Marsvinsbilder och annat

(17:55)
Allt jag minns från gårdagen är att vi hämtade ut paket med bågskyttegrejer, som till exempel en pryl man använder för att limma fast fjändrarna rätt på pilskaften och pilbågefodral till oss båda.
Vi handlade på två olika Ica-affärer, fikade på Gränby centrum och jag fick en fågelbok av Firfin.
Jag tog ett gäng bilder på marsvinen med mobilen och samt ett par råttbilder.
På kvällen åt vi tacos.
 
Här är fågelboken jag fick av Firfin. Har tittat lite i den och den verkar väldigt bra.
 
 
 
 
Här är de två råttbilderna. På bilderna är Tyrande (första bilden) och Alleria (andra bilden, hoprullad till en liten boll).
 
 
 
 
Bilder på Eos och Selene.
 
 
 
 
 
I dag fredag så har vi köpt in det sista som behövs för morgondagens lilla sammankomst av vänner när vi ska fika vegantårta och läsk. Jag ska nämligen göra en vegantårta för första gången i mitt liv. Hoppas tårtan blir ätlig.
Vi blir inte många så vi får äta mycket tårta. Ska baka själva tårtbottnen i kväll och dela upp den och fixa klar den på insidan så fixar jag utsidan i morgon tror jag.
 
I dag fick jag en liten insektsbok av Firfin till min stora överraskning. Kul, hade ingen innan, utom en bok om olika flugarter, som till exempel bromsar som tillhör flugsläktet, de är köttätande flugor och det har nog många känt av, utom jag.
Visste ni att en stackmyredrottning kan bli över 20 år gamla och att stackmyrors stackar kan användas i upp till 100 år!
Visste ni att tyska getingars bon kan vara upp till 1/2 meter i diameter!
Visste ni att getingbon byggsav trä som de tuggat till pappermassa.
 
Här är en bild på boken.
 
 
 
 
 
 
I dag ska vi städa åt alla våra bepälsade små döttrar.
 
 
 
 
 
 
 

Beslutat mig nu

(19:25)
Har sovit 2-3 timmar och nu tittar jag på "En plats i solen-borta eller hemma bäst?" sedan ska jag titta på "SOS Thailand" och efter det "Hotellräddaren".
 
Har inte gjort så mycket i dag, men jag har pratat med hon på "Grön rehab" och vi kom fram till att jag hoppar över att delta i den grupp som börjar i 17/6 och har i stället sagt ja till att försöka delta i i den grupp som börjar 9/9 i stället när det är svalare ute.
 Men det är inte så att jag kommer med bara genom att säga ja, utan psykologen som jag kommer få en tid hos för bedömningssamtal ska ge samtycke om hon/han tror det är lämpligt.
 
Insåg nyss att jag missade "SOS Thailand" för att det första programmet var längre än jag mindes det, men det gör inget.
 
Har för övrigt tömt och fyllt och kört diskmaskinen.
 
Har tagit några bilder med mobilen på våra sötnosar till marsvin. Eos och Selene.
 
 
 
 
Här är Selenes rumpa som den ser ut efter att vi rakat den, men vi ska raka/klippa lite till en annan dag på dem båda, sedan är badning kvar också.
 
 
 
 
I dag fick vi bekräftat från butiken i England att de har den pilbåge som jag ville ha från början men som butiken i Sverige (Scanbow) inte hade. Firfin skickade sedan i väg en beställning av varsin sådan pilbåge till oss. Vi lär få dem inom 15 dagar, troligen inom en vecka.
Pilbågen finns på denna länk.
 
 

Fick sms av mitt nya boendestöd i dag vid klockan 16 där hon skrev att vi kan ses mellan 13-15 på måndag, vilket jag tackade ja till. Spännande och nervöst.
 
En annan bra sak är att Firfin kommer hem i morgon bitti i stället för på fredag morgon.
 
 
 
(21:35)
VARNING! Beställ inte något från www.bowsports.com, för de är jättevirriga och opålitliga. Firfin har fått flera felaktiga orderbekräftelser nu och har mailat dem flera gånger för att rätta dem och även ringt till dem två gånger och pratat med dem.
Första ordern såg rätt ut, det stod att vi beställt en högerbåge 35 ibs och en vänsterbåge 30 ibs, men så ringer de och säger att de tyvärr inte har någon högerbåge i lager med 30 ibs. Vi ville ju inte ens ha en högerbåge med 30 ibs. Firfin säger då vad det var vi ville ha och de bekräftar att de förstått, men då kommer en felaktig orderbekräftelse där det står att att vi beställt en höger 30 ibs och en vänster 30 ibs och under står frågan "Do you want to cansel the right bow?". Så Firfin fick rätta dem igen. Han har väl rättat dem minst 1 gång per mail och två gånger i telefon.
Nu får vi se hur den sista orderbekräftelsen ser ut efter att Firfin verkligen var övertydlig i den sista rättelsen som var via ett mail, annars får han ringa dem igen och verkligen tillrättavisa dem och vara krävande och till exempel begära att de lägger ner pilbågarna medan han är kvar i telefonen och att de säger exakt vilken pilbåge de lägger ner.
Aldrig mer att vi beställer något från dem igen.
Hoppas verkligen vi får rätt pilbågar hem, när vi dessutom beställt dem från England och pilbågar är inte direkt gratis.
 
 
 
 
 
 
 

Ägnat mig åt ilska

(22:40)
Inte så att ilska är min hobby, men folk har en benägenhet att göra mig förbannad och eller ledsen. Även jag själv gör mig arg, som i dag när jag vid klockan 11:45 upptäcker att jag skulle varit på ett möte klockan 11 och träffat hon som fixat fram en preliminär kontaktperson, samt att jag skulle träffa den där kontaktpersonen på det mötet. Så fruktansvärt pinsamt, verkligen. Jag skämdes så ofantligt mycket och var helt förtvivlad och grät och var väldigt arg på mig själv. Var så uppriven och ledsen och dessutom stressad, så kände att jag inte skulle fixa att ringa upp och säga att jag misstagit mig på dag, dessutom var jag rädd att bli totalt utskälld.
Alltså för mig är det viktigt att passa tider till möten, jag tar sådant allvarligt och blir väldigt uppriven när jag missar ett möte, vilket nästan aldrig händer.
Det är så ruttet att vara människa, jag vill inte vara människa, jag bad inte om att få bli människa, jag bad inte om att födas. Jag vill vara omänslig i flera avseenden, som till exempel vill jag inte ha organ och underhudsfett eller mänsklig hud, för det trivs jag inte med, känns bara äckligt. Dessutom vill jag inte ha någon som helst idiotisk hårväxt på kroppen utom på hjässan, ögonbryn och ögonfransar. Urk för att vara människa! Sedan var det ju det där med hjärnan, den byter jag hellre till ett extremt stort minneskort så ingenting glöms bort eller så, som ett möte då till exempel.
I och med att jag missade mötet klockan 11 så missade jag även att träffa en gullig väninna klockan 12. Skulle kila in och hälsa på henne på hennes jobb nämligen.
 
En inte glad Petra.
 
 
 
 
Klockan 14 hade jag tid hos min psykolog och som vanligt var det tajt om tid, mycket att prata om, diskutera och allt hanns inte med.
Vi diskuterade det här med "Grön rehab" som jag blivit erbjuden att delta i med start 17/6 och jag fick då veta att de har ett rullande schema året om ungefär, så det kommer ju finnas fler starttillfällen, så förslaget var att fråga om jag kunde få börja i en grupp i höst i stället när det börjat bli svalare ute, så jag åtminstone inte behöver oroa mig för min svettfobi om det blir varma dagar.
 
I dag har jag på vägen hem sett pyttesmå och hysteriskt söta små gulsvarta andungar, väldigt söta björktrastungar och en kråkfågelunge som lärt sig flyga.
Andungarna med sin mor såg jag i Stadsparken medan jag inväntade buss.
Massa blommor är det planterat där nu.
 
Här kommer bilder från stan i dag.
 
 
 
 
 
På kvällen hade jag lite tråkigt och hittade på lite galenskap iform av detta. Det är jag på alla bilderna alltså.
Den sista blev lite cool ändå tycker jag, ser ju ut som en alien.
 
 
 
 
Annars såg jag väl mer ut såhär i dag ungefär.
 
 
 
 
Blev ändå på bättre humör efter att ha pratat med psykologen, sett fågelungar och fina blommor och på kvällen även fått tre långa, fina, gulliga, uppmuntrande, snälla sms av en väninna.
 
 
 
Har nu pratat en del i mobilen med Firfin och klockan gick över tolv, så nu hamnar detta inlägg på fel dag ju, men jaja det får väl vara så då.
 
 
 
 

BMI 32.1

(10:50)
Börjar med några bilder jag tog på min hemmaslappardag igår. Ville inte låta de bilderna trängas med bågskyttebilderna.
 
Jag var trött hela gårdagen nästan, det syns väl på mina ögon på denna bild.
 
