Söndag och i dag

(15:55)
Om jag minns rätt så har jag åtminstone ätit linser till middag i lördags, lunch igår, middag igår och till lunch i dag måndag. Har inte ätit bara linser, men linser som bas eller vad man säger. Ibland har jag ätit linser men mayo och ibland linser med tomatskivor och mayo. Har upptäckt att dessa är goda kombinationer enligt mig. Snabblagat som tusan, maten är ju klar inom 5 minuter.
 
Här var min middag i förrgår, samt att jag lägger upp bilder på mayon, hur burken ser ut och vad innehållet bestårav, för det är ju såklart äggfri majonäs. Det är lite svårt att få tag i, men det finns på Tant grön i Hågaby i Uppsala, det är en liten ekologisk butik med mycket vegetariskt och veganskt, mest av det faktiskt. Absolut värt ett besök om man är vegan tycker jag.
 
 
 
 
 
Igår söndag den 28/7  fortsatte jag att gå igenom och sortera grejer ur kassar samt att jag kontrollyssnade på gamla CD-skivor vi ska sälja på Tradera. Vill ju undvika att sälja något som inte fungerar.
Jag hittade en "skatt" igår bland pärmar och så, nämligen en berättelse mormor har skrivit om om hur ödet förde ihop hennes mamma och pappa, om hennes och sina 5-6 syskons uppväxt , om vad som drabbade dem och så. Det är 28 handskrivna A4-sidor. Har bara läst 3 sidor än så länge men det ska bli intressant att läsa resten när jag orkar det.
Tror jag sorterade upp grejer ur fyra kassar igår, men inte säker på det, kanske var det 3.
 
Här kommer några bilder på mig från igår.
 
 
 
 
 
 
Och ja här är bilder på vad jag åt till middag igår då.
 
 
 
 
 
Har väl mått lite si och så under helgen och mår väl lite sisådär i dag. Oroar mig och grubblar och så.
 
 
 
 
 
 

Torsdag, fredag och lördag

(17:10)
Torsdagen den 25/7 så började jag morgonen runt klockan 8 med att ge marsvinen lite ruccola och sedan sitta vid datorn och kolla mail etc med en liten Selene på ett påslakan i mitt knä. Sedan klippte jag alla klor på Selene innan jag åt min frukost i köket.
 
Här är bilder på när Selene sitter i mitt knä.
 
 
 
 
 
Samma dag senare på eftermiddagen så åt vi mat på Foodcourte i Gränby centrum, handlade mat och ett gäng filmer för 20 kr styck.
 
Dessa filmer följde med oss hem.
 
 
 
 
 
Igår fredag den 26/7 så träffade jag en gammal klasskamrat från gymnasietiden samt hennes 9-årige son. Hon och jag hyrde ett källarrum tillsammans i en villa i Sunnersta. Vi hyrde av en fyrbarnsmor som var/är veterinär. Hon hade gulliga barn. Hon hade bara en flicka som jag tror då var i 9-årsåldern och hon var väldigt hjälpsam, ville gärna hjälpa till med allt och hon gillade att vara där jag och min rumskompis "E" var. Tänk att den lilla tjejen är runt 24 år nu och säkerligen utflygen för länge sedan och så vidare. Fattar inte vart tiden tar vägen ibland.
"E" och jag gik alltså i samma klass i gymnasiet, ett naturbruksgymnasium där vi gick inriktingen Smådjur för att bli utbildade djurvårdare.
Igår var vi i alla fall på 4H-gården i Gränby, tittade på djuren (gässen hade små fjuniga ungar och en var knallgul, helt bedårande), fikade veganska kryddmuffins och drack hallonsoda och pratade om gamla tider, nu et, Island och så. Alltså som jag nog nämnt så bor ju "E" och hennes son på Island. Sonens pappa är islänning. Jag fick minsann höra en del islänska och det var trevligt tyckte jag.
Kul attträffa dem, hade inte träffat dem på flera år, senast jag träffade dem varsonen 4 år.
 
 
 
I dag lördag den 27/7 så är jag lite låg och trött och har ingen ro i mig, tog till och med en extra Lyrica för en liten stund sedan, tar ju annars en på morgonen och en på kvällen.
Det är kvavt och varmt, lågtryck men regnet vill inte komma ännu. I stockholm har redan himlen öppnat sig och det vräkte tydligen ner stora mängder regn, men inte så mycket som det vräkt ner i Göteborg. I Göteborg har de fått stänga av flera vägar och en del källare är vattenfyllda. Hoppas inte "Fluffgänget"s Sandra har blivit drabbat av ovädret, speciellt inte hennes och hennes pojkväns källare om de nu har en källare. Jag känner dem ju inte i verkligheten bara genom våra bloggar, ett par mail och genom hennes resdagbok. Hon har verkligen humor och är en stor djurvän. Det finns länk till hennes blogg här i länklistan på min blogg. Gå in och kolla vet jag.
Alla (nästan) är för övrigt trötta här hemma, alltså inte bara jag utan även råttorna och marsvinen. Fiskarna bryr sig inte om lågtrycket som det verkar, de simmar omkring som vanligt.
Tog några söta bilder på vitnosarna Alleria och Tyrande där de låg i en söthög i sitt favorithörn.
 
Alleria och Tyrande.
 
 
 
 
 
I dag har jag gått igenom två kassar med papper och så och en mindre pappkasse var full av kollegieblock med meddelanden mellan assistenerna samt lite mig. Alltså nu menar jag mammas assistenter, jag har ju inga assistenter. Det var alltså kollegieblock med assistentmeddelanden från för flera år sedan fram till 2011. Jag kunde ju inte slänga det som det var, måste ju skydda intigriteten så ingen får tag i blocken och läser i dem, för det är ju privata saker som stod i dem. Vad fick då jag göra, jo jag satt och rev först ett gäng gamla brev till mig från en föredetta barndomskompis och sedan satt jag och rev sönder alla papper i kollegieblocken i småbitar. Jag satt och rev papper konstant utan paus i cirka två timmar.
Jag blev väldigt trött av det och öm i ryggen och så, så efter det så drack jag en drink jag gjorde av havredryck, två bananer, rågflingor och en skvätt havredryck med smaken av mango och persika. Gott det. Sedan vilade jag en liten stund.
Jag har en dokumentförstörare men den kan bara hantera en liten mängd papper sedan blir den överhettad och stänger av sig. Fann ingen mening med att ta fram den när det var så mycket papper att förstöra.
Just ja, jag var tvungen att kolla igenom alla papper med meddelanden så jag inte missade någon viktig adress eller mailadress till någon/några jag behöver få kontakt med. Tyvärr gav det ingen direkt skörd, jag hittade en mailadress i ett block från 2003, så får väl se om den funkar. Har provat en annan mailadress till samma person innan men den funkade inte alls.
 
Här är högen när jag bara hade rivit sönder ett gäng brev. Detta är väl cirka 1/3 eller 1/4 av hur stor högen blev till sist. Vet inte om jag var optemistisk där, kanske det är ännu mindre del av slutresultatet.
 
 
 
 
Här kommer tre bilder på mig också från i dag.
 
 
 
 
Glömde nämna att jag lagt upp fler bilder på min flickr-sida, ett knapptryck bort ...
 
 Just ja, Firfin hittade ett parti igår eller förrgår som han tänkte skulle passa mig bra och ja han hade ju väldigt rätt där, jag tycker om partiet och har anmält mig som medlem där, alltså i Gröna partiet. Nu är jag medlem i två partier, för är sedan länge medlem i Miljöpartiet. Är inte helt nöjd med alla resonemang i Miljöpartiet men Gröna partiet tänker väldigt mycket som jag, så jag hoppas det kommer växa som bara den och ta över och bli störst.
 
