Paket till Djurambulansen

I dag såg jag att Djurambulansen i Göteborg behövde grejer, de har insamling av lite av varje som kuvert, handdukar, hålslagare, kattgodis, kopieringspapper, filtar, spolarvätska, arbetsbyxor, bryggkaffe, skurtrasor etc.
Jag kom då på att jag kanske kunde bidra dem med en del grejer. Nu kan jag ju inte åka dit och lämna grejerna, utan jag får skicka grejer per post. Först tänkte jag mest på att jag ju håller på att tömma mammas lägenhet efter hennes bortgång och att det ju kommer bli en del grejer över i form av handdukar/badhanddukar, påslakan och annat som annars kommer gå till Röda korset, men som jag nu kan ge till Djurambulansen i stället. Nu skulle jag inte till mammas lägenhet i dag och otålig som jag är, så samlade jag ihop en del grejer här hemma och ja i två kartonger som jag sedan tejpade ihop till en.
Har skickat med bl a 2 påslakan, 9-10 handdukar, en stor påse med bomull, en stor låda med större plåster, 1 påse iste (mango), några tepåsar, ett paket med C5 kuvert, ett par plingande kattbollar, ett litet gosedjur i form av en hund (kul grej bara), ett paket med flera paket pappersnäsdukar med djurmotiv på fördralet, en varselväst, pennor, etiketter, ett litet anteckningsblock och en påse med lite plastskedar.
Fixade även ett scrapbookingkort till Djurambulansen i Göteborg med lite beröm för deras värdefulla arbete.
Här kommer bilder på paketet/paketen och kortet innan jag tejpade i hop paketen.


Det vita fyrkantiga till höger som det står Djurambulansen på, det är kuvärtet som kortet ligger i.

Detta är alltså bara första paketet jag tänkte skicka till Göteborgs djurambulans, ska sedan skicka ett större paket till dem, när jag plockat i hop grejer till det från mammas lägenhet.
När jag var klar med första paketet här hemma, så kom jag på att Stockholms djurambulans och borde behöva liknande grejer som kuvert, filtar, plåster, förband och så, så jag skrev till Djurambulansen och frågade om Stockholms djurambulans behövde grejer och att jag och pojkvännen kan köra grejerna till dem om vi bara vet till vilken adress och när folk är där och kan ta emot. Skrev lite förslag på vad som bland annat fanns att få, så nu väntar jag svar från dem.
Ger faktiskt hellre saker till Djurambulansen än till Röda korset, för Röda korset stödjer inte djuren, de räddar inga djur och så och det är ju djuren jag bryr mig mest om, det är djuren jag värderar högst, det är djuren som ligger mig varmast om hjärtat, men det är självklart bra att Röda korset finns och gör det de gör.


Mamma hade Friedreich ataxi

Min mamma som somnade in 4:50 den 4/8 i år hade Friedraich ataxi. Det är inte många som känner till den sjukdomen, den är ganska ovanlig. Min mamma fick diagnosen när hon var 11 år. Det är en sjukdom där man förvärras med åren. Här är en länk till en sida där sjukdomen beskrivs, för de som vill veta.

http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/friedreichsataxi

Min bror Lukas


Min bror Måns

foto2608 (MMS)

Min bror Måns


VILA I FRID MAMMA

Vila i frid mamma. Hoppas du träffar på Micca och Ida och kan springa omkring på friska ben och busa med dem och gosa med dem.Hoppas också du träffar på alla dina marsvin som gått bort från jordelivet, t ex Nappe, Fridolf och Sten. Hoppas du träffar på Roy-pojken och kan busa med honom och ge honom kärlek från mig.
Det känns helt overkligt detta, men jag hoppas du har det bra där du är nu och att du mår bra nu.

Mamma somnade in lugnt och fint 4/8-2012 kl 4:50.Eftersom hon gillade/gillar Cornelis Vreeswijk, så lägger jag här upp två länkar till två olika låtar av honom.

http://www.youtube.com/watch?v=BQk0reCzzn8

http://www.youtube.com/watch?v=rRwULPwB1T8
Gåva till mammas läkare.

foto2562 (MMS)

Gåva till mammas läkare.


Drömde om ett marsvin

Drömde om ett marsvin natten mellan 2/8-3/8-2012.

Drömt en del om mamma, men även drömt att jag var på resa i en lång husbuss, vi stod still i en stad.

En klasskompis som är i hushussen säger till vår chaufför att gå in till sin hytt i den andra husbilen och hålla sig där till hans blivit nykter, eftersom han hade druckit en del alkohol och var lite jobbig.

Vi stod på vänster sida av vägen. Mellan bussen och en liten trästuga (där jag, några klas
skompisar och någon annan lite äldre tjej skulle tillbringa kommande natt) så fanns en bilfil. Så ser jag hur ett svartvitbrunt halvlånghårigt tamt marsvin komma springande längs trottoaren och in i
stugan. Jag rusar mot stugan för att ta hand om det stackars rädda, söta marsvinet, men då skrämmer den lite äldre, mörkblonda, korthåriga tjejen ut marsvinet. Jag skriker åt henne "Vad fan gör du?!" och hon säger "Man ska inte ha skadedjur inne". Jag kastar mig på henne, klöser henne en massa i ansiktet, hårt och sticker in naglarna i hennes ögon och sparkar till henne, innan jag går ut för att se om jag hitta marsvinet. Vaknade runt då av Firfins väckarklocka.

RSS 2.0