 
 
 
 
Till lunch igår blev det paj med soyadessertgrädde spetsad med lite oboy (det är Firfin som gjorde paj och fixade grädden till för ett par dagar sedan). Ja, jag är fullt medveten om att det är en onyttig lunch, speciellt om man som jag är ganska så överviktig, men jag har inte orken och diciplinen att göra annorlunda.
 
 
 
 
 
Så här trötta och söta kan råttorna vara en en söndag med lågtryck i luften. Det är Tyrande och Alleria.
 
 
 
 
En annan bild på mig från igår eftermiddag.
 
 
 
 
Kollade upp min BMI och såg att den är på 32.1 och att jag tillhör kategorin fetma.
Jag är fullt medveten om att om man har muskler så väger muskler mer än fett och då kan ett BMI vara missvisande, men nu är det inte så att jag har så mycket muskler, jag tränar aldrig, har aldrig ägt ett gymkort eller så.
Ett BMI över 25 då har man överskridit normalvikt (om man nu inte styrketränar eller dylikt).
Jag har förskt göra lite åt min vikt, numer äter jag frukost varje dag och gör mina nyttiga smothies till mellanmål, äter oftast både lunch och middag och mindre mängder än förr. Men tyvärr slinker det ju även ner lite annat som till exempel Winer nougat, kanelbullar och vegansk glass.
Jag fixar inte att gå ner på egen hand, jag har inte diciplinen och har ett motstånd att ens gå utanför dörren och att jag har svettfobi gör ju inte saker och ting bättre heller.
Jag har en dietist men det funkar inte så nu funderar jag på att säga till om att få remiss till ätstörningsenheten eller vart de nu behandlar folk med fetma, jag behöver mer intensiv hjälp.
 
Här gjorde jag mitt BMI-test.
 
 
 
I dag är det meningen att jag ska lyckas masa mig till en butik, men just nu är jag baraså trött och hungrig.
Jag sov dåligt i natt, har väl fått runt 4-5 timmars sömn uppdelat i två pass.
 

En rolig sak i dag var när jag höll fram vårt marsvin Eos framför ena akvariet och pekade på fiskarna och när hon såg dem som blev hon jättenyfiken och följde dem intresserat och hon sträckte fram nosen så långt hon kunde för att komma närmare fiskarna, det såg så sött ut. Kul att vi har ett fiskintresserat marsvin. Hon har nu fått ett nytt smeknamn på grund avfiskintresset, hon kallas nu marinbiolog.
 
 
 
 
(15:00)
Den pilbåge vi skulle beställa varsin av finns inte i 30 pound, vänsterbåge, trots att det stod så på hemsidan. Känner mig lurad och vi är nu sura på den onlinebitiken och tänker inte beställa bågar där ifrån, så nu är vi åter på jakt efter bågar. Alltså det är ju lätt för Firfin att hitta en eftersom han är högerskytt som de flesta, kan ta lite starkare pound än mig och som inte har krav på att bågen ska vara i hyfsat mökt trä. Jag vill inte ha en båge i ljust träslag.
Jag har väl tror jag hittat en jag tycker ser bra ut och som finns i rätt längd (68) och rätt pound (30) och som vänsterbåge, nu är ju bara frågan om den duger kvalitetsmässigt, det ska Firfin kolla upp med vår långbågsinstruktör.
Blev så förbannat besviken och ledsen att den båge jag ville ha som vi hade beställt, inte fanns. Den var ju fin och höll måtten på alla vis. Jag blev på väldigt dåligt humör och tappade all motivation till att göra något alls, att gå till affären försvann bort direkt, tappade all den lilla ork jag fått av den lilla vila jag gav mig.
 
Har även haft problem med replay-funktionen på min flickr-sida i tre dagar, men det löste sig nyss, ÄNTLIGEN, så då blev jag på bättre humör i alla fall, för det var så viktigt för mig att det skulle börja fungera igen, annars vore det ju meningslöst att ha kvar min sida på flickr. Men som sagt, nu funkar det igen tack och lov.
Jag är trött ändå, trött och seg. Tydligen blir jag utslagen i minst två dagar av att vara på bågskyttetävling en hel dag, sju timmar i sträck.
 
Nu ska jag se om jag kan uppbringa en gnutta energi för att göra mig i ordning och gå till affären om jag dricker en energidryck.
 
 
 
(19:10)
Jag kom till slut i väg till Ica för att posta två brev och handla mat. Köpte bland annat rotfrukter och grönsaker till marsvinen och laktosfri blåbärsyoghurt och laktosfri fetaost till råttorna.
Marsvinen fick varsin bit gul paprika direkt som de blev glada över och råttorna fick blåbärsyoghurt med kruksallad och gurka som de blev glada över.
 
Här kommer bilder på Sylvanas, Maiev och Tyrande när de mumsar. Alleria hade tagit med sig och var i en liten kartong och åt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från bågskyttetävling

(09:00)
Igår morse blev vi upphämtade cirka 7:30 av Firfins kusin och åkte till bågskyttetävlingen där vi var kvar till 14:45.
 
Vi var ju på plats innan många av de tävlanden dykt upp, så det var ganska lugnt till en början. Funktionärerna höll på med förberedningar inför tävlingen.
Firfin som var ombedd att fota tävlingen igår och i dag kollade över sin utrustning, putsade lite på linsen och så.
På buttarna satt måltavlor i svart och gult i stället för de vanliga färgglada som sitter på dem vanligtvis.
Här är bilder jag tog i väntan på uppskjutningen.
 
 
 
Klockan 9-10 var det uppskjutning på måltavlorna vid sommarklubbhuset. De flesta verkade ha compaund-bågar.
Det var alla åldrar och alla sorters pilbågar tillåtna i tävlingen, Compound, Recurve, Barebow recurv, Olympic och Långbågar. Compoundbågar ser verkligen häftiga ut, som hämtade ur någon film där man ska skjuta ihjäl aliens och muterade människor och så. Olympic och Compound är de mest avancerade med allt tingeltangel och så som man måste hålla reda på och skruva på hela tiden. Tacka vet jag långbåge då.
Det var riktigt mäktigt och häftigt att se massa bågskyttar stå på rad tätt tätt på skjutlinjen och skjuta i väg pilar på måltavlorna.
Här kommer bilder när de skjöt upp inför själva tävlingen.
 
 
 
 
Här kommer lite bilder under pågående uppskjutning.
 
 
 
 
Fler bilder på Firfin under uppskjutningen.
 
 
 
 
Bilder på compound-bågar.
 
 
 
 
Bilder på Barebow recurv och en långbåge (syns längst bak i första bilden och i främre delen av sista bilden).
 
 
 
 

Vid klockan tio ställde sig folk vid en skylt med ett nummer på (1-20). Cirka 4-5 personer per nummer.
En ur vår klubb (Sturarna som anornar denna tävling) ropar upp vilka nummer som ska följa med vilken funktioner, så leder den ut dessa grupper till där de ska starta, vilket tar runt 15 minuter. Tävlingsbanan är i skogen alltså, de följer en viss färg på snittslar som är uppsatta. Det fanns två olika rundor, så 10 grupper gjorde ena rundan medan 10 gjorde andra rundan, sedan bytte de runda efter lunchrasten/pausen.
Det var runt 200 tävlanden sammanlagt.
Firfin följde med en grupp och under tidens gång så hoppade han mellan olika grupper och fotade dem, sedan följde han med andra grupper längs andra rundan då efter lunchrasten. Jag följde med en stund i skogen och tog några foton på några tävlingsdeltagare och vissa av deras pilbågar.
Här kommer bilder uppsamlingen innan de gick ut i skogen och sedan bilder från skogen.
 
 
 
 
 
Det var tävlingsdeltagare från olika städer i hela Sverige som tävlade, folk från Piteå bågskytteklubb, från Nyköpings skytteklubb, från Bollnäs skytteklubb, från Stockholms skytteklubb, från Säters skytteklubb med flera.
 
Här är symbolen/klubbmärket för klubben Sturarna som jag och Firfin är medlemmar i.
 
 
 
När jag, Firfin och några till satt vid ett träbord utanför klubbhuset så fick vi sällskap av Spindeln Agda en stund. Här är Agda.
 
 
 
 
 
Det var roligt att vara där under tävlingsdagen igår lördag, det var intressant och lärorikt och delvis också mäktigt och häftigt.
Jag klarade av det, men jovisst det var ju nervöst med alla människor och så, många syn och hörsel-intryck och ny situation att hantera och så, men jag klarade av det. Sista halvtimmen var jag dock på tok för trött för att njuta av tillvaron, jag ville bara hem då.

Jag och Firfin var totalt slutkörda när vi kom hem, alltså verkligen helt slut var vi, jag var helt vimmelkantig av trötthet.
 
