Föreläsning igen

Idag ska jag och en väninna på en föreläsning (Medicinering vid depression och bipolär sjukdom). =o)

Har nyss fixat så att jag kan blogga från mobilen, så får se hur det blir. Detta inlägg är inte skrivet från mobilen, så ni vet.
Godis på lördagar

Måndag: Nästan en timmes långpromenad blev det med boendestödet och senare en promenad till Gränby centrum för att handla. Fick 500 kr av Firfin att köpa tvålgjutningsgrejer för. =o)

Tisdag: Studiebesök på Hermods rehabilitering. Det gick bra, men blev astrött efteråt, dels för att jag gick upp strax före 7 på morgonen efter att ha vaknat 2-3 gånger under natten. Kommer att börja på Hermods den 6/4. Ska från och med 11/4 vara där två timmar tre dagar i veckan.

Onsdag: Jag och en väninna var på en föreläsning om normer, funktionsnedsättning och diskriminering. Föreläsaren kom från Uppsala diskrimineringsbyro.

Torsdag: Terapin på förmiddagen gick bra. Efter terapin tog jag och Firfin en timmes (eller aningen längre) långpromenad. På kvällen tvättade vi.

Fredag: Promenad till Gränby centrum för att handla. Jag fick en stegräknare av Firfin. Han visste att jag ville ha en sådan. Nu ska jag skriva upp antalet steg per dag i en liten skrivbok. Igår fredag blev det cirka 4300 steg.

Idag Lördag: Vaknade cirka 00:30, somnade om, vaknade 4 och kom på att jag igår fredag beslöt mig för att börja med att jag får äta godis på lördagar och därmed köpte godis på affären, så jag åt några bitar godis. Oj oj oj vad det var gott med godis ska i veta!! Jag har bara en liten mängd godis som ska räcka över dagen, så jag får försöka att inte äta upp allt på en gång. Somnade i alla fall om efter en stund och vaknade 6. Nu är klockan snart 7. Känner inte att jag kan somna om nu. Det kommr bli en lååång dag. Vad ska jag göra hela lååånga dagen? Ska försöka vila så mycket som möjligt, jag behöver det.

På måndag måste jag jag få tag på min handläggare på AF och få en tid snarast. Hon måste skriva på min närvarorapport som skulle ha skickats in i fredags! Alltså jag får mina pengar ändå, men närvarorapporten måste ju ändå komma i hyfsad tid. Risken är väl att jag måste åka in till stan på måndag eller tisdag.

NU kom jag på att jag ju ska ha mina glasögon på mig när jag sitter vid datorn! =P

Jävla GI-diet!

Jag vill äta GODIS, KAKOR och BAKELSER!!! Jag är inte skapt att sitta och knapra på någon jävla morot!!! Dumma, tråkiga GI-diet!! Tyvärr så är nog GI-dieten ett måste om jag ska kunna gå ner en massa i vikt, det är ju sockret som är problemet. Enda gångerna jag får göra undantag, det är i sociala sammanhang, som i tisdags då jag och Firfin var hemma hos en vän och käkade semla. Nästa steg blir att jag får äta godis, kakor och bakelser på lördagar, sen får jag nog hålla mig till det, så att jag inte går upp ännu mer i vikt. Jag tänkte idag att jag ju kunde baka och frysa in, men hur ska jag kunna baka utan att äta av smeten som blir kvar i bunken? Man kan ju skrapa ner i stort sett all smet i formen, men jag skulle nog inte kunna hålla mig ifrån att äta upp lite smet ändå.

Idag är jag sååå rastlös, kanske på grund av sockersuget. Har lite ångest, också kanske på grund av sockersuget. Idag blir dag 20 med GI-dieten.

Idag är det en vilodag. Jag måste hämta energi, så att jag klarar av den kommande intensiva veckan. Imorgon måndag blir det promenad med boendestödet, på tisdag möter jag upp min handläggare från AF och åker till Hermods rehabilitering för ett studiebesök, på onsdag ska jag på föreläsning med en vän och på kvällen så kanske jag ska på Attentions cafékväll, på torsdag ska jag på terapi och om det finns tid i tvättstugan, så blir det till att tvätta också. På fredag är jag nog mer eller mindre död.

Tur att solen skiner idag, annars hade jag nog ruttnat.

Igår var månen närmare jorden, den har tydligen inte varit så nära sedan 1992.Min duktiga Firfin

Min Firfin fick inte bara en bild publicerad på UNT:s webbsida i förrgår, utan han fick även en annan bild publicerad i UNT:s tidning igår. Båda bilderna är från skyliftolyckan vid akademiska. Bilden i tidningen finns längst ner på sidan 12.

