Uppdatering från veckan

(09:00)
Nu har jag inte bloggat på flera dagar. Det har varit ganska fullt uppoch när jag haft tid så har jag inte orkat blogga.
Det har hänt lite saker, mest trista tror jag, eller så är det nog ganska jämnt upp.
 
I måndags fick min yngsta kusin åka in och avliva sin och hennes pojkväns råttpojke Sture. Han var väldigt gammal och hade blivit väldigt dålig, så det var tid för honom att få somna in.
Jag och Firfin gav en gåva till Naturskyddsföreningen till minne av Sture. Djuren ska ju också hedras och pengarna går ju till något bra.
 
I måndags hade jag boendestöd i två timmar. Första timmen satt vi och pratade om allt som hänt veckan innan, sedan torkade vi av stolarna på ballkongen, hällde ut rutten, stinkande jord och en död blodlönn (tror jag det var) ur en stor kruka ner i en svart sopsäck. Slängde sopsäcken med jord och även det stora blåa plastbordet vi haft på ballkongen i flera år (jag var så less på det och det tog så stor plats). Sopsäcken vägde som ett as, men jag lyckades bära det till sophuset.
När boendestödet gått så fortsatte jag städa och greja. Jag sopade av ballkonggolvet, flyttade undan grejer i vardagsrummet så jag kunde befria en bur som stod längst in till höger om vår TV. Stuvade om alla kassar och lådor (sådant från mamma som jag ännu inte sorterat eller vet vart jag ska lägga, samt lite annat), så nu har vi mer utrymme i vardagsrummet och det ser bättre ut.
Buren ställde jag ut på ballkongen, hällde ut bottenströet i en sopkasse, tog burbotten och spolade av i badkaret.
Utöver allt detta så sorterade jag upp grejer ur en av kassarna med grejer från mamma.
Fick en del gjort den dagen.
 
På onsdag morgon fick jag veta av min yngsta kusin att hennes pappa hade hittats död på tisdagen. Han dog alldeles för ung.
Min kusin är enda barnet, men eftersom hennes pappa bodde i Miami (han var/är amerikan) så tar hennes släkt på pappans sida hand om begravningen och så. Nu är väl frågan om min kusin kan åka på hans begravning, det är ju väldigt långt bort och kostar ju en del pengar också att åka flyg dit och så. Knepig situation för henne.
Utöver det så tror jag väl att min kusin ska gå på vår morbrors begravning i början av Juli och det är ju tungt med begravingar. Själv har jag ingen möjlighet att komma på begravningen, men jag och kusin har gått ihop om ett blosterarrangemang som jag var till Interflora i stan i onsdags och fixade med. Jag har även skänkt pengar till Hjärt-Lungfonden till minne av min morbror.
 
I onsdags var jag till tandläkaren och lagade ett stort hål, det var otrevligt. Nu har jag cirka fyra hål kvar att laga tydligen (jag trodde det var dubbelt så många minst).
Efter tandläkaren pratade jag med min fd fd fd DBT-terapeut. Jag hade henne i flera år från det jag fick min Borderline-diagnos år 2000 (har sedan början av detta år inte kvar diagnosen). Hade nog henne till cirka år 2005. Har pratat med henne i telefon kanske två gånger sedan dess, men innan i onsdags så var det 4-5 år sedan sist. Det var väldigt trevligt att få prata med henne igen. Hon var och är säkerligen fortfarande en underbar terapeut, hon är verkligen duktig och snäll och hon är engagerad och bryr sig.
Efter jag pratat med terapeuten så mötte jag upp min kontaktperson vid Åhléns och vi var och fikade samt köpte lite lätt lunch och gick ner till ån och åt.
Efter jag umgåtts med min kontaktperson så gick jag till Interflora och fixade blomsterarrangemanget till morbrors begravning. Sedan åkte jag hem och småstädade lite det jag hann med innan min god man kom hem hit och vi diskuterade litte ekonomi, tittade på lite papper och pratade om hur det var när jag fick kontaktperson 2005.
 
I går torsdag så var jag mestadels trött och seg. Jag var och handlade matsäck till bilfärden norröver på lördag och hem på söndag. På kvällen tvättade jag två fulla maskiner med kläder.
 
Har tagit lite bilder med mobilen dessa dagar också såklart.
 
Här kommer bilder från i måndags.
Apan längst upp på högen nästan, den fick mamma när hon var liten.
Andra bilden är från ballkongen efter att jag städat upp lite där. Plastbytten med en krukbotten i och en sten med lite gammalt påskris runt, det är ett fågelbad. Ville inte ha vatten i bara en liten krukbotten för jag vill att även att kråkfåglar och andra fåglar i ungefär den storleken också ska kunna bada, så därför ställde jag dit plastbytten och har vatten i.
Buren brukar vi använda som utebur till råttflickorna.
 
 
 
 
Bilder från i tisdags.
 
 
 
 
 
På vägen till Gränby i tisdags så slängde jag ut en del grönsaker och lite bröd till de vilda djuren. Tänkte att hararna till exempel kanske skulle hitta det och få i sig lite kalla, goda grönsakbitar i sommarvärmen.
 
 
 
 
Bilder från i onsdags.
Min kontaktperson blev paff när hon såg att jag hade vitt på mig. Jag har ju i stort sett alltid svart på mig och faktiskt aldrig vitt. Det var nog flera år sedan jag hade vitt på mig. Jag hade inga kläder och då kom jag att tänka på den vita blusen från mamma, så jag tog på mig den.
 
 
 
 
 
Bilder från igår torsdags på Maiev.
 
 
 
 
 
 
I dag fredag ska jag till arbetsterapeuten och träna i gymmet i "Psykiatrins hus", städa marsvinsbur, packa väska, slå in lite paket till familjen vi ska till och eventuellt åka och skjuta pilbåge på utomhusbanan. Vi tänkte passa på att åka och skjuta pilbåge själva när vi har en bil i ett dygn ungefär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skjutit med pilbåge

(23:20)
I dag mellan cirka klockan 13-14:30 så skjöt jag, Firfin och hans kusin pilbåge i bågskytteklubbens klubblokal på inomhusbanan (eftersom det är allmänt skjutförbud under midsommarhelgen på utomhusbanan, vilket alltså även gäller de som skjuter med gevär på andra banor).
Firfin fick äntligen skjuta med sin Recurve som kom i torsdags. Nu har han fullständig bågskytteutrustning han också (fast jag behöver en tab fortfarande).
Så här ser Firfins Recurve ut (väskan som står bakom är den man har Recurven, pilar och ja alla andra tillbehören i).
 
