkelt.


(12:50)
Här kommer några bilder från gårdagens matlagning. Det är Firfin som fotograferat.

Förberedning.Klara färdiga LAGA MAT!


Förberedning. Pajdegen klar att värmas 10 minuter i ugnen och pajinnehållet uppskuret.


Väntan. Uppskurna tomater, soltorkade tomater och uppskuren tofu.


Resultatet.En bra blogg!

Vill rekommendera bloggen http://psykiatrin.blogg.se/index.html
Hade svårt att somna igår, men vaknade bara en gång inatt och känner mig lite piggare. Jag tog alltså 50 mg Lergigan igår kväll. Ska nog ta Lergigan ikväll också.

Nu är det dags att tappa upp ett varmt bad.

Propavan

Alltså i natt har jag nog vaknat tre gånger trots att jag tog 2*25 mg Propavan! Propavan är inte en insomningsmedicin, det är en sömnmedicin, jag SKA sova hela natten med den. Jag tror att jag borde försöka få tag i en läkare och byta ut Propavan mot något annat, kanske mot Stilnoct som en väninna föreslog. I kväll tänker jag inte ta någon Propavan!Jag är trött och seg, känner mig sliten.

Andra mediciner jag står på är Concerta, Abilify, Lyrica, Theralen, Stesolid och Lergigan. De tre först nämnda äter jag varje dag, medan de andra tre är behovsmediciner. Propavan ska jag äta varje kväll om jag minns rätt, men jag äter dem bara vid behov, eller jag äter dem ibland vid behov snarare.

Concerta (2*36 mg) äter jag på grund av min ADD, Abilify äter jag på grund av min Bipolaritet 2, Lyrica äter jag på grund av min stresskänslighet och ångest, Theralen tar jag när jag har stark ångest eller håller på/har fått ett aggressionsutbrott och Stesolid ska jag ta när jag ska till tandläkaren, men jag brukar ta Theralen istället. Lergigan ska jag ta för att sova bättre, kanske skulle ta sånna i kväll istället för Propavan.

Theralen är väldigt bra faktiskt, den är effektiv och den är inte beroendeframkallande, finns dock två negativa saker med den, den smakar illa (jag har den i drickbar form, det finns i tablettform också, men då verkar den inte lika fort och jag tror man måste ta flera tabletter) och man blir deckad dagen efter.
http://adhd-npf.com/tag/metylfenidat/(10:55)
Undra om det är lika kallt ute idag?


(13:10)
Nu har jag fått i mig frukost och pysslat lite med scrapbooking. Firfin fixade frukosten.=)

Just nu skiner solen och det snöar.
Cirka -25 grader!

Det är fruktansvärt kallt ute, cirka -25 grader!!! Ska snart ut i kylan på en promenad till Gränby centrum, jag kommer väl frysa ihjäl på vägen dit.

I natt fick jag sova lite längre innan jag vaknade, klockan 5 vaknade jag ungefär, somnade om efter ett tag och vaknade igen vid 7.

Har hållt på lite med scrapbooking på morgonkvisten. =)


(15:30)
Det var såååå jäääävla kallt att gå till och hem från Gränby centrum, men jag överlevde. =)

Jag har ju hållt på mer med scrapbooking sedan jag la ut bilder här på mina första kort jag gjorde, nu kommer fler bilder på kort jag gjort. Jag beklagar att skärpan är usel på de flesta, men jag fotade inomhus och utan blixt, men med blixt på de ni ser som har skärpa. Att jag valde att fota utan blixt var för att behålla färgerna bättre och slippa blänket av blixten. Nog om det, här kommer bilder på korten jag gjort.

Alltså det är jag på själva fotot och jo jag har en mun, men jag hade målat den vit med svarta prickar på, vilket inte syns på grund av dålig skärpa.


Meningen är att man ska skriva på och eller i luckorna med en lämplig penna.


Här gäller samma, man kan skriva något på ett hjärta eller fler.
Det är synd att man inte ser musens ansikte bättre, men det är en mus i alla fall.

Många minus nu.

