Valborgsmässoafton

(21:20)
Jag hoppas verkligen att det blåser för mycket för att Axels tivoli ska få tillåtelse att skjuta upp sitt stora fyrverkeri de utlovat att göra på radion i i flera dagar nu. Inga djurvänner som jobbar där inte uppenbarligen, så då får man förlita sig att vädret hindrar dem. De ska ju tydligen ha brandskyddsinspektionen på sig, så de råkar nog illa ut om de skjuter upp fyrverkerier i blåst.
Tycker det är väldigt illa att majoriteten av människor tycks tycka det är ok att djur plågas, skadas och dör bara för att folk ska få se en ljusshow på himlen. Det är egoistiskt och elakt.
Jag har täckt för fönstren i alla fall, så jag ska slippa se eländet om Axels tivoli eller annat folk skjuter upp några fyrverkerier.
Tycker folk som skjuter upp fyrverkerier ska få fängelse för att de utsatt djur för lidande samt utsatt dem för faran att bli skadade eller dödade. Det vore inte mer än rätt. Eller bättre vore kanske att de fick betala en stor summa pengar till någon seriös djurorganisation samt ha samhällstjänst.
 
Fan också, nu hörde jag några raketer avfyras! Blir så besviken! Dags att ta på mig de tjocka hörlurarna nu då.
Fick bli Enya i hörlurarna.
 
Stackars stackars djur! Om jag fick och kunde så skulle jag skjuta skallen av de som skjuter upp fyrverkerier, eller stoppa in en rejäl fyrverkeripjäs i munnen på dem och tejpa fast den och tända på så att fyrverkeripjäsen exploderar i deras munhåla, för det är sådant djur råkar ut för på grund av att det är lätt att få tag i och köpa fyrverkeripjäser.
Bara genom att köpa fyrverkeripjäser så stödjer man ju den affärsverksamheten. Finns det köpare så finns det säljare, finns det en publik så finns det köpare.
När ska folk fatta, när ska folk börja älska djur och respektera dem och ta hänsyn till dem?
 
 
 
Nu till något positivt som jag såg i morse vid klockan 8. Jo när jag öppnade köksdörren i morse så tittade två små röda ögon upp på mig från köksgolvet, två röda ögon tillhörande ett litet sött lurv. Det var lilla Eos som var ute på utflykt på köksgolvet. Det värmde i mitt hjärta att hon åter igen har vågat sig ut ur buren alldeles själv på upptäcksfärd. Eller ja det är andra gången hon blir påkommen med att vara på köksgolvet, hon kan ju ha gjort det fler gånger under nattetid när alla sovit.
Hon var ju så söt där hon stod mitt på golvet och tittade upp på mig. Det var en bra start på morgonen.
 
Efter intag av frukost så tog jag ut Alleria som fick springa lite i soffan och sedan tog jag ut Sylvanas och Maiev så de fick springa lite på sängen. Försökte fota Maiev och Sylvanas på sängen med mobilen, men det gick inte så bra alls i dag.
Här kommer en bild på Alleria när hon var i soffan.
 
 
 
 
Såg i dag att Tyrande låg och slappade i det mjuka röret, nu när den hänger mer vågrätt, vilket jag fotade samtidigt som jag hade en nyfiken Alleria vid den öppna luckan jag öppnat för att lättare kunna fota Tyrande. Det blev ett par bilder på Alleria med då vid luckan.
Här kommer bilderna på dem.
 
 
 
 
Natten till igår hade Maiev och Sylvanas gjort ett gediget nattarbete med att riva ut kartong innefrån kartongen jag gjort i ordning till dem i förrgår. Alltså handmixern och dess tillbehör låg i en skyddskartong i kartongen och den lät vi vara kvar där i, för det var ju som gånger och så i den så att de ändå kunde ta sig från hålet uppepå jag gjort till hålet jag gjort längst ner.
Här är en bild jag tog på morgonen i går med en liten trött Maiev som tittar ut efter en natts hårt slit.
 
 
 
 
I går hade jag en jobbig dag med trötthet, oro och så och på det så hade jag inget godis eller dylikt som jahg kände att jag kunde äta och pigga upp mig med och så. Ville så gärna ha godis i form av choklad eller Wiener nougat eller så. Hade bara några godisbitar hemma som inte ens dög som substitut.

Åt i alla fall en god lunch igår, hade två smördegsbakelser kvar med soyafärsröra i kvar i en matlåda som jag åt. Smördegsbakelserna hade Firfin gjort.
Så här såg de ut som jag åt igår.
 
 
 
 
Åt en köpt färdigrätt till middag igår och den gillade jag inte så värst, det var falafell och något annat. Åt väl 2/3 och slängde resten.
 
I dag blev det matlåda till lunch igen innehållande spagetti och soyafärs och tomatröra. Visst ser det exotiskt ut? ;)
 
 
 
 
I dag masade jag mig faktiskt iväg till Gränby centrum och handlade lite grejer som väteperoxid (en gammal vän jag förr inte klarade mig utan), soyamjölk, solhavremjölk, blåbär och GODIS (det viktigaste).
På vägen hem såg jag en fin och söt hare i sommardräkt som satt och käkade i en hage kanske 8-10 meter ifrån där jag stannade och tittade på den. Andra gången sedan i söndags som jag ser en hare.
 
Dagens middag blev en lite kanske underlig kombination. Det blev ett par glas smothies av solhavredryck, havregryn/råg, blåbär och bananer med Wiener nougat till. Köpte två askar och tömde nästan en inom två timmar.
Här är en bild jag tog cirka 10 minuter efter att jag öppnat första asken.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0