Fastnar i sysslor

I dag bär det i väg till arbetsterapeuten i Ulleråker. Har tid i eftermiddag. Vi ska diskutera vad jag kan behöva för fler hjälpmedel för att vardagen ska fungera bättre. Ska troligen få låna en sådan där grej som räknar ner tiden åt en, eftersom jag inte direkt har någon tidsuppfattning och har en benägenhet att fastna i saker, grejen är att jag verkligen fastnar i vissa saker jag gör och ibland inte kan komma loss. Som när jag satt vid köksbordet och skrev ett brev medan risotton skulle koka i 20 minuter. När 20 minuter hade gått (Vilket jag hade sett att det gjort på min klocka.) så var jag inte helt klar med brevet, skulle avsluta det, lägga det i ett kuvert, skriva på adressen och sätta fast frimärket. Jag kunde inte gå ifrån brevet för att ta av risotton från den varm spisplattan, utan jag gjorde klart brevet och tog av risotton efter 30 minuter. Risotton blev ju överkokt och var som en klistrig gröt då, men jag orkade inte fixa något annat så jag fick äta mitt klister. Men nu är ju frågan, hur sliter man sig, hur gör man, hur får man sig att avbryta för något annat? Är det någon som känner igen sig och som kommit på en lösning på detta? Nu är vi ju individer förstås, så olika saker funkar för olika människor, men vore tacksam för tips.

För övrigt vill jag upplysa de som läser på min blogg att min blogg inte är en plats där man gör reklam för sin blogg och annat. Endera kommenterar man ett blogginlägg eller så skriver man ingenting alls, ok? Det är fult och otrevligt med reklam för t ex en sida med billiga glasögon (Vilket jag fick i min senaste kommentar.) och det är förbannat egoistiskt att gå in och skriva en kommentar om att jag ska gå in på din blogg och titta, speciellt då när du inte ens skrivit ett ord om något blogginlägg jag skrivit. SKÄRPNING TACK! Respekt TACK!

Uppdatering och massa bilder

Ligger lite efter nu med uppdateringar i text och bilder.
Det har väl inte hänt så mycket egentligen tror jag. Jag har träffat min arbetsterapeut och hämtat hem mitt kedjetäcke på 8,3 kg. Det var lite tungt att bära hem och det var lite bök att få det in i påslakanet.
Har sovit lite dåligt senaste nätterna på grund av väderväxlingar. Jag har ledproblem och får ledvärk när det är väderväxlingar och ibland hjälper inte Alvedon eller Ipren. Även varit väldigt trött i flera dagar, speciellt i ögonen.
Har för övrigt varit extra klantig senaste dagarna, har slagit i tåtna på höger fot cirka 5 gånger de närmsta dagarna och slagit i höger armbåge en gång.
I förrgår klippte jag klorna på en av råttflickorna och marsvinet Måns och igår klippte jag klorna på marsvinet Lukas.
Just ja i onsdags eller torsdags så besiktade vi bilen och det gick då förbannat dåligt alltså, vi fick 7 anmärkningar och har körförbud från och med 10/12. Hade det inte varít så mycket rost under bilen, då hade vi nog bekostat en reperation, men nu är det ingen ide, så vi kommer få skrota bilen och det är ju inte alls kul. Vi tycker ju om vår lilla fina bil!
I går var jag och Firfin till 4H-gården i Gränby när vi var på väg till Gränby centrum för att handla. Jag filmade några av de söta djuren, t ex de roliga falsksjungande tupparna. Här är länk till en av videoklippen med tupparna.
http://www.youtube.com/watch?v=Iz5k2k5nLrw
Just ja, jag och Firfin var ju till Hågadalen den 31/10 och fotade. Har ju inte lagt upp bilderna från det. Här kommer några av dessa bilder. Vi såg ett rådjur med sitt rådjurskid, finns en lite dålig bild på dem, man ser mest en rumpa. Vi såg en hackspett ta en kotte från en gran och flyga till ett träd och sätta sig att äta på kotten. Tror det var en dvärghackspett. Vi såg även får och en häst som såklart är med på bilderna. Min pojkvän Firfin är med på två bilder.Haft en piggare dag

I dag när jag vaknade runt 9 så kände jag mig ganska utvilad och hyfsat pigg och kände att i dag kan jag nog få dagen att funka och få lite nytta gjord utan att tycka att det är asjobbigt och motigt.
Jag har skrivit tre brev, gått till Gränby centrum och pantat två fulla kassar med pet-flaskor, handlat massa mat, kånkat hem tunga påsar med mat, men stannade till och hälsade på 4H-fåren på vägen hem och filmade dem lite.
Jag har även haft tvättstugan i kväll och kört fyra maskiner med tvätt, bland annat en stor matta.
Jag har ätit frukost, lunch, mellanmål och middag än så länge, vilket är bra för att vara jag.
Här kommer länken till filmklippet med 4H-fåren jag filmade. http://www.youtube.com/watch?v=L2XvZ6Tgwrk&feature=g-crec-u
Måste passa på att lägga upp länken till filmklippet med en helt ofattbart duktig trollkarl. http://www.youtube.com/watch?v=O6q1axudGIY&feature=related
Den 22/10 fotade jag fåglar från mitt och Firfins köksfönster, jo och några höstfärgade träd/granar, här kommer några bilder från det.

Kanadagäss i Sigtuna

Jag och Firfin spanade in kanadagäss i Sigtuna den 21/10-2012. Här kommer några bilder från det.

Asperger och bilder

Den 31/10-2012 så var jag, Firfin och min god man på diagnossamtal på NVE för att få reda på vad de kommit fram till av utredningen de gjort av mig. Jag var nervös innan men mötet gick bra, de var vettiga, sa bra saker, var snälla, trevliga och så. Jag fick veta att jag har asperger, men det är ok för mig, det gör inget, det förändrar ju inte vem jag är, jag är ju samma person nu som innan. Nu kanske folk där emot lättare kan förstå min sociala oförmånga, att jag drar mig undan och är asocial och oftast inte förstår ironi och ja en del annat, samt att de lättare kan ta hänsyn till det nu när de vet varför så att säga. Vore tacksam om ingen nu invaliderar och sårar mig genom att säga att de inte alls tror på att jag har asperger, att jag inte beter mig som en typisk aspergare och så. Jag är ordentligt uträdd nu och tror på detta. Orkar inte försvara min diagnos, för vad ska jag säga, berätta alla mina symtom jag känner till att jag har? Vill inte lämna ut allt, vissa saker kan vara aningen känsligt och kan uppfattas väldigt galet och vara provocerande. Acceptera att jag har denna diagnos och om ni nu inte tror på det så vänligen håll det inom er. Säger detta i förebyggande syfte eftersom jag vet med mig hur känslig och lättsårad och lättretlig jag är.
Mitt kommande mål är att prata med min läkare på allmänpsyk på mottagning 1 och be hennese över om vi inte kan stryka min Borderline-diagnos, då det jag har kvar av det faktiskt kan bakas in i min asperger-diagnos och det är onödigt att ha fler diagnoser än nödvändigt, dumt att ha diagnoser som man inte uppfyller kriterierna till längre. Mitt svartvita tänkande till exempel, det kan en aspergare också ha.
Nog om detta och över till något annat.
Den 13/10-2012 var jag och Firfin till fågeltornet i "Övre Föret" i Uppsala. Vi hade ingen vidare lycka med fotandet då fåglarna var för långt borta, men här kommer några bilder där ifrån. ;)


RSS 2.0