 
 

Marsvinens treårsdag

I dag  var det marsvinens födelsedag. Eos och Selene fyllde 3 år.
Egentligen vet vi bara att de är födda i Juli, men jag bestämde att för att hedra min mamma som avgudade marsvin och som har namnsdag i dag den 24/7, så valde jag denna dag som födelsedag åt våra två söta döttrar Eos och Selene.

De fick sin version av av tårta ... mer som en grönsaksbuffé kanske.
 
 
 
 
Som efterrätt fick de lite färskt gräs jag plockade i en kohage i dag. I kohagen träffade jag kor och ungtjurar. Klappade en ko på blöta nosen. Största ungtjuren brölade åt mig.
 
 
 
 
 
En tjur tyckte extra mycket om den lite äldre ungtjuren, men den äldre ungtjuren uppskattade inte riktigt uppvaktningen ...
 
 
 
 
Fler kossa mu-bilder. Passade på ju att fota dem när jag ändå var i hagen med dem.
 
 
 
 
Lite växter, blommor och en damm som fanns i hagen.
 
 
 
 
 
Lilla Eos och Selene fick ordentligt städat i dag med och lite annorlunda möblering i buren som de tycktes uppskatta.
 
 
På kvällen fick de sin vanliga sädeskross (sådana där gnagarblandningar som säljs i livsmedelsbutiker är faktiskt bara skräp och mer farliga än nyttiga för marsvin och vi har lovat uppfödaren att inte ge annat än sädeskross,grönsaker och hö och vi litar på henne, hon har cirka 40 års erfarenhet av marsvin och hjälper till att omplacera marsvin).
Lite såhär såg det ut i buren efter utfodringen nu ikväll.
 
 
 
 

Firfin såg lite rolig ut i håret på eftermiddagen.
 
 
 
 
 

Meningslös morgon

(09:50)
Gick upp runt 7:30 tror jag. Denna morgon känns så meningslös. Jag känner mig trött, ensam, omotiverad och allmänt less och låg. Ingenting lockar, ingenting ger mig kraft, ingenting motiverar mig till något.Allt känns öde och trist, allt känns tragiskt, sorgligt och ledsamt. Tänker på alla som dött. Tänker att jag är usel på allt jag gör, att jag är värdelös på allt. Jag är bra på en sak i alla fall, jag är bra på att misslyckas.
Världen är en rutten j-la plats att vara i!

Nej det är ingen ide att ens vara vaken i denna meningslösa ruttna värld så nu går jag och lägger mig igen.
 
 
(18:45)
Hur kan man glömma sitt älskade lilla djur på ett tåg (eller buss eller så)? Det är oförlåtligt och en sådan person borde inte få ha djur om de är så ansvarslösa att de inte kan hålla reda på sitt djur och så.
Tycker så väldigt synd om den stackars ensamma pippin som blev kvarglömd på en pendel. Ännu värre är det ju om den avsikligt blivit lämnad där. Tragiskt, mitt hjärta blöder. Sådant här hemskt får bara inte hända.
Hoppas den blir kärleksfullt ompysslad på djurhemmet den nu är på medan de söker ägaren.
 
http://www.metro.se/stockholm/papegoja-hittad-pa-pendeltag/EVHmgw!NLEjNipIiOI/
 
 
 
Vid lunch upptäckte jag att jag missat att få i mig min morgonmedicin (Lyrica)  och efter att jag tagit den blev jag sakterligen på lite bättre humör.
Jag skrev ett litet brev till en väninna till mamma och berättade om att min mamma dog 4/8-2012. Jag har inte haft några kontaktuppgifter till henne, men igår när jag sorterade en hög med papper från mamma så fann jag en adress. Adressen var aktuell 2003, så jag hoppas hon inte har flyttat.
Paketerade även en film som en person har köpt av oss genom Tradera.
Gick till Ica och postade brevet och paketet samt hämtade ut ett paket med grejer jag köpt på Tradera och sedan handlade jag mat och frukt.
 
I morgon fyller våra kära små lurviga döttrar Eos och Selene 3 år.
 
 
 

(20:40)
Om ett tag kommer Firfin hem från jobbet och då är min tanke att vi ska njuta av lite jordgubbar från Ulva kvarn.
 
Igår 22/7 var det fullmåne. Min mobil kan inte ta vettiga bilder på en måne, men här kommer en bild i alla fall som jag tog från ballkongen igår kväll.
 
 
 
Här kommer också en bild på mig från igår.
 
 
 
 
 
Här kommer en bild jag tog på vägen till Ica i dag.
 
 
 
 
 
Tog bilder (och filmade) på råttorna nu i kväll.
Här är Tyrande.
 
 
 
 
Här är Alleria.
 
 
 
 
Här är Sylvanas.
 
 
 
 
 
Här är Maiev.
 
 
 
 
 
Jag borde ha ringt reumatologen igår eftersom en sjuksköterska hade ringt mig igår och ville boka in mig på en tid hos läkaren jag har där. Jag vågade inte ringa upp och sköt upp det till i dag, men jag har inte vågat ringa i dag heller. Vi får väl se om jag ringer dit i morgon.
Vill inte bli verbalt slaktad för att jag inte tagit den antiinflammatoriska medicinen som jag skulle äta varje dag och jag vill inte ta blodprov heller för den delen. Antar att läkaren vill kolla hur den nya medicinen har påverkat mig och så men det finns det ju ingen poäng med nu när jag inte tagit medicinen regebundet, jag tog den varje dag i tre månader och sedan har jag bara tagit den ibland. *Suck*
 
 
 
 
 
 
 
 

Bågskytte trots förkylning

(06:40)
Nu har jag varit uppe sedan cirka klockan 5 i morse då Firfin drog i väg till tåget för att ta sig till jobbet. Han blir nu borta ett par dagar och jobbar.
 
Igår söndagen den 21/7 så ville jag så gärna hitta på något, jag var rastlös och ville komma ut och göra något roligt, spännande. Visst, vi var och är båda ännu förkylda, men på tillfriskningsvägen. Jag är nog snäppet friskare än Firfin men så blev jag ju sjuk något dygn före med.
Efter lite diskuterande, efterforskningar och så så beslöt vi oss för att hyra minsta bilen och åka i väg till bågskyttebanan och skjuta pilbåge.
Vi höll på i 2 1/2-3 timmar på bågskyttebanan inkluderande en liten fikarast.
En av våra instruktörer var där, fast han såg vi inte så mycket av, han var mesta tiden i klubbstugan och sedan i skogen, men en liten stund satt han och titta på medan vi skjöt och gav oss några tips och råd vilket var schysst av honom.
Det gick väl både bra, hyfsat och ganska dåligt igår. Mot slutet var vi trötta i musklerna och kroppen och då gick det ju sämre och sämre, men vi höll på tills det inte var någon ide längre att fortsätta för att kroppen protesterade.
Vi ville ju passa på att skjuta så länge som möjligt medan vi hade hyrbil och var där.
Jag lyckades skjuta bort en pil igår, den första jag skjöt helt åt pipsvängen så att varken jag, Firfin eller instruktören (som hjälpte till att leta) hittade den. Tur jag har reservpilar.
Kul var det i alla fall, att skjuta massa pilbåge.
Vi Skjöt på 20 meter.
 
