Morga fornborg

Igår var vi som sagt och hämtade Måns urna på Mären smådjursklinik i Sigtuna, sedan på vägen mot Uppsala så åkte vi in till ett naturreservat och promenerade längs en liten skogsstig upp till Morga fornborg. Det var fint där, väldigt fin utsikt, en mysig plats att vila själen på. Jag fotade, men det blev inte så bra bilder tycker jag, men jag visar dem ändå, de får duga helt enkelt, man ser ändå hyfsat bra hur vackert det var med utsikt över Mälaren.
Man kunde höra hur isen dånade och knakade ibland på Mälaren.
Här kommer bilder från Morga fornborg.
 
 
 
Här kommer en bild från natur mellan vår bil och fornborgen.
 
 
 
 
På vägen till uppsala, på en åker så står tre helikoptrar, de har stått där varje gång vi åkt till kliniken. Här är bilder på dem.
 
 
 
Väl i Uppsala åt vi varsin vegansk japansk gryta på Gränby centrum, åkte till Arken zoo och köpte en stor säck "Toa-Lätt" och en stor säck hö (bäst att passa på när man har bil, vi får ju hyra bil när vi behöver en bil). Sedan lämnade vi tillbaka bilen på OKQ8 och knatade hemmåt möra och trötta. Jag tog några foton på vägenm vägen hem, men lägger eventuellt upp dem i morgon i stället.
Hemma så tittade jag på Djurakuten och Lyxfällan och sedan fixade vi med mina mobiler, tankade över alla bilder och videos från min gamla skruttmobil till datorn och fixade till min nya mobil (HTC incredible s). Kul med ny mobil som är bättre, men det kommer väl ta lite tid för mig att lära mig den och vänja mig vid den.
 
 
I natt sov jag cirka 5 timmar sammanlagt uppdelat i två pass, så jag är trött i dag, känner mig sliten.
Drömde att jag bodde kvar hemma hos mamma i mitt rum jag hade där ut mot gården. Jag är i mitt rum och plötsligt kommer min barndomskompis lillasyster paniskt springade och vill in till mig och jag släpper in henne. Hon är smått hysterisk och säger att hon är jagad av sin pojkvän som är ledare i Hells Angels, att hon gjort slut med honom och att han är rasande och att hela gänget nu jagar henne. Jag ser plötsligt att det är en skinnklädd kille i svart som sitter och tittar sig omkring precis utanför och jag tänker att han ju kan räkna ut att hon gått in till denna lägenhet. Jag tar tag i "J" och drar med henne ut i trapphuset och ner i garaget för att försöka fly undan dem, men runt varje hörn lurar medlemmar från "Hells Angels". Vissa har oranga overaller för att de suttit i fängelse för mord. Vi springer omkring och försöker leta en utgång att fly undan dem och mitt i det så slutar drömmen.
 
 
I dag står råttstäd och marsvinsstäd på "att göra"-schemat.
 
 
Jag har för övrigt lagt upp foton på ringsvanslemurer på flickr i dag.
 
 

Hämtning av Måns urna

Ja i dag är det dags att hämta urnan då i Sigtuna. Lilla lilla charmiga Måns. Kommer för alltid sakna dig.
 
 
 
 
Gick upp strax före klockan 6 i morse och nu är klockan 7:20. Jag borde försöka få ett par timmars mer sömn.
 
 

Bilder upplagda på flickr

Jupp, jag har lagt upp bilder på vithandad gibbon på min flickr-sida.
http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/
 
I natt har jag sovit cirka 5 timmar. Åt frukost klockan 6 och gav marsvinen en liten bit vitkol var som mottogs tacksamt.
 
Fiskarna har fått dag och fått sin frukost klockan 9, ganska direkt efter att jag fått på mig kläder efter ett varmt bad och tvättat håret (som jag för övrigt är j-ligt less på).
 
Klockan 13 har jag boendestöd, då går vi och hämtar ut mitt paket från Allposters.se som kom för några dagar sedan. Det är två stora affirser, en affirs som presenterar hjärnans olika delar och en arkeologisk affirs på en känd utgrävning, det är helt enkelt en bild på ett skelett i en grav.
 
I kväll blir det väl bågskytte om Firfin orkar med det, han sa när han kom hem vid 7 i morse att han inte mådde så bra och behövde vila så länge som möjligt.
 
Borde försöka sova en stund till nu, någon timme i alla fall.
 
På vita tavlan som hänger i hallen vid ytterdörren skriver jag upp saker som behöver göras och sedan bockar vi av det när det är utfört. Såhär ser det ut i nuläget ungefär, fattas att jag skrivit till att vi behöver boka tvättid. Hmm... dessutom ska marsvinsstäd och råttstäd avbockas, för det är det ju dags för igen.
Det där nyckelskåpet har hängt vid dörren hos mamma i urminnes tider, eller ja sedan jag hade tillverkat det i träslöjden i grundskolan och kommit hem med det. Bestämde mig för att vi skulle ha den i hallen här nu, dels för att det är praktiskt, men jag har planer på att måla den, tycker den ser lite trist ut.
 
 
 
 
(22:30)
Det gick skapligt bra på bågskyttet ikväll både för mig och Firfin och det var ganska så lugnt där i dag också, jag kunde ju vistas hela fikarasten i fikarummet dessutom. Jag var dock väldigt trött när vi åkte hemmåt.
 
I morgon ska jag och Firfin åka till Sigtuna och hämta Måns urna, det känns ju lite sorgligt, saknar ju lille Måns.
 

HTC Incredible S

Firfin har genom sin kollega fixat en ny mobil till mig och en till sig själv med för den delen.
Min mobil var en skitmobil utan android och utan tillgång till att kunna ladda ner appar, ingen kamerablixt, dålig kamera, ingen möjlighet att spela wordfeud etc.
I morgon kommer Firfin hemmed min nya mobiltelefon som är en HTC Incredible S.  En sådan här;
http://www.gsmarena.com/htc_incredible_s-3788.php
Jag hoppas kunna komma överens med den och lära mig den snabbt.
 
För övrigt har jag väl knappt gjort någon nytta alls i dag. Matat alla små djuren här hemma, givit Tyrande sin antibiotika och låtit Tyrande och Alleria få dricka Fortimel (som ska få framförallt Tyrande att lägga på sig lite mer hull är det tänkt). Har skrivit ett aslångt mail och lagt upp några bilder på flickr.
 
