Transportproblem och problem

(15:15)
Sitter just nu med en djuprengörande och uppfriskande ansiktsmask för att åtminstone kunna känna mig fräschare, finare ansiktet. Vad jag menar med åtminstone är att på grund av brist på pengar och kondotion så blir det inget bågskytte för mig i kväll. Jag har ingen möjlighet att transportera mig till skyttebanan. Våran skjuts/långbågsinstruktör är på Gotland, vår lilla gröna bil hör hemma på skroten och har körförbud, vi har inte råd att hyra bil, inte råd att åka buss och jag har verkligen inte kondition eller lust att cykla 45 minuter för att komma till skjutbanan. Vi frågade Firfins kusins om han skulle dit, men han hade ingen tillgång till bil i dag.
Detta innebär att jag får stanna hemma och att Firfin själv får cykla till skjutbanan.
Känner mig lite besviken, men det är som det är.
 
Här är jag i ansiktmasken som jag nu ska tvätta av.
 
 
 
 
Bilder på mig från i söndags 4/8 och måndags 5/8.
 
 
 
 

Fotade denna när jag väntade på buss i måndags. Vem har inte haft sådana på näsan som barn?
 
 
 
 
 
I söndags kväll när Firfin kom hem så fick jag en klocka av hans mamma i för tidig födelsedagspresent. Jag tycker om den, även om jag har lite svårt att se vad klockan är på den.
Armbandet är syntetiskt, inte läder från något stackars djur.
 
 
 
 
Här är en bild på mig och Maiev från lördagen 3/8. Hon hade blivit badad, torkad och fick vara hos mig vid datorn tills hon blivit helt torr. Hon är en helmysig liten pusselopparåtta.
 
 
 
 
För några veckor sedan svarade jag inte i mobilen för att det var okänt nummer. En sköterska på reumatologmottagningen pratade in på svararen att hon ville ha kontakt med mig för att boka in en tid åt mig där.
Jag ringde aldrig upp, jag ville inte, orkade inte, vågade inte.
Nu är det så att jag fått två tider inbokade, en då jag ska komma dit på förmiddagen den 13/8 och lämna blodprov och en telefontid med min läkare där i slutet av månaden.
Grejen är att den 12/8 är det Furuvik som gäller hela dagen och jag kommer vara dödstrött både den kvällen och dagen efter. Det faller sig ju inte bättre än att jag samma dag som jag har tid för blodprovstagning hos reumatologen 13/8 även har tid för lagning av stort hål i tand 3-4 timmar senare. Jag tror det kan bli väldigt svårhanterligt för min del, jag tror att om jag pressar mig så hårt så kan det både orsaka vredesutbrott och gråtanfall, vilket jag gärna undviker. Problemet är ju då det där med att ringa upp reumatologen för att ändra tid eller få så jag kan gå till blodcentralen i stället på vallfri tid inom några dagar. Dessutom vet jag att på blodcentralen så är de väldigt skickliga på att ta blodprov, det brukar gå bra där. Jag är svår att ta blodprov på, jag har inga vettiga blodkärl och det krävs skicklighet att komma åt de blodkärl som går att få något blod ur.
Det är ju så att jag har haft sprutfobi förr och nu har jag inte det, men jag är rädd, blir väldigt nervös och jagar upp mig långt i förväg. Jag brukar ta på mig Emla-salva innan för att inte känna sticket, men man får sticka mig högst två gånger och om jag har en riktigt bra dag så kan jag gå med på upp till tre stick, men absolut inget grävande med nålen.
Jag orkar inte och fixar inte att ringa och vet inte hur jag ska lösa detta problem. Ska kolla om de finns med på "minavardkontakter" på internet alltså, men jag är väldigt tveksam till att de finns med där.
 
 
 
Jag är trött, trött varje dag nu och lederna värker mer än vanligt och har gjort i flera dygn, men det är som det är.
 
 
 
Nu är Firfin på väg att bege sig till bågskyttebanan med cykel. Jag hoppas det går bra, han har inte cyklat på flera år.
 
 
 
För övrigt var jag till minneslunden i söndags med mammas väninna och ställde blommor till mamma där. Vi satt på en bänk där och pratade i ett par timmar. Det gick bra på det stora hela, hade bara lite bussproblem på vägen dit.
I måndags var jag in till stan och träffade en gammal vän som stannade till i Uppsala på vägen hem till Sundsvall från Stockholm pridefestival som han varit på. Han bjöd mig på sushi (vegansk version såklart). Vi pratade och så tills det var dags för honom att hoppa på ett tåg.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: p

HEJ du är med i vår blogglista. Hoppas du fortfarande vill det. Om du har något tips på vad du vill att vi ska skriva om så kommentera bara.
Kram P

Svar: Hej. Jo då jag är gärna kvar i er blogglista om jag får det.Ska tänka på det. Finns mycket jag stör mig på inom psykiatrin.
Kram
Scratchblack

2013-08-07 @ 18:16:10
URL: http://psykiatrin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0