Här kommer några av mina bättre resultat från skjutandet igår.
Tänk på att vissa bilder kan vissa samma resultat men ur en annan vinkel bara.
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är bilder på Firfin och vissa av hans skjutresultat från igår.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mellan 20-meterstavlan och skjutlinjen så låg det harpluttar på marken som skimrade lite som guld, men att de skimrade som guld syns inte så bra på denna bild.
 
 
 
 
Några bilder på mig från igår. Bilderna togs när vi skulle packa ihop och åka hem.
 
 
 
 
 
På kvällen blev det detta till middag som Firfin fixade.
 
 
 
 
Tog några bilder på Selene igår när marsvinen fått gurka. Eos skymtar man lite.
 
 
 
 
Råttorna fick lite kokt potatis, vilket de nog aldrig fått förut tror jag. De tyckte det var väldigt gott, speciellt lilla sjuklingen Tyrande tror jag.
 
 
 
 
Har för övrigt lagt upp fler bilder på min flickr-sida. Gå gärna in och kolla, det är ju inte direkt svårt att klicka på länken och gå in och kolla lite.
Vore kul om fler ville kolla in där mer än typ Firfin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snabbloggar lite

(23:23)
Den 18/7 tittade jag på "Du är vad du äter". Hon (Anna Skipper) skulle då hjälpa en överviktig rockstjärna. Anna Skipper dyker då upp i en matchande outfit så att säga. Jag blev glad av att se henne i den outfiten, tyckte hon passade i den.
 
 
 
 
Den här killen drack tydligen en hel del alkohol, på bara en vecka hade han (om jag minns helt rätt) druckit 1 1/2 liter sprit! Utöver det åt han massa värktabletter varje dag på grund av ont i ryggen och så. Livsfarlig kombination. Hans lever var illa ute enligt den där doktor Kenneth som alla i "Du är vad du äter" får besöka.
 
Jag är nykterist sedan flera år och jag saknar inte alkohol, jag tycker det är skönt att slippa bakfylla och sådant och jag tycker berusade människor är obehagliga och ofta högljudda och jag vill inte vara sådan. 
Jag vill helt enkelt inte ha alkohol i mitt liv och är glad att Firfin näst intill är nykterist.
 
 
 
 
 
I fredags 19/7 skulle jag ha fikat med en väninna i stan men vi ställde in det i torsdags kväll eftersom jag inte hade hunnit bli frisk från min förkylning jag haft sedan i tisdags morse.
Vet inte vad vi gjorde i fredags jag och Firfin. Jag tror vi var och handlade mat på Ica, jo så var det nog och vi storhandlade dessutom för cirka 650 kr och det var tungt att bära hem, speciellt när man inte är frisk.
 
Igår lördag den 20/7 så var jag och Firfin till norra Gränby och fotograferade änder, gråsparvar, en sädesärla och en bofink. Vi satt vid en damm och matade änderna.
Jag har inte redigerat bilderna på fåglarna ännu så jag lägger väl upp några senare då, kanske i morgon eller så.
På kvällen tittade vi på filmen "Modig". Vi har sett den förut, men igår köpte vi hem filmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svarat på frågor

(08:20)
En vän på qx hade snott en lista med frågor och svarat på alla frågorna och lagt upp i sin dagbok där. Jag gjorde detsamma som min vän, det vill säga snodde listan och svarade på frågorna och la upp i min dagbok på qx. Jag kopierade frågelistan med mina svar och klistrar in den här nedan.
 
1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
vitspräcklig. Ett år gamla fåglar har vitt

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Plastfickor till dokument/papper

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Den som dräper

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
06:00

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Vattenpumparna i de två akvarium som finns i samma rum.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Slängde sopor.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
En väns qx-sida.

8. Vad har du på dig?
T-shirt, skjorts, klocka och halsband.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Det minns jag tyvärr inte.

10. När skrattade du senast?
Minns inte, kanske var det 5-6 dagar sedan.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Ett stor affisch över människans skelettanatomi där det står vad alla delar heter, en affisch på en av världens mest kända arkeologiska utgrävningar (en grav med skelett), en anslagstavla med bilder på de jag förlorat (djur och föräldrar), två tavlor på min lillebror (en hund).

12. Har du sett något konstigt på sistone?
En krumelurig metallgrej vid en husknut som jag ej vet vad den har eller har haft för funktion.
Videoklipp på nya rekordet i att fälla flest dominobrickor.


13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Det är något att göra och kräver inte så mycket tankemöda och den säger lite vem man är tror jag.

14. Vilken var den senaste film du såg?
Minns inte.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Jag skulle köpa ett hus i Hälsingland med stor tomt, odlingsmark och lada, en den bästa långbågen (en skl e-båge tror jag), skulle även köpa den bästa recurvebågen till min pojkvän, en ny digital systemkamera, fotostudioutrustning och jag skulle skänka massa pengar till organisationer som hjälper/räddar utsatta, skadade, övergivna djur.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag har aldrig åkt på en kryssning.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Att alla människor älskade djur mer än människor och tog hänsyn till djuren och respekterade dem som de fantastiska varelser de är.

18. Tycker du om att dansa?
Jag gör väl egentligen det men är inge vidare bra på det och gör det aldrig numer.

19. George Bush?
En politiksnubbe.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Pojke - Daimon Tony  Zeus Eros
Flicka - Agnes Gaia Iza Athena Hekate Sapfo

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Ja absolut, i Skottland.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Du har kämpat på väl och du är nu fullärd och slipper fler återfödelser och får gå vidare till de fullärdas "rum".

Måndag tills i dag

(12:20)
Först några eftersläntande bilder från söndagen den 14/7. De kom inte med i inlägget om söndagen för att de låg i en annan mapp. Hade glömt att jag hade tagit några bilder med systemkameran den dagen.

Först bilder på Selene och Eos.
 
 
 
 
Bilder på Tyrande-plutten.
 
 
 
 
 
 
I måndags 15/7 så hade jag boendestöd klockan 13-14. Jag tömde och fyllde diskmaskinen och sedan vet jag inte, vi pratade väl en del kanske.
 
Jag minns inte måndagen så bra så det får bli i bilder i stället, för jag hade några bilder från den dagen. Hmmm... visserligen bara två bilder som inte säger så mycket om dagen egentligen. Jag tog det kanske lugnt mest. Det är en bild på Alleria och en på Sylvanas.
 
 
 
 
 
I tisdagas den 16/7 så hade jag boendestöd mellan cirka 14:45 till 16. Vi var nere i källarförrådet och sorterade grejer och stuvade om och så. Det blev två överfulla soppåsar med sopor samt en vinterlångkappa och ett par rullskridskor som hamnade i soprummet. Tror jag lyckades tömma tre bananlådor med grejer. En av dem tog jag nämligen upp i lägenheten och tömde, eftersom den endast innehöll sandpapper och målartillbehör inför att vi skulle ha slipat ner och målat om en köksstol i förra lägenheten vi bodde i. Tyckte det var meningslöst att sådana grejer skulle uppta plats i förrådet.
Tog upp en gammal fin våg jag hittade i förrådet som jag ärvt av pappa. Här är ett par bilder på den. Den är ju rostig och själva skålen som ska stå högs upp den fattas. Jag gillar den i alla fall. Jag gillar gamla grejer.
 
 
 
Började sortera papper i en påse jag hade tagit upp, där fanns bland annat en elloskatalog från Höst/vår -85-86 och alltså kolla in dessa långkalsonger, de är ju skrattretande fula, osmakliga, hemska. Det var lite underhållande att bläddra i katalogen faktiskt.
 
 
 
 
 
En bild på mina naglar. ;)
 
 
 
 
 
Bilder på Tyrande, tagna igår onsdag 17/7 med mobilen.
 
