Översvämningen och kanottävling

(08:20)
Har hunnit ge marsvinen frukost, ätit frukost, laddat över bilderna från kameran och mobiltelefonen till datorn, redigerat ett gäng bilder och pratat en liten stund med Firfin i mobiltelefonen.
 
Igår drog jag ju iväg till stan och träffade min storebror jag inte träffat på hmm... vet inte, men många månader. Jag skulle fota översvämningarna och min bror och ge honom sina försenade julklappar och en present från tidigare än så.
 
Innan jag kom iväg så tog jag några mer eller mindre knasiga bilder med mobilkameran. Alla är ju inte knasiga i och för sig, vissa är ju bara söta.
Här kommer bilderna.
Första bilden är på Selene och den andra på min vanliga frukost (Varm choklad, mackor och 1 Lyrica).
 
 
 
Vissa små fiskar var morgontrötta och tyckte att jag gjorde dag åt dem för tidigt, de ville ju sova lite till. Här har vi en liten morgon trött svart tetra ur Pansardivisionen.
 
 
 
Tvättade håret igår inför att jag skulle in till stan. Här kommer en lite redigerad, suddig bild på mig i turban. Så kan man se ut efter att ha tvättat håret och inte vill ha droppandes, irriterande blött hår hängandes.
 
 
 
Här är julklapparna och presenten till min bror, men jag har gjort så att man inte kan utläsa hans namn, då jag inte vet om det är ok att nämna hans namn i bloggen. Brukar bara nämna första bokstaven i folks namn.
 
 
 
Var bara tvungen att ta denna skruvade bild på mig, lite redigerad då som synes. Gillar nog att ibland ta galna bilder, det blir liksom roligare så.
 
 
 
Självklart har jag foton på råttor också, men väldigt få.
Tyrande var trött och låg hoprullad och sov.
 
 
 
Alleria var nyvaken och gäspade och sträckte ut tassarna rakt fram. Urgulligt, men synd att inte bilden blev skarpare.
 
 
 
Sylvanas var också trött, men hon hade väl jobbat halva natten med att fixa sig en ny ingång till sin sovplats så hon skulle ha närmare till matskålarna. Tidigare hade hon ingången (den riktiga som fanns från början) mot matskålarna till, men den där husse hade ju vänt på det hela så att ingången var mot motsatt håll och det gillade inte Sylvanas.
 
 
 
 
När jag skyndat iväg mot bussen så kom jag på att det ju var lördag, så jag hade missat bussen med 6 minuter och fick vänta cirka 10-13 minuter på nästa samt smsa min bror och säga att jag nog skulle bli 5-10 minuter försenad.
Tog denna bild medan jag väntade. Jag ser lite bitter ut kanske, men vafan ...
 
 
 
 
Jag tog några bilder på översvämningarna med min systemkamera men även på några som paddlade kanot i någon kanottävling i Fyrisån.
 
Om man ska äta på uteserveringen på restaurang Tzatziki (Stavas det så?) så bör man nog ha åtminstone gummistövlar på sig ...
 
 
 
Några kanotbilder.
 
 
 
Och så ett par till översvämingsbilder då.
 
 
 
 
En bild blev visst felvänd och jag kan inte vända den rätt, den är nämligen rättvänd egentligen, men bloggen vänder enstaka bilder så de blir liggande. Vet inte hur man påverkar så den inte blir felvänd, så nu får den vara kvar där felvänd. Brukar annars ta bort och skippa de felvända bilderna eftersom det stör mig när de är felvända.
Ni får väl vrida huvudet åt vänster helt enkelt.
 
 
Jag är väldigt trött nu, har ju bara sovit cirka 6 timmar i natt och varit uppe sedan ungefär 6:30.
Varför får jag inte sova ordentligent för?
 
I kväll ska jag tvätta är det tänkt. Skulle tvättat igår kväll, men jag bokade om tiden när jag kom hem igår, jag var ju alldeles slut.
Det var väldigt mycket folk på stan, oväsen och stök och jag blev arg på två personer, en tjej och en kille. Först kom en tonårstjej och gick snabbt mot några duvor för att skrämma dem, men hon vände ganska fort och sprang iväg till sitt kompisgäng. Sedan kom tre killar och gick över gatan där vid Stora torget typ 5 minuter efter. En av killarna går mot samma duvor och flaxar lite med armarna för att skrämma dem och då skriker jag "NEJ!" åt honom, han tittar mot mig och slutar. Han säger något till sina vänner och när de passerar oss så tittar killen irriterat på mig och jag följer honom stint med min mördarblick.
Hade han inte slutat skrämma duvan precis då i den sekund han gjorde det, då hade det kunnat gå illa, för jag kände att jag var sekunder från ett utbrott mot honom, från att attackera honom och slå ner fanskapet och jämna honom med marken och lämna honom med plågor ...
Tur för mig och för honom att han slutade upp och vände om just då och inte sekunder senare. Jag hade ju kunnat bli av med kamera och mobiltelefon och så ju och hamnat i annat trubbel med, som till exempel anmäld för misshandel.
Tur som tusan med att jag hade ätit min morgonmedicin Lyrica som ska hjälpa mig lite med att hantera jobbiga situationer i vardagen så att jag inte lika lätt ska få aggressionsutbrott och bli så arg, irriterad och så.
Måste folk bete sig som hjärtlösa j-la idioter. Om folk hade kunnat bete sig trevligt och hänsynsfullt så hade jag inte behövt bli så förbannad gång på gång och bli så sårad gång på gång.
Tycker inte att jag ska behöva finna mig med att folk omkring mig beter sig som kräk, det ska jag inte behöva stå ut med och inte alla stackars djuren heller och naturen med för den delen.
Jag accepterar inte att folk beter sig som kräk, det kommer jag aldrig göra och vill inte göra heller.
 
Men i alla fall, jag hade det trevligt med bror min på stan. Tog några foton på honom och vi fikade på ett café inne på Svava-gallerian.
 
 
 
(20:20)
Skippade tvättiden i kväll, jag har absolut ingen ork, har inte ens orkat göra mig i ordning i dag.
 
I morgon ska jag till arbetsterapeuten på eftermiddagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: firfin

Massa coola översvämningsbilder :)

Svar: Tack så mycket. Sådana bilder går ju inte att ta varje dag precis, inte ens varje år.
Scratchblack

2013-04-22 @ 09:29:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0