 
Har tappat aptiten helt på mat från igår. Tvingade i mig en paj till lunch igår, åt ingen middag bara ett par kvällsmackor med varm choklad och en drink på en banan hsavre/råg, havremjölk och lite soygurt (blåbär).
I dag åt jag två mackor med varm choklad till frukost, samma sak till lunch och nu är klockan 18:45 och jag har inte ätit någon mat och har ingen aptit. Får nog tvinga i mig något i matväg, kanske en matpaj.
Varför har jag tappat aptiten helt såhär plötsligt?

Några bilder och meningar

Klockan är 6:40 och jag har varit uppe sedan klockan 6 och har hunnit med att äta frukost och att lägga upp 5 nya bilder på flickr. http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/ (Instruktioner gällande min flickr-sida finns i gårdagens inlägg).
Såhär brukar en frukost (ibland även kvällsfikat) se ut. Fast den runda tabletten brukar jag oftast ta på kvällen. På bilden är två hopvikta mackor med mjölkfritt smör på, en kopp varm choklad (gjord på socker, kakao, soyamjölk och vatten), en tablett (150 mg) Lyrika och en tablett Plaquenil (medicin mot tropisk febermalaria, men i mitt fall används den som antiinflammatorisk och ska med tiden lindra symtomen av mina ledproblem). Bilden är inte från just i dag.
 
 
 
Så här glad var jag när jag besteg "Mount everest" i Gränby norra, den där snö/grus-högen jag tog mig upp till toppen av för någon vecka sedan.
 
 
 
Våra söta trasselsuddar Selene och Eos.
 
 
 
Undra just vad jag ska göra i dag då? Borde boka tvättid, är i väldigt stort behov av att tvätta, fast jag vet inte huruvida jag kommer orka tvätta just i dag.
 
Nu ska jag försöka få 2-3 timmar mer sömn, så jag får bättre förutsättningar att klara av dagen.
 
 
(11:35)
Har bytt design på min blogg och ändrat i länklistan här nere till höger, till exempel lagt till marsvinshjalpen.se där man kan adoptera omplacerade marsvin som folk lämnat in av olika anledningar som allergi, tröttnat, blivit hittade i något dike eller dylikt. Där kan du till exempel hitta en ny vän till ditt marsvin som kanske blivit ensamt för att dess kompis har dött. Marsvin är flockdjur ...
När Måns kompis Lukas dog så letade jag desperat efter en ny kompis till Måns och blev rekommenderad av veterinären att kontakta Marsvinshjälpen. Jag kontaktade dem och förklarade läget och så.
Marsvinstjejerna Selene och Eos kommer från Monica på Marsvinshjälpen. Selene och Eos är urgulliga och snälla.
De fyller 3 år i Juli och är av den unika svenska rasen Lunkarya som är strävhåriga, långhåriga marsvin.
Om ni går i marsvinstankar så kolla gärna in de marsvin som är i behov av hem som finns på Marsvinshjälpen först.
Om ni vill ha tjejsällskap till er hane, välj då två honor som sällskap, så inte en hona får för mycket uppmärksamhet. Självklart måste hanen vara kastrerad och det tar 3-4 veckor efter kastreringen innan ni kan sätta ihop hanen med honorna utan att riskera att det dyker upp väldigt små marsvin ...
Honor är lättare att sätta ihop än hanar. Hanar som går ihop kan bli aggressiva mot varann när de blir könsmogna, då kan det hjälpa med kastrering av dem båda, men det är ingen garanti.
Gällande foder till era marsvin, så snälla, för era marsvins skull, köp inte något billigt, färggrant marsvinsfoder på någon livsmedelsaffär eller zoo-affär, det är oftast eller nästan alltid bara skräpfoder som kan göra era marsvin sjuka i längden. Bättre med ofärgat marsvinspellets av något bra märke som "Versele-Laga" eller om ni kan få tag i det som nog är bäst som basfoder, nämligen krossade sädeslag.
Våra marsvinstjejer (Måns dog tyvärr några timmar efter kastreringen på grund av en genetisk defekt på levern) äter bara krossade sädeslag som basfoder utöver hö, grönsaker och någon liten bit frukt ibland.
Tänk på att hö ska vara 90-95% av deras foderintag. Äter de för lite hö kan de t ex få trumsjuka och missväxt påtänderna.
Självklart ska de ha lite grönsaker och frukt, mest grönsaker dock. Vitkol, dill, bladpersilja, selleri, broccoli, blomkol, morötter är till exempel bra grönsaker i måttliga mängder. Tänk på marsvins storlek så ni inte ger för stora bitar grönsaker, till exempel att ge ett marsvin en hel morot är på tok för mycket.
Ja det var lite marsvinsfakta. Hoppas det kan uppskattas av någon/några i alla fall.
 
 
Nu ska jag ta och äta en vegansk matpaj. Tur jag har min Firfin som gör goda veganska matpajjer till mig att äta medan han är borta och jobbar och jag då är ensam hemma i flera dagar i sträck.
Här kommer en bild jag tog på mig och en paj i förrgår tror jag det var.
 
 
 
 
(21:00)
Varit hemma hos en väninna och hennes söta hund i några timmar och pratat en massa och sedan varit in på Gränby centrum och köpt hö, dryck.
Nu är det dags för ett bad.
 

Inte trevlig dröm!

När jag sov andra omgången mellan klockan 7-10 så drömde jag att jag vaknade i sängen bredvid Firfin och såg att något vitaktigt avlångt stack ut ur min navel och jag undrade vad det kunde vara. Jag tog tag i den utstickande delen och drog då fram en levande halvgenomskinlig vit mask på 4 cm lång ungefär och som var 0,3-0,5 cm tjock. Den hade vita lite uppstickande ringar längs med hela kroppen, alltså jag menar som mönster på kroppen.
Jag fick lite panik där då i drömmen och skrek och var hispig, nervig, rädd och undrade vad mer jag hade i naveln, om det kunde vara maskägg där eller så.
Jag tror Firfin föreslog att vi skulle gå till läkaren och ta med masken för identifiering där för att underlätta valen av behandling på mig.
Kan ju inte påstå att jag kände mig behaglig till mods när jag vaknade.
 
 
 
(15:10)
Funderar på att bli medlem i Upplands Ornitologiska Förening, det vore intressant och de har mycket aktiviteter för sig i fågelväg då alltså. Kostar 170kr/år och resterande familjemedlemmar i samma hem betalar 30kr/år. Måste ju ha Firfin med mig, så då får jag betala in 30 kr för honom förstås. 200kr/år skulle det kosta oss att vara medlem.
Vi båda har ju fattat ganska stort intresse för fåglar.
 