 
 
 
 
 
I går onsdag fick jag ställa in min träff med min kontaktperson i stan på grund av att jag dagen innan vaknat av att jag var förkyld och igår var det värre och jag hade sovit väldigt dåligt natten till igår, hade vaknat var och varannan timme. Hade ledvärk, täppt och rinnande näsa, lock för öronen, gröt i huvudet och svidande ögon.
I dag torsdag så mår jag aningen bättre, näsan rinner inte längre, jag är mindre täppt och jag fick dessutom sova cirka 5 timmar i sträck natten till i dag.
 
Senare i eftermiddag kommer min god man hit en kortis eftersom jag måste skriva under ett dokument som ska skickas in snarast.
 
I kväll kommer Firfin hem. Han har ju annorlunda schema numer så han jobbar cirka två dagar och är ledig två. Förut jobbade han 4-5 dagar i sträck och var ledig 4-5 dagar i sträck.
Snart får Firfin semester i fyra veckor.
 
 
 
(17:55)
Läste en artikel från Djurens rätt och jag håller med dem, elefanter och sjölejon och alla andra djur ska få slippa turnera runt med en cirkus, det är djurplågeri att låta djur färdas runt på det sättet och vara i tillfälliga hagar och allt sådant. Det får gärna finnas cirkusar, men låt djuren få slippa cirkuslivet.
Jag tänker inte sätta min fot på en cirkus så länge de har djur med där.
 
 
 
 
Till något jag fann underhållande i alla fall. En tysk grupp har slagit rekord i fallande dominobrickor.
Ja, jag tittade på hela videoklippet utan att skynda på det någonstans, jag tyckte det var kul ju.
 
 
 
 
 
Till lunch i dag så hällde jag upp linser från en tetra, la några skivor tomat på och värmde i mikrovågsugnen. Till detta drack jag en froosh som stod i kylen från i söndags, eftersom tanken var att vi skulle druckit varsin när vi var och skjöt pilbåge, men jag drack ingen, jag drack nog något form av vatten på flaska.
Helt ok lunch tyckte jag. Billig och enkel att fixa för en som avskyr matlagning.
 
 
 
 
 
Fotade vitnosarna, ena brunnosen och fiskarna med mobilen. Brunnosen Sylvanas blev för suddig, hon höll till längst ner i buren och där var det dåligt ljus. Bilderna på fiskarna kommer senare när jag gått igenom dem och klippt dem och så. Här kommer bilder på trötta vitnosar. Älskar när en svans hänger utanför buren, brukar inte kunna låta bli att peta på den söta lilla svansen (nej tack, inga elaka kommentarer om huruvida du eller någon annan tycker råttsvansar är äckliga, sådant sårar mig, mina råttor är mina barn och jag skulle inte säga förolämpande saker om föräldrars barn till någon av föräldrarna, samma vett och etikett gäller här).
 
 
 
 
 
Visst är dessa tjejer lik sin mamma Belle Sorenson Gunness?
Inga vidare bra bilder, men jag har fotat med mobilen och fiskar rör på sig hela tiden ...
 
 
 
 
 
Här är några av killarna. Äldst av dem är Ed gein (den rödvitgul-prickiga, vi brukar även säga fantasy-killen) sedan är det Albert fish som väl är snäppet yngre, skiljer nog bara några veckor, han är den blonda med orange stjärt. Albert Fish är dock väldigt suddigoch blänkig på bilden.
På bilden längst ner har vi en son till Belle som lyckades med att få vara kvar hos honorna till här om dagen då vi upptäckte att han ju är en tydlig hane nu och verkligen inte ska vara kvar hos honorna. Vi hoppas att det inte blir några ungar nu, men man vet aldrig, en hona ser ju misstänkt rund ut om magen.
 
 
 
 
Vi flyttade faktiskt över två hanar här om dagen, inte bara Belles son utan även Belles barnbarn Pricken, men Pricken var inte tydlig på samma sätt, men på sätt och vis ändå tydlig i och med de starka färgerna han har. Har ingen bild på honom att lägga upp nu, jag får fixa en vid annat tillfälle.
 
 
 
Medan jag satt på ballkongen i dag och drack det sista ur min froosh så fick jag besök av namnsdagsbarnet Fritz. Här är en bild på Fritz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagens aktiviteter

(09:30)
I söndags 14/7 så tror jag att jag klev upp 05:45, klockan 6 ringde veckarklockorna (min och Firfins). Vi intog frukost, fixade i ordning oss och tog sedan våra pilbågar och gick till hyrbilen vi hyrt morgonen innan för att kunna åka på namngivningen. Cirka klockan 6:30 åker vi iväg till bågskyttebanan, den som är belägen utomhus på vichan.
Vi skjuter pilbåge i cirka 1 timme och 20 minuter.
Det var så lugnt och tyst där, endast ljudet av fåglar som sjöng, bland annat en ringduva. Rovfågeln svävade i luften en bit bort, kanske var det en fiskgjuse, den var då för stor för att vara en ormvråk tror jag nog, fast jag är inte säker, har inte kvar i minnet riktigt hur stor den var. Kanske Firfin minns vad det var.
Det var så skönt svalt den morgonen, perfekt för bågskytte enligt mig då som är så varm i mig själv, i alla fall när jag rör mig.
Det gick hyfsat ok för både mig och Firfin att skjuta den morgonen.
Här kommer bild på buttarna, den butten med måltavlor till vänster skjöt Firfin på och den till höger skjöt jag på. Vi skjöt på 20 meter.
Fotat med mobilen, samtliga.
 
 
 
 
Jag skjöt ju såklart med min långbåge, det är ju vad jag skjuter med numer.
Här kommer bilder på några av mina resultat från söndagsmorgonen.
De första tre bilderna är på samma skjutning. Det var morgonens tre första pilar och jag tror att pilen i mitten på gult var min första pil, så jag fick ju en bra start.
 
 
 
Här är en bild på mig och min bågskytteutrustning som Firfin tog på mig med min mobil efter att vi skjutit klart och skulle åka och lämna in hyrbilen.
 
 
 
 
Här kommer bilder på när Firfin gjorde i ordning sin recurve innan vi börjat skjuta. Han måste ju montera ihop sin pilbåge medan jag bara behöver spänna på och av .
 
 
 
 
Här är några av Firfins skjutresultat från söndagsmorgonen. Ska tillägga att han skjuter med sikte och sådant.
 
 
 
 
Här är en av Firfins pilar som åkte halvvägs igenom butten vilket händer väldigt sällan, det har hitintills aldrig hänt mig och detta var första gången det hände Firfin.
 
 
 
 
 
Detta blev lunchen när vi kommit hem från macken där vi lämnat hyrbilen. Det var såklart Firfin som fixade maten, det brukar ju vara så.
 
 
 
 
Tog några bilder på trötta vitnosar och tiggande lurvtroll också.
 
 
 
 
 
 
På kvällen segade min dator och Firfin öppnade min dator för att lägga till två stycken 1 gb ramminnen, eftersom han trodde att segheten berodde på att jag bara hade sammanlagt 2 gb ramminne, så han tänkte då fördubbla. Det hans stora överraskning så upptäcker han att det bara finns två 500 mb ramminnen. Han sa till mig att han hade minne av att han läst att Windows 7 och Vista inte ens ska starta på ett ramminne under 2 gb, så att min dator ändå har fungerat hyfsat i alla år och hanterat alla tusentals bilder jag hanterat i den, det är ganska så otroligt. Min dator är en kämpe.
Eftersom det måste vara balans med ramminnena så plockade Firfin ut mina minnen och satte in sina från sin dator som inte fungerar. Det visar sig att det är fel på hans ramminnen och min dator piper klagande och startar inte alls med dem. Det positiva med detvar ju att då var det ju troligen hans ramminnen som kraschat som gjorde att hans dator slutade funka och då kan han ju bara köpa nya till den och då kommer den förhoppningsvis fungera igen. Att köpa två stycken 2 gb ramminnen kostar cirka 660-700 kr.
Så här såg det ut i min dator när Firfin öppnat den och dammsugit lite (det var mycket damm i den).
Bakom de färgglada sladdarna sitter ramminnena.
 
