Valborgsmässoafton

(21:20)
Jag hoppas verkligen att det blåser för mycket för att Axels tivoli ska få tillåtelse att skjuta upp sitt stora fyrverkeri de utlovat att göra på radion i i flera dagar nu. Inga djurvänner som jobbar där inte uppenbarligen, så då får man förlita sig att vädret hindrar dem. De ska ju tydligen ha brandskyddsinspektionen på sig, så de råkar nog illa ut om de skjuter upp fyrverkerier i blåst.
Tycker det är väldigt illa att majoriteten av människor tycks tycka det är ok att djur plågas, skadas och dör bara för att folk ska få se en ljusshow på himlen. Det är egoistiskt och elakt.
Jag har täckt för fönstren i alla fall, så jag ska slippa se eländet om Axels tivoli eller annat folk skjuter upp några fyrverkerier.
Tycker folk som skjuter upp fyrverkerier ska få fängelse för att de utsatt djur för lidande samt utsatt dem för faran att bli skadade eller dödade. Det vore inte mer än rätt. Eller bättre vore kanske att de fick betala en stor summa pengar till någon seriös djurorganisation samt ha samhällstjänst.
 
Fan också, nu hörde jag några raketer avfyras! Blir så besviken! Dags att ta på mig de tjocka hörlurarna nu då.
Fick bli Enya i hörlurarna.
 
Stackars stackars djur! Om jag fick och kunde så skulle jag skjuta skallen av de som skjuter upp fyrverkerier, eller stoppa in en rejäl fyrverkeripjäs i munnen på dem och tejpa fast den och tända på så att fyrverkeripjäsen exploderar i deras munhåla, för det är sådant djur råkar ut för på grund av att det är lätt att få tag i och köpa fyrverkeripjäser.
Bara genom att köpa fyrverkeripjäser så stödjer man ju den affärsverksamheten. Finns det köpare så finns det säljare, finns det en publik så finns det köpare.
När ska folk fatta, när ska folk börja älska djur och respektera dem och ta hänsyn till dem?
 
 
 
Nu till något positivt som jag såg i morse vid klockan 8. Jo när jag öppnade köksdörren i morse så tittade två små röda ögon upp på mig från köksgolvet, två röda ögon tillhörande ett litet sött lurv. Det var lilla Eos som var ute på utflykt på köksgolvet. Det värmde i mitt hjärta att hon åter igen har vågat sig ut ur buren alldeles själv på upptäcksfärd. Eller ja det är andra gången hon blir påkommen med att vara på köksgolvet, hon kan ju ha gjort det fler gånger under nattetid när alla sovit.
Hon var ju så söt där hon stod mitt på golvet och tittade upp på mig. Det var en bra start på morgonen.
 
Efter intag av frukost så tog jag ut Alleria som fick springa lite i soffan och sedan tog jag ut Sylvanas och Maiev så de fick springa lite på sängen. Försökte fota Maiev och Sylvanas på sängen med mobilen, men det gick inte så bra alls i dag.
Här kommer en bild på Alleria när hon var i soffan.
 
 
 
 
Såg i dag att Tyrande låg och slappade i det mjuka röret, nu när den hänger mer vågrätt, vilket jag fotade samtidigt som jag hade en nyfiken Alleria vid den öppna luckan jag öppnat för att lättare kunna fota Tyrande. Det blev ett par bilder på Alleria med då vid luckan.
Här kommer bilderna på dem.
 
 
 
 
Natten till igår hade Maiev och Sylvanas gjort ett gediget nattarbete med att riva ut kartong innefrån kartongen jag gjort i ordning till dem i förrgår. Alltså handmixern och dess tillbehör låg i en skyddskartong i kartongen och den lät vi vara kvar där i, för det var ju som gånger och så i den så att de ändå kunde ta sig från hålet uppepå jag gjort till hålet jag gjort längst ner.
Här är en bild jag tog på morgonen i går med en liten trött Maiev som tittar ut efter en natts hårt slit.
 
 
 
 
I går hade jag en jobbig dag med trötthet, oro och så och på det så hade jag inget godis eller dylikt som jahg kände att jag kunde äta och pigga upp mig med och så. Ville så gärna ha godis i form av choklad eller Wiener nougat eller så. Hade bara några godisbitar hemma som inte ens dög som substitut.

Åt i alla fall en god lunch igår, hade två smördegsbakelser kvar med soyafärsröra i kvar i en matlåda som jag åt. Smördegsbakelserna hade Firfin gjort.
Så här såg de ut som jag åt igår.
 
 
 
 
Åt en köpt färdigrätt till middag igår och den gillade jag inte så värst, det var falafell och något annat. Åt väl 2/3 och slängde resten.
 
I dag blev det matlåda till lunch igen innehållande spagetti och soyafärs och tomatröra. Visst ser det exotiskt ut? ;)
 
 
 
 
I dag masade jag mig faktiskt iväg till Gränby centrum och handlade lite grejer som väteperoxid (en gammal vän jag förr inte klarade mig utan), soyamjölk, solhavremjölk, blåbär och GODIS (det viktigaste).
På vägen hem såg jag en fin och söt hare i sommardräkt som satt och käkade i en hage kanske 8-10 meter ifrån där jag stannade och tittade på den. Andra gången sedan i söndags som jag ser en hare.
 
Dagens middag blev en lite kanske underlig kombination. Det blev ett par glas smothies av solhavredryck, havregryn/råg, blåbär och bananer med Wiener nougat till. Köpte två askar och tömde nästan en inom två timmar.
Här är en bild jag tog cirka 10 minuter efter att jag öppnat första asken.
 
 
 
 
 
 
 

Bilder på barnen våra

(11:20)
Sitter här med en liten Tyrande som sover bakom min rygg på stolen bland lite fleecefilt. Jag väntar på att veterinären ska ringa. Vi blev uppsatta på veterinärens telefonlista för en vecka sedan, så hon ska ringa någon gång i dag. Jag vill diskutera hur det gått med Tyrandes behandling av mycoplasman och jag vill boka en tid hos henne till på fredag helst. Jag vill att hon kollar Tyrande, kollar hull, nos, lungor och hjärta och ger oss ett utlåtande om läget. Jag är rädd att hon ska lida.
Risken är väl att vi inte får med henne hem igen tyvärr. Det känns sorgligt. Vi älskar ju vår lilla Tyrande, vår lilla minsting.
 
 
 
Igår fick råttflickorna lite smothie gjord på solhavredryck, havregryn/råg, banan och päron. Det var mest Sylvanas och Maiev som tyckte om det, men de fick kanske bara 1/3 så mycket som Tyrande och Alleria.
Här är Sylvanas och Maiev som dricker smothie.
 
 
 
Här kommer bilder på vår lilla Alleria. Också taget med mobilkameran ska tilläggas (alltså de här ovan är också det). Bilderna togs igår.
 
 
 
Här är hon och utforskar mitt pysselbord.
 
 
 
 
Jag gosade med Selene och Eos i soffan igår. Hade först båda intill varann på mig ätandes en liten bit morot var, fast det var mest Eos som åt morot, hon stan även halva Selenes bit borot. Jag hade inte mobilen intill mig just när jag hade båda på mig, så blev bara några få halvkassa mobilbilder på Selene. Eos blev lite för livlig, så Firfin tog henne.
Här är då lilla Selene.
 
 
 
 
Jag har redigerat/klippt bilderna jag tog med systemkameran i Stadsskogen i förrgår, det blev inte så många, men i vilket fall så väljer jag nog att lägga in dem i morgondagens blogg.
 
 
Uppdaterar kanske bloggen under dagen.
 
 
 
(16:10)
Är väldigt trött, seg, orkeslös, har som gröt/dimma i huvudet, kan inte tänka klart. Orkar inte gå till affären och köpa godis och så, orkar inte och vågar inte och vill inte gå till läkare för att få min infektion kollad och få antibiotika eventuellt, orkar inte göra något här hemma, orkar knappt skriva här heller.
Har haft en infektion i en hårsäck i flera dagar nu och jag oroar mig lite för att det ska bli som en gång för flera år sedan då jag hade en hårsäcksinfektion, då blev jag svag, febrig och svimfärdig och det blev jobbigt hos på vårdcentralen med behandlingen jag fick där. De använde frysspray på mig som bedövningsmedel och den gjorde förbannat ont.
För övrigt väntar jag och väntar på veterinärsamtalet. Vill få det ur världen. Vet inte om jag ska ringa upp och kolla om de typ glömt bort mig eller så, fast det brukar inte hända, hon brukar minnas oss, fast man vet ju aldrig.
Jag är rädd för vad hon ska säga, samtidigt vet jag åt vilket håll det barkar hän, men jag hoppas ändå att hon ska säga något positivt. I vilket fall vill jag ha en tid på fredag för undersökning av Tyrande och jag är rädd att inte kunna få en tid då.
Firfin kommer hem på fredag morgon, så vi kan inte hyra bil förren då, för jag har ju inget körkort. Skulle bli tungt och väldigt kostsamt i resekostnader om jag skulle åka taxi dit själv. Det skulle kosta cirka 1000 kr i endast resekostnad. Om jag måste det så är det så, då får jag stå ut med det. Vet inte om jag vågar vänta till veckan därpå, vill få undersökningen gjord helst på fredag. Är så rädd för att Tyrande på något sätt ska lida. Jag älskar ju henne.
Undra om jag inte ska ringa ändå, eller? Jo jag tror det. Vill få en tid.
 
 
I morgon är det väl valborgsmässoaffton och de säger på radion att de ska smälla av ett stort fyrverkeri då i närheten av där vi bor. Jag mår dåligt av fyrverkerier. Jag är inte rädd för dem, utan jag mår väldigt dåligt av att se dem, höra dem och även delvis av att se och höra reklam om fyrverkerier. Jag mår dåligt av det för att många djur mår dåligt av dem, många får extrem ångest, är livrädda, vissa skadas illa och vissa dör. Men bryr sig folk om det, NEJ uppenbarligen inte! Människor är egoistiska kräk som bara tänker på sig själva, de tycker det är värt att djur får lida, skadas och dö bara för att de ska få se någon jävla ljusshow på himlen. Det bevisar verkligen hur lågt människan har sjunkit, hur illasinnade och kallhjärtade de är. Det gör så ont i mig att människor är sådana vidriga, onskefulla, kallhjärtade kräk från helvetets avgrund. Jag hoppas mänskligheten dör ut, åtminstone de som inte har något hjärta som inte älskar djuren över allt annat i världen, som inte respekterar och tar hänsyn till djuren ochderas välbefinnande och rätt till ett långt och bra liv utan onaturliga faror, utan sådant som t ex hemska fyrverkerier och annat.
Eftersom jag inte kan stoppa fyrverkerierna, så kommer jag få dra för alla gardiner och sitta med tjocka hörlurar med hög musik hela valborgsmässoaftonen i stort sett.
 
 
 

Promenaden i Stadsskogen

(10:00)
Igår fick Tyrande utforska mitt pysselbord. Här kommer bilder på hennes utforskande.
Angående dockan på bordet så kolla förklaringen i förra blogginlägget från i förrgår.
 

 
 
 
Senare så drog jag och Firfin iväg på en promenad i Stadsskogen. Vi såg en skjutbana där som kallas "600-metersvallen" och användes som skjutbana fram till 1920-talet. Intill skjutvallen så fann vi en gammal bunker. Den var cool tyckte jag, jag gillar sådant där.
Det såg ut att ha varit någon/några som vistats där inne, kanske uteliggare som sovit där inne, för det var utlagt tidningar från coop forum på golvet i bunkern.
Jag har inte laddat över bilderna från systemkameran till datorn och klippt/redigerat dem ännu, men jag har mobilbilder. Fotade bara bunkern och Firfin i stort sett med mobilen. Kommer kanske fler bilder när jag redigerat de andra från systemkameran.
Här är bilder på bunkern, i bunkern och på Firfin.
 
 
 
 
I dag söndag är det djurbursstäd på schemat och ja lite annat hemmapyssel.

Ska väl låta Alleria utforska mitt pysselbord i dag, det är ju hennes tur nu tycker jag. Har ju fotat de andra när de utforskar pysselbordet, så måste göra detsamma med lilla fina Alleria ju.
 
 
 
 

Marsvinsgos och TV-tittande

Igår  25/4 var vi och köpte två stora säckar "Toa-Lätt" och en stor säck hö och råttmat på Arken zoo. Vi hyr en bil ibland och passar på att köpa tyngre, otympliga saker då. Fast denna gång hyrde vi ju bil i onsdags just för att kunna köpa dessa grejer och dessutom kunna ta oss till bågskyttet på egen hand.
 
Jag var ju trött redan innan vi åkte och handlade, så när Firfin lämpat av mig och det vi handlat hemma och han åkte för att lämna tillbaka bilen, då la jag mig och vilade på sängen en stund.
 
På kvällen blev det marsvinsgos med Selene först och sedan Eos. De fick sitta i soffan med mig och titta på "Djurakuten" (dubbla avsnitt eftersom jag missade det i onsdags). Tittade även på "Tonårsbossen", "NCIS" och vissa delar av programmet efter det som handlade om ett par föräldrar som fått sin lilla son kidnappad.
 
Här kommer bilder på mig och Firfin med Selene.
 
