Seroquel

Såhär skriver FASS om min nya medicin jag ska börja med.

"

1. VAD SEROQUEL DEPOT ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR

Seroquel Depot innehåller en substans som kallas quetiapin. Quetiapin tillhör en grupp läkemedel som kallas antipsykotika. Seroquel Depot kan användas för att behandla ett flertal sjukdomar, som t.ex.:

  • Bipolär depression och depressiva episoder vid egentlig depression: då du kan känna dig nedstämd eller deprimerad, skuldtyngd, energilös, har dålig aptit eller sömnproblem.

  • Mani: då du kanske känner dig väldigt uppvarvad, upprymd, upprörd, entusiastisk, hyperaktiv eller har dåligt omdöme med inslag av aggressivt och splittrat beteende.

  • Schizofreni: då du kanske ser, hör eller känner sådant som inte finns, tror på sådant som inte är verkligt eller känner dig ovanligt misstänksam, orolig, förvirrad, spänd eller deprimerad."


Två dagars paus

5 av 25 träningsdagar (jag tränar arbetsminnet) avklarade. Efter att man tränat i fem dagar så får/ska man belöna sig själv, så igår köpte jag en svart intensivtoning, som jag har i håret i denna stund.

I torsdags var jag på läkarsamtal. Jag ska sluta med en medicin och börja med en ny. Skulle ha börjat redan på torsdags kväll. Jag kom på efter läkarsamtalet, att jag inte får ändra medicineringen medans jag genomgår den här träningen av arbetsminnet. Kanske borde jag ringa mottagningen och lämna ett meddelande till läkaren om att jag måste vänta fyra veckor innan jag börjar med den nya medicinen.

Bestämt mig

Idag bestämde jag mig för att köpa det dyra täcket till Roy. Det blir ett svart. http://www.thermotic.se/produkter/hund/thermotic-hundvarmetacke/

Idag har jag skruvat isär en CD-spelare. Meningen är att jag och Firfin ska använda delarna till att bygga en robot. =)

Imorgon börjar jag med minnesträningen!

Hundvärmetäcke

Roy behöver varmare vinterkläder. Jag och Firfin har tittat runt lite och slutligen hittat ett värmetäcke som verkar väldigt bra, men det är ju svindyrt! Jag har hittat ett annat täcke också, som är lite billigare, men frågan är om det billigare täcket är lika effektivt mot kyla som det dyrare täcket. Jag vill egentligen köpa det dyra, men det är ju just priset som gör att jag tvekar. Har jag verkligen råd med det där dyraste värmetäcket? Roy är ju helt klart värd det bästa. Jag vet inte hur jag ska göra! Detta http://www.thermotic.se/produkter/hund/thermotic-hundvarmetacke/ eller detta http://www.divinedog.se/hurtta-varmetacka-svart-p-302-c-181.aspx ???!


(19:45)
Jag och Firfin har nyss köpt biljetter för att se filmen SAW 3D på tisdagen den 23/11. På tisdag har vi nämligen varit förlovade i tre år!! =)

Trött som en gnu

Gick upp cirka 7:30. Klockan 10 hade jag hunnit äta frukost, klä på mig, gått ut med hunden, mött upp Firfin vid Heidenstams torg, handlat och kommit hem igen.

Är trött som en gnu. Vill ju baka, men känner inte att jag orkar just nu. Är uttråkad och orkar inte göra något. Borde ha ringt tandläkaren och mottagning 1 idag, men jag orkade inte och jag orkar inte nu heller.

Jag är lite hungrig, åt ingen lunch, för jag kände att jag inte kunde äta då och inte kan jag äta nu heller.


(22:30)
Nu har jag bakat veganska kryddmuffins för första gången, de blev jättegoda. =)


Muffins och kaddkaka

Igår kväll bakade jag veganmuffins med chokladsmak och i kväll bakade jag kladdkaka. =)

Idag var jag till NVE i Ulleråker och fick information om minnesträningen, samt fick skivan man behöver för att installera programmet. Börjar minnesträningen på måndag! =)

Imorgon förmiddag kommer Firfin hem. =)

Nu ska jag sova.

Sallad

Firfin fixade en salladsmiddag igår. Den bestod av avocado, tomat, babyspenat, rödlök, paprika, salladstofu, persilja, pepparmix och olivolja. Jag fotade, så här kommer en bild.


Idag har jag boendestöd klockan 13. Det blir väl till att tömma diskmaskinen och försöka få ordning i städskåpet.

Idag åker Firfin till jobbet och kommer hem på fredag förmiddag. Får se hur det går att vara ensam denna gång då ...