Det är SÅÅÅ kallt ute och det är kallt inne också, men inte lika kallt som ute tack och lov. Roy frös som en gris när jag var ute med honom, jag fick mestadels bära honom! 

Jag är trött efter ytterligare en natt med störd sömn, trots att jag tog en sömntablett igår kväll! Funderar på om jag ska sattsa på två sömntabletter i kväll.


(18:10)
Har hållt på lite med scrapbooking idag. =)

Imorgon ska jag möta boendestödet klockan 12 på Gränby centrum, ska väl handla lite inne på en av matbutikerna, t ex Jättens chokladkex kan vara bra att ha hemma, oj, sköljmedel måste jag ju köpa! Jag borde skriva en inköpslista.

På måndag börjar Iris Hadar igen, jag hoppas jag fått ordning på sömnen tills dess, annars blir det väldans tungt.


(18:30)
Gjorde ett stresstest på ALECTA.

http://www.alecta.se/Om-Alecta/Halsa/Stress/Stressbarometern/

Här är resultatet.


Hög risk
Dina svar visar att du löper en risk för kronisk utmattning och att du skulle ha nytta av att samtala med någon professionell på stressområdet. Du kan med fördel kontakta skyddsombud, företagshälsovård, din vårdcentral eller en av de mer specialiserade klinikerna såsom Stressmottagningen.


Gjorde ett trötthetstest också och här är resultatet.


Trötthet

Din trötthetsnivå ligger på samma nivå som vissa utbrändas, men inte fullt så kraftig som hos genomsnittet för utbrända.

Tröttheten kan bero på överbelastning när det gäller arbete eller familj, om möjligt bör du försöka skära ner.  Det kan också bero på andra sjukdomar förutom utbrändhet. Om tröttheten fortsätter och utgör ett problem kan det vara lämpligt att söka läkarhjälp.

 

Gjorde ett sömntest också och här är resultatet.

 

Större problem med sömnen

Testet visar att du har ganska stora problem med sömnen – ungefär på samma nivå som patienter i behandling för sömnbesvär – motsvarar 15% av befolkningen. Det är normalt att ha sömnproblem i perioder, men om du har haft det en längre sammanhängande period så kan det vara otroligt jobbigt. Det finns god hjälp att få, här nedan går vi igenom några alternativ.
» Läs mer

Dålig sömn

Har sovit dåligt i flera nätter. Nu har jag ångest, ont i magen (troligen magkatarren som gör sig påmind), är trött, fryser och är stressad. Jag orkar egentligen inte ens få på mig kläder, än mindre att åka till tandläkaren, men jag har ju inget val, det är för sent att avboka. Roy är också trött, jag har väl stört hans nattsömn, han orkar knappt hålla upp huvudet och än mindre ögonen. Nej fy fasen, ikväll ska jag nog ta en sömntablett (Propavan), bäst jag skriver in det i min Handi så att jag tar den i rätt tid.

Vad ska jag välja nu då, frysa lite om hela mig eller inte frysa om överkroppen men frysa mycket om benen? Jag borde köpa ett par nya byxor. *Suck* Hur ska jag komma någon vart när jag inte kan ta ett beslut om vilka kläder jag ska ha?!! =P Börjar med en Losec tror jag. Varför måste det vara så jävla kallt för??!!


(16:35)
Nu har jag varit hos tandläkaren och lagat två hål och det har gått väldigt bra. Efter tandläkaren var jag in på Uppsala färg och shoppade lite och sen var jag in på Papper... och köpte ett bra lim att klistra fast metalldekorationer och allt man kan tänkas vilja klistra fast på kort. =)

Blev nerkyld på väg till tandläkaren och på väg hem och är fortfarande frysen, kommer troligen vara frusen hela kvällen om jag inte tar ett varmt bad, men ingen ide att ta ett varmt bad innan jag gått sista rundan med Roy.

Är ganska trött nu, det tar på krafterna att frysa och laga hål i tänder, dessutom sov jag ju dåligt i natt.

Kanske skulle äta lite mat nu.