 
 
 
I väntan på Firfins kusin så tog jag några bilder med mobilen på bland annat dessa.
 
 
 
 
Kan inte påstå att det gick bra för mig i dag att skjuta med långbåge. Tror jag blev förvirrad av den nya situationen att skjuta med långbåge inomhus, samt de nya pilarna jag nog inte bekantat mig helt med ännu. Dessutom hade vi ingen riktig matsäck med oss och mitt blodsocker sjönk nog för lågt efter någon timme och då gick det verkligen dåligt, kunde inte fokusera alls och jag hade även börjat känna mig för varm.
Men alltså det var ändå kul att få skjuta pilbåge och då speciellt i lugn och ro utan flera andra människor, utan massa oväsen som det kan vara då och då. Var nog dessutom bra för mig att få prova skjuta med långbågen inomhus (har innan bara skjutit med barebow recurve inomhus, eftersom jag bytte till långbåge efter att utesäsången börjat).
Det gick riktigt bra för Firfin i alla fall och det var ju kul, speciellt då han skjöt med sin nya fina pilbåge.
Snällt av Firfins kusin att vilja skjuta med oss. Jag hoppas han tyckte det var trevligt och att det gick bra för honom. Det såg bra ut det jag såg, men jag vet inte hur han oftast brukar skjuta.
 
 
 
Väl hemma så var vi trötta, men Firfin lagade ändå mat som vi åt innan han somnade i soffan. Jag satt vid datorn en stund innan jag somnade till en stund i sängen och sedan har gått igenom alla bilderna jag tog den 18/6.
När Firfin vaknat så badade vi lilla Eos. Hon var så duktig så. Sedan torkade vi henne med handduk, blåste lite med en hårfön på henne och sedan fick hon mestadels sitta i min famn inlindad i först handduk och sedan fleecefilt tills hon var i stort sett helt torr.

Resten av kvällen har ägnats åt att titta på TV.
 
Tog ett par bilder med mobilen på Alleria i dag när hon låg så sött i fleecehängmattan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarafton och midsommardagen

(08:20)
Tyvärr blev det inget midsommarfirande i går, vi hade inte planerat något eftersom jag inte visste om jag skulle orka med vad det skulle inneburit. Lika bra var väl det ändå, för jag var lättretlig och trött hela dagen och tyckte det var för varmt och kvavt.
Vi hade ändå trevligt en stund när vi åt vegansk sushi på uteserveringen på Gränby centrum och när vi var på 4H-gården och tittade/klappade på de bedårande, vackra djuren.
Jag tog en del bilder med systemkameran på 4H, men först ska alla foton från 18/6 och 20/6 redigeras. Tar det gärna i turordning.
Jag tog bilder med mobilen, så här kommer några av dem.
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem från 4H-gården så fixade jag i ordning så att de vilda fåglarna (stora som små) kan bada på vår ballkong och efter det rakade jag och Firfin marsvinen.
 
Till middag blev det färskpotatis med gräslök.
 
Kvällen avslutades med att vi tittade på "IRENE HUSS, Den som vakar i mörkret" och ett bad för min del.
 
I dag är väl tanken att vi ska ut och plocka färskt, gott gräs till marsvinen och bada dem.
 
 

Hmm... glömde visst att jag ägnade några timmar åt att redigera klart resterande bilder från 17/6.
Här kommer fler bilder från den dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Suggan har kultingar!

(23:05)
I dag kom Firfins pilbåge äntligen, så nu har han full bågskytteutrustning. Skoj. :)
Vi hade planer på att åka till utomhus eller inomhus-banan och skjuta pilbåge med Firfins kusin i helgen, men det är tydligen skjutförbud på utomhusbanan, så vi får se om det blir inomhusbanan. Alltså det var inte helt bestämt att vi skjulle skjuta, det beror på Firfins kusin om han kan. Utom honom kan vi inte skjuta, för vi kommer inte in själva då vi inte har blivit betrodda egen nyckel ännu.
 
Vi har inget speciellt planerat för i morgon vilket känns lite trist.
 
I dag har jag ringt stenhuggeriet och diskuterat textkompletteringen på gravstenen. Ska få papper hem så jag kan se att stavningen är rätt, se priser och skriva under papper och skicka tillbaka.
 
I dag har jag även varit på 4H-gården med min nya kontaktperson för första gången. Vi var nog där i nästan två timmar. Vi tittade på alla djuren, klappade får, getter och grisar.
Stora söta suggan har ungar nu, fyra små kultingar som är helt bedårande.
 
Efter 4H mötte jag upp Firfin på Gränby centrum. Vi kollade på doppresenter och köpte två presenter till våra vänners två barn som vi kommer träffa den 29/6.
 
Nu i kväll har vi sovit en stund, jag har redigerat en del av bilderna från 17/6 och vi har tittat på två avsnitt av "Den som dräper".
 
 
 
Jag skrev i ett inlägg att jag fick 352 poäng på ordet "Helgonet" den 17/6. Jag fotde det som minne. Lägger upp bilden, men har dolt mitt och väninnans spelalias.
 
 
 
Nu krånglar det igen med att få bilden åt rätt håll, så det får väl vara snett då, även om det som alltid stör mig när det blir så.
 
 
Här kommer andra bilder från 17/6.
 
Två bilder på Björktrast.
 
 
 
 
 
Två bilder på Sädesärla.
 
 
 
 
 
En förbipasserande vovve.
 
 
 
 
 
Bilder på bofinkshona och hennes unge (hona) som hon hämtade mat till och matade. Jag stod länge och tittade på dem, de var ju så söta.
 
 
 
 
Båten Linné hade rosa tema ...
 
 
 
 
Vi har medicinerat killarna mot fenröta, eftersom vi såg att vår fina guppykille Albert Fish hade fått fenröta. Behandlingen är klar, nu hoppas vi att alla är friska och att Alberts stjärtfena snart är fin och hel igen.
När man häller i medicinen så blir vattnet grönt en stund, eftersom medicinen är grön.
Så här ser det ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Omvälvande dagar

(10:35)
Ja det har varit omvälvande dagar. Ska berätta snart, men nu kommer först några kompletterande bilder från promenaden till Gränby centrum söndagen den 16/6. Tagna med systemkameran, men de blev väl inte så bra som jag önskat.
 
 
 
 
 
Måndagen den 17/6 började bra med att jag på morgonen slog mina rekord i Wordfeud med att på spelrundans andra lagda ord (alltså en väninna hade lagt första och jag la andra) så få 352 poäng för ordet "HELGONET". Hade inte trott att man ens kunde få så höga poäng. Har väl som högst fått poäng mellan 100-150.
 
