Roys nya systrar

Lilla Amalthea tycker mycket om det stora trähuset vi byggt åt råttflickorna, speciellt verkar hon tycka om övervåningen. Callisto verkar tycka om det gammla råtthuset.
Amalthea är slank, helfärgad och släthårig medan Callisto är mer rund, tvåfärgad, har tussig päls, krulliga morrhår och stora, lite fladdriga öron.
Amalthea är den mest nyfikna, spralliga medan Callisto är mer stillsam och kelsjuk. =)
Roy är glad åt att vi har råttor igen.
Idag blir det tredje gången på arbetsträningen. Idag ska ett tjugotal pensionärer ha linedanceuppvisning och efter det blir det grillad korv med bröd och kaffe.
Idag fyller min Firfin år! STORT GRATTIS till min Firfin!! =)
Jag borde sätta lite fart nu.
Trevligt att solen skiner idag! =)

Hämta råttflickor

Idag ska jag och Firfin till Järfälla och hämta hem Amalthea och Callisto, våra två råttflickor. =)

BILJÄVEL

Igårkväll ringde Firfin och berättade att bilen dött och att han stod och väntade på att en kollega skulle komma och hjälpa honom med att bogsera bilen till ett ställe där den kunde få stå tillfälligt. Nu hoppas vi att bilen går att laga lätt och billigt, men vi kommer i vilket fall att köpa en nybegagnad  bil. Vi kommer sälja bilen vi har och köpa t ex en Caddy.

Igår lackade vi klart råtthuset, jag la på ett par sista lager på kvällen. Idag ställde jag in huset i råttburen. Ska klippa till några tygstycken och lägga i huset, så de har mjukt att ligga på. Här kommer bilder från igår.

Det spöregnade nu på morgonen och det småduggar nu. Hoppas det inte tänker regna hela dagen, hoppas solen tittar fram snart. Det är visserligen bättre att det regnar nu än att det regnar på måndag då jag ska cykla till arbetsträningen. Jag är nervös inför måndagen, det kommer komma massa pensionärer på måndag, de är säkert jättegulliga, men ändå. Det är ett 20-tal pensionärer som ska ha uppvisning i linedance, sen har vi ju en publik också och dansarna och publiken ska serveras korv med bröd och kaffe.


(18:10)
Hemskt. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7208995.ab

Jag vågar inte gå ut på balkongen, då det plötsligt kryllar av hundratals små små gula spindlar på dörrkarmen!!! När jag såg dem så skrek jag rakt ut, stängde balkongfönstret och balkongdörren, borstade av kläderna. Det kittlas över hela kroppen. Firfin får ta hand om dem när han kommer imorgon, för jag gör det INTE!!! =P

Råtthuset

Igår borrades de sista två fönstren och huset slipades. Nu ska vi snart åka till Rusta och köpa vattenbaserat golvlack, så vi kan lacka hela huset. Eftersom vi inte visste vart det fanns vattenbaserat lack förrens jag pratade med min kusin över MSN idag, så hade vi tänkt vänta med att lacka huset, så huset står på plats i buren. Här kommer bilder.
Bygger råtthus

Här kommer bilder på husbygge till råttflickorna. Vi hoppas på att hinna klart med huset till på söndag. Det är Firfin som bygger. Bildernna är tagna igår. Medan Firfin byggde så låg lilla Roy i soffan. =)


Det ska bli ett tvåvåningshus.


I bakgrunden på bilden ovanför så ser man min gammla docka Matias som sitter i min gammla gåvagn. =)På bilden ovanför har vi råttburen som jag redan gjort iordning, fattas bara bottenmaterial, hus och toalettlåda. I framtiden ska vi även göra ett par hyllplan i buren. En del av bråtet till vänster ska slängas. =)


(13:40)
Nu är jag trött. Klev upp klockan 6, var på nätverksmöte 10:30 till cirka 11 (det gick nog ganska bra), handlade två på tights, ett långt linne och en kofta inne på Vero moda, träffade på två från Iris Hadar och följde med dem upp ett tag innan jag gick till Eden och köpte två klockor (ca: 30kr/st!!) och tog bussen hem.

Förjävligt

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1316

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7174768.ab

Lyrica

Igår upptäckte jag att jag nästan har slut på Lyrica. Tog bara en halv dos igår, så att jag kan ta full dos idag. Måste fixa nytt recept imorgon!! Lyrican ska hjälpa mig att sova och jag har knappt fått sova något inatt. Har ju svårt att sova även med full dos Lyrica. =(

Det regnar ute. Tänk om det regnar imorgon när jag ska cykla till arbetsträningen! Jag har inga regnkläder! Jag vill ha en svart regnkappa.