(18:30)
Försökte vila en stund under duntäcket, men jag bara frös. Nu sitter jag med morgonrocken på alla kläder och har t o m torgvantar på mig, och jo jag fryser ändå! Är skapligt less på kylan nu, det är inte kul alls. Hellre har jag slask ute än att jag ska behöva sitta såhär påbylsad och frysa. Visst är det fint med snö, men inte till vilket pris som helst! Nej nu vill jag ha vår.

Scrapbooking

Igår höll jag på med scrapbooking för första gången i mitt liv. Jag fotade lite av resultaten och tillbehören, tog även foton på Roy och på en mask jag gjort av papper på Iris och på vår drömfångare vi fick av min kusin i julklapp.

Fotot på kortet jag gjort är inte lika ljust i verkligheten. Det är jag och Roy på fotot. Detta var det första kortet jag gjorde.


Här ser vi en del av scrapbookstillbehören jag har. Fick scrapbooking kit av Firfins syster i julklapp.


Närbilder på tillbehör.Jag gjorde fyra kort igår, men det fjärde tänker jag inte lägga ut här, eftersom jag inte frågat personen på fotot om det är ok att lägga ut det på nätet. Det är Firfin på de andra fotona ni ser här.


Närbild på ett av korten som Firfin är med på.Här är pappersmasken jag gjort på Iris för ganska längesedan nu.


Drömfångaren i sovrumsfönstret. Den är blå men ser svart ut på detta foto.


Lilla Roy som ligger och sover.
(13:35)
Önskar jag visste vart strömsladden till skrivaren var, vill ju skriva ut fler foton att använda till scrapbooking.

Är ganska trött och funderar på att vila en stund, dessutom fryser jag som vanligt.Det blev fel

Jaha så kliver man upp då i tron att klockan är närmare 8, äter Concertan och sätter sig vid datorn och ser att klockan är 3:30! Varför tittade jag inte på klockan för säkerhets skull?! Hur ska jag kunna somna om med full dos Concerta i kroppen?! BAD ME!! Jaja jag får ta det som det är, bara att gilla läget. Hmm... kommer ju vara trött idag med nu ju. Jag får fylla på med mer Concerta runt 10, så jag klarar av hela dagen.


(09:10)
Jag lyckades somna om och sova ett par timmar. Har nyss fyllt på med en halv dos Concerta och hoppas på att det ska räcka.

Det bara snöar och snöar ute, det är fint men jag tycker inte om att pulsa i snö, jag tycker inte om att få snö i hallen som smälter som man sen kanske råkar trampa i med strumporna ... Jag vill hellre ha vår och sommar, men av en viss orsak så vill jag inte att det ska bli Februari och Maj vill jag verkligen inte ha. Försöker att slå bort det som komma skall, försöker hålla mig lugn och vara i nuet, men jag blir ständigt påmind om det jag försöker glömma bort.


(10:55)
Har ändrat utseende på min hemsida nu efter alla år. Gå in och kika!

http://www.seeme.dinstudio.se/news_1.html


2010

GOD FORTSÄTTNING!Igår åt vi goda, hemgjorda pizzor till nyårsmiddag och vid tolvslaget stod vi samlade vid vårt hörnfönster och tittade på raketerna och skålade med alkoholfri champagne.

Igår var första gången jag såg "J"s och "L"s lilla 16 dagars babyflicka, jag fick även hålla i henne. Hon är så söt! =)

Efter tolvslaget var vi alla väldigt trötta så "J" och "L" gick hem med lilla flickan för att sova och Firfin gick ut med Roy innan vi också la oss att sova. Vaknade vid 7 av att min Handi larmade om att jag skulle ta min Concerta, hade glömt att ändra tiden till senare och jag somnade nog aldrig om riktigt efter det.

Vid 15 idag så åkte Firfin till jobbet, så nu är jag ensam hemma. Har vilat en stund och ätit middag, men känner mig ändå trött och seg.

Imorgon kommer troligen min kontaktperson hit, samt att jag har tvättid klockan 19. Hoppas jag är piggare imorgon.

På måndag ska jag till tandläkaren och laga hål! =P

RSS 2.0