Samma dag 1-2 timmar senare så får jag veta av kyrkogårdsförvaltningen i Bollnäs att min pappas, farmors, farfars och farmors föräldrars gravsten hade vält och att min faster hade blivit kontaktad via brev om detta och blivit frågad om stenen skulle ställas tillbaka. Min faster som varit gravrättsinnehavare under alla år sa nej till att återställa stenen och sa ifrån sig gravrätten. Det lokala stenhuggeriet på orten hade forslat bort stenen för att slipa ner den och återanvända den till någon ny grav.
Jag blev ganska chockad och uppriven att detta besked, fick lite panik.
Att jag fick reda på detta var för att jag mailat och frågat om vart min pappas grav är och vad det står på stenen, eftersom jag och min pojkvän har för avsikt att besöka graven den 29/6 för första gången när pappa finns där. Var dit med faster och en dåvarande partner i samband med min pappas begravning i kyrkan 2002, men mindes inte vad det stod på stenen eller vart graven var. Det var ju en väldig tur att jag kontaktade dem, annars hade jag inte fått veta.
Förvaltaren hörde av sig till stenhuggeriet och frågade om de har hunnit slipa ner stenen, samt vad det skulle kosta att återföra den med nya pluggar utan textkomplettering och med textkomplettering. Utan skulle kosta 3500 ungefär och med textkomplettering (jag vill komplettera med min pappas namn på stenen) skulle det kosta cirka 5000 kr.
Som tur var fanns stenen kvar oslipad och jag har valt att ta över gravrätten och föra tillbaka gravstenen med textkomplettering.
Förvaltaren ska skicka papper till mig angående att ta över gravrätten som jag ska skriva under och skicka in, han skulle även förvarna stenhuggeriet om att stenen ska vara kvar men att ett namn ska huggas in i den och att jag kommer ringa upp dem angående det.
Jag ska väl ringa stenhuggarfirman i dag tänkte jag.
Allt detta har ju inneburit några mail fram och tillbaka och några samtal fram och tillbaka.
 
I måndags på eftermiddagen så hade jag tid hos en ny tandläkare, så jag var ju nervös inför det och det blev stressigt när jag skulle i väg. Vi skulle ju bara ta någon liten grej att laga, men det slutade med att han övertalade mig att laga det största hålet med en provisorisk lagning (så hålet får chans att läka innefrån lite, så lägger man sedan dit en permanent lagning i höst) UTAN BEDÖVNING. Det gjorde ju ont stundvis, men han jobbade väldigt effektivt/snabbt och jag överlevde. Sedan lagade han en till hål  bakom övre framtänderna, men då fick jag bedövningssalva och bedövningsspruta. Trots bedövningssalva innan så gjorde sprutan ont och det kändes som att nålen var upp i näsan och jag blev bedövadända upp i näsan. jag överlevde i alla fall och tandläkaren tyckte jag hade varit väldigt duktig och gav mig MVG.
Har ny tid i slutet av nästa vecka.
 
Bilder från väntrummet hos tandläkaren, som jag tog med mobilen.
 
 
 
 
 
 
Jag hade systemkameran med mig till stan i måndags, så efter tandläkarbesöket så gick jag och fotade massa fåglar. Hade innan jag åkte till stan, tagit en del bilder på marsvinen med. Jag fyllde ett 2 GB minneskort och ett 1 GB minneskort i måndags, vilket motsvarade i cirka 800 bilder. Jag har inte gått igenom dem ännu och redigerat och så. Jag kommer ju slänga åtminstone hälften av bilderna tror jag.
 
 
 
Igår tisdag den 18/6 så var jag på möte hos psykologen med mitt nya boendestöd och det gick bra. Vi pratade lite om huruvuda de ska samarbeta, ha kontakt, om hur jag och boendestödet har tänkt göra, hur planerna gått det lilla vi diskuterat det, om vilken behandling jag går hos psykologen.
 
Även i går hade jag systemkameran med mig och "råkade" nästan fylla ett 2 GB kort med bilder på nästan bara fåglar. Vet inte hur många bilder det blev, för jag har inte laddat över bilderna till datorn ännu.
 
Man kan ju lugnt säga att jag har flera timmars jobb framför mig med att gå igenom alla dessa bilder och så.
 
Igår kväll kom Firfin hem. :)
 
 
 
I dag onsdag den 19/6 så är det bågskytte som gäller i kväll och som vanligt får vi skjuts av långbågsinstruktören.
 
 
För övrigt åker vi norröver och hälsar på vänner den 29/6 och den 13/6 åker vi norr över på dop av vännernas yngsta barn som nu är 5 månader gammal.
 
 
 
 
 

Lördag och söndag

(20:00)
I går 15/6 ägnade jag mig åt att ta det lugnt tror jag, jag minns inte riktigt, men hemma var jag nog. Jag vet i alla fall att jag skrev tre brev, eller ja ett var väl snarare ett kort faktiskt. Kortet var till mormor där jag skrev och beklagade sorgen över hennes sons (min morbror) bortgång och att han slipper plågas nu och att han säkert blev väl mottagen av sin fru och av sin syster (min mamma).
 
Råttorna fick sallad i form av isbergssallad, röd paprika, ruccola och gurka. Favoriten som gick åt i rasande fart, speciellt hos Maiev och Sylvanas det var den röda paprikan, men det tunna skalet lämnades.
Jag tog några bilder på sötnosarna, de älskade barnen.
Först är det tre bilder på Sylvanas.
 
 
 
 
 
Nu till Maiev.
 
 
 
Nu till Alleria som höll på att bädda där i hörnet med en bit fleecetyg.
 
 
 
 
 
Detta kort/brev kommer en person få i morgon eller övermorgon, men vill inte nämna vem i fall denne person skulle läsa detta blogginlägg.
 
 
 
 
 
I dag 16/6 så tog jag mig i väg till Gränby centrum och postade breven/korten, köpte en långkjol och en blus och handlade mat. På vägen till Gränby centrum tog jag några bilder med min systemkamera på småfåglar som plaskade i en pöl, en ringduva och en sädesärla (tror jag det kan ha varit), men de bilderna är inte uppladdade på datorn och så ännu.
 
Dessa kläder köpte jag i dag. Inte så snyggt presenterat med stöket omkring och vinkeln och så, men visste inte hur jag skulle gå till väga utan att behöva lägga massa energi på det, så jag la dem helt enkelt på marsvinsburen bara.
 