 
 
 
Till middag blev det detta som Firfin gjorde åt oss. Gott var det.
 
 
 
Och ja, det är vegansk riven ost på, vanlig ost är inte acceptabelt.
 
 
I dag är det då fredag och jag har inget på schemat direkt så, men det finns ju saker som bör göras här hemma. Jag är dock trött och seg så vet inte hur jag ska orka få något vettigt gjort. Fast klockan är ju bara 9:35 och jag har inte ens ätit frukost eller tagit min Lyrica.
Jag är hungrig nu, men vill inte äta för att Firfin har inte vaknat och gått upp ännu och jag är så less på att äta frukost i min ensamhet i stort sett.
 
 
 
(14:00)
Nu har jag hunnit äta frukost, slappat, ätit lunch, gosat med råttflickorna. Först fick Alleria leka med Maiev på sängen, sedan fick Tyrande leka med Sylvanas på sängen och sedan fick Alleria leka med Sylvanas på sängen.
Alleria och Tyrande bor ju fortfarande i en bur intill den så kallade ordinarie buren och jag tyckte att de måste ju få träffa och busa med sina systrar i buren bredvid någon gång ibland. De är ju uppvuxna tillsammans och har alltid bott i samma bur tills för någon månad sedan.
Sylvanas och Maiev (en i taget) fick utforska mitt pysselbord i dag, vilket jag fotade. De ville gärna gå till symaskinen och undersöka den, men det fick de inte göra tyckte jag, eftersom de kan göra illa sig på nålen i den.
Jag har även hunnit ta ett skållhett bad så jag enligt Firfin blev helt röd på kroppen, haha.

Ja här kommer bilder på Sylvanas och Maiev. Nyfika små "tåttisar".
Om någon undrar kring dockan där på bordet, så hittade jag den för cirka ett par månader sedan i en kasse med gamla leksaker från när jag var barn. Den dockan var en av mina favoriter och den har samma namn som mig. Jag tog av henne sitt nattlinne som fick köras med kommande tvätt och sedan tvättade jag rent dockan och så och lindade in i en handduk, sedan fick den hamna på mitt pysselbord som en minnesdocka. Fast ska försöka hitta några kläder till henne i någon påse sedan.
 
 
 
 
Firfin gjorde sig en kålmiddag och åt till frukost (Han åt nte frukost när jag gjorde det, utan var då bara sällskap).
Det var blomkål, surkål och brysselkål.
Jag tjuvtog ett par bilder när han åt sin frukost. Fast alltså jag har tillåtelse att lägga upp dem, så här kommer ett par bilder.
 
 
 
 
VIKTIG INFORMATION PÅ DENNA LÄNK TILL ER SOM SKA DELTA VID NÅGON MAJBRASA.
Snälla gå in och läs på denna länk och sprid informationen, så vi kan undgå att djur blir brända levande till döds.
 
 

Djurbilder och annat

(13:00)
Igår blev det lite ändrade dagsplaner, så jag och boendestödet handlade ingen mat, Firfin tyckte det var bättre att vi spenderade tiden med att gosa med och titta på djuren på 4H-gården. Det hade kommit fler lamm och de flesta hade blivit så pass stora att de fått släppas ut från sina BB-fållor. De sprang runt och var så söta och busiga. Vissa var trötta och låg och sov intill eller på sina mammor eller i något litet hörn i halmen.
Getterna har vuxit till sig en del och var mer lurviga.
Grisarna sov djupt och snarkade och drömde, hönorna trängdes i ett hörn med lä för blåsten i deras utehage och tupparna de gal så som tuppar gör. Ungtupparna sprang runt som falsksjungande ligister på hela gården.
Kossorna chillade och kalvarna busade runt och tog busiga språng och skutt.
Kaninerna de låg och chillade eller åt hö. Hästarna, ja de gjorde vad hästar gör bäst, nämligen äta och bara chilla.
En tupp var så vacker och ståtlig, han var nästan helt svart med glänsande fjäderdräkt och röd tuppkam. Han stoltserade fram sådär malligt och stolt som en ståtlig tupp kan göra.

Självklart tog jag några bilder på djuren, fast bara med mobiltelefonen. Det är lite olika skärpa på dem, vissa bilder som är mer oskärpta får vara med bara för att jag tyckte motivet blev roligt. Djur är tokiga små charmiga varelser.
 
 
 
 
 
 
När min tid med boendestödet nästan var slut så ringde Firfin mig och sa att han hyrt bil och var på väg till Gränby centrum för att handla och frågade om jag ville vara  med på det och det ville jag. Jag knatade iväg dit och vi handlade mat och matsäck till fikarasten på bågskyttet.
Jag kände mig trött, yrslig och hade lite huvudvärk och kände att jag behövde äta, så vi beslöt oss för att äta på foodcourten. Ja de har flera veganska alternativ där, så vi åt varsin vegansk gryta. Firfin åt en indisk gryta och jag åt en japansk gryta. Mycket gott och satt bra.
 
Detta åt jag.
 
 
 
Detta åt Firfin.
 
 
 
 
Sedan åkte vi hem. Jag blev beordradav Firfin att gå raka vägen från hallen till sängen för att vila ett tag innan det var dags att åka till bågskyttet ute på vichan. Ja för första gången skulle vi skjuta utomhus.
Ja jag bestämde mig för att åka med till bågskyttet. Jag var så nyfiken på hur banan utomhus såg ut och hurdet såg ut där banan var, hur miljön och naturen såg ut. Dessutom tänkte jag att utomhusskytte nog skulle passa mig bättre.
Bågskyttebanan är belägen nära en annan sorts skjutbana där jag tror de skjuter med gevär. Detsa pang pang pang hela tiden. Först tyckte jag det var lite obehagligt då jag asocierade till fyrverkerier, men jag kunde kanska snabbt få in i huvudet att det ju inte var fyrverkerier och det lugnade mig och jag vande mig vid pang-ljuden.
En instruktör tyckte jag skulle skjuta på tavlan som var på 20 meters avstånd, men jag som bara skjutit inomhus innan och då på högst 12 meters avstånd, vågade inte skjuta på 20 meters avstånd utomhus. Instruktören sa då  att jag kunde börja på 10 meters avstånd istället. Den måltavlan låg längst bort intill skogen och det var bara jag som skjöt på den, så jag slapp trängas med andra ochsamsas om tavlan.
Det var ovant att skjuta i blåst med jacka och vantar på sig, men när jag vant mig så gick det hyfsat bra ändå och jag fick in åtminstonde en pil helt mitt i prick.
När jag skjutit en liten stund på 10 meters avstånd så kom en instruktör och sa att det såg bra ut och tyckte att jag kunde gå över till 20 meters avstånd, men det ville inte jag, jag tyckte jag stod så bra där intill skogen där jag fick rå om måltavlan för mig själv. Ville hellre skjuta mig säker på den tavlan i lugn och ro än gå över till 20 meters, så jag stannade kvar där jag på min kant.
Det var som jag trodde mycket skönare och lugnare att skjuta pil utomhus, jag kunde lättare fokusera på skjutteknik och så än att hjärnan skulle upptas av oväden och massa rörelse omkring mig och folk omkring en.
Jag och Firfin intog vår matsäck utomhus inne i skogen istället för med de andra inne i stugan. Jag vågade inte sitta i stugan då jag var så rädd för hög ljudvolym, massa pladder och att sitta vid samma bord som flera mer eller mindre främmande människor. Dessutom rädd att någon skulle äta kött vid det bord vi skulle sitta. Kan inte sitta vid samma bord som någon som äter kött.
Har förresten kommit fram till att jag nog hellre vill gå över till en longbow och lära mig det och köpa en longbow. Just nu skjuter vi med en barebow recurv.
En instruktör som skjuter med longbow och visade sin fina longbow (som är gjord av fyra olika träslag), han sa att om man skjuter länge med barebow recurv så kan det vara svårt att gå över till att lära sig skjuta med longbow, så han verkade tycka att om det var longbow jag ville hålla på med så skulle jag gå över till det ganska snart.
Vi får se hur det blir med allt detta.
Jag slängs fram och tillbaka mellan olika viljor och känslor.
 
 
 
I dag den 25/4-2013 så är det tre månader sedan min älskade lillebror (marsvin) Lukas fick somna in. Han är saknad. Älskade och älskar honom. Jag hoppas han har det bra där han är nu.

Gårdagens höjdpunkter

(08:50)
Jag hade en dålig dag igår, det hände en sak som fick mig ur balans. Jag kände att jag blivit överkörd och dumförklarad, vilket är känsligt för mig då jag blivit det i hela min uppväxt. Jag upplever ofta människor som ondsinta och elaka, som kalla och okänsliga. Jag upplever det så för att det är så. Människor får mig att mer och mer vilja isolera mig, de får mig att inte vilja gå utanför dörren, de får mig att vilja undvika nästan all kontakt med människor.
Känner fortfarande att jag vill sluta med bågskytte och aldrig mer gå en kurs eller utbildning eller liknande där det innebär att vistas med/bland folk. Ska jag gå någon kurs så tänker jag plugga allt hemma innan och sedan bara gå och tenta av den.
Det går ju inte att vistas bland folk, alltid är någon som ska göra en ledsen eller upprörd.
Sånt är livet kan nog vissa tänka och säga, men det accepterar jag inte, man kan fan inte bara stå och ta emot skit som bryter ner en totalt. Jag menar ska jag säga till den som klagar över att ha blivit våldtagen på stan att "Sånt är livet, det är smällar man får ta", eller till pensionären som blir omkullknuffad och rånad " Ja men du vet det är sådant man får ta, sådant man får stå ut med, det kallas livet"?
 
Jag beslöt mig för att tröstäta och sedan gräva ner mig under ett täcke.
Detta blev min tröst. Inte mycket till tröst, men det fanns inget annat sätt för mig som jag kom på eller kunde göra i det läget.
 
 
 
 
Men nog om det jobbiga. Jag hade faktiskt två höjdpunkter på kvällen, den första upptäckte jag runt 19-tiden. Jag satt i soffan och såg plötsligt att det var som sepialjus ute, världen var gulorange och det såg väldigt underligt ut. Jag tog några foton från fönster och ballkong. Himlen förvandlades och blev mer och mer fantastiskt vacker och häftig.
Här kommer några helt oredigerade mobilbilder. Säger det för att man kanske kan tro att de är redigerade när man ser styrkan i färgerna på himlen.
 

 
 
 
Gårdagens andra höjdpunkt var när Firfin kom hem igår kväll när jag låg i badet och så frågade han mig "Visste du att Eos är ute och går på köksgolvet?" (Vet inte om det var ordagrant så han frågade, men ungefär så löd frågan. Jag hade ingen aning om att Eos var ute och patrullerade, för innan jag la mig i badet så var hon i buren.
Det var verkligen en trevlig överraskning att hon helt själv har gått ut ur buren ner på köksgolvet. Äntligen!
Alltså vi har ju öppet åt dem dygnet runt i stort sett, för att de ska kunna gå ut och vistas på köksgolvet. Vi har filtar, kojor och mystunnlar på köksgolvet till dem.
Vi (jag och Firfin) tyckte det var roligt att Eos nu tagit steget ut och nu hoppas vi att hon kommer göra det mer och mer och förhoppningsvis också locka med sin syster Selene ut på utflykter på köksgolvet.
Jag är så glad över Eos framsteg, att hon tog mod till sig och gick ut själv och utforskade.
De har ju varit på köksgolvet flera gånger förut, men vi har lyft ut dem på köksgolvet då. De är ju till exempel på köksgolvet när vi städar deras bur.
De är så söta och charmiga de små lurven. Jag älskar dem.
 
 
 
I dag ska jag ha boendestöd klockan 13. Vi ska gå till Gränby centrum och köpa lite mat, bara några produkter, inget storhandlande, det har jag inte ens råd med tror jag.
Om vi har tid så går vi förbi 4H-gården med och gosar lite med killingar, getter, grisar, tittar på hönsen och kor och kalvar och får och lamm. Vi lär nog se hästarna med där i någon hage. Men vi får se vad som hinns med.
 
I kväll är det bågskytte på vichan ute i ingenstans, men tveksamt att jag åker med dit, det är ju folk där som kan skada mig psykiskt.
 Hmm... tåls att fundera över.

Mulet med regn och döda flugor

(10:50)
Alltså jag var väldigt trött igår när jag kom hem från stan, orkade ju ingenting kände jag.
 
Det duggregnade på vägen till bussen igår när jag skulle till arbetsterapeuten och jag tänkte att ska det vara regn så kommer jag ju inte kunna ränna runt vid ån sedan och fota översvämningar, men tänkte att det kanske hinner bli bättre väder tills jag är klar hos arbetsterapeuten. Blev det bättre väder? Nej det blev det ju inte, men jag gick ner till ån ändå och tog lite snabbt ett par bilder med mobilen, då jag inte ville ta upp systemkameran ur väskan.
 
Här kommer de bilderna.
 
