Vilofredag

(11:00)
I dag ska jag vila hela dagen, alltså inte kanske ligga i sängen hela dagen, men vara hemma och försöka bara ta det så lugnt som möjligt. Det blev lite väl mycket för mig i veckan.
 
Igår var jag till psykologen på eftermiddagen där vi tog upp några punkter och pratade om. Vi ska börja jobba mer med kommunikation och försöka hitta en plats för mig i samhället så att säga, för jag känner att dels har jag svårt med kommunikation, hur och vad man pratar om med olika människor och svårt att förstå vad folk menar när de inte formulerat sig tydligt och konkret till exempel. Angående att hitta en plats i samhället så är det så att jag känner att "jag trillat mellan stolarna", jag platsar inte bland de så kallat sjuka och jag platsar heller inte bland de så kallat friska. Visst, jag är sjuk, men jag tar inte massa överdoser längre och jag skär inte sönder mig med vassa saker mer än högst 1-3 gånger per år, jag har inte varit inlagd på psyket sedan 2008. Jag delar liksom inte riktigt samma verklighet som de sjuka som tar till desperata åtgärder för att dämpa sin inre smärta.
 Det är svårt att förklara hur jag menar, men kanske ni som läser kan förstå vad jag menar? Jag känner mig utanför båda världarna. Jag mår dåligt inuti mig själv och jag vill inte leva, men numer försöker jag fylla dagarna med sådant som ger mig positiv energi för att jag ska orka med kampen för min överlevnad. Självklart finns det dagar jag måste göra sådant som sänker mig och tar energi, men just därför är det ju extra viktigt att jag unnar mig och ser till att jag fyller på med positiv energi genom att t ex ta mig till någon damm eller och skog och titta på fåglar och andra små söta varelser. Jag har dagar jag absolut inte har någon ork och då jag kanske även är ensam hemma och börjar grubbla och dra ner mig själv tills jag kanske sitter och gråter eller så börjar jag tänka på alla elaka människor som förstör, sårar, skadar djur och så blir jag väldigt arg och kan inte släppa ilskan.
När jag är bland de så kallat friska så kan jag känna att jag blir dissad, ignorerad, att folk inte vill ha med mig att göra, att folk inte orkar eller våga lyssna på mig så fort jag nämner något negativt som att jag till exempel är rädd för sociala situationer eller nämner att jag har diagnoser eller att jag är sjukskriven på grund av psykiska problem.
Jag måste ju få vara jag, jag har mitt bagage och det kan jag inte ändra på, jag kan inte rå för att jag har psykiska problem, jag kan inte rå för att jag har fobier och rädslor. Jag mår dåligt ibland, jag har ont om ork och jag kan banne mig inte rå för det. Måste jag vara någon högintelligent pajjas för att få vara med bland de friska, måste jag ha massa kunskap om allt möjligt, måste jag vara frisk, alltid glad och skämtsam och på bra humör för att få vara med? Jag är väl för fasiken inte en robot, jag är en människa med en historia, med massa känslor och tankar. Jag kan bli ledsen, förbannad, besviken, sorgsen men jag kan även känna glädje stundvis.
Bara för att jag till exempel har asperger så betyder det inte att man inte kan prata med mig, så betyder det inte att man inte kan säga hej till mig, så betyder det inte att man ska ignorera mig och låtsas som att jag inte existerar. Att jag har psykiska problem, att jag har diagnoser gör mig inte till en korkad idiot, jag är inte dum i huvudet.
Jag känner mig ofta utanför, jag känner mig ofta ignorerad, jag känner ofta att folk inte orkar med mig, inte vill lyssna på mig, inte vill ha mig i sitt liv, jag kan se hur folk kan se ut som om de vill krypa ur sitt skinn och fly när jag pratar med dem. Är jag så hemsk, är jag en pest, är jag ett virus? Tydligen.
Vi får se vart allt leder, vart behandlingen leder och vart jag hamnar, om jag finner en plats för mig i samhället, ett sammanhang jag kan trivas i och bli omtyckt i.
 
 
 
Har i dag laddat över alla bilder till datorn som jag tog den 12/8 och 13/8. Det visade sig inte vara så många bilder som jag trodde, men jag tog 592 bilder på Furuvik 12/8 och jag tog 390 bilder i Uppsala den 13/8.
 
 
Snart ska Firfin laga lunch till oss, det blir nog sojabitar marinerade med BBQ-sås och till det fullkornsbulgur och sallad.
 
 
Får se om jag börjar redigera några bilder i dag, måste först gå igenom dem och radera dem jag inte vill ha kvar.
 
 
 
(20:10)
Det blev pannkakor till lunch istället.
 
Jag har i dag gått igenom alla bilderna jag laddade upp i datorn i dag. Har fått ner de 592 bilderna från Furuvik till 340 bilder än så länge och jag har fått ner de 390 bilderna från Uppsala till 149 bilder.
 
Det blev att vila ett par timmar i sängen fram till klockan 18 och sedan titta på parkourtävling i en timme på TV.
 
Har lagt upp flera bilder på min flickr-sida i dag, så gå gärna in och kolla där, det skulle glädja mig. Bilder är en stor del av mitt liv, att fotografera betyder mycket för mig.
 
http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/

Kommentarer
Postat av: firfin

Det var bra formulerat och skrivet.
Gott med pankisar.

Svar: Tack så mycket. :)Jupp.
Scratchblack

2013-08-18 @ 11:50:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0