 
 
 
Var hungrig när jag kommit hem från Gränby centrum, så det fick bli försedan snabblunch.
 
 
 
 
 
Tog några bilder på marsvinen i dag, här kommer de. Först på dem båda, sedan på Eos och sedan på Selene.
 
 
 
 
 
 
I morgon ska jag roa mig kungligt med att gå till tandläkaren och laga tand. Nej, jag ser verkligen inte fram emot det, jag vill inte alls dit och bli plågad. Är extra nervös för att det är en för mig ny tandläkare jag ska träffa eftersom min ordinarie var fullbokad fram till semestern. Hoppas han är bra och snäll.
 
Nu ska här städas marsvinsbur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag och fredag

 (22:15)
I onsdags kväll på bågskyttet gick det väl inge vidare bra med premiären av de nya pilarna, men det brukar tydligen kunna vara så när man skjuter med nya pilar enligt långbågsinstruktören, så jag får väl lita på hans ord då. Det gick i alla fall bättre sista halvtimmen. Mina nya pilar är både längre och lite tjockare än de jag innan skjöt med, så då måste man anpassa sig efter dem och sikta annorlunda. Men ändå, jag tycker inte om när det går dåligt. Jag tog dubbel fikarast för att det gick dåligt, tyckte jag behövde det.
Jag och Firfin hade sällskap av en söt och fin fjäril så fort vi satte oss ner på en vit bänk. Den tycktes gilla starka färger, speciellt blått. Den satte sig flera gånger på de blå fenorna på mina pilar, men den satte sig även ett par gånger på Firfins hand när han höll upp en intill den.
Här kommer en bild på fjärilen (har ej hittat den i min insektsbok, så vet ännu inte vilken art) när den sitter på Firfins ena handled.
 
 
 
 
Tog en bild på buttarna/måltavlorna med. De två längst till vänster är på 10 metersavstånd och de tre i samma storlek som är till höger är på 20 meters avstånd, vilket är vad jag oftast skjuter på numer.
 
 
 
 
 
Igår torsdag den 13/6 så gick jag för att gå på ett möte klockan 10 på Börjegatan 4 med hon som anordnat kontaktperson och med min blivande kontaktperson. Jag fick den dumma idén att försöka hitta dit själv, att alltså gå hela vägen hemifrån till dit. Men nervös och stressad som jag var och fuktig av regnet, så gick jag galet. Vid fyramackarskorset så tittade jag efter Willys-skylten (eftersom det ligger nära det) och jo jag såg skylten, men vad gör jag då, jo jag går åt ett helt annat håll upp mot Gränby i stället. När jag gått fel en bra bit och är vid "Akvariehobby" och fortfarande inte sett Willys (jag vet ju egentligen att det inte finns ett Willys längs den vägen), då ringer jag förtvivlat Firfin som låg och sov, är hysterisk i telefonen och arg och halvskriker "Det finns ju inget jävla Willys!".  Han får mig att vända tillbaka till fyramackarskorset och då ser jag ju att jag var helt galet och fattade inte hur jag kunnat gå så fel. När jag sedan går till adressen jag fått så hamnar jag på fel sida och står utanför "Uppsala hundsim"och är väldigt stressad och frustrerad och gråter och är hysterisk för att jag inte hittar ingången, så åter ringde jag Firfin, grät och var hysterisk i telefonen. Han ringer upp anordnaren och säger att jag inte hittar, sedan samlar jag mig och ringer henne själv och då möter jag upp henne runt husknuten.
Firfin ringer upp och kollar att jag kommit till rätta och föreslår att han kommer och hämtar mig efter mötet så jag hittar hem.
Mötet gick i alla fall väldigt bra och jag fick ett positivt intryck av min nya kontaktperson och även av anordnaren. De var väldigt trevliga och min nya kontaktperson verkar förstående, lugn, jordnära och trevlig och verkar förstå det här med respekt och hänsyn.
Min nya kontaktperson ska ringa mig på söndag och vi ska ses i slutet av kommande vecka och gå till 4H-gården är det tänkt.
 
 
 
I dag fredag 14/6 så var jag och träffade min arbetsterapeut. Hon hade ju bokat gymmet i "Psykiatrins hus", så jag skulle få prova hur det kändes och så. Jag fick lite panik några gånger under uppvärmningen på det där löpbandet (eller vad det heter), för hon tyckte jag skulle upp i hastighet 5 och det tyckte jag var för snabbt, dels för att jag inte ville anstränga mig så pass mycket för att jag kände att jag började bli svettig och svett är inte välkommet alls. Vill inte att någon ser mig svettig, försöker alltid undvika det. Svett är äckligt! Hoppade av bandet flera gånger och till slut gav jag upp och vi tog då en paus innan jag fick prova vibrationsplattan. Jag gillade verkligen vibrationsplattan, så nu vill jag köpa hem en sådan. Prövade även ett par styrketräningsmaskiner, men inget slog vibrationsplattan. En timme var vi i gymmet och om två veckor ska jag dit igen.
 
 
 
Här kommer några dagsfärska bilder på mig.
 
 
 
 
 
 
Denna lilla installation hade de satt upp på "Psykiatrins hus" såg jag i dag.
 
 
 
 
Har lagt upp ett par till videoklipp på min flickr-sida.
 
 
 
 

Råttbad,pilbågspyssel & städ

(13:50)
I förrgår 10/6 på dagen innan bågskyttet så badade jag Tyrande och Alleria. De tycktes (speciellt Tyrande) uppskatta badet mer än vanligt, det var som om de tänkte "Ok detta är faktiskt ganska skönt, men det är ändå lite läskigt.".
De blev så rena och vita de små sötnosarna.
Här kommer några "efter badet"-bilder på Tyrande.
 
 
 
 
"Efter badet"-bilder på Alleria.
 
 
 
 
 
 
Igår tisdag 11/6 så kom mina och Firfins koger, pilskaft (eller ja det var bara mina piskaft som kom, så vi beslöt att jag skulle få fem av dem och Firfin fyra, eftersom pilarna nog funkar för Firfin med), nockar och pilspetsar samt våra pilutdragare (i formen av handgranater).
Firfin var väldigt ivrig att starta med piltillverkningen och den gick ju bra för att vara första gången han gjorde det.
Jag ägnade mig åt att pimpa min pilbåge och koger med små söta tassar och min "Hunger games"-brosch.
 
Här kommer bilder på piltillverkningen (mest bara pålimning av fenor på piskaft) och Firfins koger med hans färdiga pilar och pilutdragaren och hans märke "Vita pilen".
 