 
 
 
Jag var som vanligt numer förtidig till Psykiatrins hus igår, så jag satte mig i biblioteket där och läste i "Vetenskapens värld" och fann lite intressant och hmm för mig oroväckande, då jag är så rädd för insekter och dylikt (utom vissa undantag som fjärilar). Alltså vi behöver bakterier omkring oss för att överleva, men vissa bakterier är ju farliga för hälsan, som bakterier från avföring kan orsaka en del obehagligt om de hamnar på fel ställe så att säga.
Jag tog tre bilder från tidningen med det intressantaste så att säga, haha, ja jösses säger jag bara, bakterier från rumpan på kudden alltså! *Ryser*
 
 
 
 
Här kommer bilder på våra sötnosar Eos och Selene från igår.
 
 
 
 
Köpte lite "gå upp i vikt"-mat igår till smalråttorna, mest avsett för Tyrande såklart. Risifruttin är laktosfri och likaså créme fraichen, men inte fårosten då, men de kommer bara få lite i taget av den, så jag ser att de inte blir dåliga i magen. 
Tyckte dock att Sylvanas och Maiev kunde få smaka lite av lätt créme fraichen, eftersom den ju är lätt.
Sylvanas fick alltså créme fraiche, gurka och gul paprika och Tyrande och Alleria fick risifrutti, créme fraiche, gurka och gul paprika.
En bild på inköpet och lite bilder från matstunden kommer här (dock inga matbilder på Alleria och Tyrande).
 
 
 
 
Här kommer ett par bilder från igår på Tyrande, men Alleria syns lite i bakgrunden på en bild.
 
 
 
 
Ska strax ta och stödmata Tyrande, väga henne, lyssna på hennes lungor och hjärta med stetoskopet och sedan ringa veterinären tänkte jag.
Först ska jag lägga upp ett par bilder på våra bedårande lurvar Eos och Selene som jag tog på dem i morse.
 
 
 
 
Just det ja, för en stund sedan så skulle jag fota vattendroppar på fönstret i arbetsrummet och då fann jag att det såg ut såhär mellan fönsterrutorna.
Skulle tro att vi behöver rengöra fönster ... Sådär kan man ju väl inte ha det heller.
 
 
 
 
 
Vila i frid Eivor Flugdotter och din lilla kompis Ernst.
 
 
 
 
Men ja här är "droppar på fönstret"-bilden som visar dagens väder.
 
 
 
 
 
(15:50)
Pang så sjönk humöret och jag blev sittandes gråtandes över att jag kände att jag åter igen blivit överkörd och dumförklarad.
Blivit överkörd och dumförklarad nästan hela mitt liv och det är f-n i mig inte kul någonstans. Man får ju inte bättre självförtroende och självkänsla av det direkt.
Blir så förbannat less och ledsen.
Vill bara isolera mig nu och sluta med allt som involverar möten med flera människor, som till exempel bågskyttet tänker jag inte längre gå på nu, inga kurser, ingenting utom möjligen vårdkontakter och någon enstaka vän ibland.
Människors stora hobby och njutning tycks vara att hacka på, trampa på, köra över och trycka ner och förminska mig och göra mig ledsen.
 
Har tröstätit kanelbullar och vaniljglass med chokladsås. Bara veganskt såklart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sömnbrist, sömnbrist och sömnbrist

(09:20)
Åter igen har jag sovit för lite och känner mig seg och trött och hjärnan känns som den är full av gröt eller ludd från en torktumlare.

Hoppas jag piggnar på mig lite fram till eftermiddagen när jag ska in till stan på möte och eventuellt också fota mer översvämningsbilder.
Undra om vattnet ökat ännu mer sedan i förrgår?
 
Kom på i dag att det igår var 2 månader sedan Måns somnade in för gott. Älskade lilla Måns. Saknar honom.
 
Som vanligt ligger jag ju någon dag efter med bilder, eftersom jag oftast bloggar på morgonen och sedan inte orkar ladda upp bilderna från mobilen till datorn på kvällen och uppdatera bloggen.
 
Här kommer då bilder från igår.
Först en bild på mig och Maiev, dock lite suddig, men ändå.
 
 
 
Här har vi en trött Alleria som på första bilden tittar upp med blicken som säger "Men dumma matte, stör mig inte, jag försöker ju sova här!"
 
 
 
Ja och så har vi ju vår lata tös Sylvanas som också var trött och låg och sov på sin sängplats med nosen ut mot den sida matskålarna står såklart. Hon har dock faktiskt gått ner 23 g nu, så nu är hon inte lika tjock, vilket är bra.
 
 
 
Här är en bild på Tyrande (lilla sjuklingen som äter antibiotika) när hon äter sin critical care-mat från märket Hills. Hon kommer ju behöva stödmatas resten av sitt liv som det verkar.
Hennes sista behandlingsdag med Vibranor är i morgon, men jag upplever inte henne som helt frisk tyvärr och mer behandling kan hon nog inte få, det är påfrestande för kroppen. Det är ju hennes tredje behandlingsperiod inom fyra månader.
Jag tror det kan bli så att vi får åka till veterinären med henne och få ett utlåtande om hon tror att hon lider eller om vi kan ha kvar henne ett tag till så länge det inte blir sämre.
Hon är väldigt duktig på att äta sin critical care-diet, det är nästan så hon ätyer upp den lite väl snabbt så jag får hejda henne lite ibland.
 
 
 
 
 

Översvämningen och kanottävling

(08:20)
Har hunnit ge marsvinen frukost, ätit frukost, laddat över bilderna från kameran och mobiltelefonen till datorn, redigerat ett gäng bilder och pratat en liten stund med Firfin i mobiltelefonen.
 
Igår drog jag ju iväg till stan och träffade min storebror jag inte träffat på hmm... vet inte, men många månader. Jag skulle fota översvämningarna och min bror och ge honom sina försenade julklappar och en present från tidigare än så.
 
Innan jag kom iväg så tog jag några mer eller mindre knasiga bilder med mobilkameran. Alla är ju inte knasiga i och för sig, vissa är ju bara söta.
Här kommer bilderna.
Första bilden är på Selene och den andra på min vanliga frukost (Varm choklad, mackor och 1 Lyrica).
 
 
 
Vissa små fiskar var morgontrötta och tyckte att jag gjorde dag åt dem för tidigt, de ville ju sova lite till. Här har vi en liten morgon trött svart tetra ur Pansardivisionen.
 
 
 
Tvättade håret igår inför att jag skulle in till stan. Här kommer en lite redigerad, suddig bild på mig i turban. Så kan man se ut efter att ha tvättat håret och inte vill ha droppandes, irriterande blött hår hängandes.
 
 
 
Här är julklapparna och presenten till min bror, men jag har gjort så att man inte kan utläsa hans namn, då jag inte vet om det är ok att nämna hans namn i bloggen. Brukar bara nämna första bokstaven i folks namn.
 
 
 
Var bara tvungen att ta denna skruvade bild på mig, lite redigerad då som synes. Gillar nog att ibland ta galna bilder, det blir liksom roligare så.
 
 
 
Självklart har jag foton på råttor också, men väldigt få.
Tyrande var trött och låg hoprullad och sov.
 
 
 
Alleria var nyvaken och gäspade och sträckte ut tassarna rakt fram. Urgulligt, men synd att inte bilden blev skarpare.
 
 
 
Sylvanas var också trött, men hon hade väl jobbat halva natten med att fixa sig en ny ingång till sin sovplats så hon skulle ha närmare till matskålarna. Tidigare hade hon ingången (den riktiga som fanns från början) mot matskålarna till, men den där husse hade ju vänt på det hela så att ingången var mot motsatt håll och det gillade inte Sylvanas.
 
 
 
 
När jag skyndat iväg mot bussen så kom jag på att det ju var lördag, så jag hade missat bussen med 6 minuter och fick vänta cirka 10-13 minuter på nästa samt smsa min bror och säga att jag nog skulle bli 5-10 minuter försenad.
Tog denna bild medan jag väntade. Jag ser lite bitter ut kanske, men vafan ...
 
 
 
 
Jag tog några bilder på översvämningarna med min systemkamera men även på några som paddlade kanot i någon kanottävling i Fyrisån.
 
Om man ska äta på uteserveringen på restaurang Tzatziki (Stavas det så?) så bör man nog ha åtminstone gummistövlar på sig ...
 
 
 
Några kanotbilder.
 
 
 
Och så ett par till översvämingsbilder då.
 
 
 
 
En bild blev visst felvänd och jag kan inte vända den rätt, den är nämligen rättvänd egentligen, men bloggen vänder enstaka bilder så de blir liggande. Vet inte hur man påverkar så den inte blir felvänd, så nu får den vara kvar där felvänd. Brukar annars ta bort och skippa de felvända bilderna eftersom det stör mig när de är felvända.
Ni får väl vrida huvudet åt vänster helt enkelt.
 
 
Jag är väldigt trött nu, har ju bara sovit cirka 6 timmar i natt och varit uppe sedan ungefär 6:30.
Varför får jag inte sova ordentligent för?
 
I kväll ska jag tvätta är det tänkt. Skulle tvättat igår kväll, men jag bokade om tiden när jag kom hem igår, jag var ju alldeles slut.
Det var väldigt mycket folk på stan, oväsen och stök och jag blev arg på två personer, en tjej och en kille. Först kom en tonårstjej och gick snabbt mot några duvor för att skrämma dem, men hon vände ganska fort och sprang iväg till sitt kompisgäng. Sedan kom tre killar och gick över gatan där vid Stora torget typ 5 minuter efter. En av killarna går mot samma duvor och flaxar lite med armarna för att skrämma dem och då skriker jag "NEJ!" åt honom, han tittar mot mig och slutar. Han säger något till sina vänner och när de passerar oss så tittar killen irriterat på mig och jag följer honom stint med min mördarblick.
Hade han inte slutat skrämma duvan precis då i den sekund han gjorde det, då hade det kunnat gå illa, för jag kände att jag var sekunder från ett utbrott mot honom, från att attackera honom och slå ner fanskapet och jämna honom med marken och lämna honom med plågor ...
Tur för mig och för honom att han slutade upp och vände om just då och inte sekunder senare. Jag hade ju kunnat bli av med kamera och mobiltelefon och så ju och hamnat i annat trubbel med, som till exempel anmäld för misshandel.
Tur som tusan med att jag hade ätit min morgonmedicin Lyrica som ska hjälpa mig lite med att hantera jobbiga situationer i vardagen så att jag inte lika lätt ska få aggressionsutbrott och bli så arg, irriterad och så.
Måste folk bete sig som hjärtlösa j-la idioter. Om folk hade kunnat bete sig trevligt och hänsynsfullt så hade jag inte behövt bli så förbannad gång på gång och bli så sårad gång på gång.
Tycker inte att jag ska behöva finna mig med att folk omkring mig beter sig som kräk, det ska jag inte behöva stå ut med och inte alla stackars djuren heller och naturen med för den delen.
Jag accepterar inte att folk beter sig som kräk, det kommer jag aldrig göra och vill inte göra heller.
 
Men i alla fall, jag hade det trevligt med bror min på stan. Tog några foton på honom och vi fikade på ett café inne på Svava-gallerian.
 
 
 
(20:20)
Skippade tvättiden i kväll, jag har absolut ingen ork, har inte ens orkat göra mig i ordning i dag.
 
I morgon ska jag till arbetsterapeuten på eftermiddagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Centrala Uppsala översvämmat

I dag vaknade klockan 6 och har varit vaken sedan dess.
 
I dag tänkte jag faktiskt masa mig till stan och fota översvämmningar. Fyrisån har svämmat över på vissa ställen.
Ja ni kan ju gå in och kika själva på denna länk.
http://www.expressen.se/nyheter/smhi-klass-2-varnar--efter-oversvamningar/
 
Jag har lagt batteriet på laddning nyss, så det är helt fulladdat tills jag ska åka in till stan.
 
Här kommer nu mobilbilder från gårdagen.
 
Upptäckte igår (eller var det i förrgår?) att Maiev gjort sig ett litet sött tittut hål ut mot vardagsrummet. Hon ville nog ha bättre uppsikt och kontroll. Tyckte det var så sött med den lilla nyfikna nosen som stack ut genom hålet.
 
 
 
En liten Selene-nos stack ut ur ett av marsvinshusen.
 
 
 
Just nu ser det ut såhär där Eos och Selene bor i köket.
Nej, det är inget riktigt marsvin ni ser sticka ut huvudet ur det där hö-huset.
 
 
 
Lilla Maiev vilar gott i vattenkokar-kartongen jag fixade till åt Maiev och Sylvanas.
 
 
 
Lilla Sylvanas låg på en fleecefiltsbit i ett annat krypin på högre höjd. Sylvanas sovar ofta ensam, det har hon gjort sedan hon var liten. Hon är väl en liten enstöring.
 
 
 
Vår väldigt pussiga lilla råtta Maiev tycker att man absolut måste slicka på sin mattes (eller husses) fingrar ibland, i detta fall är det ett av mina fingrar.
 
 
 
Jag hade mysstund med en gosig Maiev igår. En stund låg hon och vilade ovanför mitt vänstra bröst innanför skjortan och då vågade jag inte röra mig knappt, ville ju inte störa henne så hon skulle gå där ifrån.
 
 
 
Jo just det ja, jag har laddat upp två nya bilder på min flickr-sida.
 
 
Hittade visst en till nyhet om översvämmningarna i Uppsala.
 Kolla in.
 
 
 

Onsdag, torsdag och fredag

... och lite tisdag kanske i form av några bilder.
 
