Spöregn och Furuvik

I söndags den 11/8 så var det ett år sedan mammas dödsannons var i tidningen.
Jag minns faktiskt inte vad jag och Firfin ägnade oss åt i söndags, men jag minns att vi dels förberedde oss lite inför kommande dag på Furuvik och jag minns det häftiga monsterregnet som plötsligt forsade ner från himmlen. Regnet studsade i marken och det blåste lite med och det oskade och blixtrade. Det var roligt att se. Jag stod på ballkongen och beskådade det häftiga regnet. Det regnade så häftigt och det tillsammans med blåsten gjorde att det såg dimmigt ut.
 
 
 
I måndags den 12/8 så hämtade Firfins syster och hennes pojkvän upp oss med bil klockan 9:30 och vi begav oss till Furuvik djurpark.
Vi såg matningen av schimpanserna, ringsvanslemurerna och orangutangerna. Jag lärde mig t ex att det alltid är en hona som har högst rang i en lemurflock. Vi tittade på många fina och söta djur, bland annat kameler, kängurur, gibbonapor, hängbukssvin med helt bedårande små kulltingar, fåglar, ormar, sköldpaddor och fiskar. Vi klappade får, lamm, getter och killingar. Matsäcken intogs på en klippa med fin utsikt över Östersjön. Vi åkte även flodfärden i en tunna och det var kul. Vi var fyra vuxna i en tunna och vi tror att det blev lite i tyngsta laget och det var minst sagt trångt i vår tunna, haha.
Jag tog massor av bilder, cirka 2,5 GB, vilket alltså motsvarar flera hundra bilder, men när jag gått igenom dem så kommer det nog bara vara 1/4 del kvar, för jag tar alltid flera bilder på samma motiv för att vara någorlunda säker på att jag får minst en lyckad bild. Ska även redigera bilderna som blir kvar, så det dröjer lite innan jag kan lägga upp några av dem här. Jag tog några bilder med mobilen på några getter, killingar och på den väldigt söta gosedjursgrisen jag köpte och de kan jag visa redan nu.
 
 
 
 
Vi hade en trevlig vistelse på Furuvik djurpark. :)
 
Jag och Firfin var väldigt trötta när vi kom hem.
 

Kommentarer
Postat av: pärlan

Ja det ser ut som ni haft en trevlig dag på Furuvik =) Jag vill också åka till en djurpark men denna sommar så har vi inte haft råd =/ Sparar pengar till en bil.

Svar: Jo vi hade trevligt och djuren var ju såklart hur söta och fina som helst. Djur är så roliga, charmiga och härliga.Vilka djurparker ligger närmast där du bor?
Vi har också tankar på att köpa en bil senare i höst, i vinter eller till våren kanske, vi får se. Knepigt det där med pengar till bil. Vi funderar på en V70 denna gång.
Scratchblack

2013-08-15 @ 21:48:36
Postat av: pärlan

Närmaste djurpark är Eskilstuna men jag tror inte Kolmården är jättelångt till heller. Jag har aldrig varit i Furuvik så den djurparken tänker jag sikta in mot nästa gång =)

Svar: Furuvik är ju långt ifrån så stort som Kolmården, men de har en hel del djur ändå och man kommer dem närmre och det är en genomtänkt och mysig djurpark med mycket grönska. Man kan även gå ner till havet (Östersjön). Det finns små timmerhus där de säljer hantverk av olika de slag och en del annat med.
Gillar man tivoli så finns det sådant med intill och har man betalat inträde till djurpark så går man in gratis till tivolit, men åkband och så får man ju betala för. Vi ville inte åka några karuseller, vi köpte bara sockervadd, chokladboll och slush där.
Vi tycker bättre om Furuvik än Parken zoo.
Det finns tror jag tre restauranger på Furuvik och minst ett fik.
Kolla in deras hemsida vet jag. ;)
Scratchblack

2013-08-17 @ 09:37:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0