 
 
 
Här kommer bilder på min pimpade pilbåge och mitt pimpade koger. Jag ska ta bilder på hela bågen någon dag också och lägga upp här, men inte i dag.
 
 
 
 
Jag limmade även fast en bit vinröd fuskmocca på pilhyllan, annars kan det bli slitage på träet på pilhyllan i längden.
 
 
 
 
I dag onsdag 12/6 så har Firfin varit och köpt ett par 20-kilossäckar "Toa-lätt" på Arken zoo och grovstädat åt Tyrande och Alleria.
Jag har torkat av ballkongbordet, slitit av bordsbenen på ballkongbordet (eftersom vi beslutat att slänga det då det tar för stor plats), stoppat ner några råtthus (som stod ute på ballkongen) i en sopsäck (eftersom de ska slängas) och hällt ner jord och växtrester från två blomlådor och en stor kruka i en sopsäck.
 
I kväll är det bågskytte på schemat. Inte många gånger kvar nu innan semesteruppehållet. Det är från denna vecka bågskytte bara på onsdagarna fram till semesteruppehållet. Tror det är 2-3 tillfällen kvar, sedan startar det igen i Augusti med en gång i veckan första två veckorna innan det blir som vanligt igen med två tillfällen i veckan.
 
Ska bli kul att skjuta i kväll med egna pilar, eget koger. Jag har allt nu tror jag utom tab (en grej man har på fingrarna på skuthanden för att skydda fingrarna när man spänner strängen.
 
 
Just ja, jag la upp ett par videoklipp på Tyrande och Alleria på min Flickr-sida i dag också.
http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/
 
 
 
 
 
 

Fredag, lördag och måndag.

(08:50)
I fredags 7/6 så grät jag mig till sömns för det kom upp så många minnen och jobbiga tankar.
 
I lördags 8/4 så var jag seg och trött men tvingade mig i väg på kvällen till Gränby centrum för att handla mat.
Fotade marsvinen lite under dagen samt tog några bilder på vägen till Gränby centrum. Här kommer de.
 
 
 
 
Så här ser bakdelen ut på Selene sedan vi rakade ner den.
 
 
 
 
När jag är på väg hem med matvarorna från Gränby centrum och går och pratar med Firfin i mobilen, då ser jag honom plötsligt gå mot mig till min stora överraskning. Han hade sjukskrivit sig från jobbet på grund av feber och illamående, så han kom hem ett dygn tidigare. Han hade hört mig säga att jag hade tunga matkassar så han hade beslutat sig för att möta mig och hjälpa mig med bärandes sista biten.
Det var en trevlig överraskning att han kom hem ett dygn tidigare.
 
 
Just ja, jag gick igenom och sorterade upp tre kassar med grejer från mamma på dagen i lördags med och hittade en del intressant.
 
 
 
 
I dag måndag 10/6 så vaknade jag runt 7, stretchade som jag alltid nästan gör på mornarna men denna morgon lyckades jag göra något olämpligt så någon nerv eller så har kommit i kläm. Det strammar och jag har lite värk på vänster sida av halsen, axeln och det strålar ner till vänster skulderblad. Rör jag på fel sätt, alltså till exempel vrider huvudet åt höger så gör det ont hela vägen från övre delen på vänster sida av halsen och ner till cirka mitten på vänster skulderblad. Vrider jag huvudet åt vänster så gör det ont och stramar på hela vänster sida av halsen. Vrider jag överkroppen i sidled åt vänster så strålar det från halsen ner till mitten av ryggen.
Har värmt en vetekudde som jag sitter med runt halsen för att försöka råde bot på det hela, men det tycks inte fungera särskilt bra, harsuttit med den i någon halvtimme tror jag.
Hur ska det gå att skjuta med min nya, egna, fina 30 ibs pilbåge i kväll. Jag är ju7 vänsterskytt dessutom, så det är vänster arm jag drar upp strängen med. Nya pilbågen är ju 10-12 ibs starkare än den jag brukar låna på klubben, så jag är ju helt ovan att behöva ta i så hårt för att stränga upp, har ju inte hunnit bygga upp muskler och vant mig vid nya bågen. Första skjutningen skulle och SKA bli i dag, med eller utan smärta, jag SKA skjuta pilbåge i kväll.
Hoppas vad det nu är som värker, försvinner till i kväll, det vore ju skönt att slippa ha värk när jag ska skjuta med nya pilbågen.
Värken kom ju inte direkt lägligt ...
 
 
 
 

R.I.P Morbror

(23:40)
Fick i dag 9/6- 2013 sms på eftermiddagen av min yngsta kusin som berättade att min morbror hastigt gått bort klockan 10 i morse.
Det var ju såklart ett lite omskakande och tragiskt besked, men jag har kunnat hantera det bra än så länge, det av vetskapen att det var det bästa som kunde hända honom.
Min morbror hade samma svåra sjukdom som min mamma samt att han hade diabetes 1. Han hade absolut ingen livskvalitet sista åren, han var nästan blind, kunde i stort sett inte alls kommunicera och göra sig förstådd, han kunde inte äta genom munnen (han åt genom ett hål i magen), han kunde inte använda ben eller armar/händer.
Han plågades verkligen och hade ständigt svår ångest. Nu har han äntligen fått ro, nu slipper han plågas mer.
Jag hoppas han är med min mamma, hans syster som han stod nära.
Min morbror var äldst i min mammas syskonskara.
Min morbror var sedan unga år fram tills han blev väldigt dålig en kreativ människa, han gillade att rita/måla och skriva och han hade humor och var generös.
 
Tack Morbror för att du uppmuntrade mig till att måla och gav mig mitt första oljemålningskit med oljefärger, pannåer och penslar.
 
Jag minns när vi var i Skåne du, jag, min mamma och din flickvän och jag hade tänkt bada med inte vågade för att vattenbrynet var fullt av meneter hela vägen, jag var rädd att bli bränd av maneterna. Du var så generös att du sa att om jag badade skulle jag få 500 kr och jag gick ner och badade då och fick 500 kr. Hur många har fått 500 kr för att bada som barn?
 
Vila i frid Morbror.
 
 
 
 
 
Obs! Det är inte jag som gjort bilden.
 