Städat lite iaf

Sov dåligt inatt, vaknade flera gången. Gick upp klockan 6!

Jag har torkat av utemöblerna, diskbänken och köksbordet. Jag borde sopa balkonggolvet och torka av spisen också.

Jag idag. (Tagna med webcam, därav den dåliga kvaliten)


Kullsyskon

Min yngsta kusin kom fram till att Amalthea och hennes ena råtta Iris är kullsyskon! Väldigt roligt tycker vi. Vilket sammanträffande! Fick även veta Amaltheas födelsedag, hon är född 1:a Januari i år. =)

Igår var jag och Firfin till Bauhaus och köpte virke och lite annat vi kunde tänkas behöva för att bygga ett tvåvåningshus till råttflickorna. Redan på kvällen började Firfin såga och spika. Vi hoppas på att huset är färdigt till den 30:e Maj.


Amalthea och Callisto

Den 30/5 hämtar jag och Firfin hem två råttflickor! De kommer heta Amalthea och Callisto. Callisto är född 10:e Januari i år. Amalthea är också född i Januari, men jag har ännu inte fått exakt datum. De döps efter Jupiters 63 månar. Amalthea var en modergudinna (den mjuka gudinnan) enligt grekisk mytologi. Callisto var en nymf (naturgudinna) enligt grekisk mytologi. Callisto betyder den vackraste.


(18:40)
Imorgon börjar jag arbetsträna!! Jag är NERVÖÖÖÖS!! Tack och lov så skjutsar Firfin mig dit och hem imorgon i alla fall.

Det är för övrigt väldigt varmt ute idag.

Bilder

Idag tar vi det lugnt. Har inte gjort någon nytta ännu, men ikväll har vi tvättid.

Här kommer bilder från den där långpromenaden vi var på sista April.Det är EJ tillåtet att kopiera/sno några av mina bilder/foton!!!

IKEA-möbler

Igår var vi på IKEA och köpte en fin, mjuk, kakigrön soffa, ett brunsvart köksbord och en vit arbetsbänk. Arbetsbänken är Firfins. Idag kom lastbilen med möblerna, så idag har vi skruvat IKEA-möbler och slängt allt skräp som blev. Jag har dessutom krypit runt på knäna och skurat hela balkonggolvet med en rotborste!

Här kommer bilder från en promenad tidigt i vår innan all snö hade hunnit smälta bort. Promenaden gick till 4H-gården.
R.I.P Hedda

Idag runt lunchtid tog historien om lilla Hedda slut. Hon/han tycks ha dött mitt under blåbärsätandet. Hedda älskade verkligen blåbär.
Historien om Hedda fick ett sorgligt slut, men han/hon förde något gott med sig, tack vare att Hedda kom till oss, så blev vi medlemmar i KFV (Katastrofhjälp- Fåglar och Vilt). Hedda kommer alltid leva kvar i våra minnen.


Hedda

Här är fågeln jag skrev om igår. Firfin döpte den till Hedda. Inatt har Hedda ätit jordgubbe.


Jag, Firfin och min yngsta kusin är från och med imorgon medlemmar i KFV (Katastrofhjälp- Fåglar och Vilt).
http://www.kfv-riks.se/default.asp?itemID=166&itemTitle=Startsidan

Koltrast eller Stare

Jag och Firfin tar hand om en vild koltrast eller stare som blivit skadad av en katt. En granne och hans två barn kom och ringde på våran dörr, efter att ha hört från en annan granne att jag är utbildad djurvårdare. Fågeln ligger på en kudde i en korg på balkongen och äter frön och dricker vatten. Firfin la nyss dit en liten bit potatis också. Jag hoppas den piggnar till och flyger iväg själv. Vå får se hur den mår imorgon. Har lagt en brunspräcklig sjal över halva korgen, så att den har som en liten koja.
Jag har fotat fågeln, så bilder kommer kanske imorgon, orkar inte ladda upp bilderna nu.

R.I.P MADICKEN

Inatt dog vår kära lilla Madicken. =(Långpromenad

Igår var jag INTE på stan, igår var jag, Firfin, "J", "L" och deras lilla baby på långpromenad, vi var ute 2 1/2 timmar! Vi såg vitsippor, blåsippor och en söt sork. Det var en trevlig promenad, varken för kallt eller för varmt. =)

Inatt vaknade jag tre gånger, klev upp 7:30 och var då väldigt trött.

Idag tar jag det lugnt, orkar inget annat. Ikväll har vi tvättid. =P


RSS 2.0