Mat och glasögon

I fredags lagade Firfin en enkel men god middag. Majsschnitzel med stekt potatis, persilja, purjolök och en klutt vegansk créme fraiche. Jag fotade, så här kommer en bild.


Här kommer en bild på mig i mina glasögon. Firfin fotade.


Hade trevligt hos "J" igår kväll. Vi pratade, åt god mat som hon lagat och fikade.

Glasögon

Igår hämtade jag mina glasögon. Summan för glasögonen landade på cirka 3300 kr och då hade jag ändå fått 31% rabatt. De kör en kampanj där man får sin ålder i rabatt. Det är väl 16 dagar kvar på den kampanjen på SynOptik (tror jag det heter). Så behöver ni nya glasögon, så skynda er så att ni kan få rabatten. Jag köpte mina glasögon på glasögonbutiken i Gränby centrum. Kan rekommendera den, då de är duktiga och serviceinriktade.

Idag gjorde jag en blåbär/hallon-paj. =)

Om en liten stund ska jag faktiskt hem till en vän som fyller år idag. =)

Utbrott

Vid 12 började mitt humör dala. Kände mig så ensam och det var så tyst. Vid 13 hade jag gråtit, slagit och sparkat i väggar och på soffan, gråtit, slängt iväg ett kompostgaller, gråtit, slängt iväg hälften av soffdynorna, gråtit, slängt iväg en hög med DVD-filmer, gråtit, slängt iväg en porslinstallrik och gråtit. Firfin som fortfarande sov, vaknade när jag slängde iväg porslinstallriken. När jag lugnat ner mig och Firfin hade plockat/sopat bort porslinstallriken, så stekte han ett par majskolvar åt mig. Efter att jag ätit en majskolv så gick han iväg och handlade, under tiden gjorde jag en smulpaj. Firfin hade varit snäll och köpt lite godis till mig, han tyckte väl att jag behövde det ...

Nu ligger Firfin och Roy på soffan och vilar.

Ensam

Känner mig så ensam, så fruktansvärt ensam. Ingen kan förstå mig.  Gång på gång är jag ensam flera dygn i sträck. Snart står jag inte ut längre. Inte har jag någon ork till något heller. Jag är en trasig, ensam utomjordning. =(


Glömde

Glömde säga att jag efter NVE i onsdags var på stan en stund och köpte kläder. Det blev en lång, svart, stickad tröja, ett långt, svart linne, två svarta T-shirts och ett par vinterstövlar.

Igår var jag ju hos optikern på Gränby centrum. Det var en grundlig synundersökning och en trevlig optiker. Det blev ett par ytbehandlade läsglasögon, korrigerade för min astigmatism. Jag valde ett par svarta bågar i titan. Om cirka 10 dagar ska glasögonen vara klara.

Igår kväll blev det tacos till middag. Jag fotade, så här kommer en bild.


Idag ska jag vara hemma och ta det lugnt.

Firfin åker till jobbet snart. =(


Mat

Igår var jag till NVE i Ulleråker, det gick bra och jag fick några hemuppgifter.

Till middag åt vi kokosmjölksoppa som Firfin gjorde.  Här kommer ett par bilder på den.Vi blev hungriga senare på kvällen, så Firfin lagade mat åt oss. Det blev majsschnitzel med rödris, paprika, tomat, persilja och vegansk créme fraiche. Gott! Här kommer en bild.


Haha, nu blev ju jag hungrig, ska nog ta mig lite kokosmjölksoppa. Vi har kvar sedan igår. =)

Mumsig mat

I lördags var jag väldigt rastlös och gjorde kardemummamuffins. I söndags såg jag och min kontaktperson på filmen "In a dark place" (ok film med förvirrande slut), efter det gjorde jag kardemummamuffins. I måndags (igår) följde boendestödet med mig till reumatologen för att lämna blodprov, det gick inte så bra. De var två sköterskor som turades om att sticka mig, de stack mig tre gånger, men fick bara några droppar blod. Ska dit igen på måndag för ett nytt försök att lämna blodprov. På kvällen gjorde Firfin mumsig mat. Jordnötssås med ris och minimajs. Här kommer ett par bilder. Den röda såsen minns jag inte vad det var, men den var lite väl stark. Åt bara en av oliverna, då jag inte tycker om oliver.Idag var jag och Firfin och storhandlade mat för cirka 700 kr! Annars har vi mest slappat.

Imorgon ska jag vara hos arbetsterapeuten på NVE i Ulleråker klockan 10, så det blir till att kliva upp tidigt.

På torsdag ska jag till optikern och göra en synundersökning.

RSS 2.0