Två dagar gångna

(23:50)
Tick tack tick tack klockan rör sig snabbt mot tolv och jag vill att inlägget ska bli ett fredagsinlägg så jag får nog spara redan nu och sedan fortsätta skriva klart mitt blogginlägg.
 
Igår 8/8 så gick jag och Firfin ut på en liten fotorunda i närområdet. Vi skulle sätta oss på en kulle i en kohage och fota fåglar och kor men det blev inte riktigt som planerat på grund av en del regn som kom. Vi knatade runt lite i kohagen. Vi stannade till under ett par träd medan det regnade.
 
 
 
 
Jag visade Firfin till den damm jag sett massor av grodor och där träffade vi denna lilla groda som är på bilderna nedanför. Väldigt söt liten groda ju.
 
 
 
 
 
 
Vid dammen där grodorna finns tog jag även dessa tre bilder.
 
 
 
 
 
I hagen fanns får, en bagge (kossorna hade tydligen flyttats till annan hage) och några lamm och vi klappade dem och jag pussade ett lamm på nosen. De har så mjuka nosar.
Vidare så hamnade vi på 4H-gården och kollade in kossor, grisar, höns, kycklingar, kaniner, getter och hästar.
Bild på en tupp på 4H här nedan.
 
 
 
 
 
På kvällen blev det lite råttgos i soffan. Inte bästa bästa bildkvaliten men det var nog lite ljusbrist eller så och alla bilderna jag laddat upp nu och de jag kommer ladda upp nu här nedan, är tagna med min mobilkamera.
 
 
 
 

Tyrande ville hjälpa sin husse att slåss i ett rollspel på datorn, fast det gick väl inte så väldigt bra då eftersom Firfins karaktär höll på att dö när Tyrande hjälpte till. Men vadå, det är ju tanken som räknas ... :D
 
 
 
 
 
I dag 9/8 så ägnade jag mig åt att städa lite i köket, städa diskbänk, sopa golv och så. Firfin städade åt råttflickorna. Sedan cyklade Firfin iväg till bågskyttebanan och skjöt några pilar under tiden som min god man var här och vi gick igenom lite angående papper som kommit från försäkringskassan. Jag blir snart utförsäkrad igen, men det ordnar sig nog det där.
När Firfin kom hem så åt vi lite mackaroner med spenat innan vi knatade iväg mot norra Gränby till Arken zoo där för att köpa råttmat och hö. Bara cirka 20 meter utanför vårt hus så kom en väldigt vacker, färgglad och söt liten larv krypandes på trottoaren i rikting mot bilvägen. Jag tog bilder på den innan Firfin flyttade in den till grönskan där den inte riskerar att bli överkörd. Larven är en Lönnaftonfly (Acronicta aceris), när den blir en fjäril kommer den vara gråvit. Det är en fjäril som mestadels är aktiv nattetid.
 
 
 
 
I morgon lördag 10/8 är det Firfins städdag på bågskytteklubben vid utebanan. Vi har tyvärr blivit inbokade på olika dagar jag och Firfin, men Firfin får följa med mig som stöd när det blir min dag, för jag fixar det inte själv, jag vågar inte själv. Firfin får sig ytterligare en långtur på cykeln, cirka 2,5 mil cyklar han när han cyklar till och från bågskytteklubben, vilket han alltså gjorde i onsdags, i dag och ska ska göra i morgon.
 
I övrigt i morgon är det vattenbyte i ena akvariet där guppykillarna bor, några tetror och en maltjej. Tror det är sista dagen i den medicinska behandlingen. Hoppas de håller sig friska från dum fenröta och så nu. Avskyr fenröta, avskyr djursjukdomar över huviud taget.
 
 
Har läst några intressanta artiklar/nyheter som jag vill dela med mig av här.
 
 
 
 
http://www.metro.se/stockholm/inget-misstankt-mord-vid-likfynd-i-solna/EVHmhi!1l3haid8s1o/
 
 
 
 
Nu är klockan visst 01:00 och jag tänker äta lite tacos spm Firfin nyss fixat.
 

Kommentarer
Postat av: firfin

Söt groda & söt larv. Mångafina småfåglar var det på fyrahå. Det blev fint i köket :) Nu borde jag göra mig i ordning inför dagens cycklande.

Svar: Ja grodan, larven och småfåglarna var väldigt söta men även de boende djuren på 4H. Idag slipper du cyckla 2,5 mil. ;)
Scratchblack

2013-08-10 @ 08:58:01
Postat av: pärlan

Hallå.
Det är kul för er att ha 4h gård i er stad. Jag tycker Örebro ska skaffa en sådan.
Uscha larver gillar inte jag men på något sätt ser de ändå fina ut :P

Svar: Ja vi har t o m två stycken 4H i vår stad och båda ligger nära oss, men den ena har jag inte vetat om så länge och den ligger jättenära oss, det skulle väl ta 45-60 minuter att promenera dit. Det andra 4H som vi brukar gå till, den tar det bara cirka 10 minuter att promenera till från där vi bor.Hoppas ni får ett 4H i Örebro också, det borde ju finnas ett i varje stad. Bra för stadsbarn också att få lära sig om djur, om hur man förhåller sig till dem, vad de har för behov och hur man hanterar dem.

Finns många söta och vackra larver. Tycker den jag har bild på i bloggen är en riktig snygging, den har ju coola färger och cool frisyr.
Jag är väl lite rädd för dem på så vis att jag inte gärna håller en larv i handen om jag inte måste, men jag tycker ändå om dem och så.
Jag är rädd för nästan alla insekter och kryp, men gillar dem ändå och de har alla en viktig roll i ekosystemet.
Har för övrigt en metod som jag började med förra året, det är att jag jag läser om insekterna och försöker lära mig hur de olika arterna ser ut och då leder min nyfikenhet mig närmare dem för att jag vill se hur de ser ut ordentligt så jag eventuellt kan artbestämma den. En annan sak jag gör ibland är att döpa insekterna till något och då blir de mer som en person. Jag kan ju döpa även t ex små flugor här hemma bara för skojs skull, även om jag inte är rädd för flugor.
Scratchblack

2013-08-15 @ 21:46:00
Postat av: pärlan

Det är väl det bästa sättet att komma förbi rädslan att läsa om den eller undersöka och se om det är så farlig eller äcklig som som man tror :P =)

Svar: Ja så är det ju. :P
Scratchblack

2013-08-17 @ 09:32:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0