Ok, börjar med de bilder jag inte la upp i tisdags som jag tog med mobilkameran.
Först ut är bilder på Eos och Selene när de knatade runt på köksgolvet medan vi städade deras bur.
På första bilden är det Firfin som håller i Eos.
 
 
 
Här kommer bilder på en nybadad Maiev. Vi ansåg att hon behövde ett bad, så vi passade på att bada henne medan vi hade paus från tvättstugan. Firfin tog på sig att torka henne helt torr. Viktigt att hon blev helt torr så hon inte skulle bli sjuk.
Ganska suddiga bilder, men de får vara med ändå. Hennes söthet och charm går igenom suddet ju, haha.
 
 
 
 
Vid klockan 1 på natten till onsdagen den 17/4 så vaknade av en rejäl smäll. Vi gick upp och kollade vad det var som smällt, öppnar dörren till köket och känner att det luktar bränt. Jag luktar på kontakten till vattenkokaren, men den var det inte. Firfin luktade vid spisen och där fanns förklaringen till smällen.
Det hade blivit en explotion i spisuttaget i väggen, så pass att spiskontakten flygit ut. Uttaget var svartbränt och likaså kontakten till spisen.
Detta är andra gången inom ett par år ungefär som detta händer, förra gången hände det en nyårsaftonskväll när vi hade en rotfruktsgryta i ugnen. Skillnaden med förra gången var att då hade vi inte marsvin i köket. Jag blev så orolig för marsvinen som fått uppleva denna explosion, var rädd att de skulle blivit traumatiserade och så eller dött av chock. De hade klarat sig men de var ju livrädda och hokurrade intill varann i ett av sina hus. Tycker så synd om dem att de fick uppleva denna smäll.
Vi fick ringa jouren där mitt i natten för nästan all ström i lägenheten var utslagen och vi kunde inte rå på det genom att trycka på knapparna i proppskåpet. Ville ju inte att kyl och frys skulle stå och tappa kylan så innehållet tinade, förstördes.
En högströms-kille kom till oss inom en halvtimme och fixade så vi fick tillbaka all ström och så att ingen ström fanns i spisuutaget, samt att han felanmälde åt oss.

Så här såg uttaget och kontakten ut.
 
 
 
Kommande dag, eller alltså samma dag fast X antal timmar senare när vi fått oss lite mer sömn, så kollade jag först till marsvinen för att se hur de hämtat sig från nattens händelse. Selene kom och tog ärtgräs från min hand men Eos var fortfarande rädd, så jag la lite ärtgräs framför henne som hon fick ta själv. Eos tog ärtgräs och åt och det är ju ett gott tecken att hon åt ändå.

Jag drog iväg till psykologen i "House from hell" (Psykiatrins hus). Medan jag väntade in min tid så tog jag några bilder på omgivning och Psykiatrins hus. Här är de.
 
 
 
Det var tror jag Psykiatrivecka eller dylikt så när jag gick in så var det någon som läste någon dikt och sedan en som spelade cello. Det var ett 60-tal personer som var där och lyssnade, de flesta syns inte på min bild här nedanför.
 
 
 
Medan jag sedan väntade på bussen hem så tog jag lite bilder vid dammen i Stadsparken. Här är bilderna.
 
 
 
 
Denna onsdag skulle ju jag och Firfin varit iväg på bågskytte men på grund av vissa omständigheter som att jag var trött, på dåligt humör och inte alls kände för bågskytte, så bestämde vi att det var bäst att jag stannade hemma. Firfin åkte dock dit och mötte upp sin kusin där som är proffs på bågskytte. Firfin hade inte träffat honom på kanske 20 år. Firfin fick i alla fall skjuta med hans pilbåge och den var tydligen väldigt bra och med rätt styrka och så.  Han hade mycket väl kunnat skjuta upp för "Svarta pilen" den dagen, men det fick han inte för den instruktör han frågade. Det måste gå tre skjuttillfällen innan man får skjuta upp för nästa märke, sådana är reglerna.

Jag ägnade mig åt att titta på, pyssla om och fota/filma våra små söta barn.
Ja här kommer då ett par bilder.
 
På bilden här ovan så är Tyrande helt nyvaken, men som nyfiken råttflicka så måste man ju ibland gå upp och kika vad det är som händer, kolla vad den där galna matten pysslar med.
 
 
 
Japp, det var allt jag tänkte säga om onsdagen, så nu till torsdagen den 18/4 (Varför känns det som att detta blogginlägg kommer bli väldigt långt?).
 
På morgonen blev det lite råttgos och så kunde jag ju inte låta bli att fota lite med mobilkameran.
 
 
 
Hade tid hos arbetsterapeuten klockan 14 och behövde få i mig något ätbart innan, så min snälla Firfin fixade ett par (snarare tre) pizza-mackor till mig som han funderar på att kalla Norrlands-pizza.
 Goda var de i alla fall.
 
 
 
 
Det blev lite knas när jag skulle träffa arbetsterapeuten så jag fick vänta cirka 20 minuter i det fula väntrummet innan jag sa till om att hon inte dykt upp ännu och då visade det sig ha blivit knas med att jag inte registrerat mig vid min ankomst och därför visste inte arbetsterapeuten att jag kommit.
 
 
 
På kvällen kollade jag på "Tonårsbossen" och "Hela England bakar" och sedan blev det råttpyssel.
 
Torsdagens sista bilder på råttor.
 
Tog hög kontrast på bilden ovanför på Tyrande för att man tydligare skulle se tungan. Så söt liten tunga ju!
 
 
I dag fredag (19/4) är sista behandlingsdagen med Baytril på Tyrande. Hon låter ju mycket bättre tycker jag, men helt frisk är hon inte än i alla fall.
 
Firfin åkte till jobbet i morse så nu är jag ensam i några dagar igen.
 
 
 
Vill tillägga en tragisk sak till gårdagen. Jag fann tyvärr vår lilla ancistrus-mal Montgomery död igår. Han hade inte visat några sjukdomssymtom alls vad visett, så det var oväntat att finna honom död.
Han var så söt och fin den lille killen. Hoppas han har det bra där han är nu.
 
Vila i frid älskade Montgomery.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från i söndags

Klockan är 9:20 och jag vaknade runt klockan 7 eller 8. Har ätit frukost, skrivit ett par längre sms till storasyster och ja inte så mycket mer tror jag. Jo jag har gjort dag åt marsvinen och råttorna. Alltså jag täcker ju marsvinsburen med ett påslakan över nätterna och täcker råttburarnarnas framsida till 1/4 eller 1/2.
Marsvinen fick en bit broccoli var till frukost.
 
Igår blev det inte så mycket gjort, jag fick iväg ett svar på ett mail till min arbetsterapeut och  jag och Firfin var och handlade mat, mest grönsaker till djuren.
Det var ju bågskytte på kvällen, men jag valde att inte åka dit av vetskapen att det var märkestagning samt måndag och det innebär mycket folk, oväsden och rörigt. Jag skulle inte kunnat skjuta bra alls under sådana förhållanden och jag skulle bli grinig och få viss ångest och de dåliga resultaten skulle få mig att skämmas och vilja ge upp bågskyttet. Det var bäst för mig att stanna hemma, men Firfin åkte dit och provskjöt för "Vit pil" och han fixade det och kom hem med ett märke för att ha klarat "Vit pil". Jättekul ju att han tog det märket. Det är första märket.

Jag tog det lugnt hemma, tittade på "Djurakuten" och "Husräddarna".
Jag var så trött igår. Natten till igår sov jag cirka 5 1/2 timmar uppdelat i två pass.
 
Här kommer några bilder jag tog i söndags.
 
Första bilden, visst ser den lite magisk ut med det där glittrande? Jag tycker då det. Bilden är tagen i en liten skogsdunge där vi bor som jag genade igenom när jag var på väg till 4H-gården. Jag fotade en isig vattenpöl, så det är säkert isen som glittrar.
 
 

 
 
Här kommer några bilder på våra fluffiga marsvin Eos och Selene.
 
 
 
 
I dag är det städ av djurburar, dammsugning, våttorka golv, tvätta och slänga sopor som står på schemat. Finns ork över så finns det mer som behöver uträttas innan fredag helst.
 
3 dagar kvar med behandling med Baytril på Tyrande och 7 dagar kvar med behandlingen med Vibranor på Tyrande.
 
 
 
 
 
 

Vattenkokare och bilder

Varit vaken sedan kanske 7:30 eller 8 och nu är klockan 10:10 och jag är trött och vill lägga mig igen, men det har jag inte tid med.
Jag ska gå och posta mormors födelsedagskort (Hon fyllde 93 år i förrgår) och sedan är det tänkt att jag ska gå och köpa en ny vattenkokare på ClasOhlsson på Gränby centrum. Jag har kollat lite vad de har på deras hemsida. Jag tror jag bestämt mig för denna i borstat rostfritt stål.
http://www.clasohlson.com/se/Vattenkokare-Coline/Pr341529002
Man kan ju inte leva utan vattenkokare!
 
Eventuellt går jag förbi och hälsar på djuren på 4H-gården på vägen till Gränby centrum. Finns ju risk om att jag fotar några djur som hamnar här i bloggen senare då.
 
Igår glömde jag bilderna jag skulle lägga upp på en av Belles äldsta yngel som jag kallar för "Pricken". Hon (tror det är en hon) har en svart prick på exakt samma ställe på vardera sida på kroppen. Hon är en cooling ju!
Här kommer bilden på henne. Inte så tydliga bilder, men hon är liksom ingen linslus.
 
 
 
 
Igår hittade jag en mapp bland mina bildmappar där jag tydligen hade en drös med oredigerade bilder på våra råttflickor när de bara var 4 månader gamla, samt var det några bilder på vår smörgåstårta vi hade på Yule-firandet 21/12-2011. Jag satt och redigerade dem igår och blev klar nu på morgonen med de sista. Alltså jag gjorde paus under senkvällen och natten.
Lägger upp några bilder här.
De första tre bilderna jag lägger ut är tre suddiga bilder på Alleria, men det som är roligt med dem är att de så tydligt visar Allerias personlighet. Ni fattar nog vad jag menar när ni tittar på bilderna. Speciellt Firfin borde förstå och se vad jag menar.
 
 
Headbangande Alleria?
 
Nu kommer mindre suddiga bilder på Alleria.
 
 
Här kommer någrar bilder på Tyrande.
 
 
Här kommer ett par bilder på Maiev.
 
 
Och sist men verkligen inte minst, så kommer ett par bilder på Sylvanas.
 
 
 
Här kommer ett par bilder på de smörgåstårtor jag och Firfin gjort till Yule-firande 2011. Värt att tilläggas är att de är helt veganska och väldigt uppskattade av de som ätit av dem.
 
 
 
Hade en närbild på en paprika också som jag fotat då 2011. Alltså ser det inte läskigt ut? Jag tycker det, för de där fröna inuti ser ut som en ansamling fästingar. Jag är rädd för festingar och har alltid i mitt liv sett till att överdrivet skydda mig mot dem.
 
 
 
 
(15:35)
Hemkommen och trött från dagens ärenden och 4H besök.
Fotade en del med min digitala systemkamera på djuren på 4H-gården och även fotat marsvinen och grejer när jag kom hem. Jag har 237 bilder att gå igenom och redigera de som blir kvar efter att en del av bilderna kommer slängas som vanligt. Fast jag har ju påbörjat det hela lite grann, men de flesta djurbilderna får synas en annan dag.
Hönsen och tupparna har blivit utsläppta på 4H-gården nu.
Lägger upp ett par bilder på några av dem. Hönan på sista bilden är ju en riktig skönhet, så vacker höna.
 
 
 
Efter 4H-gården var jag ju som sagt till Gränby centrum och postade mormors födelsedagskort och shoppade bland annat en vattenkokare (det blev en svart i stället för en i  rostfritt stål, då de inte hade den i stål i butiken) och en pizza till mig.
Här är dagens inköp.
 
 
 
Den där vita lilla baljad köpte jag till marsvinen i fall de skulle komma att behöva badas. Den var ju i perfekt storlek för att bada marsvin i. Det är ju säkrare och bättre att bada dem i baljan än i tvättfatet eller badkaret. Inte så bra ju om de till exempel skulle ta ett språng upp från tvättfatet och landa på golvet eller så, då skulle de troligen skada sig. Nej så att baljan tror jag var ett bra inköp.
 
Jag är som sagt trött och ska nog vila en stund om jag kan lyckas med det.
 
Haha, bokade förresten tvättid tills på tisdag kväll, nu j-lar ska vi komma i fatt lite med tvätten tänkte jag.
 
Hmm ... Måndag bågskytte, tisdagen tvätta, onsdagen boendestöd, psykologen och bågskytte och på torsdagen arbetsterapeuten. Jag kommer nog vara helt slutkörd på fredag, så bäst att inte boka in något till på fredag. I bland blir det sådana här intensiva veckor, allt händer på en gång. Alltså för friska människor är det väl ingen match direkt, men nu är ju inte jag frisk tyvärr.
 