 
 
 
 
Dagen där på gick Firfin och köpte två stycken 2 gb ramminnen till mig och stoppade in i min dator, så nu är datorn snabbare, nu mår den bättre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

R.I.P Belle Sorenson Gunness

Söndagen den 14/7 fick vi avliva vår fina och äldsta guppyhona Belle Sorenson Gunness, det var det bästa för henne att få vandra vidare. Hon hade på senare tid magrat mer och mer och kroknat i kroppen och i söndags tyckte vi att hon var för i för dåligt skick för att vi skulle fortsätta låta henne leva.
Det känns tråkigt och sorgligt. Hon var ju vår äldsta hona, hon har varit stor och fin i kroppen och färgerna. Belle var en kämpe som tagit sig igenom två medicinska behandlingar, utan att ens magra lite eller visa på att hon också var sjuk. Hon har dessutom fött två kullar. Vår lilla Belle var både mamma och mormor.
 
Vi hoppas hon har det bra där hon är nu.
Vi saknar henne och kommer alltid minnas vår lilla vackra, starka kämpe Belle.
 
 
Vila i frid Belle Sorenson Gunness.
 
 
 

Dubbeldop i Hälsingland

(07:20)
I lördags 13/7 åkte vi som sagt i väg på dubbeldop i Hälsingland. Det var inget vanligt kyrkodop och ingen präst där. Eller ja dop och dop, det var en namngivning av dessa två babysar. Baby-pojkarna är kusiner till varandra.
Det var en fin namngicningsceremoni med sång, musik och papporna till barnen berättade om de valda namnen, dess betydelser och hur många som har det namnet och så.
Det var vår vän "J"s pappa och styvmor som höll i namngivningsceremonin och det gjorde de bra.
Det var en intressant och annorlunda namngivning.
 
Detta namngivningskort gjorde jag till "J"s och "L"s lilla son. Inuti hade jag skrivit dit en fin gudfars-text (Av Siv Andersson) och lyckönskningar från mig och Firfin (gudfar).
Jag har grumlat barnets namn, eftersom jag inte vill nämna namn offentligt utan tillåtelse.
Det gröna är mer grönt i verkligheten.
 
 
 
 
 
Här är lite bilder från namngivningen. Dock ej på ceremonin och på några personer. Det är bilder från det rum namngivningen var i och som ommöblerades med långbord inför namngivningsfikat efteråt samt bilder på delar av huset och presentbordet.
 
 
 
 
 
Apropå felvända bilder så har jag upptäckt det att avlånga bilder på höjden som är tagna med mobiltelefonen de hamnar rättvänt och de bilder jag tagit med digitala systemkameran de hamnar felvänt. Begriper inte varför.
 
Vet inte vad det är för rostig grej där vid husknuten på sista bilden, men jag tyckte om den, tyckte den såg intressant ut. Ska kolla upp med "L" och "J" om vad den har för funktion.
 
 
 
På vägen hem såg det ut såhär.
Fotat med mobiltelefonen innifrån bilen medan Firfin körde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Firfins gudsons dopdag

(07:10)
I dag är det Firfins gudsons dop. Vi ska på dop jag och Firfin upp i norr, i Hälsingland. Våra gemensamma vänner där ska döpa/namnge sin son. Mammans brors och hans flickväns son ska också döpas i dag, så det blir dubbeldop.
Det är tänkt att dopet/namngivningen ska vara utomhus om vädret tillåter.
 
 
 
Jag vaknade klockan 5 i morse, grundmålade naglarna, tog ett par bilder på Alleria och på den sociala lilla flugan. Jag har även lagt upp tre foton på min flickr-sida.
 
http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/

Här kommer bilderna på Alleria.
 
 
 
 

Låt mig presentera lilla flugan Judit som har namnsdag i dag.
 
 
 
 
 
Bilderna ovan är tagna med mobilen så ni vet ...
 
 
Nu ska jag försöka få mig 40 minuters mer sömn.
 
 
 
 

Källarförråd och pyssel

(10:00)
Igår förmiddag så ägnade jag och boendestöde två timmar åt att sortera och stuva om i källarförrådet. Det blev 2 1/2 kassar med sopor. Jag lyckades få en banankartong helt tom och nästan en hel gammal resväska. Jag undrar hur gammal den resväskan är, kanske från 70-talet, jag vet inte, är inte så bra på sådant. Jag har ärvt den av min pappa som dog 2002.
 
Efter att ha donat i förrådet ett par timmar så gick jag upp i lägenheten, tittade en stund på TV och sov sedan i 2-3 timmar.
 
På kvällen promenerade jag och Firfin till Gränby centrum och köpte lite mat, bland annat hela kronärtskockor som Firfin kokade i saltat vatten med olivolja och smör.
 
Vi åt kronärtskockor med BBQ-marinerade, skivade championer och blomkol. Det var gott.
 

Senare på kvällen tittade vi på "Big bang theory" (rolig serie det), "Den som dräper" (också helt ok serie, men lite seg möjligen).
 
Innan vi la oss så kollade vi in lite dikter och så inför ett kort som ska göras inför i morgon ...
 
 
Just ja, slog in några presenter igår med som ska med i morgon ...
 
 
 
I dag fredagen den 12/7 så är det väl att fixa de sista förberedelserna inför morgondagens färd norrut då vi ska på vänners sons dop (Firfin är valt till gudfar).
 
Efter dopet åker vi nog förbi familjegraven där pappa ligger för att kolla hur det ser ut och om stenen kommit till rätta.
 
 
Blir till att se till att råttornas och marsvinens bur städas i dag.
 
 
 
 
(15:15)
Läste nyss en artikel om vägglös jag fann i mitt twitterflöde. Säger bara det, jag vill INTE ha vägglöss! :S
http://www.svt.se/nyheter/sverige/vaggloss-sprids-via-loppismobler

Besök av väninna

(11:35)
Igår tisdag 9/7 hade jag besök av en väninna jag tycker mycket om.
Hon fick äntligen se våra marsvin och våra fiskar och så fick hon ju träffa råttorna igen förstås.
Vi fikade, pratade, gosade med råttorna och vädrade tre av råttorna (alltså hade dem på balkongen). "J" hade Tyrande innanför tröjan när vi satt på balkongen, jag hade först Sylvanas ute en stund och sedan Maiev. När det började blåsa ute så gick vi in med råttorna, men annars var det ju perfekt råttväder.
Vi hade lilla lurvtrollet Eos uppe en stund, "J" fick ha henne i famnen en stund. "J" fick även ge dem gurka och dill medan hon var här. På kvällen så åt vi mackor med tomat och gurka på och drack varm (snarare ljummen) choklad.
Det var väldigt trevligt att ha "J" här och jag hoppas det inte dröjer lika lång tid tills nästa gång hon kommer hit.
Tur att vi åtminstone bor nära varann, det är ju gångavstånd mellan våra hus.
Jag önskar jag bodde lika nära fler av mina vänner så jag kunde träffa dem oftare, hälsa på dem oftare. Jag klarar i stort sett bara av att hälsa på de vänner som bor längs samma busslinje som jag, ska jag någon annanstans så behöver jag en stödperson med mig eller få skjuts eller åka taxi (taxi är dyrt och jag har inte råd med det).
 