För övrigt blir det troligen en tur till Furuvik i år igen och kanske kan man klämma in en sälsafari i Stockholm skärgård med, men det har jag inte diskuterat med Firfin ännu. Beror väl på hur ekonomin ser ut och vad vi orkar med och så. Jag vill berika mitt liv med trevliga dagsutflykter med djurtema, sådant förhöjer livskvaliteten.
 
 
 
(23:35)
Känt mig låg, bitter, irriterad och trött en stor del av kvällen. Dagen har inte varit särskilt bra heller i sin helhet, massa saker som gått fel och så. Har grubblat en hel del och tystnaden och ensamheten har tärt på mig och fått mig längre och längre ner.
 
Nu ska jag lägga mig i sängen. I morgon är en ny dag med nya möjligheter att bli arg, irriterad, ledsen, besviken, sårad, förtvivlad etc.

Bättre mående & fotoredigerat

Mådde lite bättre igår och klarade till och med av att på eftermiddagen ensam gå till Gränby centrum och köpa hö, godis och lite mat. Dessutom var det väldigt mycket folk, man kunde knappt komma fram och när jag till exempel skulle gå rakt fram i en längre sträcka så kände jag för att bara rusa fram som en rugbyspelare och bara tackla ner alla på vägen, men det gjorde jag inte. Klart jag blev arg där när jag ville fram och folk betedde sig som nonchalanta kräk från helvetet som inte brydde sig ett skvatt om att det fanns andra människor som kanske ville kunna komma fram och förbi. Folk kan till exempel i butik ställa sin kundvagn mitt i gången på tvären så man inte kan komma förbi utan att flytta på kundvagnen. Kan också bli arg (vilket hände igår) när man står i en kö till kassan och kön stannar upp i det som känns som en evighet bara för att en mamma låter sin dotter på cirka 4 år välja tuggummi vid kassan och ni vet väl hur barn är, de kan ju inte alls välja! Ja ja i vilket fall så löste det sig med att en annan kassa öppnades och jag gick dit istället och kunde komma ut fortare till friheten och friska luften och knata hem med mina två fulla matkassar. Jag fick inte panik inne i matbutiken och det var ju bra.
Glömde nämna att jag var förbi 4H-gården på vägen till Gränby centrum, där tittade jag på och fotade de charmiga grisarna som var ute och drällde och bökade runt lite lera i sin utehage. Sedan klappade jag söta getter och tittade på två getmammors bebisar, den ena hade en unge och den andra två. Efter det hann jag innan de stängde kolla på kossorna och de tre bedårande kalvarna. Filmade getterna och kalvarna, speciellt en kalv som hoppade omkring och busade, den kom faktiskt fram till mig så jag fick känna på dess lilla nos.
 
I övrigt igår så redigerade jag bilder från besöket på Furuvik djurpark förra året. Nej jag den dumjönsen hade missat att jag inte redigerat dem och även haft fullt upp med att redigera andra foton samt att jag vissa dagar inte orkat ge mig på det, då det är många bilder. Orkade redigera kanske 1/3 av bilderna igår.
 
 
 
I dag har jag redigerat resterande bilder från Furuvik.
 
Mår ganska ok, men har ungefär samma tankar som förut, de mörka tankarna, tankarna om att allt är hopplöst, att folk nog inte alls tycker om mig och bara tycker jag är jobbig, en energitjuv som pladdrar för mycket.
 
Skulle vilja hitta på något litet med någon vän, men vad skulle det vara och som om någon ens skulle vilja, kunna och orka träffa mig. Kanske lika bra att inte ens försöka kontakta någon. Ingen ide att bygga upp falska förhoppningar. Det är ändå säkert för kallt för att sitta ute eller fota eller vänta på någon buss. Nej jag får väl nog nöja mig med att se det fina vädret genom fönstret och sitta inne och längta till bättre tider som till exempel besök på Furuvik och picknick vid havet.
 
Från och med i förrgår går vår minsta (storleksmässigt) tös Tyrande på antibiotika och på "gå upp i vikt"-diet. Hon ska få antibiotika i två veckor. Jäkla Mycoplasma säger jag bara! Men hon låter faktiskt redan mindre i andningen. Hon får Vibranor som är ganska gott och därmed lätt att ge henne, hon håller ju i sprutan sjäv och dricker duktigt.
Bactrim som vi också har hemma som Lukas fick och sedan även råttorna när de gick på dubbel antibiotika allihopa, den smakar urk och är väldigt jobbigt att få i dem, så undvik den. Den som verkligen bör undvikas om det inte verkligen är asdåligt läge och inget annat har hjälpt, det är Baytril. Äter de den och det kanske inte skulle hjälpa ordentligt, då är råttornas Mycoplasma helt resistenta mot all antibiotika. Så som sagt, undvik den in i det längsta! Jag och Firfin vet detta för att vår veterinär som är vad vi vet Upplands bästa veterinär för gnagare har sagt det till oss.
 
Jag kommer lägga upp en del av bilderna från Furuvik på min flickr-sida för er som har intresse av att se mina foton och titta på söta djur och annat.
De två raderna med bilder till vänster är de bilder jag senast lagt upp, men till höger kan ni välja att klicka på ett galleri som intresserar dig/er och där klicka er in i ett album som ni vill se bilderna i. Klicka på t ex bilden längst upp till vänster i albumet så den blir större, sedan kan ni klicka er fram bild för bild på pilarna längst upp till höger ovanför bilden. Man kan också välja att klicka en gång till på första bilden så den blir ännu större och sedan klicka sig fram bild för bild längst upp på "Next".
Ni kan inte lämna kommentarer på bilderna om ni inte blir medlem på flickr. Ni som vill kommentera utan att bli medlem kan maila mig (ni som har min mailadress). Men det är annars väldigt enkelt och snabbt gjort att bli medlem där och det kostar inget. Det finns många vackra och proffsiga bilder på flickr som folk lagt upp, brukar ofta sitta och klicka in mig på "Recent photos" och se på bilder folk lagt upp. Det är ju även proffsfotografer som lägger upp bilder där och du kan övervaka någon intressant fotograf så du får mail när denne lagt upp en ny bild.
Här är min adress till min flickr-sida;
http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/
 
Jag kommer förresten inte ladda upp alla bilder från Furuvik på en och samma dag, utan jag laddar upp kanske högst 10 per dag uppdelat på två tillfällen (morgon och kväll ungefär). Bilderna blir mer sedda och uppmärksammade om man inte laddar upp för många på en gång på flickr.
 