 
 
 
 
 
 

Stackars barn

I natt vid 1:30 så hör jag ute att ett barn skriker " Du är elak" och sedan hör jag en kille skrika till ungen "Sluta nu". Jag ville kolla att det inte var något olagligt som pågick, att ungen kom till skada, så för säkerhets skull så kikade jag ut efter dessa två och ser dem gå på en trottoar här utanför. Pojken på mellan 4-6 år gick bredvid den unga vuxna killen. Inget olagligt pågick som jag kunde se, men att låta ett barn vara uppe halvtvå på natten är barnmisshandel tycker jag, i alla fall om det händer ofta. Jag hoppas att det var en engångsföreteelse och att dessa två var på väg hem då så att pojken fick lägga sig i sin säng och sova. Han borde ju ha sovit för flera timmar sedan.
Jag vet en familj som låter de små barnen på 4-7 år gamla vara uppe halva nätterna, ja alltså till runt 2 på natten ibland till och med 3. De gör det åtminstonde på sommarhalvåret innan det ens har blivit sommarlov, men så små barn ska väl ändå inte vara uppe så sent vilken tid på året det än är.
Vet en tjej som bjöd in folk till sin dotters 1-årskalas där det stod att kalasets sluttid var 1 på natten. Inte ska väl ett barn på 1 år vara uppe och kalasa till 1 på natten, det är ju helt stört, det är ju synd om barnet då. Kanske var det så att mamman själv ville kalasa till 1 på natten, men det var ju för tusan inte hon som fyllde år, det var inte hennes kalas.
 
 
 
(22:10)
I dag smakade jag på Tyrandes medicin Baytril och när jag smakat på den så förstod jag varför hon vägrar äta den, jag hade också vägrat om någon tyckte jag skulle äta den. Eftersom jag inte vill ha brottningsmatch varje gång hon ska ha medicinen och eftersom det inte gick så bra att vira in henne i en handduk heller, så var vi tvungna att finna någon annan lösning på problemet.
Man ska ju inte ge djur sådant med hög sockerhalt och det brukar vi inte göra direkt heller här hemma, men ibland har nöden ingen lag, så lösningen på vårt medicinproblem (som åtminstonde funkade i dag) blev att jag tog ungefär en kaffesked med mangosorbet och värmde i mikrovågsugnen tills den blev flytande och ljummen och så blandadade jag i hennes 0,2 ml Baytril i det och rörde om och då slickade hon i sig det själv från ett litet runt plastlock.
Detta gäller ju bara för några dagar och jag hoppas hon kan få nytta av den extra energin som sockret i mangosorben kan ge henne.
Här är en bild när hon slickar i sig mangosorbet-baytrilen i förmiddags.
 
 
 
 
I förmiddags åt jag min första mat, eller mest i närheten av mat sedan i tisdags. Det blev ett paket snabbnudlar, men mer snabbnudlar kan det inte bli nu då vattenkokaren gjort sitt, den är för farlig nu, det luktade bränt i kontakten som var helt het och lät konstigt.
 
Under eftermiddagen har jag fotat och filmat våra små fiskar med mobilkameran. Det är inte lätt att fota dem vare sig med mobilkamera eller systemdigitalkamera, men visst när man väl lyckas fånga dem på bild så blir ju kvaliten mycket bättre med en riktig kamera än med mobilen. Nu är det dock så att mobilen är lättare, smidigare och så och dessutom är det lite kul att ta bilder med mobilen nu när jag har en nyare och bättre mobil med bättre kamera. Måste leka av mig ju.
Här kommer bilder på våra små fiskar. Angående de guppysar som är krokiga i kroppen, så finner ni förklaringen till det i förra blogginlägget.
 
Ser ni lilla lilla ynglet inne i bladväxten? Så söt liten ju. Var skoj att den kom med på bild så pass tydligt.
 
 
 
 
Min middag i dag blev kanelbullar med hallon/blåbärs-soppa. Inte så nyttigt, speciellt inte om man som jag verkligen behöver gå ner i vikt för både mitt psykes och kropps hälsas skull. Jag har en dietist, men det funkar inte, träffar henne så sällan. Jag behöver mer intensiv hjälp, men det tycks ju inte finnas.
 
Mer bilder ...
 
 
I kväll har jag kört två fulla maskiner tvätt i tvättstugan. Känns skönt att ha lite kläder, det var verkligen nödvändigt att tvätta. Vi ligger efter med tvätten en del. Ligger sju fulla maskiner med tvätt och väntar på sin tur i badrummet. Orkar bara köra två maskiner tvätt i taget oftast, speciellt när jag är själv hemma.
 
Nu är klockan mycket, dags att ge Tyrande sin Vibranor, marsvinen hö och fiskarna kvällsmat och natta alla djuren här hemma.
 
Måste få i mig något att äta, men mat lär det väl inte bli, det är liksom i stort sett kört på den fronten då jag inte längre har vattenkokaren att tillgå. I morgon kanske jag får lösa det på så vis att jag får beställa två pizzor med hemkörning från pizzaonline.se. Köper alltså pizzor utan ost såklart, eftersom jag är vegan.
Jag måste ju få i mig någon mat så det får bli såhär. Vi har ingen ätbar mat hemma som går att värma i mikrovågsugnen. Det där med matlagning är inte min grej, fixar det inte, visst det händer att jag lagar någon väldigt enkel mat själv, men jag hatar det och orkar oftast inte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grymt trött i dag

Vaknade vid klockan 6, var uppe någon timme eller två och sov sedan någon timme till. Var väl uppe till cirka klockan 13 och la mig sedan igen och sov till cirka klockan 17.
 
Har inte ätit riktig mat sedan i tisdags kväll tror jag och nu är det fredag kväll. Jag har levt på soygurt med skivad banan i, havre/råg-drycker med frukt i, varm choklad och mackor av mjukt, vitt bröd.
 
Ja i dag fyller då mormor 93 eller 94 år, vet fortfarande inte exakt, så har inte kunnat skicka något kort. Har smsat och frågat min kusin i dag, men hon har fullt upp med projektet byta bostad i dag, så har inte fått något svar ännu.
 
Varför går det inte att lägga in videoklipp här i bloggen ungefär så som man lägger in bilder man väljer rån mappar i ens dator? Jag har försökt men nej då, visas bara en ledsen smily som betyder att filen inte funkar att ladda upp i bloggen. Vill kunna lägga upp ett videoklipp här utan att behöva ladda upp den på youtube. Irriterande!
 
Har i alla fall fotat några av våra djur här hemma i dag med mobilkameran, även filmat, men som sagt, det går inte att ladda upp så ni får se några bilder.
 
Maiev
 
 
Sylvanas
 
 
Ed Stafford (den blonda med röda hjärtformade ögon).
 
 
Montgomery
 
 
Här kommer bilder på två av Belles yngel. Den äldsta och näst äldsta yngelkullarna var med när vi medicinerade mot inälvsparasiter och troligen är det därför flera av dem har någon missbildning, ryggskada och så, om ni undrar varför den ena av dem här ser krokig ut. Dessa yngel har inte fått namn.
 
 
 
(21:20)
Suttit i cirka två timmar och raderat otrevliga kommentarer jag fått på youtubeklipp samt gått in på kanske runt 100 av mina youtube-klipp och redigerat så att man inte kan kommentera eller betygsätta dem. Nu orkar jag inte redigera detta på fler klipp i dag, får fortsätta en annan dag. Jobbigt var det.
Om folk inte vore så förbannat elaka, ondsinta och otrevliga, okänsliga kräk så hade jag inte behövt göra detta jobb. Och folk kan undra hur jag kan älska djur mer än människor, hallå, det är inte så svårt ... !
 

Många tankar och nostalgi

Sitter just nu med huvudet fullt av tankar.
Jag tänker på älskade lilla Roy-pojken, var han kom ifrån, vad han betydde för mig, hur han var.
Jag minns när jag var barn och var hos mormor i Bollstabruk på vichan i Ångermanland och det var vinter och jag satt på en spark och hon stod bakom och körde den i full fart med hjälp av fina mellanschnauzern Kandy som sprang fort och var stark. Jag minns skogarna och bergen och Valasjön där hos mormor, skogar det mycket väl hade kunnat bo troll i. Jag minns när mormor och jag hittade björnbajs på hennes tomt, den hade käkat från mormors bärbuskar.
Jag minns min första DBT-terapeut Susanne  B Pelling som jag började träffa efter att jag fått min Borderline-diagnos av psykologen Irene år 2000. Susanne var så bra och snäll, jag saknar henne och jag saknar den DBT-terapeut jag hade efter Susanne, hon heter Solveig S.
Jag har svårt för när folk jag tycker om bara försvinner ur mitt liv. Jag kan ringa Susanne någon gång ibland om jag vill, men jag gör det inte, jag vågar inte, vill inte ringa och säga att jag mår dåligt, att det går utför, att jag fortfarande bara vill dö. Jag vill ringa och kunna säga att jag mår hyfsat ok eller bra, att det går frammåt, att jag pluggar/jobbar eller är på någon meningsfull och givande arbetsträningsplats eller praktik. Det enda positiva jag kan komma med är att jag inte längre har diagnosen Borderline.
Jag tänker på vänner jag hade i gymnasiet men som jag totalt tappat kontakten med och inte längre vet vart de ens bor eller har för mobilnummer. Kanske växte vi ifrån varandra, alla gick åt sitt håll och skaffade sig någon sorts familj.
Jag tänker på hur social jag en gång varit, hur stort behov jag hade att träffa människor och träffa nya människor.
Jag hade så mycket mer energi förr, jag orkade flänga runt hit dit med bussar och så, nu tycker jag det är jobbigt att ta buss in till stan och avskyr bussbyten och undviker dem helst.
Jag minns den tid jag var mer eller mindre smal, min tid med nitbälten, nitarmband, nithalsband, svart smink, trasiga strumpbyxor, när jag bytte hårfärg nästan varje månad. Jag kunde ha helt olika klädstil från en dag till en annan, men oftast var det väl någon form av alternativ klädsel, för det där med mode har jag alltid tagit avstånd från, i alla fall efter högstadiet.
I morgon (om jag minns rätt) så fyller mormor 93 eller 94 år, minns inte vilket ju och jag behöver veta det om jag ska skriva och skicka ett kort så att hon får det till i morgon. En sak vet jag i alla fall, hon är gammal nu mormor. Får väl se om hon hinner bli 100 år. Vet att mormors mor blev 88 år om jag minns rätt.
 
 
Nu ska jag ge Tyrande sin medicin, fast hon och Alleria har hållt igång hela natten så det känns dumt att väcka henne när hon ligger så sött hopkurad intill sin syster Alleria.
 
 
Undra om jag ska ägna mig åt att scanna en del foton i dag från gamla fotoalbum?
 
 
Igår var jag tvungen att avliva ett yngel från näst äldsta yngelkullen. Den mådde inte bra och hade någon form av ryggskada och kunde inte riktigt simma bra längre, utan ramlade på sidan uppe vid vattenytan gång på gång.
Hoppas den mår bra där den är nu.
Vila i frid lilla yngel.
 
I dag måste jag avliva en svart tetra ur Pansardivisionen. Den är mager, simmar inte runt i akvariet längre och vill inte alls äta.
 
 
 
(11:40)
Hittade just en lapp i ett gammalt album där det stod "När lille Tony kom den 19/8 1971 så kom lyckan till Kerstin". Min mamma hette Kerstin, så Tony är min halvbror, men han dog i hjärtfel när han var runt 4 år. Jag hade kunnat haft en storebror som skulle fyllt 42 år i år. Jag kan ofta sakna honom fast än jag aldrig träffat honom. Jag har sett flera bilder på honom och jag har i många många år nu velat ha en storebror.
 

Tyrande har fått sin Baytril och Vibranor samt sin bit av specialkosten. Upptäckte dock att Baytrilen inte är så populär, men hon åt upp den, men jag tror Baytrilen kan bli ett problem kanske redan i morgon.
 
 
 
(18:45)
Då har jag varit hos arbetsterapeuten på Neuropsykmottagningen för vuxna på Psykiatrins hus. Första gången jag besökte våning fyra. Har innan bara träffat min psykolog två gånger på våning tre.
För er där ute som ännu inte satt sin fot på Psykiatrins hus, här kommer några bilder tagna där innefrån. På bilderna jag är med så ja, jag vet att jag ser sur ut, men jag hade stressat sista tiden hemma för att hinna med en buss som jag missade mitt framför näsan och fick invänta nästa. Jag hann ju gott ochväl i tid ändå, men jag ogillar att stressa och missa bussar framför näsan.
Bilderna med utsikt är tagna på våning fyra.
 
 
 
Bilden nedan här, på en dörr, alltså vad gör den dörren där på våning fyra, den går inte ens att öppna? Det är ingen ballkong den leder ut till och det går ju ett stålrör  precis på andra sidan dörren, så som sagt, den går inte att öppna, vad är poängen?
 
 
 
Efter jag hade varit hos arbetsterapeuten så gick jag ner till Svandammen och matade fåglar med bröd jag hade med mig hemmifrån. Både duvor och änder åt bröd direkt från mina händer.
 
 
 
 
Redan när jag varit hos arbetsterapeuten så var jag väldigt hungrig. Åt ju ingen middag igår direkt, så jag knatade in på Subway och köpte mig en hel sesam-baguette med sallad, olja och vinäger.
 Det ser väl gott ut? Det var gott.
 