 
I dag är jag ensam hemma till cirka 15:30 då Firfin väntas komma hem. Han fick åka med sin kusin själv till bågskyttetävlingen i dag för jag känner att jag inte orkar i dag med. Synd att jag missar alla långbågar dock, för i dag skulle det vara fler långbågsskyttar. Jag får hoppas att Firfin tar många fina bilder på långbågar i dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bågskyttetävling i dag

(03:35)
La mig vid midnatt, vaknade vid klockan 3 och ska upp med Firfin klockan 6 för att sedan klockan 7 åka med hans kusin till bågskyttetävlingen som äger rum i dag och i morgon. Firfin har blivit ombedd av sin kusin att fota tävlingen.
Kusinen ska vad jag uppfattat det som vara med och tävla. Han är duktig.
Tävlingen tror jag börjar klockan 9 och slutar runt klockan 17, men kusinen ska nog vara med och hjälpa till att sätta upp banan innan det börjar.
Det är ju en idiell bågskytteklubb där medlemmarna i klubben förväntas hjälpas åt med pyssel kring tävlingar, städning av lokaler och så.
Jag kanske kan hjälpa till på något hörn jag med om det är något hyfsat enkelt, så jag bidrar med strån till stacken jag med eller vad man brukar säga. Jag åker mest med för att jag vill se bågskyttetävlingen.
Vi åker hem runt klockan 15. Det blir en lång dag detta och jag som sovit dåligt. Hoppas jag inte är svimfärdig runt lunchtid.
Firfin ska fota även på söndag men jag vet inte om jag klarar av tidig morgon och så lång dag två dagar i sträck med massa människor, olika stimuli, rörelse och ljud och så. Jag blir nog hemma i morgon.
 
 
 
Igår eftermiddag var jag och Firfin till 4H-gården och gosade med och tittade på djuren där. Jag blev tvättat på en hand av en söt liten otroligt snäll och social kanin, fick en puss på munnen av en getmamma och även av dess killing, pussade killing på nosed, blev slickad på fingrarna och lite tuggad på fingrarna av två 5 veckor gamla kultingar, petade på kultingtrynen och såg en stor sugga gotta sig i en lerpöl.
Här kommer bilder från 4H.
Det är Firfins hand som syns på enstaka av bilderna.
 
 
 
 
På kvällen klippte/rakade vi bakdelen på våra två marsvin. Vi skulle badat dem också, men vi tyckte att det var bättre för deras skull att ta en sak i taget.
Här är en bild på den päls vi klippte/rakadde av från båda marsvinen, samt en bild på hur min T-shirt såg ut efteråt.
 
 
 
 
 
Tog bilder på och filmade lilla charmiga, söta Rommel igår. Här kommer ett par bilder på Rommel.
 
 
 
 
Oj, just det ja, måste ju berätta något väldigt gulligt som hände mig på 4H i går. En liten pojke på kanske 3 år med två maskrosor i handen kommer in i ladugården medsin pappa när jag och Firfin klappar kanin. Pojken kommer fram till mig och håller upp blommorna och säger "Blommor" och jag säger något i form av "Vilka fina blommor du har". Pojken går tillbaka till sin pappa och pappan säger till pojken att han ju måste säga att de är till mig, varav jag utbrister "Jaha var de till mig". Pojken kommer åter fram till mig med blommorna men blir plötsligt blyg och går till pappan igen. Pappan frågar pojken om han ska ge blommorna till mig och pojken nickar. Pappan kommer fram till  mig och ger blommorna och jag tackar lilla pojken för blommorna och säger att det var väldigt gulligt och säger till pappan att han har en väldigt gullig pojke.
 
 
 
Jag har lagt upp fler bilder på min flickr-sida. Kolla gärna in bilderna på min flickr-sida.
 
 
 
(7:25)
Klara och väntandes på Firfins kusin som visst blev försenad, men det gjorde mig ingenting, jag uppskattade att få lite extra tid. :)
 
Här är bilder på mig jag tog klockan 4 i natt med mobilen, haha.
 
 
 
 
Här är bilder på mig som jag tog vid 6 i morse. Jag var väldigt trött, det syns kanske i mina glansiga ögon. Speciellt på första bilden så ser man ju att jag är jättetrött.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Recept på havresmothie

(9:35)
Jag har varit uppe sedan 8 cirka. Firfin sover ännu.
Marsvinen har fått dag och fått frukost, fiskarna har fått dag och frukost och Alleria och Maiev har fått morgongos och suttit med mig vid datorn.
 
I onsdags träffade jag ju min boendestödjare från Kom vidare-teamet för sista gången. Vi var på 4H-gården och i slutet så gav jag henne presenter, en 17,5 cm hög och vit uggla som var en ljyslykta, ett paket med magnoliadoftande stearinljus och ett egendesignat kort som jag skrivit några vänliga meningar om henne på.
Hon blev väldigt glad och rörd och det var ju kul tycker jag.
 
I onsdags blev det ingen omskjutning för mig för att få "Vita pilen", utan det var så att det var obligatoriskt att alla som inte deltagit i den interna knattetävlingen eller vad den hette, de var tvungna att skjuta knatten i onsdags. De vill att man gör den för att träna på, känna på lite hur det kan vara att tävla. Man skjuter 36 pilar i en serie och man får inte skriva ner sina egna poäng, utan man får dela upp sig två och två bland deltagarna och skriva ner varandras resultat.
Det gick inget vidare, speciellt inte efter fikarasten man har mitt i, efter det tappade jag fokus nästan helt. Jag brukar ju annars skjuta bättre efter fikarasten, utom de sista 10-15 minuterna, för då brukar jag vara för trött.
Jag fick 125 av 360 möjliga och Firfin fick 152 av 360 möjliga.
 Vi skjöt på 20 meters avstånd på en 80 cm måltavla tror jag det var.
Det var första gången jag skjöt på 20 meter, så det var ju svårt att försöka prestera bra också då. Tur jag i alla fall fick låna långbågsinstruktörens pilar, annars hade det gått helt åt pipan.
 
I onsdags kom mina och Firfins armskydd och Firfin hann hämta ut dem innan vi blev upphämtade för att åka till bågskyttet. Jag gillar mitt blåa armskydd. Armskyddet har man på bågarmen för att skydda mot strängen när man skjuter i väg pilar. Jag gillar mitt blåa armskydd, som är helt veganskt. De flesta armskydd är av läder eller plast annars, plast är hårt och helt onaturligt och läder  är ju från djur, så det kan jag ju heller inte ha.
Här är bilder på armskyddet.
Hålet ni ser i armskyddet, det ska egentligen vara placerat i armvecket.
 
 
 
 
 
Igår torsdag så hade jag och Firfin en riktig slappardag, vi sov väl bort halva dagen och resten av tiden satt vi vid datorn eller teven.
 
Blutsaften jag numer dricker i en havresmothie varje dag, jag mätte igår hur mycket ungefär jag brukar hälla ner av allt när jag gör en smothie. Här är receptet jag skrev, redskapet jag använder, ett exempel på frysta bär man kan använda och en bild på gårdagens resultat.
 
 
 
 
 
I dag fredag ska jag och Firfin eventuellt beställa våra pilbågar. Vi hoppas vi får dem kommande vecka så vi kan ha dem när vi ska skjuta pilbåge veckan där på. Pilar beställde vi igår.
 
För övrigt har en väninna till oss anmält sig till kön att börja skjuta pilbåge och det tycker jag är jättekul. Kön är ungefär ett halvår lång, men de som står i kö erbjuds att komma och provskjuta någon dag när de anordnar provskjutning. De ska ha ett sådant tillfälle innan sommaren.
 
 
 

Tre dagar i ett inlägg

(10:50)
Måndagen den 20/5 vill jag helst bara glömma bort, radera ur mitt liv för det var en dålig dag med fruktansvärda bilder i huvudet och så. Ingen bra dag.
 
Igår tisdag var jag för trött för att blogga.
Tog några bilder på morgontrötta råttor igår och en bild blev faktiskt rolig, en på Tyrande när hon har bakfötterna kvar på hyllplanet bakom henne och framtassarna på gallret. Om hon är stolt över sina gula tänder så är det en smickrande bild, haha.
Här kommer bilder.
 
 
 
 
Vid klockan 15 hade jag tid hos arbetsterapeuten där jag fick två hemuppgifter, att leta reda på mitt lösenord till Vårdkontakter och att logga in där och byta husläkarmottagning och där jag med övertalning gick med på att vi skulle köra ett gympass i Psykiatrins hus gymnastiksal om tre veckor där de har vibrationsplatta, spinningcykel, roddmaskin och springband. Jag sa efter att ha gått med på gympass att jag inte tänker bli svettig och nej, jag tänker INTE bli svettig. Jag hatar svett både på mig och på andra, svett är äckligt!

Medan jag satt i biblioteket och inväntade att klockan skulle närma sig 15 (är alltid cirka 30 minuter förtidig) så satt jag blättrade i en tidning och såg att de gjorde reklam för en bok jag tycker verkar intressant och som jag vill ha. Det är denna bok.
 
 
 
 
Tog lite bilder på vägen till en brevlåda i stan efter att ha varit hos arbetsterapeuten, här kommer de.
 