Klockan närmar sig 14 nu och det börjar bli försent att ens försöka sig på att hitta på något ute. Jag kanske ska lägga mig i sängen i stället, är lite trött, i alla fall i ögon och huvud.
 
 
 
(22:25)
Tittat på "American digger", slutet av "Trinny och Susannah", "Hur man blir av med en kille på 10 dagar" samt sovit 1-2 timmar på soffan. Ja ungefär så blev denna dag, väldigt innehållsrik och spännande ...
 
 
 

Gårdagen ledde till självskada

Igår började dagen väldigt dåligt. Jag fick panik, blev arg, besviken, ledsen, frustrerad och allt helvete ledde till att jag bröt ihop och skadade mig. Firfin gav mig Theralén som jag drack upp för att lugna ner mig. Sedan hade jag boendestöd kl 13 till cirka 14:20 och efter det ägnade jag mest eftermiddagen och kvällen åt att äta/tröstäta och framör allt sova.
 
Vaknade vid klockan 4 i natt av att jag har mycket ledvärk, så nu har jag svalt en värktablett och ätit en macka.
 
 
(10:40)
Nu har jag köpt ett Stetoskop Focal Delux FC-202 på Tradera, fast har inte betalt den ännu, ska betala den i dag eller i morgon. Stetoskopet ska användas till att lyssna på våra djurs lungor, hjärtan och puls. Hoppas den funkar bra, men det var den som jag tyckte såg bäst ut och inte var för dyr för vår budget.

Kortfattat

Åter en jävligt dålig dag med dåligt mående, negativa tankar, gråt och aggression.
VILL DÖ! DÖ DÖ DÖ! Jag längtar efter döden, längtar efter att få dö.

Sömnbrist IGEN!

Jo då, här ska tydligen inte få sovas, nej nej det vore ju riktigt skamligt att få sig en natts enhetlig sömn i sådär 8-9 timmar i sträck.
La mig trött vid klockan 23:30 för att invänta Firfins samtal när han slutat jobbet. Vaknar av Firfins samtal runt klockan 1 och pratar en lite  stund innan jag somnar om, vaknar klockan 4, är uppe och vaken tills Firfin kommer hem klockan 7, vaknar åter klockan 8.
Om två timmar ringer veckarklockan.
Hur ska denna dag gå? Hoppas folk sköter sig, uppför sig artigt och hänsynsfullt i dag ...
VARFÖR kan jag inte få sova ordentligt?! Sömnen är viktig för mig, får jag skavanker på sömnen så blir dagen kantad av skavanker. VARFÖR ska det vara så svårt att sova?
Suck, nu är jag hungrig igen ju, åt frukost där vid klockan 4. Kanske får äta upp den matlåda jag hade för avsikt att äta senare innan jag ska till psykologen i Psykiatrins hus (avskyr det huset, det är fult och placeringen av det är skamligt och ja helt förskräckligt, men i dag blir första gången jag ser insidan av spektaklet).
Nej nu måste jag äta den där matlådan (bestående av snabbnudlar, krossade tomater, linser och spenat med champinjonkryddan från ett snabbnudelpaket).

Trötthet, ensamhet och tristess

I dag har jag mest varit trött och känt mig ensam och uttråkad. Vaknade mitt i natten till i dag och sedan igen vid klockan 6:30 och sedan runt klockan 9. Sov ungefär från klockan 12:30 till klockan 15.
Har sorterat en del småprylar och papper som låg på fönsterbrädan i arbetsrummet. Allt är inte bortsorterat ännu, men tillräckligt för att jag ska kunna öppna ena fönstret och vädra. Utöver detta så har jag i stort sett inte gjort något alls. Lagt upp några bilder på flickr har jag gjort.
Känns så tråkigt, ensamt och jag har inte motivation till att göra något, dessutom känner jag mig för trött för att orka göra något.
Jag har fastnat i tankar om att jag säkert är en pest att ha i sin närhet, att jag är en börda, att jag är skitjobbig, att jag är en energitjuv, att jag pratar sönder folk och därmed skrämmer dem, att jag är för intensiv, tråkig och att folk finner mig för mörksinnad och hatisk.
Tänker inte ens ursäkta mig för att jag inte är positiv och ser positivt på framtiden, tycker inte jag ska behöva göra det, det vore fel av mig tror jag, för varför skulle jag inte ha rätt till att få vara negativ och se mörkt på framtiden, det är ju för helvete den verklighet jag är i. Jag har mina drömmar och mål och ibland orealistiska lösningar på problemen, men det gör inte mitt liv ljust, det gör inte att jag kan se ljust på framtiden och tro att helvetet har ett slut. Att tro att framtiden skulle kunna bli ljus för min del, att jag kommer kunna bli glad i framtiden är så orealistiskt så det finns inte.
Samhället slaktar mig långsamt levande.
HATAR LIVET!
 
Hade tänkt lägga upp bilder här från gårdagens fotosession, men nu tänker jag inte göra det för vem skulle ens bry sig.
 

La blommor på graven igår

La mig vid klockan 00:30, vaknade vid klockan 5, förde över och redigerade bilder från gårdagens lilla utflykt fram till klockan 7, vaknade klockan 9:30 och satt och redigerade bilder till kanske  klockan 10:30 medan jag åt frukost. Nu är alla bilder redigerade.
Jag är trött, det blir så när jag får störd sömn, vilket jag fått nästan varje natt nu i flera veckor och det leder ju även till att jag lättare får negativa tankar och blir arg eller ledsen.
Igår nämnde jag att jag var på fotopromenad i några timmar, då la jag blommor på råttornas och koltrastens gravplats, en sorts röda nejlikor som jag inte minns vad de heter. Sedan fotade jag fåglar som Trädkrypare och Skator. Besteg "Mount Everest" i Norra Gränby, alltså det är en snö/grus-hög, men det var högt för mig som sagt som har höjdskräck. Ville trotsa min höjdrädsla och det gjorde jag.
 
Här kommer ett gäng bilder från gårdagen 15/3. Först ut är gravbilderna.
 
 
Här kommer bilder på Trädkrypare. Denna lilla fågel var verkligen putteliten ungefär 2/3 av en talgoxe eller kanske bara 1/2 av en talgoxe. Tyckte den såg ut att vara runt 5-6 cm lång från stjärtrot till näbbrot.
 
Här kommer en bild på en nordisk Nötväcka. Att den är nordisk ser man dess vita buk, den södra har nämligen en brunaktig buk.
 