 
 

Om en liten stund ska jag titta på "Djurakuten" sedan "Tonårsbossen" och till sist "Hela England bakar".
 
Känner mig ganska trött.
 

Måndag, tisdag & onsdag

Uppdaterade ju aldrig bloggen i måndags och skrev om bågskyttet.
Det gick väl inget vidare på bågskyttet i måndags, tyckte jag sköt som en kratta. Visst, några bra träffar blev det väl, men lååångt ifrån så bra som det jag kräver av mig. Det hade nog gått bättre om det inte vore massa människor, stök och högljutt. Jag kan INTE fokusera och lyssna och tänka när det är massa människor, ljud och stök omkring mig. Jag kan ju knappt andas och inte alls slappna av då och andning och avslappning kan man säga är viktiga delar i bågskytte. Jag försöker alltid ta ett djupt lite avslappnande andetag innan jag skjuter iväg en pil.
Här är mitt bästa resultat från i måndagskväll. Skjutet på 12 meters avstånd. Dessa tre pilar är 28 poäng.
 
 
 
Denna måltavla sitter på den fristående delen med två måltavlor på, framför de där längst bak (se bilden här nedan). De som skjuter på tavlorna längst bak skjuter på 18 meters avstånd och vissa skjuter dessutom på mindre måltavlor. Vi skjöt på samma bana som proffsen i måndags och de vuxna. Barnen sköt på en bana på andra sidan väggen till höger. Båda banorna är dock i samma rum, det är bara en skiljevägg mellan banorna.
Måltavlan till höger är den jag sköt på och den bredvid min sköt Firfin på.
 
 
 
Instruktörerna föreslog i måndags att vi skulle vara med på märkestagning kommande vecka och skjuta upp för märket "Vit pil", men både jag och Firfin är väldigt skeptiska till att vi är redo för det och har en chans att klara det. På 15 pilar ska man då få ihop till jag tror 115 poäng och maxpoängen ligger kring 150. Det innebär att vi måste snitta på mellan 6-7 poäng. Innersta ringen i gula fältet ger 10 poäng och för varje ring utåt så blir det en poäng mindre. Dessutom är det lite teori man ska ha koll på samt att de tittar hur du gör, alltså skjuttekniken, kroppshållningen när du skjuter. Inte fixar jag detta i alla fall, ja inte kommande vecka, troligen inte närmsta månaden heller. Grejen är ju med att när det är märkestagning så är det massa människor, stök och oväsen, det gör mig väldigt nervös och orolig och spänd.
 
 
Jag får fortsätta blogga när jag kommit hem från att ha haft boendestöd. Måste göra mig ordning nu om jag ska bli klar tid och hinna få någon mat i magen.
 
 
 
(21:35)
Nu fortsätter jag här då med tisdagen 9/4.
Jag hade hört under natten och morgonen att Tyrande hade blivit sämre igen, hon lät väldigt illa i lungorna, rosslade och så. Tyckte även att allmäntillståndet blivit lite påverkat, att hon var slöare/tröttare och att hon hade synbart häftig andning. Jag lyssnade även på lungorna med stetoskopet och alltså det lät tydligt illa.
Det positiva är i alla fall att hon trots allt hade gått upp mer i vikt, så stödmatningen ger effekt tack och lov.
Jag och Firfin är också överens om att vi tycker Tyrandes päls har blivit lite fluffigare sedan vi började stödmata.
Firfin ringde smådjurskliniken i Sigtuna och vår veterinär där ringde upp honom senare. Hon tyckte det var bra att hon gått upp i vikt och så och hon tyckte att det fortfarande fanns hopp och anledning att fortsätta med en ny behandling. Tyrande blev ordinerad paralell antibiotikabehandling med flytande Vibranor och Baytril i 10 dagar.
Jag påbörjade behandlingen i dag och tack och lov så tycker Tyrande om den flytande Baytrilen, så förhoppningsvis kommer hon duktigt ta båda medicinerna varje dag utan problem.
Jag hoppas verkligen att hon blir frisk nu så vi får ha kvar henne ett tag till. Hon är en otroligt charmig och mysig liten råtta.

Jag var i väg till stan igår tisdag och träffade min god man över en fika samt köpte en present till Tyrande (som de andra råttorna också får ta del av, men mest Tyrande och Alleria). Köpte en gotlänsk grön fleecefilt till Tyrande, en lite dyrarare fleecefilt än vad råttorna brukar få ha ibland. Denna kostade 149 kr på Åhlens och är otroligt mjuk.
 
Medan jag var borta så fixade Firfin med att separera råttorna, göra i ordning i en av reservburarna vi har. Alltså vi hade bestämt att sjuklingen Tyrande som ska gå upp i vikt och behöver lite lugn och ro och Alleria som har en helt ok vikt men där det inte gör så mycket om hon skulle gå upp 5-10 g, skulle få bo i en egen lite mindre bur ett tag framöver. Detta gör ju att man kan ge dem lite mer mat och så och mer frukt och så. Alleria är dessutom en väldigt aktiv och sprallig råtta med många project.

Sylvanas och Maiev är kvar i stora buren. Dessa två är lite väl tjocka tycker vi, så de ska vi ge lite mer sparsamt med mat och frukt, får mest bli deras basfoder och grönsaker och enstaka smakbitar av frukter. Sylvanas borde väl gå ner cirka 20-25 och Maiev borde gå ner 10-15 g.
 
När jag kom hem från stan så klippte jag bitar av den köpta fleecefilten och stoppade in några bitar till Maiev och Sylvanas och dubbelt så många bitar till Alleria och Tyrande. Råttorna verkade uppskatta det, speciellt Tyrande som virade in sig i fleecen och vilade. Jag undrade vart Tyrande var och då såg jag en hög fleece som rörde lite på sig och förstod ju då vart hon var.
 
Firfin hade hängt in en frukthållare med en bit gurka på till Alleria och Tyrande och den blev ju uppskattad avframför allt Alleria. Jag filmade med mobilen när hon höll på äta från den och tog även en bild. Här kommer bilder på Alleria där hon t ex äter gurka och bilder på Tyrande som äter basfoder.
 
 
 
Den här bilden på Tyrande som tittar ut ur röret får vara med också, även om den är suddig, men den var rolig tycker i alla fall jag och Firfin.
 
 
 
 
I dag onsdag 10/4 så åkte Firfin till jobbet och jag blir ensam några dygn.
Jag har haft boendestöd i dag. Vi gick till 4H-gården i Gränby ochvar väl där i kanske 40-45 minuter och klappade getter, killingar och tittade på grisarna, kaninerna, kossorna, kalvarna, fåren och deras lamm.
Gällande fåren så var det 2 av 30 tackor som lammat om jag minns rätt av vad djurvårdaren där berättade för oss.
Jag tog några bilder med mobilen som jag lägger upp här.
 
 
 
Grisarna hade flitiga middagsgäster i form av pilfinkar och gråsparvar. Här är en bild på två av gästerna i dörringången från grisarnas hage till deras hus.
 
 
 
 
Efter 4H gick jag och boendestödet till Apoteket på Gränby centrum och hämtade ut medicin till Tyrande och doseringssprutor. Jag stannade kvar på Gränby när boendestödet gick vidare. Köpte ett par fleecefiltar på Lagerhaus, de skulle kostat 129 kr styck, med det var 50% rea på dem, så jag passade på att köpa två då till råttorna. Köpte även lite saker inne på Ica, t ex laktosfritt keso och gräddfil till Tyrande och Alleria och grönsaker till marsvinen och Sylvanas och Maiev.

När jag kom hem hade Tyrandes flytande Baytril kommit med posten från veterinären (den finns inte att få tag i på Apotek). Kändes skönt att ha all medicin på plats.
Tyrandes medicingrejer. Allt detta kostar 499 kr. Hade det kostat 4099 kr så hade jag betalat det med.
 
 
 
Vår lilla sjukling Tyrande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den viktiga medicinen är slut!

Jag tar 150 mg Lyrica morgon och kväll för att hålla mig lite lugnare, för att jag inte lika lätt ska brusa upp, bryta ihop, ta till våld, för att hantera vardagens motgångar lite bättre och lättare kunna få lite ro i kroppen för att kunna lägga mig för att sova.
I morse vid 8:30 när jag skulle ta min vanliga Lyrica så hittade jag inte kartan med tabletterna och kom fram till att det måste vara så att den tog slut igår kväll. Det var Firfin som gav mig den igår kväll, eftersom jag satt i soffan och hade hunnit bli väldigt trött och bitter och inte orkade bry mig om någonting. han måste ha givit mig den sista tabletten på den sista kartan.
Då måste jag ju eventuellt masa mig till ett apotek i dag och hoppas att jag inte bryter ihop eller blir förbannad på något i onödan innan dess, som Lyrican hade kunnat förhindra.
Lyrican är viktig för mig, något jag insett inom det närmsta kvartalet.
 
Har sovit väldigt dåligt i natt, hade väldigt svårt att somna, först var det för varmt och sedan för kallt och sedan både för varmt och kallt samtidigt och så där har det hållt på halva natten. Men jag har väl fått runt 4 timmars sömn tror jag.
 
Sömnbrist och ingen Lyrica, det är ju en fin kombination det  ...
 
 
 
I kväll är det bågskytte som gäller, men ärligt talat har jag ingen lust alls. Orkar inte mysslyckas med att träffa mitten, orkar inte med att ha folk omkring mig, orkar inte med stök och oväsen, orkar inte med att åka dit och hem med de bussbyten det innebär. Vet inte om jag vill fortsätta med bågskytte, fortsätta känna mig usel för att de flesta pilarna inte träffar det gula fältet i mitten. Om åtminstone alla pilarna hamnade inom det gula eller det röda fältet så hade det varit ok för mig. Jag hatar att vara nybörjare, jag vill kunna på en gång, jag vill vara en naturbegåvning i det jag tar mig för, vill inte vara dålig eller en medelmåtta heller för den delen. Det finns inget som heter nybörjare i min värld. Ja, jag har höga krav på mig själv och när jag inte kan leva upp till dem så vill jag bara ge upp.
 
 
 
 
 
 

Det blev en fotopromenad igår.

Klockan är nu strax före 6 på morgonen och jag äter frukost efter kanske 5 1/2 timmars sömn. Folk brukar säga att man sover bra efter frisk luft och fysiskt aktivitet, men det stämmer inte inte alls in på mig. Natten till igår som jag runt 6 timmar samt någon timme vid lunchtid för att jag var så trött och för att orka gå ut på fotopromenad kände jag mig tvungen att vila innan.
Vi kom i väg på en rejäl fotopromenad på 3 1/2 timmar. På vägen hem stannade vi till och åt sushi på Gränby centrums" Foodcourt".
Det var väldigt skönt att komma hem sedan, vi var trötta och möra i kropp och huvud och det kändes som att naturen, vinden tagit sig in under huden ungefär.
Kvällen tillbringades med ett varmt bad och att se de två sista avsnitten i sesång 1 av "Six feet under".
Trots denna långpromenad (delvis i terräng) så har jag alltså sovit mindre än 6 timmar i natt, även fast jag var väldigt trött och mör i kroppen.
Vi såg tussilagos igår, massor av små söta tussilagos. De var de första vi såg i år.
 
Här kommer bilder från utflykten och belöningen vi gav oss. Dock bara bilder från mobilen. Några är i kameran och jag får se om jag lägger upp dem här eller på flickr.
 
Här ovan är min tallrik med sushi.
Här nedan är då alltså Firfins tallrik. Fast de där rullarna han har på sin tallrik skulle varit avokados, men de la på fel. Han orkade inte påpeka det, eftersom vi åt där igår och då gav samma tjej oss fel, jag fick ägg och då påpekade Firfin det så att jag fick det utbytt till det jag skulle ha.
 
På vägen från promenaden till Gränby centrum så såg vi en runsten och en annan sorts sten. Jag fotade dem med kameran men skylten till  runstenen fotade jag med mobilen, så jag lägger upp bilden på skylten här och så får väl eventuellt bilderna på stenarna komma sedan.
 
 
 
(10:50)
Lyckades sova ett par timmar till.
Firfin sover fortfarande.
Jag har gjort mig en kopp varm chokladsoyamjölk och ska nu redigera bilderna från igår. Tjuvstartade nyss med två bilder, de där stenarna, så jag kunde lägga in dem här, annars hade dröjt ett par timmar till tror jag.
 
Här kommer först bilden som hör ihop med skylten ovanför och sedan kommer en bild på andra stenen.
 

 
 
 
 
(11:30)
Firfin sover fortfarande!
 
Kommit en liten bit med redigeringen. Här kommer bilder på hästar som var i en hage längs vår fotopromenad.
 
 
 
Här kommer några bilder på en häst i camo-täcke som la sig ner på marken och rullade sig och blev så lerig och fin så.
 
 
 
 
(12:50)
Firfin är vaken nu.
 
Alla bilder är redigerade.
Här kommer en till hästbild.
 
 
 
Ungefär så här skulle jag kunna tänka mig att bo, det ser mysigt ut.
 
 
 
Vi har inget planerat i dag och jag tror det blir en hemmadag fast solen skiner, eftersom det känns som det blir lite väl sent att komma iväg om ett par timmar, vilket det nog tar om jag ska börja göra mig i ordning nu.
 