 
 
 
 
"Ramlade" in på Myrorna och var bara tvungen att köpa dessa två. :)
 
 
 
 
Det fick bli sallad från Icas salladsbuffé till middag igår. Jag var ashungrig när jag kom hem, hade ju inte ätit något på flera timmar.
 
 
 
 
Sista bilden igår blev på Ed Stafford, vår lilla ancistrus som vi nu börjar bli övertygade om att han verkligen är en kille, eftersom det börjar växa ut spröt på nospartiet och det är bara killarna som ha spröt på nosen.
 
 
 
 
I dag onsdag så är det då sista gången jag träffar min boendestödjare från Kom vidare-teamet. Vi ska avsluta våra år med att vara på 4H-gården och gosa med och titta på de söta djuren.
 
(12:00)
Fick samtal för en stund sedan av hon som håller i att fixa kontaktperson och hon har hittat en preliminär kontaktperson till mig. Det låter bra av det hon beskrev, hon gillar djur, har katter, är född -69 och har vikarierat inom psykiatrin. Låter lovande.. Ska träffa henne den 28/5. :)
 
 
 
 

Trötthet,4H och aggression

(18:30)
Varit trött hela dagen, det har varit på tok för varmt ute, blev dåligt bemött av en kassörska på Lagerhaus när jag försökte vara hjälpsam, hört poliser säga på TV att hur än omständigheterna är så har man inte rätt att slänga stenar på folks bilar (killen hade länge störts sig på all buskörning där han bor och hade fått nog och slängde stenar på en bil som buskört utanför honom och jag förstår honom och tycker han gjorde rätt) och jag har läst om en korkad, elak, vidrig, hemsk polisman som sköt en 4 månader hundvalp som var snäll som ett lamm men som polismannen uppfattade som hotfull. Ja hur i helvete ska man kunna vara på någon form av bra humör då, hur ska man kunna finna någon form av livsglädje, hur ska man undvika att tänka att man vill dö när man bemöts dåligt och hör/läser om sådana elaka kallhjärtade och vidriga människor? *Suckar* :(
 
http://www.metro.se/nyheter/polis-skot-hotfull-hundvalp-med-atta-skott/EVHmes!WThvcpBJIQsnY/
 
Jag var i alla fall till 4H-gården på väg till Gränby centrum i dag. Tog några bilder.
Första bilden är halvvägs på en grusvägsalé som leder till 4H-gården.
 
 
 
 
 
Jag har börjat dricka Blotsaft mot min järnbrist, för äntligen har jag hittat ett sätt att få i mig den på utan att känna smaken av den. Järntabletter kan jag inte äta och jag är dålig på att få i mig tillräckligt med järn genom kosten. Jag har i stort sett konstant haft järnmbrist i halva mitt liv nu.
Den Blotsaft vi hade kvar av i kylen var på tok för gammal, men drack ändå av den igår och i dag, men i dag köpte jag en ny flaska som kostade 105 kronor på Kvantum i Gränby centrum.
Dricker nu Blotsaft i en smothie. Jag mixar havremjölk, havregryn/råg, banan, bär och Blotsaft, häller upp i ett glas och dricker upp.
Att tänka på är att C-vitamin behövs för att kroppen lättare ska kunna ta upp järnet. Jag borde nog bli bättre på att få i mig mer C-vitamin också.
 
Här är en bild på Blotsaft-förpackningen och näringsinnehållet i Blotsaften.
 
 
 
 
 
Innan jag gick till 4H och Gränby c så tog jag några bilder på våra trötta råttor, eller ja på tre av dem, Sylvanas, Alleria och Maiev.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder och trötthetsdag

(20:40)
Har mestadels ägnat mig åt att vara trött i dag, samt åt att vara stressad, grinig, bitter, cynisk, besviken och ledsen.
 
Har inte fått gjort det som skulle bli gjort i dag.
 
Jag har tittat lite på den pilbåge jag och Firfin ska köpa varsin av. Gå in på länken nedan om du/ni är nyfikna på hur den ser ut.
http://www.scandbow.se/pilbagar/langbagar/trailbazer-1.html
 
 
I morse fotade jag en av de två sötaste marsvinsrumporna i stan. Denna söta rumpa tillhör vårt bedårande lilla lurviga marsvin Selene.
 
 
 
 
 
Djuren har varit trötta i dag, speciellt råttorna, de har mest sovit än så länge.
Här är bilder på trötta råttor. Det är Alleria, Tyrande och Maiev på bilderna.
 
 
 
 
Jag tog ut Maiev en liten stund på ballkongen i dag. Första gången hon var ute i år. Maiev ville dock mest gå in innanför min T-shirt.
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag kväll, torsdag & i dag

(10:00)
I onsdags var näst sista gången jag träffade mitt boendestöd från "Kom vidare"-teamet och första gången jag hälsade på en ur mitt kommande team (neuroteamet). Hon nya tjejen jag hälsade på verkade snäll och lugn.
 
På kvällen var jag och Firfin på bågskytte. En av instruktörerna kom fram och frågade om jag skulle delta i märkestagningen och jag tvekade först men sedan sa jag att jag väl kunde försöka ta "Vita pilen" (som är det första märket man tar inom bågskytte) även om jag inte alls hade några förhoppningar att klara av det.
I märkestagningen av "Vita pilen" så måste du få ihop 115 poäng på 10 meter på en 60 centimeterstavla. Du får skjuta tre pilar per skjutomgång och jag har för mig man har 4 eller 5 skjutomgångar på sig att få ihop de där poängen.
Jag skjöt pissdåligt under märkestagningen, fick bara 73 poäng. Tror jag blev nervös och fick prestationsångest.
Till min stora förvåning så klarade jag det muntliga teoriprovet på 28 frågor (29 frågor om man skjuter med barebow recurv, men jag skjöt med långbåge). Jag kan inte begripa att jag klarade det teoretiska. Jag visste inte att jag kunde svaren på alla frågor utom en eller två frågor där jag inte svarade rätt men inte helt fel heller, det handlade om huruvida du får plocka upp en pil du tappat på golvet/marken när du skulle ladda pilbågen med den när du står på skjutlinjen. Jag svarade att man får vänta till signalen då man får hämta pilarna man skjutit, men svaret var att man får böja sig ner och ta upp sin pil när de andra bredvid en på skjulinjen har skjutit i väg sin pil. Fick också veta att om pilen är inom 3 meters avstånd så får du hämta den, att man försiktigt kan använda sig av pilbågen för att hala in pilen tills man når att lyfta upp den med en hand.
Frågorna handlar mest om säkerhet men även lite om hur man bestämmer pilens poängvärde och hur man korrekt fyller i ett skjutprotokoll, kroppsställning under skjutuppdragen och så.
Gällande mitt misslyckande med skjutningen så får jag skjuta om vid nästa tillfälle vi ska dit och hoppas på bättre poäng då, att jag är lugnare och hittar ett bättre flyt.

Firfin deltog också i märkestagningen i onsdags. Han har redan tagit "Vita pilen" så han skulle ta det andra märket. Han skulle få ihop 100 poäng på 14 meter med långbåge samt svara på två teoretiska frågor. Han klarade inte skjutningen men han klarade teorin, så han ska också skjuta om nästa gång.
Tur jag inte skulle göra hans teoretiska prov för jag hade inte någon aning om svaret på någon av de frågor han fick.
 
Här är bilder på när Firfin övningsskjuter på 10 meters med en långbåge på 35 pound, en bild på måltavlan (60 cm) han skjöt på då och en bild när han bara står och väntar på något.
 
 
 
 
 
Här är en bild på mig och Eos som Firfin tog med min mobilkamera en stund innan vi skulle bli upphämtade av vår långbågsskytteinstruktör.
 
 
 
 
 
Igår följde Firfin med mig till arbetsterapeuten. Först såg jag en väninna jag känner från Iris, men hon såg inte mig, så det blev inget hej där. När vi skulle gå in i hissen för att åka ner till bottenplan, då kom min storebror ut ur hissen, så vi stod och pratade en stund tills han skulle till sin arbetsterapeut. När vi sedan åter väntar på hissen och ska gå in i hissen som börjar öppna dörrarna, då kommer en av mina närmsta väninnor ut ur hissen och ja igen står vi då och pratar en liten stund innan hon får brottom till sin terapeut. Till slut kom vi iväg till busshållplatsen i alla fall och åkte hem.
 
Hemma vilade jag en stund innan vi gick till Gränby centrum och handlade och sedan hade vi väl en lugn kväll. Jag kollade på dubbelavsnitten av "Djurakuten" sedan Tonårsbossen, sedan "Kniven mot strupen" och senare "Law & order".
 
I dag fredag vid klockan 9:30 så åkte Firfin i väg till jobbet och kommer hem på tisdag kväll eller onsdag morgon.
 
Jag har väl suttit vid datorn ett par timmar nu med en råtta vilandes innanför T-shirten i ryggslutet.
 