Jag är trött i dag, har sovit för lite.
Gick upp klockan 6 och slog in paket som ska med norrut på lördag samt åt frukost.
 
La mig runt 8:45 och somnade om och vaknade 9:55.
 
Har laddat upp två nya bilder på min flickr-sida.
Ärligt, är det någon som går in och kollar på mina foton/videos  jag lägger/lagt upp på min flickr-sida?
http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/
 
 
Såg en länk på min twittersida som jag klickade mig in på och läste. Det var en intressant och vettig artikel/intervju om en ung kille som hade skadat sig själv i många år och alltid känt sig missförstådd och så. Han fick inte hjälp för sitt självskadebeteende fören han var 25 år. Det visade sig att han har ADHD och nu äter han mediciner för det och mår ganska bra.
Det är oacceptabelt att det ska behöva gå massa år innan man får rätt hjälp, han hade gjort 6 allvarliga  självmordsförsök av vad jag förstod. Ska man behöva skada sig på olika sätt och vis i massa år samt göra så många självmordsförsök innan man får hjälp, ska det verkligen vara så?
Måste man kräva och be om att få rätt hjälp för att få rätt hjälp?! Ofta har folk som mår dåligt väldigt lågt självförtronde och så och kanske inte ens anser sig värda att få hjälp och inte vågar be och kräva om att få hjälp. Det är faktiskt en förnedrande och skitjobbig känsla att behöva be och kräva om att få rätt hjälp.
Jag tror att folk inom psykiatrin kanske behöver öppna ögonen, lära sig att fråga sina patienter om de vill ha hjälp med t ex självskadebeteende eller vad det nu må vara, speciellt om man har nämnt det, nämnt att man skadar sig eller super för mycket eller överäter/svälter sig.
Jag känner igen det där med att inte få rätt hjälp, att behöva be om det och så. Känner även igen det där med självskada, för jag skadade mig själv på olika sätt i många år. Det händer fortfarande att jag skadar mig men alltså numer händer det väldigt sällan, kanske 1-2 gånger per år, men inget som leder till någon sjukhusvistelse.
Gå gärna in och läs artikeln. Det är bara ett knapptryck bort.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/han-skadade-sig-sjalv-under-25-ars-tid
 
 
Såg en annan länk på min twittersida också som gjorde mig lite upprörd. Jag tycker faktiskt att det är väldigt allvarligt att inte se till att dödsförklara någon som är död. Jag vet ju själv av erfarenhet att ha förlorat mina föräldrar, att om någon av dem inte hade blivit dödförklarad snarast efter deras död så hade det fått hemska konsekvenser för mig ekonomiskt och även psykiskt.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5587926
 
 
 
 
Här om dagen när jag gick igenom papper och grejer från mamma så hittade jag en önskelista jag skrev/ritade till mamma när jag var barn. Kolla in min egna stavning på freestyle. Rätt stavning står sedan bredvid efter att någon (mamma?) antagligen rättade mig, haha.
Men alltså kolla in vad jag önskade mig och tänkt till lite, det ser ju ut som om jag skulle haft en plan ... om ni fattar jag menar. Rånarluva, kikare, tvål ...
 
 
 
 
 
Köpte en blomma på Ica igår innan "J" skulle komma. Tyckte balkongen såg så tragisk ut utan någon färgglad blomma där. Visste inte riktigt vart jag skulle ställa den så den fick stå på ett par uppstaplade stolar i ett hörn. Hade tänkt ställa den bredvid isbjörnen på buren, men jag såg att blomman var för tung för att stå på den. Burens ram är gjord av plast och håller inte för att ställa tunga saker på.
Tog några bilder ute på balkongen i dag för att visa hur det ser ut än så länge.
 
 
 
 
 
Nu är jag hungrig och ska fixa mig något ätbart, kanske snabbnudlar med krossade tomater och linser.
 
 
 
 
 
 
 

Två år sedan

I dag 8/7-2013 så är det två år sedan Roy somnade in, min älskade son, min ögonsten.
Jag saknar honom mycket, han var så charmig, rolig, mysig, lojal, söt, vacker, mjuk och kelig.
Jag minns fortfarande hans doft, jag minns hur det kändes att klappa honom, jag minns hur det kändes att pussa honom på nosen och jag minns hur det kändes att hålla i en av hans söta tassar.
Han skulle varit 11 år nu om han levt.
 
 
 
 

Onsdag till lördag

(09:10)
I onsdags 3/7 så var jag hemma ensam. Det var min morbrors begravning den dagen, men jag kunde ju tyvärr inte vara där.
Vet inte vad jag gjorde i onsdags, jag plockade och grejade väl lite här hemma.
 
I torsdags 4/7 tror jag att jag sorterade grejer från mamma och jag plockade då upp några gamla smutsiga, flottiga dockor. Dockorna stod flera år på en hylla ovanför spisen i köket minns jag. Destod där när jag var barn, de var prydnadsdockor, eller de agerade prydnadsdockor i alla fall. I vilket fall så var de väldigt flottiga och smutsiga, så de fick ta ett bad och sedan shamponerade jag deras hår och två av dem fick balsam i håret också. Gnuggade dem med en nagelborste, torkade av dem och la dem på tork på en handduk över natten.
Här är bilder på dem.
Dockan längst till höger tycker jag liknar min bror Tony (halvbror) som jag tror skulle fyllt 42 år i år. Ja alltså han dog när han var runt 4 år (om jag minns rätt, det var inte senare i alla fall).
 
 
 
 
 
Fredagen den 5/7 så följde Firfin med mig till arbetsterapeuten. Vi diskuterade hjälpmedel som ska kunna hjälpa mig med mina morgonrutiner och så. Nu ska jag få två timstockar, en upp till 20 minuters och en upp till 60 minuters. Den med 60 minuter har då 4 knappar, en 15 minuters, en 30 minuters, en 45 minuters och en 60 minuters. På sidan är en avlång grej där man ser röda prickar som räknar ner tiden så du ska se hur lång tid som gått ungefär, som ett timglas ungefär. Den andra timstocken funkar likadant men har en 5 minuters, en 10 minuters, en 15 minuters och en 20 minuters-knapp.
Kommer ha ett ganska detaljerat schema till timstockarna där det ska stå vad jag ska göra när och hur länge. Som t ex äta ge marsvinen frukost, kolla råttornas vattenflaskor och äta frukost på 15 minuter, sitta vid datorn 30 minuter och så vidare.
Vi får se hur det kommer funka med detta.
Jag börjar ju i "Grön rehab" den 9/9 är det tänkt, kommer gå fyra timmar om dage fyra dagar i veckan 9-13 i åtta veckor. Är så nervös inför det, rädd att krascha och att inte alls fungera ihop med de andra deltagarna och att de ska försöka bli vän med mig.
Efter arbetsterapeuten satt vi väl nästan två timmar vid svandammen och matade fåglar, det var mysigt. Jag tog några bilder förstås, för hade systemkameran med mig, men har inte laddat över bilderna till datorn ännu ens tror jag, defenitivt inte redigerat dem och så, så det får komma bilder från det senare eventuellt. kan ju hända att jag väljer att bara lägga upp bilder på min flickr-sida.

Efter svandammen så gick vi och käkade sushi på en suschirestaurang nära centralstation (inte den i centralstation alltså). Firfin åt sjögräs som förrätt. Den är fruktansvärt stark, jag klarar inte alls av att äta den, jag kreverar av en tugga ju!
 