Firfin ska i alla fall gesig på att toppa mitt hemska hår senare i dag efteratt jag badat och tvättat håret.
 
Nu ska Firfin laga mat och jag ska ge Tyrande sin "gå upp i vikt"-mat.
 
Känner mig trött.
 
 
(18:30)
Ätit mat, vilat, badat och tvättat håret och låtit Firfin få klippa av runt en decimeter av mitt hår. Lite modigt av mig ändå tycker jag nog, med tanke på att han egentligen inte vet hur man gör och i stort sett inte alls har någon vana avdet från förr. Enda erfarenheten tror jag var för några år sedan då han klippte av ett par centimeter av mitt hår. Det blev ett ganska ok resultat, lite små ojämnheter, men man kan ju rätta till lite sedan.
Det hade kunnat sluta illa om jag klippt håret själv genom att luta mig framåt, ta tag i håret och bara klippa av i ren desperation.
Känns så skönt att slippa det där bortklippta slitna håret.
Jag föredrar faktiskt lite ojämt, friskt hår än väldigt slitet men jämnt hår. Hatar att ha massa klyvna hårtoppar och så.
Tack till min Firfin som klippte av det eländiga slitna håret.
 
 
 
 
 
 

Oplanerad lördag

Vaknade vid klockan 7 och har varit vaken sedan dess och hunnit äta frukost, ge marsvinen varsin liten bit palsternacka, Sms:at, MMS:at, tänt åt och givit fiskarna frukost, laddat över bilder från mobilen till datorn och lagt upp några bilder på min flickr-sida.
http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/
 
Firfin sover ännu.
 Alla tycks sova här hemma utom jag och fiskarna.
 
I dag har vi ingenting planerat, men jag tycker det vore trevligt att knata i väg till en skogsdunge vid Norra Gränby, men en annan än den vi brukar gå till. Brev rekommenderad av min boendestödjare att gå till en annan skogsdunge med mer fågelliv. Hon har rätt så bra koll på sådant, vart det finns bra fågelspaningsställen. Jag tycker om att fågelskåda och fota fåglar och ja även andra djur och lite natur med.
Det är ju fint väder ute.
 
Jag är trött, sov för få timmar som vanligt. Sov högst 6 timmar i natt.
 Ska nog försöka sova någon timme till nu, så jag kanske kan orka med en utflykt.
 
Här kommer några bilder från i förrgår, tagna med min mobil. Först ut är fyra bilder på mig och Eos. Sötnosen slickade på mina fingrar och på min näsa.
 
 
 
 
Tyrandes sista behandlingsdag var i onsdags. Jag ringde veterinären i torsdags och berättade hur det var och jag sa att det var bättre men att hon har lite pipljud på andningen, men att hon gått upp några gram i vikt, att hon är som vanligt, äter, dricker, putsar sina syskon och brottas med dem och kommer som ett skott när man prasslar med en påse nära buren. Veterinären sa att hon nog aldrig kommer bli helt frisk, men att hon att dömma av det jag berättade, inte tyckte det fanns anledning att avliva henne ännu, att hon tycktes ha ett bra råttliv ändå än så länge. Hon slipper i nuläget mer Vibranor och hon ska heller inte börja med Baytril. Veterinären sa att vi ska ha koll på henne och höra av oss om hon blir sämre igen, om hon magrar, blir slö och bara sover och blir dålig i pälsen och så.
Skönt att vi får ha kvar henne ett tag till och att få höra att hon tycks ha ett bra råttliv än så länge och att hon slipper mer behandling i nuläget.
Veterinären sa att vi kunde fortsätta stödmata henne som vi gör och att vi kan göra det resten av hennes liv om det behövs för att hon ska hålla vikten någorlunda.
 
 
 
Råttornas senaste vägningsresultat. Tyrandes är längst till vänster och Sylvanas längst till höger och Alleria och Maiev i mitten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vaknade förkyld

I dag vaknade jag runt 8:30 förkyld, men jag hade i alla fall fått 7-7 1/2 timmars strecksömn och det var ju bra.

Igår runt 19:30-tiden så blev jag fundersam när jag hörde att någon stoppade in en nyckel i dörren och vred om, men blev glatt överraskad och mäkta förvånad över att det var Firfin som redan kom hem från jobbet. Jag väntade mig att han skulle komma hem i dag runt 7:30. Det var trevligt att få hem honom tidigare.

Mötet med de två enhetscheferna och den praktikant som också var med gick bra. Mötet tog 1 1/2 timma, delvis för att jag ofta pladdrar så mycket. Kanske jag borde sy igen munnen?
Inom en månad ungefär så kommer jag byta boendestödsteam från Kom vidare-teamet till neuvro-teamet. Känns ju förstås nervöst att byta, rädsla för att personkemin inte ska funka, att jag ska bli irriterad på personen som kommer hit, att jag ska bli sårad, känna obehag, inte kunna känna att jag kan vara öppen och anförtro mig till personerna som ska hjälpa mig.

Efter mötet så rusade jag i väg och köpte glass, kakor, bullar, coca-cola och lite annat så jag till exempel skulle ha något att kunna bjuda min vän på som var på väg hem till mig.
Vi satt i köket och pratade, fikade, tittade på marsvinen. Tog sedan upp en lurvig Eos så hen fick klappa på henne.
Det var trevligt att ha min nära, lojala, snälla vän på besök. En vän som aldrig sårat mig, alltid funnits kvar under alla år med upp och nergångar sedan vi träffades för många år sedan nu. En vän som ställer upp, en vän som bryr sig, en vän som finns där och som uppskattar mig för den jag är. Tack för det vännen och tack för ditt besök igår, det var trevligt och mysigt.

I dag händer ingenting, ska bara vara hemma. Hade velat dra iväg med Firfin och fixa picknick och sätta oss vid ån och kanske mata fåglar vid Svandammen, men nu blir det inte så. Firfin är trött och förkyld och likaså jag, fast jag är nog mer förkyld än jag är trött tror jag.

Borde avboka min tandläkartid men jag vågar inte. Väntar kanske till ikväll så jag bara kan prata in på deras telefonsvarare och slipper prata med en människa (Tack till dig som uppfann telefonsvararen).

Har lagt upp ett till videoklipp och några bilder jag redan visat här, på min flickr-sida. Funkar länken till min flickr-sida eller? Blir ju fundersam när jag aldrig fått respons på något jag lagt upp där, eller så är det kanske bara ointresse? Vill inte att folk motvilligt ska gå in och kolla och kommentera, vill inte att folk ska känna sig tvingade, vill inte att man går in och hastigt kollar in bilder/videos på min flickr-sida mot sin vilja. Det är ju inte kul för mig när någon bara gått in och kollat och kommenterat för att göra mig nöjd. Men om det finns de som faktiskt genuint går in och kikar av intresse för vad jag kan ha lagt upp för något, så snälla ta gärna någon minut till att ge någon form av respons, endera via min mail (om ni har den) eller här eller på flickr om ni råkar vara medlem där. Jag är inte synsk och kan inte se in i folks hjärnor om de gillade bilderna eller speciellt gillade en viss bild/video eller så. Jag skulle verkligen uppskatta det, det skulle betyda så oerhört mycket. Ville bara säga detta.
Jag lägger in färre bilder på min blogg numer, för jag lägger dem på flickr istället och länkar ju dit, det är bara en del bilder som jag lägger här, till exempel sådana jag aldrig kommer lägga upp på flickr.
http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/

Nu måste jag skyna mig att göra mig i ordning för plötsligt blev det bestämt att jag och Firfin ska äta mat på Gränby.

 
 
 
(19:10)
Var så trött när vi kom hem från Gränby centrum så jag la mig att vila i sängen och sov nog någon timme minst och vaknade 19:30.
Nu har jag gjort middag till mig själv, en smothie på rismjölk, banan, ananas och råg/havre med två mackor till med tomat och gurka.
Firfin äter tacos till middag i kväll, något han gillar skarpt men som jag inte är särskilt förtjust i.
 
Funderar på att se 1-3 avsnitt av "Six feet under". Har lånat två hela boxar av den serien av en snäll väninna. Det är är en rolig serie även om den är lite trög, men jag gillar humorn. Helt sjuk serie ju. Tur jag sluppit växa upp och sova i ett hus där källaren är full av lik säger jag bara!

Mammas 64-årsdag i dag

I dag är mammas födelsedag, hade hon levat så skulle hon alltså ha fyllt 64 år.
Jag hade först tänkt åka till minneslunden och lägga en bukett blommor där till henne i dag, men jag fick ett viktigt möte inbokat mitt på dagen och kommer troligen inte kunna åka till minneslunden eller orka åka dit heller. Om jag mot all förmodan ändå åker dit, då gör jag det efter mötet.

Dessa grisbilder jag fotade på 4H-gården 22/3-2013 lägger jag upp här nu tillägnade min mamma eftersom hon skulle fyllt år i dag. Mamma avgudade grisar, hon samlade på grisprydnader av alla de slag, hela köket var fullt av grisar hos henne, vart du än vände blicken så såg du grisar. Jag själv älskar också grisar, de är helt bedårande, charmiga och roliga.
 
 
 
 
Jag vaknade vid klockan 5 i dag och nu är klockan 5:45 och min mage kurrar efter frukost. Jag tycker väl att magen ska hålla käften och vänta med att gnälla efter mat tills senare, men nu har jag en osammarbetsvillig och ondskefull mage så jag får ta och fixa mig lite frukost nu.
 
Lägger upp tre bilder till jag tog intill 4H-gården i Gränby den 22/3.
 
 
 
 
I dag ska jag ha möte här hemma med enhetschefen för Kom vidare-teamet och enhetschefen för Neuvro-teamet. Jag står ju i kö för att byta boendestödsteam till Neuvro-teamet, så kanske det är på gång nu då. Har ingen aning om vad de vill fråga och så, men fick förslag på att de kanske undrar vilka behov jag har, vad jag behöver hjälp med och så.
Måste röja upp på köksbordet så vi kan sitta där.
 
 
 
 

Boendestöd och psykolog

I dag vaknade jag faktiskt cirka 7:30 och har fått en hel nattsömn, alltså inte vaknat under natten. Har nog fått cirka 7 timmars sträcksömn.
 
I dag har jag först boendestöd på stan och direkt efter så ska jag till psykologen. Jag har skrivit ner ner fem punkter jag vill diskutera men lär nog hinna med högst två i dag. Jag får dela upp det på tre gånger gissar jag. Tiden är så kort, eller alltså 45 minuter samtalstid för mig känns som 10 minuter, hinner knappt säga hej innan man ska säga hejdå, trots att jag försöker vara effektiv och pratar gör jag, så det är inte det som är felet. Jag skulle behöva 1 1/2 timme per gång, kanske 2 timmar.
 
Fick veta nyss av en vän till mig att djursjukvårdarprogrammet ska flytta från Skara till Uppsala. Jag skulle vilja söka till det, men tror tyvärr inte att jag fixar det. Jag kan inte komma överens med folk, eller de kan inte förstå sig på mig och säger då elaka saker till mig så jag blir sårad och arg och där har vi ju en konflikt helt enkelt. Folk tänker och resonerar på ett sätt som jag inte alls begriper mig på att de kan och detta skadar mig väldigt hårt psykiskt. Jag har egentligen givit upp livet, jag försöker väl göra det bästa jag kan av tills jag har möjlighet att lämna det.
Jag skulle ändå vilja plugga till djursjukvårdare, det har jag velat i flera år, sedan gymnasiet faktiskt, men jag har inte haft möjlighet och ville inte flytta till Skara. Nu fattas betyg, jag har inte ens matte B eller samhällskunskap, jag har inte ens ett fullständigt gymnasiebetyg om de inte är schyssta och räknar in det jag pluggat på folkhögskolan.
Skulle ju inte förvåna mig om det är grupparbeten i kursen med och jag fixar inte det, jag har aldrig i mitt liv fixat grupparbeten, det var ett helvete i grundskolan och gymnasiet när det var grupparbeten.
Men jag vill ju bli djursjukvårdare! Gaaaaaahhh!
Djursjukvårdarprogrammet kommer till Uppsala nästa år.
 
 
 
(23:38)
Det blev en fika med boendestödet, jag drack en chai latte gjord på soyamjölk.
Fick skynda till psykologen sedan. Vi hann väl med en hel punkt och två halva punkter.
Efter psykologen gick jag till den Ica-butik närmast Svandammen och köpte picknick till mig och bröd till fåglarna. Satte mig på en brygga i Stadsparken vid ån och intog ett par mackor med hallonmarmelad och havrechokladmjölk och lite chips. Det var inga fåglar där som ville göra mig sällskap dock, så sedan gick jag till Svandammen och matade änder och duvor. Änderna fick ta bröd delvis direkt från min handflata eller mina fingrar. Det var faktiskt även en söt liten duva som åt direkt ur min hand och tog bröd jag höll fram mellan mina fingrar. Änderna var glupska och ivriga och bet även i mina fingrar när de tog bröd, men det gör ingenting, jag tycker om att bli biten i fingrarna av änder, även av den andhane som bet hårdare än alla de andra så att jag blev lite öm i fingertopparna efter matningen. När de biter mig sådär så känner jag att jag är närmare dem, verkligen direktkontakt. I dag var dock första gången en duva tog bröd direkt från min hand, det var en rolig känsla, blev som varm i hjärtat av det.
Trött och mör efter en hel eftermiddag på stan med möten och fågelmatning så masade jag mig hem med buss.
 