Koltrasen känner nog nästan alla till antar jag, för den ser man ju överallt i buskar och så. Här har vi en tjusig Koltrast-hane.
 
Här kommer bilder på Skator. Skator är svåra att få bra bilder på fast än de är så vanliga och syns överallt.
 
En bild på en Talgoxe. En av mina favoritfåglar, vilket kanske har märkts i tidigare inlägg, att jag har flertal foton på dem. De är ju så väldigt fina och söta.
 
Här kommer några naturbilder och bild på berget jag besteg och på stockar som ligger staplade efter att de avverkat massa döda träd och ett gäng levande träd med av någon anledning.
 
Nu kommer bilder jag tog från "Mount Everst" (snö/grus-berget i Norra Gränby i Uppsala).
 
 
 
(19:40)
Saknar min pappa. Räknade ut i dag att jag skulle fylla 23 år det år han dog. Snart har det gått 11 år sedan han dog i diabeteskoma. Jag undrar jag och har alltid undrat om det var sant att han dog "naturligt", alltså att det inte var så att han ville dö för att han mådde så dåligt psykiskt.
En sak som alltid förundrat mig är att allt ätbart de hittade hos pappa var guldnougat och kaffe, jag menar han var ju diabetiker och de behöver äta nyttiga måltider regelbundet på vissa tider. Min pappa var inte korkad så det visste han säkert och hade säkert blivit informerad om.
Pappa hade svårt med livet, svårt att hantera pengar, levde inte det liv han ville leva, blev inte rätt behandlad och blev dåligt bemött av vissa och bemött med total oförståelse. Han blev totalt överkörd och lurad och de dödade de som gav honom något positivt i livet, några han älskade, familjemedlemmar, nämligen hans tre katter, varav en på sätt och vis var min eller delvis min. De dödade dem medan han låg på sjukhus (han hade ramlat och brytit ett ben) för den nya bostad de fixat åt honom hade pälsdjursförbud. Vad är det för jävla ursäkt?!!! De hade väl fått leta fram en bostad där han fick ha sina älskade tre katter, hans enda sällskap! De gjorde livet surt för honom och jag kommer aldrig förlåta dem som gjorde detta mot min älskade pappa.
Ingen respekterade och tog hänsyn om min älskade pappa, ingen förstod honom, ingen trodde honom.
Den enda som respekterade och älskade min pappa som han var det var jag och den enda som något sånär kunde förstå honom det var jag, den enda som kunde tro på honom det var jag.
Det var pappa och jag mot världen, även om jag växte upp utan honom från det jag var cirka 9 år.
Kan inte riktigt förlåta mig själv för att jag inte fanns där för pappa, att jag inte var hos honom, inte var där som stöd, hjälp, sällskap, försvar, livvakt, städhjälp med mera. Jag skulle varit vid hans sida.
Jag var dock väldigt sjuk psykiskt, väldigt orkeslös, väldigt rädd för allt i världen, väldigt osjälvständig, osäker gick på socialbidrag fortfarande och var sjukskriven och gick i behandlingar, men ändå! Jag BORDE varit där, jag BORDE offrat mig. Det var min förbannade plikt att ta hand om min älskade pappa.
Min pappa älskade mig och respekterade mig precis som jag var, han blev till och med glad när jag berättade att jag är bisexuell, jag menar hur många föräldrar blir det? Vi var annorlunda båda två, älskade djur båda två, värnade om naturen båda två, ingen av oss litade på människor, båda var aggressiva om vi på något sätt blev provoserade, vi tyckte om godis båda två och trodde på det så kallade övernaturliga båda två.
Han var så fin min pappa, så go och söt.
Jag saknar min pappa väldigt mycket.
Kan aldrig förlåta det de gjorde mot honom och jag kan aldrig förlåta mig själv för att jag inte fanns där för honom. Att jag var psykiskt sjuk och allt det där, jaha och liksom, det är fan ingen ursäkt! Han behövde mig, han behövde sin enda dotter, sitt enda barn men jag svek honom och det kan jag aldrig förlåta mig själv för. Jag borde fått dödstraff för det! Han älskade mig och respekterade mig och det gjorde mig skylldig att ta hand om honom när han behövde min hjälp.
Hatar mig själv! Hur kunde jag vara så elak, svag och löjlig? Han bad om min hjälp flera gånger och jag hälsade inte ens på!
Jag kunde räddat livet på honom, hade jag varit där så hade han troligen levt i dag.
Nu sitter jag här föräldralös (mamma dog ju förra året av akut vätskebrist och förgiftning), har ingen släkt i stort sett utom min älskade yngsta kusin och lite brevkontakt med min mormor som jag tror fyller 93 år i April. Mormor förstår mig inte och vet inte så mycket alls om mig egentligen.
Det känns väldigt märkligt att vara föräldralös, speciellt så här tidigt i livet. Skulle fylla 33 år det år mamma dog.
Mamma dog alltså ungefär 10 år efter att min pappa dog. Pappa dog sent på våren 2002 och mamma tidigt på hösten 2012.
Det liv jag har, det livet jag lever var inte alls det liv jag tänkt mig, inte alls det liv jag ville eller vill ha.
Jag längtar efter döden. Vill återförenas med pappa och min hund Roy, min lillasyster Ida (hund), min småbröder Lukas och Måns och alla andra älskade djur jag haft i mitt liv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från igår

Sitter och äter nudlar nu med soltorkade tomater i. Ena kamerabatteriet ligger på laddning sedan någon timme tillbaka och mobilen ligger på laddning.
Har inte gjort så mycket i dag ännu. Har beställt två posters från AllPosters.se, vilat 20minuter, svarat på cirka tre mail och sorterat scrapbooking/brev-tillbehör.
Känner mig lite trött, men skulle nog behöva komma ut på en fotopromenad (promenad utan kamera känns bara helt meningslöst och astråkigt). Har inte varit ute sedan i måndags tror jag, om man bortser från att jag var ut och slängde sopor i onsdags.
Måste nog gå ut faktiskt, har bara ett paket nudlar kvar och några få skrivor bröd.
Firfin är borta och jobbar sedan i onsdags och kommer väl hem sent på söndag eller på måndag morgon.
Har inte haft något inbokat denna vecka utom bågskyttet i måndags kväll då. Jag beslöt mig förresten för att fortsätta med bågskytte så betalade in för medlemskapet i bågskytteklubben igår, eller snarare min god man betalade in det åt mig.
 