 
 
I lördags 6/7 så var min nya kontaktperson hit för första gången. Vi gick husesyn, tittade på bilder, såg en ung duva sitta still i en buske hos grannen nedanför, den bara satt där. Vi blev oroliga för duvan, gick ut och stod en halvmeter ifrån den och den rörde fortfarande inte på sig, den bara tittade lite på oss med sina vackra mörka ögon, blinkade och så. Den satt med en vinge snett uppåt så det såg ut som om den vore skadad.
Jag som har KFV:s telefonnummer (till Maria som har hand om vilda smådjur inom Enköping och Uppsala) i mobilen ringde upp Maria och frågade om duvan. Jag förklarade situationen, duvans utseende och beteende. Det visar sig vara en turkduva, en tonåring som spelar lite teater och tycker synd om sig och undrar vem som nu ska försörja den när mamma har slutat komma med mat. Den rättade till vingen sedan och så, så det var lugnt.
Tonårsduvor är dels senutvecklade och har ett lite underligt beteende, de föredrar att promenera fram istället för att flyga, de kan sitta i upp till 3-4 dagar på ett ställe och se miserabel ut i hopp om att någon ska förbarma sig över denne/dem och komma med mat. Människor är lättlurade, de vet de om på något vis. Dessa duvor ska man låta vara, de måste lära sig att de måste bli vuxna och söka upp sin egen föda, att mata dem och så är bara att göra dem "handikappade". Ser ni tonårsduvor som sitter still och ser miserabla ut timme efter timme, så låt den vara. De brukar flyga iväg om det kommer till exempel en katt.
Duvor kan hålla vingarna lite konstigt (antagligen fåglar över lag) ibland, de balanserar med vingarna.
Innan ni tar hand om en fågel, så ring en viltvårdare och förklara situationen, om det inte är uppenbart att fågeln behöver hjälp, att den är skadad, har sår eller en bruten vinge som släpar i marken eller att den är helt utmärglad.
Ett vilt djur får man ta hand om i högst 24 timmar, sedan måste man ringa viltvårdare som endera hämtar den eller säger vad du ska göra, de kan ge tillstånd till att du får ta hand om djuret lite längre om de anser att du kan klara av det.
Den här turkduvan satt på samma ställe i busken i flera timmar och sedan hade den dragit sin kos.
Vill i alla fall tipsa alla om att gå in på KFV:s hemsida och kolla upp vilka personer som tar hand om vilda smådjur och fåglar i de orter ni brukar vistas i. Lägg in numret i mobilen så har ni det alltid till hand om ni t ex träffar på ekorrungar längs en väg vars mamma blivit överkörd eller om ni träffar på en skadad fågel eller igelkott eller så.

Jag tog bilder på turkduvan, den bild jag har tillgänglig nu är den jag tog med mobilen när jag och min kp var ner och tittade till den lilla tonårsduvan. Här kommer bilden på den söta, fina lilla turkduvan.
 
 
 
Här kommer KFV:s hemsida och Nordens viltrehab-hemsida.
 
 
Efter vi löst det här med duvan så gick vi in igen, fikade, kollade in marsvinen, kollade in och klappade på råttorna, jag visade min bågskytteutrusting och ja sedan gjorde vi väl inget mer tror jag.
 
Tog några bilder med mobilen under lördagen på Sylvanas och Maiev.
Sista bilden är på Maiev.
 
 
 
 
 
På kvällen bakade jag veganska kryddmuffins (det är kardemumma, kanel och ingefära i dem). Här kommer bildbevisen, haha. De blev goda, men jag har nog gjort godare kryddmuffins förut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndagen och tisdagen

(07:15)
Nu går jag över till måndagen (1/7 och tisdagen 2/7).
 
I måndags hände väl inget speciellt sådär, jag hade boendestöd klockan 13-15 då vi städade i köket (tömde/fyllde diskmaskin och rengjorde diskbänk och spis) och sedan hade jag och Firfin tvättid klockan 15-19.
 
Jag fick hem mitt Bollnäs-smycke i tenn i måndags som jag blev ännu mer förtjust i när jag fick se den på riktigt och känna på den.
Jag tog en bild på det.
 
 
 
 
Bara för att jag tog bilder på vad vi åt till lunch och middag i måndags så måste jag ju lägga upp de bilderna ju. Bara veganskt såklart. Firfin lagade maten som vanligt.
 
 
 
 
 
I tisdags storstädade jag och Firfin hemma. Jag dammsög alla golv (utom i badrummet eftersom jag glömde det, så det gjorde Firfin sedan), dörrkarmar, lister, skrymslen och delvis på väggarna och runt fläktarna i taket.
Firfin torkade alla golv och rengjorde utrymmet under diskbänken där vi förvarar sopor och soppåsar. Vad vi gjorde mer i städväg minns jag inte.
Vi skulle fått besök men det blev inställt tyvärr, så vi gick till Gränby centrum för att äta mat (belöning för vårt städande) samt att vi shoppade lite. Jag fick flera presenter av Firfin, nämligen dessa.
Skålen längst ner är till fågelbad, så den står på ballkongen numer med vatten i till fåglarna.
 
 
 
 
Böckerna är jättefina tycker jag, många fina färgbilder i dem, tydligt och så. Lärorika och intressanta böcker jag kan rekommendera.
 
Här kommer smakprov ur boken "Myter & Legender".
 
 
 
 
 
Här kommer smakprov ur boken "Tecken & Symboler". Vissa förvånade mig, syftar då mest på det där med fylliga läppar ... :P
 
 
 
 
Tog en bild på två tröttnosar (Alleria och Tyrande) i tisdags med.
 
 
 
 
Något mer av tisdagen minns jag nog inte så jag avslutar detta inlägg här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fortsättning av söndagen

(05:50)
När jag ändå har vaknat nu så kan jag ju lika gärna fortsätta berätta om söndagen den 30/6.
 
Lyckades somna om där en stund efter att ha blivit väckt av tranorna och fotat dem. Vid 8 tror jag att jag gick ner till familjen som såklart var vaken (de är ju småbarnsföräldrar ...). Lilltösen var hypnotiserad av något barnprogram på teven. Jag satte mig på filten på golvet och gosade med lilla bebispojken och pratade med "L" och även "J" när han kom in i köket. Firfoin kom också ner efter en stund.
När det blev dags för frukost så ville lilltösen ha exakt likadan frukost som jag, så hennes mor gjorde en likadan frukost och lilltösen inspekterade att det blev rätt. Tur att hon inte la märke till att hon fick choklad gjord på havremjölk och jag hade choklad gjord på Alpro-mjölk.
Enligt "L" så hade hon provat varm choklad förut och då inte tyckt om det, men trots det skulle hon ha varm choklad för det hade ju jag, hahaha.
Efter frukost så skulle jag, "J" och Firfin gå till ladan och skjuta pilbåge innan vi skulle äta lunch och sedan börja vår färd hemmåt till Uppsala. Det blev inte riktigt så, lilltösen ville ju vara nära mig och ville inte alls stanna kvar inne medan vi gick i väg. Det blev bestämt att hon fick följa med oss med sin egen pilbåge. De fixade en egen måltavla till henne snett bakom det vi hade som skjutlinje. Hon skjör några pilar sin måltavla och träffade tavlan på 2-3 meters avstånd, men sedan dög ju inte det förstås, utan hon ville ju såklart göra som vi, stå på samma skjutlinje som oss och skjuta på vår måltavla på cirka 20 meter. Det beslöts att hon skjulle få göra det under kontrollerade former. Två av oss vuxna skjöt och en vuxen såg till att hon höll sig på lämpligt avstånd bakom där hon fick i uppgift att räkna hur många pilar som skjöts iväg (vi skjuter 3 var per omgång). Var och varannan gång ungefär så fick en vuxen och lilltösen skjuta och hon fick ju iväg sina pilar hyfsat rakt fram och framför allt långt också, de flesta flög 10-15 meter ungefär och det tycker jag är duktigt för en liten tös på cirka 3 1/2 år.
 