 
 
 
 

Trevligheter och otrevligheter

(10:40)
I torsdags 6/6 så hörde jag en pojke som skrek "Sluta, sluta, sluta nu, snälla sluta!" och jag undrade vad ungarna höll på med där ute och var rädd att någon unge far illa, jag kunde inte se dem från fönstret så jag klädde på mig och gick ut och kollade, men då var det tyst och inga ungar kvar.
Jag tyckte att när jag ändå klätt på mig så kunde jag lika gärna gå och köpa Novalukol (som jag hade slut på) och grönsaker till djuren och då kom jag på att jag ju kunde ta med bröd ur frysen och gå och mata fåglarna i skogsdungen intill Willys. När jag ändå skulle gå åt det hållet så kom jag på att jag lika gärna kunde fråga min väninna om jag kunde komma förbi med de tidningar jag sparat till henne. I sista stund kom jag ju på att jag kunde erbjuda henne att följa med mig.
Väninnan tackade ja till att följa med och mata fåglarna i skogsdungen och att gå och handla på Willys sedan tillsammans.
 
På vägen till min väninna så stannade jag till vid en liten slemmig damm längs vägen intill en bro.
Satt och tittade på ett stim med fiskungar och tittade på "Flicksländor" (Coenagrion puella) och en annan större och kraftigare sländart, de var gulbruna tror jag och det verkade som att de höll på att placera larver i dammen, de flög över dammen och doppade stjärten i vattenytan.
Tog några bilder där. Dock ej på någon slända eller någon fisk.
 
 
 
 
Vi hade väldigt trevligt i skogsdungen jag och väninnan. Först satt vi vid en damm och matade änder och några väldigt söta andungar, men jag tog tyvärr inga bilder då eller så. Sedan gick vi vidare till nästa damm och upptäckte där en hel arme av andungar. Det var flera andmammor med ungar i olika åldrar. En andmamma hade 19 ungar att hålla reda på, eftersom hon adopterat en kull från någon annan hona. Hon vaktade sina ungar aggressivt.
Här kommer bilder från den andra dammen med honan med 19 ungar och med andra änder i bakgrunden med.
 
 
 
 
På bilden här nedan så är de där tre mindre andungarna längst bak i bilden inte den främre honans ungar som har 19 ungar.
Kan när jag ändå håller på berätta att gräsand på latin heter "Anas platyrhynchos" och de lägger cirka 9-13 ägg mellan April och Augusti.
De äter  bland annat ryggradslösa vattendjur, frön, rötter, skott, säd och ekollon.
 
 
 
Ett par till bilder ...
 
 
 
 
På vägen ut så träffade vi på en tjej i övre medelåldern (tror jag) som kom gåendes med en systemkamera och hon frågade vart man kunde se ekorrar. Av en händelse stod vi precis intill där ekorrarna brukar vistas, där jag och Firfin har ägnat många timmar åt ekorrspan och även fågelskåderi. När vi stod där så kom det ju en ekorre som jag då kunde peka på och säga "...där har vi till exempel en ekorre". Den skuttade i väg och en annan ekorre kom skuttande som måste doppat huvudet i en lerpöl, för den var helt mörk i hela ansiktet av smuts, ända upp till öronen. Den var hysteriskt söt.
Min väninna pratade och lockade på ekorren och den kom skuttande ända fram till henne och var en stund och skuttade omkring henne där hon satt på huk på stigen. När hon höll upp en hand som den kom fram till så sträckte den på sig ståendes på bakbenen. Väninnan höll upp handen för att undvika att eventuellt bli biten, eftersom en ekorre kan bita till rejält.
Det var verkligen roligt att den kom fram så där nära när hon lockade på den och den var ju så charmig och söt. Jag var så glad för väninnans skull med att hon fick uppleva det där, samt glad att hon fick träffa alla 30-40 andungarna vi såg, för det är inte ofta man ser så många på en gång.
Tjejen med kameran var väldigt tacksam över att ha träffat oss och hon kunde ju passa på att ta flera bilder på ekorren på nära håll. Kameratjejen var väldigt lugn, trevlig, naturvän och djurvän och vi stod nog och pratade med henne i kanske upp till 10 minuter innan vi gick vidare till Willys.
 
Jag köpte även glass och körsbärssås som jag åt när jag kommit hem.
 
 
 
 
På kvällen så skrev jag äntligen svar på min storasysters sms som jag hade tagit väldigt illa vid mig av, jag förklarade att jag blivit väldigt uppriven av det och att det också var skälet till att jag hade dröjt så länge med svaret. Jag bad henne att inte skriva saker till mig som hon skulle ana redan innan att jag skulle bli ledsen/arg av, om det inte var något nödvändigt. Jag fick ett väldigt aggressivt svar tillbaka där hon var helt förstående, otrevlig och syftade på att jag var egoistisk, att alla bara ska ta hänsyn till mig hela tiden. Hon tyckte att hon måste få kunna sätta ord på sådant hon känner även om det gör mig ledsen, uppriven, arg i flera dagar och får mig att längta efter döden. Det är tydligen så det ska vara mellan syskon och vänner, man ska kunna ta emot all jävla skit hur dåligt man än mår av det, även om det är helt onödigt. Det är så man behandlar varann ömsint tydligen, det är så man tar hand om varann, det är så man visar att man bryr sig om varann, genom att säga saker till varann som är helt onödiga men som verkligen sårar den andra och får den att gråta och längta efter döden.
Jag vill inte ha vänner eller syskon eller annan släkt eller folk omkring mig som resonerar så, att det är ok att trycka ner eller säga/visa saker som gör att man vill dö bums, som gör att man mår dåligt i flera dagar eller veckor. Det är INTE ok någonstans. Jag tycker man ska ta hänsyn till varandras känslor och undvika att säga/visa sådant som får den andra att må skitdåligt. Som att man inte säger "Jag älskar kött!" till någon som verkligen älskar djur över allt annat i världen, är militant vegan och värderar djurens liv högre än människor och allt i universum, eller visar bilder på julskinkor för en eller säger elaka saker om djur, som att man stör sig på och blir asförbannad på fåglarnas oväsen. Det är oacceptabelt!
Om ni nu måste bete er så respektlöst och hänsynslöst så kan ni dra dit pepparn växer.
Jag är extremt känslig när det gäller allt som har med djur att göra, för jag verkligen älskar dem och vill inte höra några otrevliga kommentarer om djur från vänner/syskon med flera. Tycker det är hjärtlöst att ens bli arg på t ex fåglar som låter. De är djur, de är naturliga, de är vackra och söta och ovärderliga och de kan defenitivt inte tänka att de måste vara tyst efter klockan 22 för att inte störa de som vill sova eller så, för de är djur och naturliga och har alltid en orsak till det de gör, som på våren låter fåglar extra mycket eftersom det är parningssäsong.
Det är ju samma som om man skulle bli asförbannad på sitt spädbarn som skriker dygnet runt av kolik, det vore väldigt hjärtlöst och ondsint, elakt hemskt.
Det hela ledde i alla fall till att jag sa tll min storasyster att vi inte är systrar längre och önskade henne ett bra liv.
Alltså vi hade för flera år sedan adopterat varann till syskon, så vi var ju inga äkta syskon så och även om det varit blodsband så hade jag agerat likadant. Man måste inte behålla sin familj eller släkt bara för att man har några blodsband och eller har vuxit upp tillsammans. Jag har till exmpel raderat två mostrar och en mosters man ur min släkt. Den enda jag fullt räknar som släkting är egentligen min yngsta kusin, men mormor hänger väl kvar även om jag kan irriotera mig på henne och min äldsta moster och hennes man hänger kvar, för de har faktiskt aldrig varit elaka mot mig, men det finns en viss irritation från en situation jag fick berättat för mig av min kusin.
Förr hade jag en annan storebror, men han bröt jag med för 2-3 år sedan. Han ville hålla mig hemlig för sin svartsjuka fru och jag tyckte att om om han måste hålla mig hemlig så tyckte jag att då får det vara, då är jag hellre utan honom helt i mitt liv.
Folk pratar ofta om att man måste acceptera varandras olikheter, att folk tänker och resonerar olika. Jag accepterar en hel del, jag bryr mig inte om folk tycker om andra färger än mig eller andra hus än mig eller så, för det är ju helt ovesentligt och skadar ingen, men jag vill ju till exempel inte ha en pedofil till vän eller syskon, för jag hatar pedofili, jag hatar pedofiler, men ja enligt folk ska man ju då umgås med pedofiler och ha dem kvar som vän eller syskon, för man måste ju acceptera att folk fungerar och resonerar olika och så. Jag kan inte följa det konceptet att acceptera allt, jag kan inte acceptera sådant som skadar mig illa och som totalt går emot mina principer och så. Pedofiler, djurmisshandlare, djurhatare, barn och människo-misshandlare går helt bort, likaså våldtäcksmän och våldtäckskvinnor (ja det finns faktiskt även kvinnor/tjejer som våldtar och misshandlar, det får man inte glömma). Även folk som vill mig illa, inte kan ta hänsyn till mina känslor och inte kan respektera mig och mina känslor och resonemang, som bara gör mig ledsen och arg gång på gång och bidrar till att förstöra mitt liv och ge mig dödslängtan, er klarar jag mig bäst utan, er vill jag inte alls ha i mitt liv.
Jag är hellre ensam än tar skit från folk. Även om ensamheten är svår och smärtsam, men det är ändå bättre än det andra alternativet.
 
