Fortsättning av söndagen

(05:50)
När jag ändå har vaknat nu så kan jag ju lika gärna fortsätta berätta om söndagen den 30/6.
 
Lyckades somna om där en stund efter att ha blivit väckt av tranorna och fotat dem. Vid 8 tror jag att jag gick ner till familjen som såklart var vaken (de är ju småbarnsföräldrar ...). Lilltösen var hypnotiserad av något barnprogram på teven. Jag satte mig på filten på golvet och gosade med lilla bebispojken och pratade med "L" och även "J" när han kom in i köket. Firfoin kom också ner efter en stund.
När det blev dags för frukost så ville lilltösen ha exakt likadan frukost som jag, så hennes mor gjorde en likadan frukost och lilltösen inspekterade att det blev rätt. Tur att hon inte la märke till att hon fick choklad gjord på havremjölk och jag hade choklad gjord på Alpro-mjölk.
Enligt "L" så hade hon provat varm choklad förut och då inte tyckt om det, men trots det skulle hon ha varm choklad för det hade ju jag, hahaha.
Efter frukost så skulle jag, "J" och Firfin gå till ladan och skjuta pilbåge innan vi skulle äta lunch och sedan börja vår färd hemmåt till Uppsala. Det blev inte riktigt så, lilltösen ville ju vara nära mig och ville inte alls stanna kvar inne medan vi gick i väg. Det blev bestämt att hon fick följa med oss med sin egen pilbåge. De fixade en egen måltavla till henne snett bakom det vi hade som skjutlinje. Hon skjör några pilar sin måltavla och träffade tavlan på 2-3 meters avstånd, men sedan dög ju inte det förstås, utan hon ville ju såklart göra som vi, stå på samma skjutlinje som oss och skjuta på vår måltavla på cirka 20 meter. Det beslöts att hon skjulle få göra det under kontrollerade former. Två av oss vuxna skjöt och en vuxen såg till att hon höll sig på lämpligt avstånd bakom där hon fick i uppgift att räkna hur många pilar som skjöts iväg (vi skjuter 3 var per omgång). Var och varannan gång ungefär så fick en vuxen och lilltösen skjuta och hon fick ju iväg sina pilar hyfsat rakt fram och framför allt långt också, de flesta flög 10-15 meter ungefär och det tycker jag är duktigt för en liten tös på cirka 3 1/2 år.
 
Runt klockan 13 tror jag det var vi åkte hemmåt.
Jag ville komma nära vattnet, så efter en bit så åkte vi in på en liten grusparkering. Där såg vi små öppna trästugor (kanske inte heter trästugor?), vatten, fjärilar, sländor (bland annat flicksländor), skräddare och små fiskar av någon art vi inte kände till.
Jag tog flera foton där.
 
 
 
 
Den där blekare tjocka fisken såg inte ut som sina kompisar den hängde med. Vad kan den vara för något? Såg helskum ut tyckte då jag och även Firfin verkade det som. Kan den varit sjuk, kan den haft inälvsparasiter eller var den bara höggravid? De andra, dennes kompisar, vad är de för något, vilken sorts fisk, någon som vet?
 
 
 
 
Nu är klockan 7:20 och jag är astrött och yrslig och bör nog lägga mig och försöka sova ett par timmar eller tre.
Återkommer senare.
 
 
 
(23:30)
Här kommer bilder tagna med mobil men som hör ihop med dem ovan.
 
 
 
 
Bilder på när vi far längs Hälsinglands vägar hemmåt. Bilderna är tagna med mobilen.
 
 
 
 
Och sedan var vi tillbaka i Uppsala, nästan hemma. Bilder tagna innifrån bilen med kameran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna Rolfsdotter

Jag vet inte hur stora dom är.
Men för mig så ser det ut som "spigg."
Dom är inte särskilt stora och kan se ut sådär.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sm%C3%A5spigg


Svar: De på bilden var väl 4-7 cm långa, så längden stämmer ju.Ja kanske är det spigg. Ska fråga herr biolog också och se vad han säger. :D
Tack för att du engagerade dig och gav ett tips på vad det kunde vara. :)
Scratchblack

2013-07-05 @ 13:57:59
Postat av: pärlan

Hehe ja de är söta de små liven, kul att hon ville härma dig =) Härliga bilder, det är vackert uppåt i landet =)

Svar: Ja det var sött att hon ville det.Tack så mycket. ja det är verkligen vackert norrut.
Scratchblack

2013-07-06 @ 15:58:32
Postat av: Johanna Rolfsdotter

Så lite så. :)
Har ju erfarenhet av fiskar, med tanke på sommarstugan och det ser ut som spigg.
Älskade att sitta och kolla på dom när jag låg på bryggan när det var soligt ute.
Dom är väldigt nyfikna av sig, vilket är kul. I alla fall om man sitter still med ett finger i vattnet.

Jag hoppas att allting är bra med dig, vi ses imorgon. :)

Kram

Svar: Vad mysigt det lät att ligga på en brygga och titta på små nyfikna fiskar. Det är så rofyllt med vatten och fiskar. Bryggor är en bra uppfinning.
Det var trevligt att ha dig här igår. :)

Kram
Scratchblack

2013-07-08 @ 11:17:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0