Jag har lagt upp bilder på flickr.
 
 
 
 
(17:35)
Har haft lite fullt upp ett tag nu med lite av varje som till exempel ett ganska långt samtal med en person från "Grön rehab" på Försäkringskassan, de samarbetar med Arbetsförmedlingen och Landstinget. De erbjuder mig att vara med i ett 8-veckors grön rehab projekt (stavas?). Hon berättade och jag ställde en del frågor och så.
Det låter intressant, det låter som att det skulle kunna passa mig, om man bortser från att vi kommer vara en grupp på runt 8 personer och att man blir upphämtad redan klockan 9 på morgonen nära centralstation.
De är inriktade på natur och kultur, så vi skulle åka och titta på olika kyrkor, naturreservat, parker och dylikt. Med oss skulle vi ha ett par psykologer och en biolog och en annan jag inte minns vad den var för något.
Om jag deltar skulle det innebära att jag är med "Grön rehab" fyra timmar om dagen fyra dagar i veckan i åtta veckor men med en semester emellan på fyra veckor. Jag skulle börja 17de Juni.
Om jag bestämmer mig för att jag kanske vill vara med då måste jag gå på ett bedömningssamtal hos en av de två psykologerna för att se om det är lämpligt att jag deltar i projektet.
Det är inte obligatorisk närvaro utan om man är för dålig någon dag ibland så får man stanna hemma.
Jag ska diskutera med psykologen först.
Jag har redan diskuterat med Firfin som verkar luta mest åt att jag borde försöka delta i det där, men att vi då måste hitta någon form av strategier för att jag ska kunna göra mig i ordning så tidigt på morgonen.
Jag hade ett nästan en timmes långt samtal med min god man nyligen om det här med "Grön rehab" och även om bågskyttet. Min god man tycker verkligen att jag ska delta i "Grön rehab" projektet.
 
För övrigt är det numer beslutat att jag och Firfin ska köpa oss varsin långbåge. Jag ska ha en vänsterbåge (jag är vänsterskytt fast än jag är högerhänt) med 30 pound och Firfin en likadan fast en högerbåge med 35 pound.
Vi ska även köpa pilar, varsit 12-pack.
Längtar efter en egen långbåge med högre pound än den lite väl snälla långbågen jag lånar på klubben som är på mellan 17-19 pound.
 
 
 
Jag brukar ju varje morgon dricka varm choklad och äta mjuka mackor till som jag doppar i chokladen. En av mina favoritmuggar att dricka ur är den som har en söt liten gris inuti muggen. Här är en bild.
 
 
 
 
Har fått min portionslista tillbaka laminerad och den sorts mat jag inte äter har raderats och de portionsmängder som inte gäller mig är borttagna, så nu är det tydligare att se hur mycket jag får äta av en viss matvara, mer överskådligt.
Alltså den ursprungliga listan kommer från min dietist, hon ringade in de portionsmängder som var lämpliga för mig, men nu har alltså arbetsterapeuten skrivit om det så det blir lättare att se.
Fick den igår alltså.
 
 
 
 
I dag fick jag ett riktigt brev i brevlådan från min tvillingsyster, det var roligt att få, kul att jag fick ett riktigt brev från henne. Väldigt uppskattat av mig. :)
Fick också en vykort från en som var min mammas väninna sedan 1976 ungefär, hon och jag har lite brev/kort/mail-kontakt. Hon är snäll. :)
 
 
Nu är jag väldigt trött och har lite huvudvärk. Åt min lunch för sent och hade behövt vila redan för 2-3 timmar sedan minst, men har inte givit mig tid till det ännu.

Ska nog fixa mig en smothie av solhavre-mjölk, havregryn/råg, banan och blandade bär.
 
 
 
 
 
 
 
 

Blåmärke och 4H

(22:55)
Igår kväll var vi på bågskytte och vi sköt med långbåge även igår jag och Firfin. Det gick väl hyfsat bra, men det gick väl si sådär första 20-30 minuterna.
Trots att jag tog på mig största armskyddet på en gång igår, så fick jag några smällar på överarmen och självklart på samma ställe som förra gången. Blåmärket som till hälften försvunnit var tillbaka som ett brev på posten igår kväll och såg ännu värre ut i dag, samt att jag fått ett litet blåmärke intill det stora.
Här är en bild.
 
 
 
Här är en annan bild på mig från igår.
 
 
 
 
Här är ett par bilder på två trötta råttflickor, Tyrande och Alleria som ligger i en myshög och vilar/sover. Taget i dag.
 
 
 
 
Jag och Firfin gick till 4H-gården i dag och tittade på och klappade på djuren och vart vi än gick på gården så hade vi två övervakare som följde efter oss och såg till att vi skötte oss, de var väldigt charmiga de där två övervakarna och fina med såklart. Övervakarna var två djungeltuppar och här är en bild på en av dem.
 
 
 
 
Här kommer de andra bilderna från 4H idag.
Första bilden är på en bagge som ser lite trasslig ut (fällning pågår). Den här baggen får gå med fåren hela tiden eftersom han är så snäll mot tjejerna. Oftast får baggen inte gå kvar hos tjejerna efter parning för att de brukar kunna vara elak mot dem. Kan säga att den här baggen var söt, social och lät roligt.
 
 
 
 
 
Efter 4H-besöket var vi till Clas Ohlsson, Panduro, Kvantum och café Barista. Firfin beställde en soyalatte och jag testade något nytt (brukar beställa soyachaillatte) och beställde en soyamocha, men tyckte den var lite i starkaste laget för mig, så nästa gång får det bli det vanliga igen.
Här är en bild på Firfin när vi satt på Barista.
 
 
 
 
 
I kväll har vi tvättat kläder och sett på en av de tre filmerna jag köpte i söndags, filmen "Arthur", den var ok, inte en av de bästa med ok, lite rolig och söt.
 
 
 
I morgon ska jag träffa en från nya boendestödsteamet för första gången, fast ska bara säga hej och få mig ett ansikte på personen, sedan går hon och hon från mitt nuvarande team stannar kvar fulla tiden.
 
I morgon kväll är det bågskytte som gäller igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemuppgifter

(09:30)
Vaknade klockan 8 efter cirka 7-8 timmars sträcksömn.
 
I dag bör jag göra mina två hemläxor/hemuppgifter jag gav mig själv för 1-2 veckor sedan och som jag dumt nog berättade för psykologen att jag skulle göra tills nästa gång, så nu måste jag ju göra dem.
Jag ska till psykologen i morgon eftermiddag.
 
Firfin kommer hem ikväll vilket känns bra. Det är så tomt här hemma utan honom, ingen som kläcker ur sig långsökta skämt, ironiska kommentarer, ingen som mobbar på mig när jag gör knäppa saker eller säger något fel så att det går att vridas till att få en annan betydelse, ingen att luta sig emot i soffan, inget ätsällskap, ingen att gå ut och hitta på något med som att gå/åka och fota någonstans eller så, ingen att ställa alla mina frågor till om saker och ting, ingen att bolla funderingar med, ingen att hålla om eller bli omhållen av när man till exempel ska sova. Listan kan säkert göras längre, men det är nog bäst jag stoppar här.
 
 
 
Nu är ju frågan vad jag ska göra i dag då. Tror jag skulle vilja gå till 4H-gården, men det känns knepigt att gå dit alldeles själv. Jag får se hur jag gör.
Vill ju posta ett kort och kanske ett brev före klockan 13 också, i annat fall får jag väl göra det i morgon, men jag vill ju helst göra det i dag ju.
 
 
 
(17:45)
Jag kom i väg så att jag hann posta kort och brev  före klockan 13, postade 12:55. Det verkade inte som att brevlådan var tömd.
Fin blomster på några träd på vägen till Gränby centrum, var tvungen att fota dem.
 
 
 
 
Gick in på Ica och handlade detta sedan. Coca colan är främst till Firfin och likaså filmen "Immortal".
Angående tångkaviar, så ja det är gjort på tång, är helt veganskt och smakar i stort sett precis som vanlig kaviar. Det finns både svart och röd. Gott på mackor till exempel.
Angående filmerna så hade de två eller om det var fyra stora kartonger fulla med filmer som de sålde ut för 20 kr styck, mest gamla hyrfilmer. Det är en hel del kända och bra filmer där, så jag kan rekommendera ett besök till Kvantum på Gränby centrum. Det var populärt, så filmerna lär nog gå åt ganska fort. Jag hade köpt fler om jag haft råd.
 
 
 
 
Efter att ha varit på Gränby centrum så knatade jag iväg till Gränby 4H och umgicks med djuren där i en timme.
Det var en liten kanin där som var så otroligt social, frammåt, gosig, mjuk, nyfiken och jättesöt. Kaninen nosade på mobilen när jag filmade den, stod på bakbenen och la framtassarna på min hand, slickade på mina fingrar. Ja den var helgo ju, jag ville ta med den hem.
Här kommer bilderna jag tog med mobilen på 4H i dag. Lägger upp den väldigt söta och gosiga kaninen först, sedan en stor kanin som var trött och tog en tupplur (kaninlur?) och sedan de andra bilderna på de andra söta djuren där.
 