Nu till något annat.
Från det jag var barn så har en av mina favoritkonstnärer varit Rolf Lidberg. Jag samlade på Rolf Lidbergs-vykort, alltså kort med motiv som han målat. Korten ligger i en pärm. Vet inte hur många jag har, runt 15 kanske. Hade även andra bilder i större format som jag ramade in 3 av 5-6 stycken och satte upp ovanför råttburen bredvid två större tavlor med motivfrån Rolf Lidberg.
Tavlorna hängde i mitt rum större delen av den tid jag fortfarande bodde hemma, så jag är ju uppvuxen med dem, det är barndomsminnen av det mer positiva slaget.
Här kommer bilder på tavlorna och de inramade mindre bilderna.
 
Mamma hade ett vindspel (eller vad det heter) i trä som hängde på hennes ballkong och klingade mysigt i vinden där det blåste, nu hänger den på min och Firfins ballkong och klingar i vinden.
 
Våra stackars blommor och växter på ballkongen är helt döda och uttorkade, till exempel denna lilla ynkliga stackars blomma i en av blomlådorna.
 
Här kommer råttbilder.
 
En viss liten Tyrande var lite tjuvaktig och stal en av de fyra små vita plastråttorna som står på trädlampfoten i fönstret. Här är bildbevis på när hon har den i munnen.
 
 
 
(22:25)
Första timmarna på morgonen var ok, det kändes hyfsat ok men jag var trött. Efter det vände det mer och mer och jag blev låg, lättretlig och bitter och fick arga tankar och kände mig missnöjd. Kände mig dock tvingad att ta mig ut på fotopromenad dels för att jag behövde köpa mer nudlar och krossade tomater, för kunde ju inte klara mig till på måndag på ett paket nudlar och 1/3 limpa. Efter att ha dragit ut på det ett tag för att jag inte ville gå ut, eller jag ville men hade inte motivation och var på dåligt humör, så kom jag i alla fall iväg vid 14:30.
Det var blandade känslor under min utevistelse, stundvis kände jag mig arg och besviken och stundvis ledsen och väldigt ensam men ett tag var jag faktiskt stolt över mig själv, för jag besteg "Mount Everst" i Norra Gränby, ja för mig var det så, jag har höjdskräck så det stora sand/snö-berg jag besteg fick det att pirra i kroppen och benen kändes liksom vingliga och svaga och när jag kommit upp så kändes det som att stupet drog i mig och ville att jag skulle falla, det kändes lite som om jag skulle ramla ner, kändes vingligt och nervöst. Men jag vann ändå, jag gick emot min höjdrädsla och besteg det där berget ända upp till toppen helt själv. Jag stod där uppe och såg vilken utsikt man hade, jag fotade i olika vinkar och till och med filmade vyn med min usla vodeokamera samt tog några foton med mobilen. Stolt och genomfrusen om tår och fringar så tog jag mig ner igen, gick och köpte mat på Willys och gick hem och åt mat och tog ett varmt bad för att tina upp.
Nu senaste timmarna har det gått utför med måendet, känner mig låg, ensam, övergoven, hatad, ouppskattad, otrevlig, en börda, en parasit, ett j-la virus från helvetet.
Bilder från dagens promenad får komma i morgon tror jag, har ju inte ens laddat över bilderna till datorn än.
 
 

Fotat och slappat

Ja i dag har jag nog inte gjort så mycket av vad jag kan minnas i alla fall. Fotat råttor och lite annat, tagit det lugnt och funderar fram och tillbaka på om jag vågar fortsätta med bågskyttet. Alltså bågskyttet i sig är kul och jag vill lära mig det, vill bli bäst ju, men problemet är att det ibland är många personer på klubben, jag får prestationsångest (speciellt när jag står bredvid de som hållt på länge och är skilliga bågskyttar. Dessutom kan det vara väldigt unga bågskyttar, barn alltså som inte uppför sig så bra, skriker och lever rövare.
Blir nog så att jag fortsätter och får försöka vänja mig på något vis med att det är folk där och bland annat skickliga skyttar, men skrikande ouppfostrade barn kommer jag aldrig kunna vänja mig vid, de ger mig ångest och gör mig nervös och orolig.
 
Ska nog fota råttorna mer nu och kanske fota marsianerna.
 
Jag har inte lagt upp några bilder på änderna jag fotade 10/3-2013, så här kommer de.
 

Städning och fotografering

I dag har jag fått en del gjort. Skakat alla kuddar från säng och soffa ute på ballkongen, även skakat täcken, bytt sängkläder, sorterat scrapbookinggrejer med boendestödet och fått en bra början på en organiserad pysselhörna i arbetsrummet. Jag har även slängt sopor.
Jag har även fotat säng, soffan gosedjuren på sängen, marsvinen Eos och Selene samt råttorna Maiev, Sylvanas, Tyrande och Alleria. Just ja, har ju nyss redigerat klart alla foton jag tog i dag. Även hunnit se två avsnitt av Djurakuten och delvis programmet Stockholm brinner.
Här kommer bilder.
 
 

Sömnproblem och trötthet

Denna tisdag börjar inte så bra känner jag. Vi la oss vid klockan 1 i natt, även om jag hade kunnat somna vid klockan 23. Vaknade klockan 6 och nu är klockan 7:20 och jag sitter och dricker varm choklad som börjar bli väldigt ljummen.
Hade en otrevlig dröm om att en person från förr var otrevlig mot mig och hackade på mig för saker jag inte tyckte att jag gjort fel. Detta ledde i sin tur till att sedan jag vaknade klockan 6 så har jag haft hatiska, arga tankar om folk som skadat mig psykiskt, varit elaka mot mig och så och jag har haft hämndtankar, hämndbegär lika länge ungefär.
 
I dag har vi inget planerat tror jag, så det blir nog att ta det lugnt, vila och eventuellt redigera bilder från 9/3 och 10/3.
 
 
(08:30)
Har suttit och gått igenom och redigerat bilder jag tog på min och Firfins lilla fotopromenad 9/3. Det blev inte så många bilder, men här är bilderna.
 
 
 
 
 
 

Nytta och misär

Natten till i dag vaknade jag cirka klockan 4, gick upp en kortis och la mig igen och somnade om för att sedan vakna och gå upp klockan 9.
Vi la oss cirka 1:30 i natt. Vi kollade på ett program om människor som överlevt bisarra olyckor, som t ex fått en lång bit staketpinne rakt i i buken tillsammans med en doftgran som hängde i killens spegel. Det enda som blev skadat var en bit tunntarm som han skulle klara sig bra utan.