 
 
 
Ok, nu till något mer positivt och trevligt, nämligen några bilder på tre av våra älskade råttflickor (Sylvanas, Maiev och Tyrande) från igår 7/6. Älskade små charmtroll.
 
 
 
 
Här kommer en bak ifrån bild från igår på Eos som struttar runt på köksgolvet. På den bilden går att se också att vi ju rakat henne till en viss del på bakdelen.
 
 
 
 
 
En intressant artikel om myggor här, kolla in den.
 
 
 
Nu har blogginlägget nog blivit hysteriskt långt, så får se om jag skriver om kvällen igår och dagen i dag i ett annat blogginlägg.
 
 

Ungdomar tog studenten i dag

(23:50)
En dag som denna när många ungdomar tar studenten, då känner jag mig gammal, för jag kan inte låta bli att räkna ut hur länge sedan det var jag själv tog studenten och var ute sedan på kvällen och firade med vänner.
I år är det 14 år sedan jag tog studenten.
 
I dag har jag suttit 2-3 timmar i sträck och städat bland mina mail, raderat flertal mail och sorterat in mail i olika mappar. Har för övrigt haft lite huvudvärk hela dagen och tagit det lugnt och inte satt en fot utanför ytterdörren.

Bofinksungen Strumpan

(22:15)
I dag på vägen till min arbetsgivare så träffade jag den helt bedårande lilla bofinksungen Strumpan (jag lät Firfin döpa den lille ungen). Bofinkspappan såg det ut att vara kom och matade lilla ungen som satt på marken ensam. Den lille var inte flygfärdig men hade nog trillat ut ur boet. Bofinkar gör sina bon i en grenklyka och får 1-2 kullar mellan Maj och Juli.
Jag kröp på marken för att kunna ta hyfsade bilder på lilla Strumpan och Strumpan satt bara kvar där och tittade på mig. Jag hade kunnat klappa den tror jag, men man ska inte röra fågelungar i onödan, bara om de är i behov av hjälp/sjukvård.
Här kommer bilderna på väldigt lilla Strumpan.
 
 
 
 
Någon timme efter att jag kommit hem från mötet med arbetsgivaren (som gick väldigt bra) så kom min god man hit och vi (jag, Firfin och hon) satt i köket och pratade och fikade te och chokladmuffins och hon fick klappa på Selene, Maiev och Sylvanas.
 
När god man gått så tittade jag på dubbelavsnitt av "SOS Thailand" och sedan har jag och Firfin tittat på "Navy CIS" vilket tanken är att vi ska titta på igen (fast ett annat avsnitt) klockan 23.
 
Jag är väldigt trött och har varit trött i flera timmar. Mina ögon känns ansträngda och mosiga och så.
 
 

Bakning och bågskytte

(22:20)
Igår kväll efter att vi kört fyrta maskiner tvätt i tvättstugan, så fick jag oväntad energi till att baka chokladmuffins. Den första satsen smet, då gick jag efter receptet, men när jag gjorde andra satsen och följde samma recept, då fick jag idén att experimentera lite och bytte ut några ingredienser samt la till en. De muffins jag hade experimenterat med smeten de var faktiskt godast lustigt nog.
 
 
 
 
I dag måndag fixade Firfin lunch till mig innan jag skulle ha boendestöd från klockan 13 till 15.
 
 
 
Det har varit massa oväsen i dag där vi bor för de har hållt på med att såga ner buskar.
 
 
 
 

Det gick bra med boendestödet i dag, hon verkar bra och lugn och lättsam. Kände mig trygg med henne, hon var lätt att prata med och så.
Jag kommer som det ser ut just nu, träffa henne på måndagar mellan klockan 13-15 med vissa undantag.
En sak vi kom fram till var att vi ska försöka ge oss på förrådet och gräva oss in längst bak och gå igenom de lådorna och se vad som kan slängas, ge bort eller sparas.
 
Innan Firfin kom hem från Gränby centrum så tog jag upp Eos och gosade lite med och hade henne i mitt knä i en uppvikt del av min T-shirt när jag satt en stund vid datorn.
 