 
 
 
 
 
Igår målade jag mina naglar äntligen efter att inte haft nagelack på minst en vecka. Ja alltså jag brukar oftast ha nagelack på mig, men det händer att jag bara har ett transparent lack på, men något lack brukar jag nästan alltid ha.
Detta blev resultatet i alla fall.
 
 
 
 
Nu ska här ätas en röra av nudlar, krossade tomater och bönblandning och tittas på något på TV, om det är något att se vill säga.
 
Oj oj vad det spöregnar här nu.
 
 
 
 

Ensam, tråkig, trött dag

(11:00)
Vaknade 8:30 i dag och har sovit cirka 7 timmar i sträck, vilket är bättre än vanligt.
Har ännu inte ätit frukost, har ingen aptit. Känner mig seg, uttråkad, låg och ensam och har en oro i kroppen.
Har ingen inspiration eller motivation till att hitta på något.
Detta kommer bli en lång dag känns det som.
 
 
 
(19:45)
Vid lunchtid i dag fick jag en sorglig nyhet av min kusin. Hennes och hennes pojkväns råttflicka Ixi fick somna in hos veterinär igår, då hon hade börjat visa att hon mådde dåligt av hennes växande knölar.
Det var rätt beslut att låta henne somna in. Nu har hon det säkert bra och är frisk och skuttar runt och busar med andra råttor och mumsar på gottigheter.
Vila i frid älskade lilla Ixi. Du kommer för alltid bli ihågkommen.
 
 
 
I eftermiddags hängde jag för första gången in utfodringsbollen med grönsaker i till marsvinen.
Jag var övertygad att Eos skulle vara först fram till den och att hon skulle ta första tuggan, men ack så fel jag fick, det var Selene som var först fram till den och även först med att ta första tuggan.
Bollen var ju ny och lite läskig från början men samtidigt var den ju lockande.
De insåg ganska fort att den inte var farlig och kort efter att Selene tagit första tuggan så var Eos på den och tuggade på grönsakerna.
De var så charmiga och underhållande när de höll på äta på grönsakerna i bollen.
Jag hade stoppat i gurka, isbergsallad och blomkol i den, men tog bort resterande blomkol efter en liten stund, då jag inte vill att de äter för mycket av det för då kan de få ont i de små söta, goa  magarna och det vill vi ju inte.
Jag fångade det på film när Selene tog första tuggan och filmade även när de båda åt från bollen, men film går ju inte att lägga upp här, men bilden jag tog på Selene när hon äter från bollen, den kan jag lägga upp, så här är den.
 
 
 
 
 
Glömt nämna att jag lagt in nya bilder på min flickr-sida.
http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/
 
 

Morgonråttor

(11:30)
Jag är trött och hungrig (ska försöka äta någon mat). Hade svårt att somna igår kväll, grubblade och hade massa negativa tankar som fick tårarna att rinna, men till slut somnade jag. Gick väl upp runt 7 kanske.
 
Har ägnat morgonen åt råttgos och att titta på vad de små liven pysslar med. Sylvanas sov, så henne såg jag bara till en kortis när hon var uppe och drack vatten.
Tittade på marsvinen med en stund när de åt upp sina bitar av isbergssallad.
Fiskarna fick såklart frukost och verkade glada över det.
 
Här är bilder på morgonråttor.
 
Maiev (Med smeknamn som Hopploppan, Brunråttan, Svartnos-krullnos, Mysråttan, Pussråttan).
 
 
 
 
Tyrande (Med smeknamn som Tusseskruttan, Tussen, Vitnos-krullnos, Minstingen, Plutten, Lilltåttan).
 
 
 
 
Jag har inte planerat något för i dag och vet inte om jag ska stanna hemma bara, gå en kortis till närmsta Ica och köpa godis eller om jag ska fråga någon vän om att ses över en fika i stan. Jag lär ju bestämma mig snart ... Är så trött nu bara och vet ju inte om jag orkar med en fika i stan, vet inte ens om jag orkar gå till närmsta Ica.
 
 
 
(16:21)
Har legat och vilat/sovit från klockan 14 till 16.
Nej något fika på stan blev det inte, jag kände att jag inte skulle orka det. Har dock inte gett upp att gå och handla godis på närmaste Ica. Måste nog gå till Gränby centrum om jag ska få tag i något vettigt godis.
 
Firfin gjorde en beställning åt oss i dag, han beställde varsitt armskydd till oss från England som inte är i läder (köper inte läder, läder är ju inte det minsta veganskt), ett grått till honom och ett blått till mig.
Armskydden har man alltså när man skjuter pilbåge, annars kan man få rejäla smällar av strängen ibland som beroende på styrka kan ge stora blåmärken eller blödande sår.
 
Här är armskydden, mitt till höger och Firfins till vänster.
 
 
Borde nog se till att göra mig i ordning nu och komma i väg till affären.
 
 
 
 
 

Seg slödag

(14:15)
Tittade på någon mordutredning på någon TV-kanal till runt 1-tiden i natt tror jag, la mig nog 1:30. Vaknade klockan 5 av att Sylvanas förde oväsen u buren när hon fått för sig att fortsätta designarbetet av en för dem stor kartong.
Jag var uppe till 7 och sov sedan fram till 9 och ja sedan dess har jag varit uppe.
Jag har kollat på olika resealternativ med djur/natur/historie-tema i Skottland, skrivit mail, lagt upp bilder på min flickr-sida, försökt fota fiskarna och tagit några foton på Alleria, ätit banansoppa till lunch, läst lite nyheter på Twitter och så.
 
Min flickr-sida: http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/
 
En av de intressantaste nyheterna jag läste i dag var detta.
http://www.unt.se/uppsala/mystiska-gropar-upptackta-2415402.aspx
 
 
 
Här kommer bilder på vår ena ancistrus Ed Stafford. Tagna med mobilkameran ska tilläggas.
Man ser lite av ett av de äldsta ynglen på första bilden.
 
 
 
 
Vår ancistrus Rommel är svårfotad. Fotade honom med blixt eftersom det var så mörkt och han är mörk, men det blir liksom inge vidare när man fotar fiskar med blixt.
 
 
 
 
Här kommer ett par bilder på ett par av våra svarta tetror som kallas "Pansardivisionen" utom en tetra som heter "PBV 302", men den är inte med på någon av dessa bilder här. Hmm... må hända att det är samma tetra på båda bilderna, haha, vet inte riktigt faktiskt.
 
 
 
 
Här kommer ett par bilder på två av de äldsta ynglen som nu är några månader gamla och ju har blivit ganska stora.
Angående det ynglet på nedersta bilden så nej, en guppyhane ska inte se ut så där i ryggen, böjd alltså. Den och flera andra har ryggskador troligen från när vi medicinerade akvarierna mot inälvsparasiter. Ynglen var nästan nyfödda och kan ha tagit skada av medicinen, men vi var tvungna att medicinera.
Ynglet på övre bilden är för övrigt en hona.
 
 
 
 
Här kommer ett par bilder på lilla vesslan Alleria som låg och vilade längst upp i röret.
 
 
 
 
 
(21:05)
Har varit trött hela dagen och inte orkat göra något vettigt alls. Sov ett par timmar på kvällen innan "Djurakuten" (reprisen från igår) började.

Djuren verkar också ha varit extra trötta i dag. Jag gissar att det i deras fall och lite i mitt med beror på gråmulet och lite regnigt väder.
 
Vitnosarna har haft lite brottning i hängmattan, en stund låg Alleria på rygg med fötterna uppåt mot Tyrande som var över henne. Jag tog några bilder, men det blev ganska suddigt, hade svårt att nå och det var mörkt och de rörde sig lite med.
På första bilden är det alltså Allerias bakben som är tryckta mot Tyrandes mage.
 
 
 
Här är andra bilder på vitnosarna.
På näst sista bilden så är det en av Tyrandes baktassar som sticker upp bakom Alleria, hon höll på tvätta sig och så, det är också därför som Tyrande ser lite lustig ut på sista bilden.
 
 
 
 
Enda lilla nytta jag gjort är att ställa ordning gosedjuren som hamnat lite huller om buller vid/i sängen och lite på grund av trött och tristess så fotade jag dem lite. Här är bilderna. Taget med mobilkameran.
 
 
 
 
 
Det är varmt inne, det har blivit så varmt ute med, igår var det för varmt ute för min smak.
 
Nu ska jag väl ta min antibiotika och min Lyrica.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blivande vacker dag

(08:30)
Jag har varit uppe sedan 7:30 men vaken sedan 7 kanske.
Jag sitter i arbetsrummet med ett fönster lite på glänt och hör fåglarna kvittra och ser genom den tunna gardinen att solen skiner ute. Det tycks bli ytterligare en vacker dag.
 