I dag (13:50) har jag än så länge hunnit med att laddat över bilder från kameran till mappar i datorn, lagt upp bilder på min flickr-sida, städat marsvinsburen, skrivit ett mail, kollat posters på AllPosters.se, spillt ut lite soppa på en kartong i vardagsrummet, blivit arg och ledsen, gråtit, ätit soppa och inte så mycket mer.

Känner mig väldigt stressad. Vi ska gå till bussen om 2 1/2 timmar för att hinna i tid till bågskyttekursen och innan dess ska jag hinna bada och tvätta håret, ta bort nagellacket från naglarna och måla om naglarna, sminka mig och fixa håret och packa ihop de grejer jag behöver ha med mig.
Grejen är dock att jag är trött, aningen yrslig och hade behövt vila en stund, men vet inte om jag hinner det.
Vet, jag borde inte sitta här och skriva blogg när jag är så stressad över att hinna med allt jag vill och behöver, men nu sitter jag här och skriver ändå, dumt.

Känner mig extra känslig, lättretlig. Är så less på alla motgångar, krångel, problem, olyckor (små som större), tragedier, den långsamma framgången, allt går så förbannat långsamt och vårt hem känns som någon j-la knarkarkvart, tonårshem, ungkarlshem. Jag trivs inte, jag skäms för vårt hem, det är kaotiskt, trångt, stökigt och vi kan inte bjuda hem någon.

Jag försöker göra det som får mig att må bättre, försöker sysselsätta mig med till exempel fotopromenader, fotografering, fotoredigering och så, men det är som att misären hinner i fatt mig och slår ner mig, den kämpar för att jag ska må dåligt, den försöker sänka mig och få mitt liv att fortsätta vara ett helvete.

Jag vill bort härifrån, vill inte ens bo kvar här, vill bort bort bort. Såg ett gulligt, bra och billigt hus i Edsbyn, fina, kära gamla Edsbyn. I Edsbyn bodde min fina, älskade, saknade pappa och även min farmor som gjorde äggtoddy till mig när jag var barn. Det skulle kännas som jag var närmare min pappa om jag bodde där pappa bodde och jag skulle vara närmare Bollnäs där han ligger begravd i en familjegrav. Dessutom är det vackrare och säkert lugnare i Edsbyn.
Jag vill BORT BORT BORT från sketna j-la Uppsala, sketna j-la hyreshuset, bort från fulla studenter, stress och hets.
Jag vill till pappas hemtrakter.

 
(21:20)
Hemkommen från bågskytteklubben. Är inte så nöjd med dagens prestationer. Om jag ska vara i eliten till nästa år så måste jag vara bättre. Jag bryr mig inte i att jag är nybörjare och att i dag var andra gången, jag bryr mig inte, för jag SKA skjuta bra redan nu, de flesta pilarna ska hamna i gula mittenfältet om jag siktar där, punkt slut! Jag SKA vara en naturbegåvning annars duger jag inte inför mig själv, utefter de krav jag ställer på mig.
 
På bussen från bågskytteklubben in mot stan så satt några människor längst bak och förde ett j-la oväsen. De hade druckit T-röd (kände Firfin på lukten). Blev så arg på dem. Hatar när folk väsnas och inte visar hänsyn. Jag var och är väldigt trött och hade/har extra låg toleransnivå. Halva resan satt jag och höll hårt för öronen. Tur att den andra bussen från stan hem till oss var lugn.
 
Just ja, på klubben var ett gäng ouppfostrade ungar som väsnades en massa och tramsade runt och levde om. Blev så störd på dem och arg. Jag hade aldrig uppfört mig så illa i en kurslokal eller dylikt när jag var i deras ålder. Kan folk vara snälla och UPPFOSTRA sina ungar TACK! Ska jag behöva operera bort hörselorganen?

Yrsel, matinköp och vila

I dag har jag ägnat mig åt att vara trött, seg, ha yrsel som senare utvecklade sig till vag huvudvärk.
Jag och Firfin gick till Willys och handlade mat och på vägen dit matade vi änder som jag fotade.
 
Vi hade tvättid i grovtvättstugan för att tvätta mattor i kväll, men vi var för trötta för det så vi struntade i den tiden och la oss att vila. Jag sov i tre timmar.
 
Just ja, natten till i dag så vaknade runt 4 på morgonen och satt och redigerade bilder i någon timma innan jag la mig igen. Har under en viss del av förmiddagen och eftermiddagen redigerat bilder och är nu klar med redigeringen från min spontana 3-timmars fotopromenad 6/3-2013 (onsdag).
 Lägger här upp några av dessa bilder jag tog då.
 
 

Lättretlig och ommöblering

I dag skulle jag och Firfin ut och jogga klockan 7 i morse men vi var för trötta för att gå upp ur sängen så vi struntade i det, men vi hade ju lagt oss 24:30, så det var väl inte så konstigt att vi inte orkade upp.
 
Har varit seg, trött, omotiverad och lättretlig halva dagen, men trots detta så beslöt jag nu på senare eftermiddagen att jag och Firfin skulle stuva om, möblera om i arbetsrummet på min sida och få in det stora höj och sänka-bara bordet där. Det blev ett rejält arbetspass vi gav oss in på med mycket kånkande och bök och stök samt svett och törst, damm i näsan och värkande leder och ryggar. Nu är det i alla fall överstökat och det känns skönt. Nu har vi inget snubbelhinder på väg till soffan i vardagsrummet och det är ju bra.
 
Firfin har varit jätteduktig i dag som tömt och fyllt diskmaskinen, slängt alla sopor, lagat god matpaj, stått ut med mig och hjälpt till med att kånka in och montera ihop det stora bordet i min del av arbetsrummet.
 
I morgon har vi grovtvättstugan bokad på kvällen, vi ska tvätta mattor är det tänkt.
 
Här kommer ett par bilder på mina naglar jag målade 26/2-2013 och sedan bilder jag tog på en liten oplanerad promenad med Firfin den 28/2-2013. Angående talgoxarna, så är det en av mina favoritfåglar, de är ju så söta.
Angående hunden så var det en vacker hund som vars korkade, idiotiska, hjärtlösa matte/husse bunit vid Gränby centrum. Tyckte så synd om hunden som alltid när jag ser en hund fastbunden/lämnad i offentlig miljö där den kan råka ut för vad som helst som till exempel misshandel. Tragisk och förskräckligt att folk lämnar sina hundar sådär. Jag satte i alla fast en lapp vid hunden till ägaren där det står om faran att lämna hundar i offentlig miljö. Det är lappar jag oftast bär med mig för till exempel sådana här tillfällen. Texten på lappen skrev jag och Firfin 2007 eller om det var 2008.
 