Jag var så slut att jag somnade på soffan efter att ha ätit mat, så jag missade Djurakuten klockan 19:30. Har där emot sett nästan hela filmen Panic room, missade slutet för jag tröttnade, har sett filmen förut dessutom.
 
Tog bilder med mobilen i dag och nyss lyckades jag för första gången föra över mina bilder och videos från min nya mobil till datorn, så nu tänker jag lägga in några bilder från dagen.
 
 
Fixade naglarna sent igår kväll innan jag la mig och tog en bild på resultatet i dag, så här kommer den med.
 
 

Bilder från mammas dator

Klockan är 3:50 och jag vaknade och gick upp vid 3 efter att ha sovit 2 högst tre timmar. Oftast när jag vaknar så måste jag gå upp och vara uppe en stund innan jag kan försöka sova igen.
 
Håller på att vänta på att ett videoklipp på Tyrande ska laddas upp färdigt på min flickr-sida från min mobiltelefon.
 
Jag nämnde i gårdagens inlägg att jag i förrgår kväll suttit och tittat på massa bilder från mammas dator, alltså bilder som jag nu ärvt efter mammas bortgång. Jag tänkte att jag skulle lägga upp några av dem här, men det är absolut förbjudet att stjäla någon av dem, man får ej låna, kopiera någon av bilderna, snälla respektera det. Men titta gärna. Vill dock heller inte ha någon spydig kommentar om någon bild, om nu någon skulle få för sig något sådant elakt.
Det är en blandning av bilder på min hund Roy som dog 8/7-2011, småbröder/småsystrar (marsvin och hundar) jag haft, råttor jag haft, gamla bilder på mig och ja lite av varje.
 
 
 
Detta är min lillasyter Ida (en dvärgschnauzer peppar&salt) som dog 2009, det år hon skulle fyllt 15 år. Hon var en helt underbar liten hund, väldigt snäll och gosig. Jag gick i min tonår tre hundkurser med henne, vardagslydnad, dressyr och agility. Jag tror hon vägde 2 kg när vi hämtade hem henne som valp, så liten plutt. Jag har kvar selen hon hade då.
Jag saknar henne mycket, jag älskade henne och älskar ju henne ännu, även om  hon inte är i livet längre.
 
Min hund Roy som dog 8/7-2012. Här ligger han och slappar i sitt favoritsoffhörn hos sin mormor (min mamma brukade få vara hundvakt då och då).
 
Roy var ute i järnvägsparken på promenad med sin mormor. 2004.
 
Mina småbröder Fridolf till vänster och Nappe till höger. De vandrade vidare för flera år sedan. Fina små killar.
 
Nappe.
 
Ida.
 
Fridolf, Nappe och Ida. Ida hette förresten Amanda i andranamn, något jag hade bestämt. Marsvinen tyckte om Ida och brukade springa till henne och gosa in sig i hennes päls.
 
Två bilder på mig från Halloween 2003. Här hade jag precis åkt buss in till stan för att lämna min hund Roy hos mamma, eftersom jag skulle iväg på Halloween-fest.
 
Ida i Fjällnora 2004.
 
Ida.
 
Min älskade, underbara, roliga, och charmiga Roy Fredrico. Saknar honom verkligen.
 
Två bilder på Zelda och Roy. Zelda tillhörde en av mammas personliga assistenter och Zelda brukade få vara med hos min mamma när hennes matte jobbade. Hon kom bra överens med både Roy och min lillasyster Ida.
 
Zelda, Ida och Roy busar runt i snön.
 
Jag och Roy.
 
Ida.
 
Ida och Roy slappar i solens värme. Soldyrkare.
 
Roy med sin fins scarf som det stod "Varning för matte" på. Total sanning, för ett ont ord om Roy och jag hade kunnat döda den personen.
 
Nappe med värsta söta nosen.
 
Idas tassar.
 
Två bilder på min lillebror Vesslan som vandrade vidare för flera år sedan.
 
Jag, Roy och Ida 2005. Jo jag var korthårig en tid, egentligen av misstag, råkade bränna sönder håret med för många blonderingar. Frisörens kommentar " Härreguuud det lossnar bara jag tar i det!". Det var ganska kul att vara korthårig ett tag, lätt att tvätta och färga håret var det och det torkade snabbt, nackdelen var att jag måste fixa med håret varje morgon och om jag tog någon tupplur under dagen eller så.
 
Tiger på hustaket och Nappe i huset.
 
Min råtta Rubin som vandrade vidare för många år sedan. Vacker liten kille. Han var väldigt ung på dessa två bilder.
 
Min lilla bitska men helt bedårande lilla hamster Nikita som vandrade vidare för många år sedan.
 
Min råtta Norpan när han var en liten bebis. Han vandrade vidare för många år sedan.
 
Jag.
 
 
Nej det får nog räcka med bilder från mammas dator sålänge, återkommer en annan dag med fler. Blir alldeles för många annars i blogginlägget tycker jag, vilket det kanske redan är.
 
Klockan är nu 6:20 och jag borde se till att få mer sömn om jag ska ha en chans att hantera denna dag utan gråt och aggressioner.
 
 
 
(10:40)
Vaknade 9:30 och gick upp och gjorde frukost som jag åt, gav marsvinen en bit gul paprika var, tände åt fiskarna och gav dem frukost.
 
Har läst Djurens rätts artikel om tåklippningsförsöken som blivit godkända av etiska nämnden i Stockholm och trots tusentals protester tänker KI ändå genomföra dessa plågsamma djuförsök. Det finns ett alternativ som är skonsammare för de möss och råttor de tänker göra detta grymma mot, men det kräver mer utrymme och är dyrare.
Utrymme och pengar ska inte etiska nämnden ta hänsyn till för det har staten tydligen bestämt och det är ju bra, men etiska nämnden har uppenbarligen struntat helt i det. Jag är ju emot djurförsök helt dock, tycker inte djuren ska behöva lida på grund av människors problem. De får hålla sig till att göra försök på cellodlingar i små plastaskar och göra försök på människor. Men nu är det ju så att försök görs på djur och då kan de väl åtminstonde göra det på det skonsammaste sättet och har de inte råd, ja men då har de inte råd och då får de låta bli helt tills de fått ihop tillräckligt med pengar. Djuren ska inte bli lidande för att forskarna har sparat ihop till för lite pengar.
Ni kan ju läsa artikeln själva här, men jag besparar mig otrevliga och spydiga påhopp och dåliga ursäkter. Det finns inga ursäkter i världen att komma med. Men ja här är länken i alla fall.
 
 
Till annat nu då.
Jag känner mig ganska mör, 5 timmars sömn uppdelat på två pass är ingenting för mig och dessutom jag haft sömnproblem i flera veckor nu, det är bara två gånger under alla dessa veckor då jag fått en enhetlig nattsömn, ena gången 8 timmar i sträck och andra gången 7 timmar i sträck, men även 8 timmar i sträck är otillräckligt för mig. Är så less på tröttheten och det är mycket svårare att hantera vardagliga problem och motgångar när man är trött.
 
Vet inte vad jag ska göra i dag, även om jag har massor att göra här hemma, men jag är tveksam till att jag kommer orka något alls. Risken finns att jag blir sittande i tystnaden och grubblar över all orättvisa, elakhet och kyla i världen och grubblar över hur mycket jag hatar livet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kort besök på 4H-gården

Igår var en dag av blandade känslor och aktiviteter. Känslor som jag hade under dagen var aggression, ledsamhet (grät), förtvivlan, hjälplöshet, frustration, maktlöshet, värme, lite glädje, saknad och sorg.
Bilderna här ovan är från besöket på 4H-gården igår. Killingarna var så busiga, bet i mammans öron, horn och skägg och hoppade upp på hennes rygg och så. Ena rackarns busungar alltså. Inte lätt att vara getmamma ...
***
Jag började detta blogginlägg på min mobiltelefonför att komma åt bilderna, men av någon orsak så centreras all text och det är irriterande, för jag vill inte ha det ju.Får väl vara så nu då, kan inte ändra på det tyvärr.
***
Morgonen igår började inget vidare. Jag var trött och är oerhört känslig. Firfin höll på hjälpa mig med att synkronisera bilderna i datorn och de externa hårddiskarna och då visar det sig att en bildmappsfil i den största externa hårddisken jag fått av mamma är trasig, att man inte kommer åt bildmappen i den. Jag bröt ihop, grät och var helt förtvivlad och kände att världen åter bevisat att den verkligen försöker bryta ner mig, att den försöker bryta ner mig totalt så jag ger upp och lämnar jordelivet. Kände att världen ju tar allt ifrån mig som betyder mest för mig och den ställer till det för mig hela tiden. De jag älskar dör en efter en, de värdefulla sakerna i mitt liv går sönder och krånglar, släkten är inte alls på min sida längre, de hatar mig, förstår mig inte alls och är totalt opedagogiska och inte det minsta stöttande och uppmuntrande. Jag har ingen släkt längre kan man nästan säga, jag har brytit med dem, träffar dem aldrig och mailar inte med dem heller. Jag har en gnutta brevkontakt med mormor som jag tror fyller 93 år i år eller 94 år, men hon är ju inte riktigt på min sida och förstår mig inte alls ju. Den enda släkt jag har kontakt med som kan förstå mig något sånär tror jag det är min älskade kusin. Vi är de två svarta fåren i vår släkt och tur är väl det, alltså tur att vi inte är som vår släkt.
***
Igår var vi till Gränby centrum också och köpte mobilskalsskydd i silvermetallic, en displaypenna till mobilen som kan sättas fast i hörlurskontakten och ett mobilfodral. Vi tog en fika, var in på Clas Ohlsons (stavas?) och köpte två pallar att ha vid soffan som vardagsrumsbord tills vidare. Efter det köpte vi mat och knallade hemmåt.
***
Sent på kvällen gick jag in i mammas mapp i min dator, eller den externa faktiskt där vi sparat alla bild och dokumentmappar från mammas dator. Jag gick in i flertal bildmappar och kollade på massa bilder på Roy, Ida (dvärgschnauser, min lillasyster som dog 2009, det år hon skulle fyllt 15 år), mammas marsvin hon haft under åren, bilder på t ex hennes assistenters hundar och marsvin, bilder på mamma, min släkt, mammas assistenter, jag och bilder på några av de råttor jag haft. Det var känslomässigt jobbigt att kolla på dessa bilder, det kom upp så många minnen, tankar, saknad, sorg blandat med en del värme och en sorts glädje ibland med.
 
***
(19:30)
Mått väldigt dåligt nästan hela eftermiddagen och kvällen, gråtit massa, hatat och hatar folk, känt mig väldigt sårad och ensam i allt detta elände.
Folk kan vara, är ofta elaka, ofta bara för att de vill såra en annan människa, de vill väcka en reaktion, få någon ledsen eller arg, de vill bråka med en och "hacka med en rostig kniv" hårt mot på ens känsliga psyke. Folk säger elaka saker, säger totalt korkade saker som kan skada och skadar oskyldiga människor och djur, folk är egoistiska, tänker bara på vad som är bekvämt för dem själva och tycks inte bry sig om vad deras handlingar kan få för konsekvenser (menar t ex om man lämnar sin hund bunden utanför en butik helt ensam). De kommer med helt ohållbara ursäkter kring varför man måste lämna hunden utanför en butik ibland. Det finns INGA som helst ursäkter i världen för det. Sedan det här med att klanka ner, nedvärdera, smutskasta folks husdjur, det är elakt, kallhjärtat, hemskt, sårande och ondsint rakt igenom. Jag älskar mina djur och talar man på något sätt nedvärderande om dem så är det väl självklart att jag blir ledsen och sårad, speciallt hugger det till smärtsamt om det är något av de djur som vandrat vidare.
Det som också är så smärtsamt för mig är att veta och ständigt bli påmind om vetskapen att det finns massa elaka, kallhjärtade, egoistiska och korkade människor där ute som kan skada djur eller handla på ett så oansvarigt, okunnigt och egoistiskt sätt att deras egna eller närståendes djur kommer till skada på ett eller annat sätt och jag kan inte ens vara där och rädda dem. Jag tar stor skada av sådant här, jag får stark dödslängtan, självmordslängtan, vill dö bums. Hade jag inte haft djuren så hade jag redan varit död, men det är min plikt som mamma till alla våra bedårande små djur här hemma att hålla mig vid liv hur jävligt och smärtsamt livet än är, hur mycket jag än plågas. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag tog livet av mig medan jag fortfarande ansvarar för våra små fyrbenta barns liv och hälsa.
Tycker det är jävligt elakt och onödigt att ge sig på oskyldiga människor som kämpar för goda ting som djurens välfärd, deras rättigheter och om att ta ansvar för sina djur. Om man tycker det är fel så är man inte alls en djurvän och är man ingen djurvän så har man inget hjärta, då är man ett ondsint monster. Jag kämpar för en bättre värld för framför allt djuren men vad får jag för det då, bara skit och elaka påhopp!
 
 
 
 

RSS 2.0