Jag ska väl ha boendestöd klockan 13 i dag och då gå och handla några matvaror och posta ett par kort/brev.
 
Jag blev väldigt trött av tvättandet igår trots att jag åt lite sådant här och drack energidryck innan.
 
 
 
 
Igår åt vi förresten detta till middag som Firfin lagade till oss. Han sa att det tydligen var första gången han använde mjöl i en sås. Det blev gott tyckte jag, ganska typisk Petra-mat.
 
 
 
 
Igår kväll satt lilla Maiev i mitt knä på i stort sett samma ställe på mitt vänstra lår, hon var så go, mjuk och söt så lilla mysloppan.
På bilderna sitter hon och knaprar på en bit knäckebröd som Firfin kom och gav till henne där hon satt i mitt knä.
 
 
 
 
(21:00)
I morse hade jag mysstund med Alleria innan jag skulle ha boendestöd. Här är en bild på mig och Alleria (men ha överseende med att jag inte hade gjort i ordningen mig ännu) och en på Alleria på ryggstödet på arbetsstolen.
 
 
 
 
Sedan blev Alleria så trött så trött och sov en stund medan Tyrande satt intill och tvättade sig.
Tycker denna bild på dem blev söt ju.
 
 
 
 
En nyvaken liten Alleria.
 
 
 
 
 
Jag har ägnat mig åt att ha vilat/sovit ett tag efter att jag haft boendestöd, sedan har jag tittat på 1 1/2 avsnitt av "Djurakuten" och "Hotellräddaren". Nu ska jag titta på "Miljonjakten".
 
Fick veta av boendestödjaren i dag att hon blivit kontaktad av neuroteamet, alltså det boendestödsteam jag ska byta till. Jag kommer från och med Juni få hjälp från neuroteamet. Kommande onsdag så ska jag få träffa en från neuroteamet som kommer vara den eller en av dem som kommer komma till mig från det teamet. Hon kommer hit med en från Kom vidare-teamet som jag har nu och har haft i flera år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skjutbana och långbåge

(08:05)
Jag har varit uppe sedan 7 och har väl fått cirka 6 timmars sömn.
 
Igår kväll var vi som sagt på bågskyttet på sommarbanan på vichan.
Vi bad om att få pröva på att skjuta med långbåge om de hade det till låns och det hade de. Jag lutade ju åt att vilja hålla på med långbågsskytte i stället för att skjuta med "Barebow recurv" som vi hitintills skjutit med.
En instruktör rotade fram varsin långbåge åt oss, men den Firfin lånade visste vi att en annan stod skriven på, så han kunde bara låna den tills den här andra killen kom. Alltså man skriver upp sig på en båge man kommer skjuta med under träningarna/övningstillfällena.
 När andra killen kom och ville ha sin långbåge så fick Firfin gå tillbaka till "barebow recurv", ja tills det visade sig att den höll på gå sönder i strängen, då rotade en annan instruktör fram en stark långbåge till Firfin, så det började och slutade med långbåge för honom igår.
Jag har ju lutat åt långbåge hela tiden kan man väl säga, medan Firfin lutat åt "barebow recurv" och "Olympic", men nu igår så tyckte han det var så kul med långbåge att han nu börjat vela mellan valen. Dock om han ska tävla i OS 2016 så måste han köra "barebow recurv" och gå över till "Olympic".
När jag prövade skjuta med långbåge hela övningstillfället igår så kom jag fram till att långbåge är roligare, känns friare och att det är långbågsskytte jag vill hålla med. Långbågar är dessutom snyggare och mer naturliga, den gamla sorten, typ den sort inianerna använde/använder.
En "Barebow recurv" eller en "Olympic" består delvis av onaturliga material så som plast, de är ofta färgstarka och ser plastiga och tekniska ut och består av olika delar som sätts ihop, medan långbågen består av ett enda stycke trä och en sträng.
 
Vi skjöt båda på 10 meter i går på en måltavla på 60 cm i diameter. Det finns 40 cm, 60 cm och 80 cm.
Man kan skjuta på mycket längre avstånd som 20 meter och 30 meter. Tydligen är dock alla bågskyttetävlingar på cirka 18 meter, men det kan ju vara kul och bra att kunna skjuta bra även på 30 meter.
Jag skjuter gärna på 10 meter. Det är roligare att skjuta bättre på 10 meter än sämre på 20 meter. Dessutom skjuter de flesta på 20 meter och då blir det ju så trångt just där, jag vill ha utrymme omkring mig och inte trängas med andra på skjutlinjen och vid måltavlan när man ska dra ut sina pilar och lägga i sitt kog.
 
Här kommer några bilder från bågskyttet igår.
De tre pilbågarna som syns på ett vitt bord, de två främre är långbågar och den Firfin håller en hand på är en "Barebow cerurv". Han skjöt först med den svarta och jag skjöt hela tiden med den träfärgade i mitten.
Gällande måltavlorna det står nummer 10 på, så skjöt vi på den som är längst till vänster avde två. Den andra bilden på måltavlor är på sådana på längre avstånd.
 
 
 
 
Från början när jag skjöt med långbågen så råkade jag få smällar av strängen på bågarmen några gånger och jag hade först för litet armskydd, sedan förlitet igen innan jag hittade ett mer skyddande. Men jag slutade få smällar av strängen när jag skjutit en stund, jag fick väl in en bättre teknik eller så.
Så här kan man se ut när man har fått smällar av strängen på en pilbåge och skydded inte har varit där det bör.
Tog bilden nu i morse.
 
 
 
 
I dag ska Firfin följa med mig till arbetsterapeuten på förmiddagen sedan vet jag inte vad vi gör, vet bara att vi har tvättid klockan 19. Det behövs verkligen tvättas.
 
 
 
(17:10)
Hemkomna från besök hos min arbetsterapeut i Psykiatrins hus, fågelmatning vid Svandammen och ätande på Subway.
 
Här kommer bilder tagna intill Psykiatrins hus i dag.
 
 
 
 
Här kommer bilder tagna i Stadsparken i dag.
Hunden man ser mest rumpan på på bilden med cykeln, den var väldigt söt. Angående varför cykeln ser ut som den gör så tror jag ni kan räkna ut varför om jag nämner att Fyrisån är precis intill ...
 
 
 
 
Här är en bild på ett sött kärlekspar som låg och solade sig i en blomrabatt intill Islandsbron och Pumphuset.
 
 
 
 
 
 
 
 

Läkarbesöket och antibiotika

(09:30)
Har varit uppe sedan ungefär 7:30.
Har lagt upp ett par bilder på min flickr-sida och ätit frukost och svalt en gigantisk tablett.
 
 
 
Vi kom ju till slut i väg till Närakuten  i stan i går. Vi blev hänvisade till ett väntrum strax före 16:30, men det var ett otäckt väntrum. Ett i stort sett kalt ganska stort och rektangulärt rum med stolar längs med alla väggar och alla stolsryggar var mot väggarna. Det fanns inga växter, inget akvarium och inga skiljeväggar eller så. Som ett stort gruppterapirum där alla satt vända med ansiktet mot varann, så man kunde känna sig utstirrad där man satt på sin stol. Jag kikade snabbt in och vände tvärt och ställde mig med Firfin utanför väntrummet, men där fanns inga stolar och jag fick värk i fötter och ben av att stå och vänta.
Under tiden vi väntade så försvann det fler och fler patienter från väntrummet och efter en halvtimme så hade nog hälften av patienterna försvunnit och då kom jag och Firfins överens om att gå och sätta oss i ett hörn. Jag bestämde vart jag skulle sitta och Firfin fick gå först in så att jag kunde gå in gömd bakom honom.
Även om det var väldigt få kvar i väntrummet så var det obehagligt att sitta där, jag ville gömma mig, men fick nöja mig med att titta ner på min mobildisplay och spela Wordfeud.
Efter kanske 45 minuter fick vi komma in till en sjuksköterska och där blev vi uppsatta på en tid hos läkaren 19:45.
Det var ju ingen ide att åka hem emellan, så vi gick till en sushi-reataurang och åt vegetariska/veganska dumplings och sedan handlade vi lite mat  också.
Själva läkarbesöket gick väldigt snabbt, dels blev vi inkallade redan 19:30 och besöket var över inom 5 minuter.
Jag fick ett recept på antibiotika (Heracillin 1g). Fick ordinerat att äta tre tabletter om dagen i tio dagar.
Jag är inte så bra på att svälja tabletter, speciellt inte stora tabletter, så när jag öppnade burken och såg att tabletterna var gigantiska, då blev jag lite nervös/orolig för hur jag skulle klara av denna antibiotikakur. Jag menar jag ska äta tre sådana gigantiska tabletter på 1 g per dag.
Varje tablett är cirka 1,8 cm lång och 0,8 cm bred.
Jag kommer få dela varje tablett, annars kommer det aldrig gå.
 
Här kommer bilder från gårdagens aktiviteter och så.
 
