Söndagens aktiviteter

(09:30)
I söndags 14/7 så tror jag att jag klev upp 05:45, klockan 6 ringde veckarklockorna (min och Firfins). Vi intog frukost, fixade i ordning oss och tog sedan våra pilbågar och gick till hyrbilen vi hyrt morgonen innan för att kunna åka på namngivningen. Cirka klockan 6:30 åker vi iväg till bågskyttebanan, den som är belägen utomhus på vichan.
Vi skjuter pilbåge i cirka 1 timme och 20 minuter.
Det var så lugnt och tyst där, endast ljudet av fåglar som sjöng, bland annat en ringduva. Rovfågeln svävade i luften en bit bort, kanske var det en fiskgjuse, den var då för stor för att vara en ormvråk tror jag nog, fast jag är inte säker, har inte kvar i minnet riktigt hur stor den var. Kanske Firfin minns vad det var.
Det var så skönt svalt den morgonen, perfekt för bågskytte enligt mig då som är så varm i mig själv, i alla fall när jag rör mig.
Det gick hyfsat ok för både mig och Firfin att skjuta den morgonen.
Här kommer bild på buttarna, den butten med måltavlor till vänster skjöt Firfin på och den till höger skjöt jag på. Vi skjöt på 20 meter.
Fotat med mobilen, samtliga.
 
 
 
 
Jag skjöt ju såklart med min långbåge, det är ju vad jag skjuter med numer.
Här kommer bilder på några av mina resultat från söndagsmorgonen.
De första tre bilderna är på samma skjutning. Det var morgonens tre första pilar och jag tror att pilen i mitten på gult var min första pil, så jag fick ju en bra start.
 
 
 
Här är en bild på mig och min bågskytteutrustning som Firfin tog på mig med min mobil efter att vi skjutit klart och skulle åka och lämna in hyrbilen.
 
 
 
 
Här kommer bilder på när Firfin gjorde i ordning sin recurve innan vi börjat skjuta. Han måste ju montera ihop sin pilbåge medan jag bara behöver spänna på och av .
 
 
 
 
Här är några av Firfins skjutresultat från söndagsmorgonen. Ska tillägga att han skjuter med sikte och sådant.
 
 
 
 
Här är en av Firfins pilar som åkte halvvägs igenom butten vilket händer väldigt sällan, det har hitintills aldrig hänt mig och detta var första gången det hände Firfin.
 
 
 
 
 
Detta blev lunchen när vi kommit hem från macken där vi lämnat hyrbilen. Det var såklart Firfin som fixade maten, det brukar ju vara så.
 
 
 
 
Tog några bilder på trötta vitnosar och tiggande lurvtroll också.
 
 
 
 
 
 
På kvällen segade min dator och Firfin öppnade min dator för att lägga till två stycken 1 gb ramminnen, eftersom han trodde att segheten berodde på att jag bara hade sammanlagt 2 gb ramminne, så han tänkte då fördubbla. Det hans stora överraskning så upptäcker han att det bara finns två 500 mb ramminnen. Han sa till mig att han hade minne av att han läst att Windows 7 och Vista inte ens ska starta på ett ramminne under 2 gb, så att min dator ändå har fungerat hyfsat i alla år och hanterat alla tusentals bilder jag hanterat i den, det är ganska så otroligt. Min dator är en kämpe.
Eftersom det måste vara balans med ramminnena så plockade Firfin ut mina minnen och satte in sina från sin dator som inte fungerar. Det visar sig att det är fel på hans ramminnen och min dator piper klagande och startar inte alls med dem. Det positiva med detvar ju att då var det ju troligen hans ramminnen som kraschat som gjorde att hans dator slutade funka och då kan han ju bara köpa nya till den och då kommer den förhoppningsvis fungera igen. Att köpa två stycken 2 gb ramminnen kostar cirka 660-700 kr.
Så här såg det ut i min dator när Firfin öppnat den och dammsugit lite (det var mycket damm i den).
Bakom de färgglada sladdarna sitter ramminnena.
 
 
 
 
 
Dagen där på gick Firfin och köpte två stycken 2 gb ramminnen till mig och stoppade in i min dator, så nu är datorn snabbare, nu mår den bättre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: firfin

Det var skojs med lite morgonbågskytte :)
Trevligt att datorn mår bättre :)

Svar: Ja det var det, det får vi göra om någon gång. Skönt att skjuta när det är lugnt och tyst omkring en, få skjuta med någon jag känner mig trygg med.
Ja det är ju det, så nu slipper du nog undan lite gnäll från mig. ;)
Scratchblack

2013-07-17 @ 11:02:04
Postat av: Sabina

Vad kul, pilbåge. Lite ovanlig sport. Marsvinen, så sööööta.
Hoppas att allt är bra med dig.

Kram

Svar: Ja det är kul med bågskytte. Sporten har blivit mycket vanligare nu i och med filmerna "Modig" och "The hunger games". det är cirka ett halvårs kö för att komma in på bågskytteskolan i Uppsala.
Det är hyfsat ok med mig, bortsett från en förkylning i nuläget.

Kram
Scratchblack

2013-07-17 @ 22:23:57
Postat av: pärlan

Oj vad tidigt ni går upp för att skjuta pil =) Om jag hade gått upp tidigt så skulle inget fungera för mig hihi.

Söta djuren är de ser så välmående och fina ut.

Svar: Det hör inte till vanligheterna att vi går upp i ottan för att skjuta pil, det hör till undantagen. Vi ville så desperat skjuta pil och det är väldigt bökigt att ta sig dit utan bil, så när vi då hade en hyrbil så ville vi passa på. Vi skulle ju lämna in bilen 9 på morgonen, så för att hinna skjuta ett tag så var vi tvungna att gå upp tidigt.Vi hade kunnat skjuta på lördagskvällen, men vi båda var totalt slut efter att ha varit på namngivningen i Hälsingland under dagen.
Jag brukar gå upp tidigt ofrivilligt, jag vaknar tidigt, men brukar vara seg och ha svårt att få på mig kläder före lunchtid.
Går jag upp före 8 på morgonen och inte hinner sova 1-2 timmar till före lunch, då är min dag delvis förstörd, för då är jag trött resten av dagen och inte orkar något.
Jag var ganska trött hela söndagen.
Jag blev själv förvånad att jag lyckades klä mig i tid så vi kom i väg i tid och att det gick så pass bra ändå att skjuta så tidigt på morgonen. Det var en skön och bra morgon, bra start på dagen. :)

Tack för din positiva, trevliga kommentar om djuren. Håller med om att de är söta. :)
Scratchblack

2013-07-18 @ 11:52:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0