 
 
 
 
 
 

Bågskyttet den 27/2

Den 27/2-2013 var jag och Firfin på en bågskytteklubb och skjöt traditionellt bågskytte. Det var första gången vi var där och det var första gången jag ens höll i en pilbåge och första gången såklart som jag skjöt med pilbåge. Visste absolut ingenting om bågskytte innan, visste inte någon form av teknik hur man håller i en pilbåge eller hur man skjuter eller att det fanns högerbågar och vänsterbågar. Firfin hade i alla fall hållt på lite med bågskytte för många år sedan och tjuvtränat hos en gemensam bekant vars mamma är expert på bågskytte och Firfin fick råd av henne.
Jag har ju höga krav på mig, vill kunna allt på en gång, hatar att vara nybörjare, inte veta något och känna mig helt korkad och dum, men nu var och är jag ju tyvärr nybörjare och vet inte mycket alls, mer än det jag lärde mig vid första 2-timmars kurstillfället 27/2.
Efter att ha blivit tilldelad en högerbåge (eftersom jag är högerhänt och högerhänta brukar sikta med höger öga), provskjutit,känt mig uttittad av de andra kursdeltagarna (som hade aningen mer erfarenhet än jag) för att de blev klara med skjutningarna före mig och fick invänta mig under första halvtimmen, blivit tagen åt sidan för av en instruktör för att träna in tekniken på en fejkbåge, fått mjölksyra i armarna och så, så var jag så rädd, nervös, obekväm att jag sa till Firfin att jag bara ville hem, att jag ville därifrån. Nu ville ju inte jag vara "den som gav upp och gick därifrån", vara den där som var avvikande på ett dåligt sätt, vara den där fegisen som inte fixade att stå ut och hantera situationen, vara den som skämde ut sig totalt så att jag aldrig mer skulle kunna komma tillbaka, så jag stannade kvar.
Efter ett tag fick jag in tekniken rätt bra, och när de insett att jag var en vänsterskytt och bytte bågen till en vänsterbåge, då gick det ju mycket bättre, jag han skjuta iväg mina pilar ungefär när de andra gjorde det och jag träffade ju rätt så bra för att vara första gången. Träffade alltid måltavlan och oftast i eller i närheten av mitten. När jag vid ett tillfälle fick in alla tre pilar (vi sköt alltid iväg tre pilar innan vi gick fram och tog loss dem) i det mittre gula fältet så blev jag jätteglad och studdsade lite av lycka på plats och gav ifrån ett litet glädjetjut.
Jag blev mer bekväm och vande mig lite vid att de där människorna var omkring mig, men lite nervös var jag hela tiden och jag gillade inte alls att ha de där människorna omkring mig och jag gillade inte att ha fikapaus, men jag och Firfin fikade inte, vi gick runt och tittade istället.
Vi får pröva på gratis vid två kurstillfällen och sedan kostar det 1000 kr för ett år, men det lutar åt att vi fortsätter där, jag tycker det är kul, men jag behöver träna upp muskerna man använder så jag inte får mjölksyra.
Kommande vecka ska vi dit igen, det ska bli kul även om jag är nervös.
Jag har hårda krav på mig själv, varje gång jag inte träffade inom det gula eller det röda fältet så blev jag arg på mig själv och skällde ut mig lite för att jag var så usel och inte träffade i eller ungefär i mitten. Förnuftigt sätt förstår jag väl att dessa krav är på tok för höga då jag ju är nybörjare.

Firfin fotade tre av mina bästa skjuttillfällen, så här kommer bilderna på dem.

Döttrarna Selene och Eos

I början av Februari 2013 så hämtade ju jag och Firfin hem två marsvinstjejer födda Juli 2010. De är av rasen Lunkarya som är en unik svensk ras. De hade inga namn och vi döpte dem till Selene och Eos efter gudinnor i grekisk mytologi. Eos var mångudinnan och Selene var gryningens och dagsljusets gudinna.
Här kommer nu äntligen bilder på våra lunkartjejer. Inte de bästa bilderna kvalitetsmässigt, för jag vill inte ha blixtrar och starka lampor när jag fotar dem och ljuset är inte det bästa ofta, då buren står så till och hela lägenheten är lite småmörk, har skumt ljus.
Det vita lurvet är Selene och den andra är Eos.
 

Sista två bilderna här ovanför visar hur de bor, fast jag har flyttat utgången med bron ett snäpp in, det blev bättre så tyckte jag.

Här kommer några till bilder på lunkartjejerna våra.

 
 
 

R.I.P vår lilla elitsoldat ur Spetsnaz

Tyvärr hittade jag vår lilla elitsoldat ur ryska elitstyrkan Spetsnaz död kvällen den 4/2-2013. Fattar inte vad som hände honom/henne. Han/hon visade inga sjukdomstecken innan han/hon dog, utan betedde sig precis som vanligt.
Vår lilla elitsoldat var den större av de två vi hade och bodde i guppyhonornas akvarium.
Han/hon var av arten otocinclus affinis. Den arten är pigga små rackare som trivs bäst om de är minst två stycken.
Vår lilla elitsoldat var så söt och charmig.
Hoppas han/hon har det bra där han/hon är nu, att det finns gott om smaskiga alger och så.

Vila i frid vår lilla elitsoldat ur Spetsnaz.

Bild på vår söta Spetsnaz-soldat. (Inte så bra bild, men denna art är svårfotad och han/hon var ju ganska liten dessutom.)
 

R.I.P Ottis Toole

Den 23/2-2013 var vi tvungna att avliva vår vackra son Ottis Toole. Vi vet inte vad det var för fel med honom, han bodde ju i det jag kallar "friska akvariet", där alla fiskar mest mår bra, busar runt och där växterna frodas. Jag såg den 22/2 att han var dålig, han hade stjärten neråt och munnen rakt upp uppe vid vattenytan en del och verkade svag. Jag hällde i någon matsked salt i vattnet för att se om han skulle bli piggare. Ottis blev inte piggare tyvärr och vi kunde inte göra mer för honom och vi ville inte att han skulle lida, så vi avlivade honom, för det var nog det bästa vi kunde göra för vår älskade, vackra Ottis.
Vår stiliga Ottis Toole, han var så fin och söt. Han är oss saknad.
 
Vila i frid vår lille stiliga Ottis Toole.

 
Bilder på vår Ottis Toole.
 
 

RSS 2.0