Råttbad,pilbågspyssel & städ

(13:50)
I förrgår 10/6 på dagen innan bågskyttet så badade jag Tyrande och Alleria. De tycktes (speciellt Tyrande) uppskatta badet mer än vanligt, det var som om de tänkte "Ok detta är faktiskt ganska skönt, men det är ändå lite läskigt.".
De blev så rena och vita de små sötnosarna.
Här kommer några "efter badet"-bilder på Tyrande.
 
 
 
 
"Efter badet"-bilder på Alleria.
 
 
 
 
 
 
Igår tisdag 11/6 så kom mina och Firfins koger, pilskaft (eller ja det var bara mina piskaft som kom, så vi beslöt att jag skulle få fem av dem och Firfin fyra, eftersom pilarna nog funkar för Firfin med), nockar och pilspetsar samt våra pilutdragare (i formen av handgranater).
Firfin var väldigt ivrig att starta med piltillverkningen och den gick ju bra för att vara första gången han gjorde det.
Jag ägnade mig åt att pimpa min pilbåge och koger med små söta tassar och min "Hunger games"-brosch.
 
Här kommer bilder på piltillverkningen (mest bara pålimning av fenor på piskaft) och Firfins koger med hans färdiga pilar och pilutdragaren och hans märke "Vita pilen".
 
 
 
 
Här kommer bilder på min pimpade pilbåge och mitt pimpade koger. Jag ska ta bilder på hela bågen någon dag också och lägga upp här, men inte i dag.
 
 
 
 
Jag limmade även fast en bit vinröd fuskmocca på pilhyllan, annars kan det bli slitage på träet på pilhyllan i längden.
 
 
 
 
I dag onsdag 12/6 så har Firfin varit och köpt ett par 20-kilossäckar "Toa-lätt" på Arken zoo och grovstädat åt Tyrande och Alleria.
Jag har torkat av ballkongbordet, slitit av bordsbenen på ballkongbordet (eftersom vi beslutat att slänga det då det tar för stor plats), stoppat ner några råtthus (som stod ute på ballkongen) i en sopsäck (eftersom de ska slängas) och hällt ner jord och växtrester från två blomlådor och en stor kruka i en sopsäck.
 
I kväll är det bågskytte på schemat. Inte många gånger kvar nu innan semesteruppehållet. Det är från denna vecka bågskytte bara på onsdagarna fram till semesteruppehållet. Tror det är 2-3 tillfällen kvar, sedan startar det igen i Augusti med en gång i veckan första två veckorna innan det blir som vanligt igen med två tillfällen i veckan.
 
Ska bli kul att skjuta i kväll med egna pilar, eget koger. Jag har allt nu tror jag utom tab (en grej man har på fingrarna på skuthanden för att skydda fingrarna när man spänner strängen.
 
 
Just ja, jag la upp ett par videoklipp på Tyrande och Alleria på min Flickr-sida i dag också.
http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna Rolfsdotter

Dom där tassarna var ju otroligt söta!

Såg väldigt mysigt ut när Tyrande och Alleria låg och torkade i handdukarna. :)

Svar: Tack, vad kul att du tyckte de var söta de små tassarna. :)Det var mysigt att ha nybadade råttflickor inlindade i handduken och torka dem.
Två råttor och två marsvin kvar att bada. :D
Scratchblack

2013-06-12 @ 14:48:00
Postat av: Sabina

Vilket helt fantastiskt kort på fjärilen på Firfins handled

Svar: Tack så mycket, kul att du gillade den bilden. Det var en fin och väldigt isblå fjäril och den tycktes ha förkärlek till färgen blått, så den satt gärna på de blå fenorna på mina pilar, hihi. Tog ju bilden när vi var på skjutbanan och hade lite paus i skjutandet.
Scratchblack

2013-07-17 @ 22:42:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0