Midsommarafton och midsommardagen

(08:20)
Tyvärr blev det inget midsommarfirande i går, vi hade inte planerat något eftersom jag inte visste om jag skulle orka med vad det skulle inneburit. Lika bra var väl det ändå, för jag var lättretlig och trött hela dagen och tyckte det var för varmt och kvavt.
Vi hade ändå trevligt en stund när vi åt vegansk sushi på uteserveringen på Gränby centrum och när vi var på 4H-gården och tittade/klappade på de bedårande, vackra djuren.
Jag tog en del bilder med systemkameran på 4H, men först ska alla foton från 18/6 och 20/6 redigeras. Tar det gärna i turordning.
Jag tog bilder med mobilen, så här kommer några av dem.
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem från 4H-gården så fixade jag i ordning så att de vilda fåglarna (stora som små) kan bada på vår ballkong och efter det rakade jag och Firfin marsvinen.
 
Till middag blev det färskpotatis med gräslök.
 
Kvällen avslutades med att vi tittade på "IRENE HUSS, Den som vakar i mörkret" och ett bad för min del.
 
I dag är väl tanken att vi ska ut och plocka färskt, gott gräs till marsvinen och bada dem.
 
 

Hmm... glömde visst att jag ägnade några timmar åt att redigera klart resterande bilder från 17/6.
Här kommer fler bilder från den dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: pärlan

Att fira midsommar behöver inte vara traditionellt, jag tycker ni verkar ha haft en super mysig dag tillsammans

Svar: Ja det var mysigt att umgås med alla djuren, det är det alltid. Jag får energi till själen från djuren. De är så söta, mjuka och roliga de små liven.
Grejen är väl att midsommarafton betyder mer för mig än någon av de andra sju högtiderna i stort sett. Firar egentligen bara två av de åtta, varav fyra av de åtta klassas som de största högtiderna/sabbaterna. Vi brukar fira Litha och Yule.
Vill gärna att Litha/Midsommar ska kännas/vara lite mer speciellt än de flesta andra dagar. Inte så att jag vill dansa runt någon midsommarstång eller dricka alkohol, utan vill liksom ha någon form av tillställning då man bjuder in några nära vänner/släktingar.
Jag hade en plan men så var jag så trött efter allt som hade varit. Dessutom visste jag inte om planen skulle fungera och jag var ute i sen tid.
Jag var trött och grinig hela midsommarafton nästan och likaså igår. I dag har det varit bättre.

Du har rätt i att midsommar inte behöver vara traditionellt, ingen högtid behöver vara det, det gör man som man vill med.
Scratchblack

2013-06-22 @ 21:13:40
Postat av: Sabina

Härliga bilder. Visst är det hur mysigt som helst på uteterassen i Gränby. Har varit där en gång.

Timmy älskar att vara på 4-H gården. Ha ska absolut träffa alla djuren i tur och ordning. Getterna är särskilt intresserade av honom och det blir en del pussar på små getterna.

Svar: Jo det är mysigt på Gränby centrums terass. Vi har varit där ett par gånger.
Awww lilla Timmy. Kul att han tycker om djuren där och vill hälsa på dem. Håller med Timmy om att getter är speciellt charmiga, men jag älskar ju även grisarna. Jag älskar alla djuren där förstås, men grisarna och getterna är favoriter.
Scratchblack

2013-07-17 @ 22:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0