 
 
 
I dag måndag runt klockan 9 så svalde jag som sagt den första tabletten, men jag delade på den. Den var inte helt lätt att få ner, men det gick.
Hur tänktede när de tillverkade dessa gigantiska tabletter?
 
 
 
(10:40)
I kväll är det troligen bågskytte på vichan som gäller. Vi får skjuts av en av instruktörerna som bor väldigt nära oss.
Tänkte fråga om jag får prova skjuta med långbågen i dag, så jag får känna hur det känns.
 
 
 
(16:00)
Har sovit en timme och sitter nu och äter uppvärmd banansoppa. Vi prövade något nytt till lunch i dag, nämligen just banansoppa. Av en slump kan man säga, en urartad diskussion, så fick Firfin ett recept på banansoppa av sin kusin. Vi var väldigt skeptiska till hur det kunde vara gott på något vis, men Firfin beslöt sig för att vi skulle prova ändå. Det var faktisk gott!
 
Här kommer bilder från tillagningen och resultatet av banansoppan som Firfin gjorde.
 
 
 
Det gick åt två hela bananer till hela soppan, så den innehåller inte bara banan, utan även till exempel ris och curry.
 
 
Så här kan en Firfin se ut när man ska försöka fota honom.
 
 
 
 
Och så här kan Maiev se ut när man försöker fota henne sittandes på datorn.
 
 
 
 
Bra länkar angående djurvänlig mat till människor.
 
 
 
 
Varför man inte ska äta ägg från burhöns ...
 
 
 
 

Pyssel och filmtittande

(07:50)
Jag har varit uppe sedan 7 i morse och ska snart ta tag i det där med att äta frukost. Råkade prioritera annat som att lägga upp ett par nya bilder på min flickr-sida. Länk finns i föregående blogginlägg.
 
Igår beslöt jag att jag och Firfin skulle ge oss på att försöka göra råttor eller möss av lera (blev inspirerad av Fluffygängets Sandra). Jag plockade fram den lera jag hade som legat och skräpat i minst ett år eller två.
Jag valde vita modelleran och Firfin valde pappersleran.
Jag och lera brukar inte komma så väl överens, tycker lera är osammarbetsvillig, dessutom så när man trycker på ett ställe så buktar det ut på ett annat.
Skulptörer måste ha väldigt bra tålamod ...
Min lerfigur som skulle bli en råtta gick mot att bli en mus som i slutändan såg mer ut som en koala.
Men vi hade trevligt och roligt när vi satt tillsammans och pysslade i alla fall.
 
Här kommer bilder från lerscenariot.
 
 
 
 
 
Efter pysslandet så städade jag åt marsvinen och jag och Firfin hjälpes åt att klippa Selenes små klor.
Det är en skön känsla som infinner sig när man gjort rent åt djuren.
 
 
Efter marsvinsburstädandet så tittade vi på "Trollkarlens lärling" som är en bra film vi kan rekommendera. Filmen utspelar sig i New York.
 
 
 
 
Sedan satte vi igång en annan film som vi lånat av en väninna till mig. Vi hade blivit varnade om att man måste vara väldigt nördig för att förstå filmen och humorn. Ingen av oss förstod filmen och humorn och efter bara cirka 5 minuter så stod Firfin inte ut längre och vi stängde av filmen och tittade på "Deep fear" (tror jag den hette). "Deep fear" är en bra film, inte den bästa jag sett, men den är bra, klart sevärd. Den tillhör väl kategorin skräckfilm, så gillar man inte skräckfilm så kanske man inte ska se den.
 
 
Denna film är det vi lånat av en väninna som tyckte att Firfin skulle se den framför allt, det är ju han som är absolut nördigast av oss två.
 
 
 
 
 
I dag är det väl då meningen att jag ska besöka en läkare, men just nu är det dags för intag av frukost och medicin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sömnbrist och överhettning

(12:10)
Vid 5 i morse hade jag i stort sett inte sovit en blund fast jag var astrött. Min kropp var överhettad och ingenting hjälpte, inte ens att ligga med en vetekudde runt halsen som brukar förvaras i frysen. När vetekudden blivit varm så var jag fortfarande överhettad. Detta höll i sig fram till runt 6-tiden, då kunde jag somna i soffan och sova 2-3 timmar.
Ja, 2-3 timmars sömn är allt jag fått i natt.
Jag är TRÖTT.
 
Skulle åkt in till en läkare i dag och få bukt med min infektion, men i det tillstånd jag är, d v s trött, lättretlig och så, så är risken att jag jag gör utfall mot någon/några på vägen dit eller sparkar och slår på materialla ting eller skriker åt folk och annat. Risken är väl också större att jag freak ut på vårdcentralen/närakuten, får ångest eller och börjar hyperventilera och gråta.
Nej jag vilar i dag i stället och så får jag försöka ta det där med läkaren i morgon och hoppas på att jag sover bättre kommande natt och är piggare i morgon.
 
 
 
Igår fick jag en present som Firfin köpt till mig. Den sorts skyddande/turbringade brosch som tjejen med pilbågen i den bra filmen " The hunger games" har.
 
 
 
 
Här kommer en bild på lilla Selene från i morse.
 
 
 
 
Har förresten tekniska bevis på att minst ett marsvin (troligen Eos) har varit ute och knatat på köksgolvet i natt. Hade ställt fram en matskål på köksgolvet med lite krossade sädeslag i och någon har varit och ätit ur den.
 

Veterinärbesök i dag

(11:00)
I dag ska vi till veterinären med Tyrande. Alleria följer med som moraliskt stöd till Tyrande.
Tyrande har inom fyra månader genomgått tre antibiotikabehandlingar, prövat tre sorters antibiotika (Vibranor, Bactrim och Baytril), varav hon åt två olika antibiotika paralellt vid två av de tre behandlingsperioderna. Trots detta har hon inte blivit frisk. Hon blev bättre varje gång men inte frisk och när behandlingen var över så blev hon sämre.
Hon brottas fortfarande om den dominanta rollen med Alleria och de putsar varann och hon har inte magrat av.
Det är helt ok av en råtta i hennes storlek att väga mellan 260-300 g (har vår veterinär sagt) och vid senaste vägningen så vägde hon 288 g. Dock märker jag ändå att hon är lite tröttare och ja hon låter ju i luftvägarna, är snörvlig i lilla nosen.
Får se vad veterinären säger i dag, vi får se om vi får med henne hem i dag. Jag hoppas att hon ska säga något i form av att det låter värre än det är och att hon kan leva på ett tag till utan att lida.
 
Här är en bild på Tyrande tagen 16/3-2013.
 
 
Här kommer bilder på Eos, Selene och Alleria. Tagna senaste dagarna med mobilkameran.
 
 
 
 
Här är vikterna på råttorna från senaste vägningen. Sylvanas har gått ner ytterligare i vikt och även Maiev. Sylvanas är större bygd än sina systrar, då hon brås på sin pappa, så hon ska ju väga lite mer än sina systrar, men behöver fortfarande gå ner lite mer i vikt och Maiev behöver också gå ner lite till.
Alleria väger väl som hon ska ungefär, hon är nog normalviktig.
 
 
 
 
Vi har små små råttor i gummi/plast uppradade på lampfoten i vardagsrumsfönstret. Köpte dem tror jag förra året någon gång.
 
 
 
Att få vissa saker som t ex en filt man är lite rädd om, söndertuggad, det är sådant man får ta som råttägare. Jag får skylla mig själv som hade lagt filten för nära buren. Råttor har väldigt långa armar, magiskt långa armar.
De två råttor som gjort dessa hål i filten är Alleria och Tyrande.
Min tanke är att försöka lappa ihop filten någon dag när jag orkar.
 
 
 
 
Har för övrigt flertal nyligen uppladdade bilder på min flickr-sida. Kolla gärna in dem.
 
 
 
(16:50)
Hemkomna från veterinärbesöket som gick bra. Det kändes positivt. Vi fick med oss vår lille tuss Tyrande hem och det är vi glada för. Alltså hon är ju inte frisk, men hon var absolut inte så dålig att det bästa var avlivning. Veterinären sa att om det var hennes råtta så skulle hon inte avlivat henne. Hon kommer dock aldrig bli frisk och till slut kommer sjukdomen vinna över henne, men än så länge kan hon fortfarande leva ett ok råttliv, hon kan andas bra än så länge och hon vägde 292 g hos veterinären i dag.
Hon kommer nog inte bli mer än 2 år, men det känns bra att få ha kvar henne i livet ett tag till. Men vi måste ju ha extra koll på henne om hon börjar tappa vikt och sådant.
 
Utöver veterinärbesök och lämna av råttorna hemma i deras bur, så har vi även varit och handlat på Ö&B, t ex köpt cirka 5 fleecefiltar i olika färger till råttflickorna. Vi har även varit och ätit pizza.
 
Är väldigt trött nu, ögonen känns helt mosiga.
 Ska nog vila en stund.
 
Tyrande och Alleria är helt slut efter dagens utflykt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0