 
 
 
I dag på bågskyttet så skjöt jag upp på nytt för "Vita pilen"-märket. Jag har ju för flera veckor sedan klarat teoriprovet, men misslyckades med poängtagningen i skjutningen. Man ska med 15 pilar på 10 meter få ihop 115 poäng för att bli godkänd. I dag var då mitt andra försök att klara provet, men icke, jag fick 91 poäng i dag av de max 150 poängen man kan få. Irriterande när det ändå var ganska nära att klara provet. Nu måste jag vänta minst 3 veckor innan jag får en ny chans att klara provet.
 
I morgon ska jag träffa min arbetsgivare och efter det så kommer min god man hem till oss.
 
 

4H och vegantårta

(08:35)
Har varit vaken sedan kanske 6:30.
 
I förrgår kanske jag nämnde eller glömde bort att nämna att Firfin gick och hämtade ut ett paket till mig som jag hade beställt  dagen innan tror jag det var. Ett paket med tyger, snöre och tråd. Tygerna var av markisväv, hellinne, linne och fuskmocca. Tygerna var stuvbitar.
De var snabba som tusan med att skicka i väg paketet till mig och de hade ett hyfsat bra utbud och bra priser, så där ifrån kommer jag beställa sybehör igen.
Här är innehållet i mitt paket.
 
 
 
 
Jag städade ju åt marsvinen igår och då fick de som vanligt vara på köksgolvet med sina hus och mystunnlar.
Här kommer en halvkass bild. Det var mörkt och jag vill inte använda blixt. Det syns ju att de är söta och lurviga i alla fall. :D
 
 
 
 
 
Igår blev en lyckad tårtbjudning på 4H-gården i Gränby. Det var jag, Firfin, min storebror och en nära vän som träffades och åt vegantårta, pratade och klappade/tittade på alla söta djuren. Vi fastnade lite extra vid de bedårande kaninungarna och deras mamma.
Tårtan var som sagt den första vegantårta jag någonsin gjort. Det var kul att den blev god. Vi fyra fick i oss 3/4 av hela tårtan, sedan var vi väldigt mätta. Kul också att alla tyckte den var fin.
Här kommer bilder på tårtan och på kaninmamman och två av hennes ungar (de andra ungarna låg tätt intill varann i ett hus och sov sött.
 
 
 
 
 
 
 
(12:55)
Läste just om travhästar, hur illa det har det, att många av dem tillåts tävla trots skador och sjukdom. Besiktningarna är väldigt bristfälliga och vissa hästar genomgår ingen besiktning ens, utan körs direkt ut på banan.
Veterinären har en väldigt svår arbetssituation, är väldigt utsatt, stressad, pressad har tajta tidsscheman på grund av sändningstider, media och publik.
TRAVTÄVLINGAR ÄR DJURPLÅGERI!
Hästägare som tävlar med sina hästar i trav är uppenbarligen djurplågare och bryr sig inte ett skit sina hästars hälsa.
Jag visste redan att många hästägare som håller på med tävlingar och dyligt, de behandlar sina hästar som möbler, säljer dem när de tycker att de inte duger längre eller är för gamla och köper nya.
Skulle de göra så med sina barn också, gör de så med sina barn, säljer dem vidare om de inte duger för dem? TRAGISKT är vad det är. Djur är ingt slit och släng. Köper du ett djur så förpliktar du dig att ta hand om det hela deras liv, att ge dem trygghet, säkerhet och se till att allt görs för dess eget bästa. Du ska se till ditt djur mående och ta ansvar för det. Allt som du gör med ditt djur ska i stort sett endast vara för dess eget bästa. Hur svårt ska det vara att förstå detta?
Tragiskt hur folk behandlar sina djur. :(
 
 

Jag vädjar till ALLA människor att låta bli att gå på travtävlingar och satsa pengar på hästar, ni stödjer ju bara verksamheten då och djurplågeriet. SATSA INTE PENGAR PÅ TRAVHÄSTAR!
 
 
 
 
(16:55)
Jag och Firfin har på eftermiddagen tagit en promenad till Arken zoo för att köpa råttmat och jag plockade även åt mig en flaska shampoo för gnagare, eftersom vi har badningen kvar av marsvinen och det är ju bra att ha hemma.
 
 
 
Sedan gjorde Firfin i ordning vår middag medan jag stoppade in första två omgångarna tvätt i tvättmaskinerna i tvättstugan. Jag kom lagom upp till när han skulle lägga i ingredienserna i tacoskalen.
Den tallriken med tre är min. Firfin ÄLSKAR tacos ...
 
 
 
Vår tacofärs är gjord på soya och är alltså vegansk såklart, annat duger inte. Jag äter inte djurkött under några som helst omständigheter.
 
 
 
Och sedan på med det sista. Firfin lägger på Sourcreme suprise på sin sista, sedan var det bara att glufsa i sig allt under tiden vi körde en omgång Yatzy (som jag vann).
 
 
 
 
Nu ska vi ner i tvättstugan igen. Vi kör fyra maskiner tvätt i dag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Steamkonto fixat

(07:00)
 
Sovit 5 timmar ungefär och varit uppe sedan klockan 6.
 
Nu har jag fixat mig ett steamkonto, för Firfin visade mig trailern till ett spel och jag blev nästan besatt av att få spela det och eftersom man kunde köpa det genom Stream, ja då fick jag ju ta och fixa ett konto där helt enkelt. Det kan ju finnas fler spel som kan locka mig.
 
Länken till trailern som Firfin skickade till mig igår var denna; http://www.youtube.com/watch?v=ZO10bAn_8M8
 
 
Mitt Streamkonto: http://steamcommunity.com/id/PsykoPetra
 
 
För övrigt har jag de senaste dagarna lagt upp ett gäng bilder och videoklipp på söta djur på mitt flickr-konto. Som jag nämnt förut så behöver man inte vara medlem där, ha ett konto där bara för att kunna se mina bilder och videos, ni kan där emot inte kommentera någon bild/video i kommentarsfälten under bilder/videos.
 
Länk till mitt flickr-konto: http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/
 
 
 
Gjorde sockerkaksbotten till tårtan vid midnatt, tog ut den cirka 00:30. Den blev inte utseendemässigt som jag tänkt mig, har aldrig bakat en sockerkaka som fått det utseendet, men det går nog att åtgärna med en kniv. Hoppas smaken är bättre än utseendet, haha.
 

Nu måste jag få i mig något ätbart och sedan försöka sova ett par timmar till.

RSS 2.0