Det var väldigt gott att äta semla igår tisdag. =o)

Ikväll ska jag på föreläsningen "Mitt galna liv". Föreläsaren heter Arvid Lagercrantz.

Vaknade för tredje gången ungefär klockan 7 och har varit vaken sedan dess. Klockan är nu ungefär 8:30. Jag är trött.


Blodprovet

Igår var jag och lämnade blodprov på akademiska, det gick jättebra, hon lyckades på första sticket och fyllde fem rör. Firfin var med mig som stöd.

När jag och Firfin kom ut på sjukhusvägen vid studenternas, så hade det nyligen skett en olycka med en skylift. Ja ni kan ju läsa nyheten själv på länken jag kommer skriva här strax. Jag fotade olyckan med min mobil (hade inte stora kameran med mig) och la upp en bild på fb. Firfin hade sin systemdigitalkamera med sig och fotade olyckan, sedan gick vi raka vägen till UNT och frågade om de var intresserade av att ha bilder från olyckan. De visste inte att det skett någon olycka, så vi fick massa frågor och bilderna ville de ha. De ringde räddningstjänsten sedan och frågade om vad som hade hänt. Men åter till bilderna. Firfin fick en bild publicerad på UNT:s webbsida. Det står hans namn under bilden. Här är länken. http://www.unt.se/nyheter/skylift-valte-med-person-i-1283731.aspx

Idag ska jag och Firfin äta semla hos en vän, samma vän som jag ska gå på föreläsning med imorgon.

Veterinärbesöket

Det gick bra hos veterinären i torsdags. Roy skötte sig finfint. Veterinären tyckte att ögonen såg jättefina ut och hon sa också att tänderna såg ganska fina ut, men de drog en tand. De klippte även klorna på min begäran. Det var ju lika bra att passa på när han var sövd. Nu hoppas jag dock att vi slipper fler situationer då Roy måste sövas ner, för detta fick nog bli sista nedsövningen. Roy piggnade till en aning på kvällen, men senare så blev det mycket sämre. Han låg med tungan ute! Vi fick ge honom sockervatten (vi hade varken druvsocker eller honung hemma) genom en doseringsspruta och då piggnade han till lite, så att han kunde kvällspinkas. Dagen efter hade han fortfarande inte återhämtat sig helt, men senare på dagen så var han sitt vanliga jag igen. Men det är väl bara att inse att han blivit för gammal för att bli nedsövd, även om 9 år bara motsvarar 55 människoår, men det är ju individuellt hur snabbt man åldras. Men ja ja, vi får se hur det blir i framtiden.


GI och föreläsningar

Den 1/3 började jag och Firfin med mild GI-diet, det vill säga vi har slutat äta/dricka allt som innehåller mycket socker. Både jag och Firfin var sockerberoende. Firfin var beroende av coca-cola och jag av smågodis, kakor och bakverk. Våra hjärnor har ju gått på socker, så nu är vi i en process där våra hjärnor måste lära sig att fungera utan socker. Inte lätt, men det ska väl gå bra till slut. Att sluta med socker innebär för mig att jag är labil (mer än vanligt), ena stunden är det ok och andra stunden kan jag vara arg eller ledsen. Jag är rastlös och har inte så bra tålamod. Vi försöker kombinera GI-dieten med lite träning, så ibland roddar vi i roddmaskinen vi har här hemma. Vi ska köpa en träningscykel någon dag framöver, men vi vet inte hur vi ska få hem den.

Igår var jag hos läkaren på mottagning 1. Jag ska troligen börja med två nya mediciner (Lithium och en antidepp). Detta innebär att jag måste lämna BLODPROV igen.

Ikväll ska jag och Firfin tvätta, i övrigt är detta en vilodag för att orka med morgondagen.

Imorgon 9/11 ska jag på terapi klockan 10, fika med en vän klockan 11, möta upp boendestödet klockan 12:45, gå på möte på AF klockan 13 och efter det ska jag köpa gips och kanske fylla på busskortet.

10/3 klockan 8 ska Roy till veterinären. Veterinären ska skrapa bort tandsten och kolla hans ögon.

15/3 ska jag och Firfin hem till en vän och äta semla.

16/3 ska jag och en vän gå på en föreläsning.

18/3 ska jag till arbetsterapeuten på NVE.

23/3 ska jag och två vänner gå på en föreläsning.


RSS 2.0