Runt klockan 13 tror jag det var vi åkte hemmåt.
Jag ville komma nära vattnet, så efter en bit så åkte vi in på en liten grusparkering. Där såg vi små öppna trästugor (kanske inte heter trästugor?), vatten, fjärilar, sländor (bland annat flicksländor), skräddare och små fiskar av någon art vi inte kände till.
Jag tog flera foton där.
 
 
 
 
Den där blekare tjocka fisken såg inte ut som sina kompisar den hängde med. Vad kan den vara för något? Såg helskum ut tyckte då jag och även Firfin verkade det som. Kan den varit sjuk, kan den haft inälvsparasiter eller var den bara höggravid? De andra, dennes kompisar, vad är de för något, vilken sorts fisk, någon som vet?
 
 
 
 
Nu är klockan 7:20 och jag är astrött och yrslig och bör nog lägga mig och försöka sova ett par timmar eller tre.
Återkommer senare.
 
 
 
(23:30)
Här kommer bilder tagna med mobil men som hör ihop med dem ovan.
 
 
 
 
Bilder på när vi far längs Hälsinglands vägar hemmåt. Bilderna är tagna med mobilen.
 
 
 
 
Och sedan var vi tillbaka i Uppsala, nästan hemma. Bilder tagna innifrån bilen med kameran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fortsättning av lördagen

(20:50)
På senare eftermiddag på lördagen den 29/6 så kom vi hem till våra vänner och deras två små barn. Vi delade ut presenterna först som blev uppskattade, sedan gick vi husesyn och åt sen lunch. Efter det tror jag det var dags för lilltösen att nattas och då åkte jag och Firfin till samhället och tittade runt och så. Kollade in älven och fina hus.
Här kommer bilder från den lilla turen i samhället.
 
 
 
 
 
 
Sedan skjöt "J" och Firfin pilbåge i ladan (jag följde bara med och tittade på och fotade eftersom jag var för trött). De skjöt på cirka 20 meter. Jag tycker det gick bra för dem. Firfin har pilarna med svarta och röda fenor och "J" har dem med röda och vita fenor.
 
 
 
 
Hmm... det stör mig att vissa bilder är felvända, men inte mycket att göra åt, men fasiken vad det stör mig. Dumma blogg!
 
Ja ja vidare då. I ladan stoddet coola gamla grejer och så som till exempel detta.
Gällande sista bilden så har jag kört en sådan, eller snarare manuvrerat en sådan när jag en gång i tiden bodde på vichan i Örbyhus.
 
 
 
 
 
Sen kväll la vi oss i den breda och sköna sängen i gästrummet på övervåningen.
Hade trevlig utsikt genoom ballkongdörren och hade sällskap av den söta och fina kattflickan i sängen.
Bilden på katten visar tyvärr inte ansiktet, men det var mörkt och jag ville inte blixtra katten i ögonen.
Dessa bilder är tagna med mobiltelefonen.
 
 
 
 
 
På söndagen den 30/6 så vaknade jag klockan 6 av skrikande tranor vilket jag tyckte var väldigt häftigt, för det gör man aldrig där jag och Firfin bor. Jag flög upp ur sängen, bytte till det längre objektivet på kameran och gick ut på ballkongen för att fota tranorna. Tog några foton på dem men ljuset var inte det rätta så bilderna blev inte så bra.
 
 
 
 
 
Märkligt, plötsligt blev ju de nedersta på höjden avlånga bilderna rättvända när jag laddade upp dem. Blir de rättvända för att det är mobilbilder?
 
 
 
Återkommer med fortsättningen av söndagen i morgon kväll förhoppningsvis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag till onsdag

(19:55)
Det har varit händelserika dagar och jag har tagit många bilder.
 
I fredags 28/6 var det jobbigt på gymmet med arbetsterapeuten, kan ju inte ta i fullt ut för min rädsla för svett. Jag blev ändå lite svettig flera gånger och avbröt övningarna gång på gång för att gå och torka bort svett och kolla i spegeln att jag inte såg ut som ett äckel. Ett par gånger gick jag inte ens tillbaka till den maskin jag höll på med, eftersom jag såg den som ett hot, en fiende. En fiende var roddmaskinen och en annan var en spinningcyckel.
Jag tänker inte inte fortsätta med arbetsterapeuten på gymmet för jag känner att jag inte fixar det. Jag pressas, peppas till att ta i hårdare och göra fortare hela tiden, men jag kan inte, alltså rent fysiskt skulle jag kunna men psykiskt går det inte, jag får panik, jag får ångest. Jag mailade igår till arbetsterapeuten och berättade att jag inte vill fortsätta på gymmet, att jag nog får hitta en annan lösning. Jag avskyr svett men att bli svettig inför någon annan människa är hemskt, det funkar bättre med Firfin som jag är trygg med och har bott med i flera år.
 
Tog några bilder innan jag gick in i Psykiatrins hus i fredags och även några medan jag väntade på bussen.
Här kommer de (tagna med mobilen).
Första bilden som är på Musiken hus (Uppsala konsärt & kongress) tog jag från bussen på väg till Akademiska.
 
 
 
 
 
Bilderna från när jag väntade på bussen.
 
 
 
 
 
Och här kommer bilder på Maiev och hennes tassar och Sylvanas tassar och sedan ett par bilder på Selene. Bilderna på råttorna tog jag innan jag åkte i väg och bilderna på Selene tog jag på kvällen när jag städade åt marsvinen.
Först är fyra bilder på Maiev.
Måste klippa klorna på råttorna ...
 
 
 
 
 
 
I lördags 29/6 åkte vi norröver och hälsade på vänner och deras två små barn. På vägen dit så stannande vi till och besökte den grav där pappa ligger och min farmor och farmors föräldrar. Inte säker på om min farfar ligger där, det verkar inte så.
 Vi planterade små solrosor där.
Firfin fotade mig vid graven med min digitala systemkamera och jag tog flera bilder på graven, kyrkan, några andra gravar och lite på kyrkogården och utsikten från pappas grav. Här kommer bilder.
 
 
 
 
Vet inte varför vissa bilder hamnar på snett. Visst det är stående bilder, eller alltså avlånga på höjden, men jag har laddat upp andra bilder flera gånger som hamnat rätt fast än de varit avlång på höjden. Ja det är som det är, inget jag rår på, så ni får vrida på huvudet helt enkelt.
Jag tycker det är en fin kyrkogård och en fin kyrka.
 

Jag återkommer med mer om helgen och de närmsta dagarna och så. Det är ju många fler bilder från helgen.
 
I dag har jag redigerat bilder i 3-4 timmar i sträck sedan sovit 2-3 timmar och jag har flyttat runt på tavlor som stod lutade mot bokhyllan i vardagsrummet bakom soffan samt spikat upp en tavla som tilltalade mig. Alltså alla tavlorna utom en av dem kommer från mamma.
Har jag gjort något mer? Hmm... jo just ja jag fotade kajor från ballkongen samt grannens katt som tittade ut från ballkongen. Den är söt och fin den katten och den brukar stå med framtassarna på ballkongräcket och titta på omvärlden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0