BMI 32.1

(10:50)
Börjar med några bilder jag tog på min hemmaslappardag igår. Ville inte låta de bilderna trängas med bågskyttebilderna.
 
Jag var trött hela gårdagen nästan, det syns väl på mina ögon på denna bild.
 
 
 
 
 
Till lunch igår blev det paj med soyadessertgrädde spetsad med lite oboy (det är Firfin som gjorde paj och fixade grädden till för ett par dagar sedan). Ja, jag är fullt medveten om att det är en onyttig lunch, speciellt om man som jag är ganska så överviktig, men jag har inte orken och diciplinen att göra annorlunda.
 
 
 
 
 
Så här trötta och söta kan råttorna vara en en söndag med lågtryck i luften. Det är Tyrande och Alleria.
 
 
 
 
En annan bild på mig från igår eftermiddag.
 
 
 
 
Kollade upp min BMI och såg att den är på 32.1 och att jag tillhör kategorin fetma.
Jag är fullt medveten om att om man har muskler så väger muskler mer än fett och då kan ett BMI vara missvisande, men nu är det inte så att jag har så mycket muskler, jag tränar aldrig, har aldrig ägt ett gymkort eller så.
Ett BMI över 25 då har man överskridit normalvikt (om man nu inte styrketränar eller dylikt).
Jag har förskt göra lite åt min vikt, numer äter jag frukost varje dag och gör mina nyttiga smothies till mellanmål, äter oftast både lunch och middag och mindre mängder än förr. Men tyvärr slinker det ju även ner lite annat som till exempel Winer nougat, kanelbullar och vegansk glass.
Jag fixar inte att gå ner på egen hand, jag har inte diciplinen och har ett motstånd att ens gå utanför dörren och att jag har svettfobi gör ju inte saker och ting bättre heller.
Jag har en dietist men det funkar inte så nu funderar jag på att säga till om att få remiss till ätstörningsenheten eller vart de nu behandlar folk med fetma, jag behöver mer intensiv hjälp.
 
Här gjorde jag mitt BMI-test.
 
 
 
I dag är det meningen att jag ska lyckas masa mig till en butik, men just nu är jag baraså trött och hungrig.
Jag sov dåligt i natt, har väl fått runt 4-5 timmars sömn uppdelat i två pass.
 

En rolig sak i dag var när jag höll fram vårt marsvin Eos framför ena akvariet och pekade på fiskarna och när hon såg dem som blev hon jättenyfiken och följde dem intresserat och hon sträckte fram nosen så långt hon kunde för att komma närmare fiskarna, det såg så sött ut. Kul att vi har ett fiskintresserat marsvin. Hon har nu fått ett nytt smeknamn på grund avfiskintresset, hon kallas nu marinbiolog.
 
 
 
 
(15:00)
Den pilbåge vi skulle beställa varsin av finns inte i 30 pound, vänsterbåge, trots att det stod så på hemsidan. Känner mig lurad och vi är nu sura på den onlinebitiken och tänker inte beställa bågar där ifrån, så nu är vi åter på jakt efter bågar. Alltså det är ju lätt för Firfin att hitta en eftersom han är högerskytt som de flesta, kan ta lite starkare pound än mig och som inte har krav på att bågen ska vara i hyfsat mökt trä. Jag vill inte ha en båge i ljust träslag.
Jag har väl tror jag hittat en jag tycker ser bra ut och som finns i rätt längd (68) och rätt pound (30) och som vänsterbåge, nu är ju bara frågan om den duger kvalitetsmässigt, det ska Firfin kolla upp med vår långbågsinstruktör.
Blev så förbannat besviken och ledsen att den båge jag ville ha som vi hade beställt, inte fanns. Den var ju fin och höll måtten på alla vis. Jag blev på väldigt dåligt humör och tappade all motivation till att göra något alls, att gå till affären försvann bort direkt, tappade all den lilla ork jag fått av den lilla vila jag gav mig.
 
Har även haft problem med replay-funktionen på min flickr-sida i tre dagar, men det löste sig nyss, ÄNTLIGEN, så då blev jag på bättre humör i alla fall, för det var så viktigt för mig att det skulle börja fungera igen, annars vore det ju meningslöst att ha kvar min sida på flickr. Men som sagt, nu funkar det igen tack och lov.
Jag är trött ändå, trött och seg. Tydligen blir jag utslagen i minst två dagar av att vara på bågskyttetävling en hel dag, sju timmar i sträck.
 
Nu ska jag se om jag kan uppbringa en gnutta energi för att göra mig i ordning och gå till affären om jag dricker en energidryck.
 
 
 
(19:10)
Jag kom till slut i väg till Ica för att posta två brev och handla mat. Köpte bland annat rotfrukter och grönsaker till marsvinen och laktosfri blåbärsyoghurt och laktosfri fetaost till råttorna.
Marsvinen fick varsin bit gul paprika direkt som de blev glada över och råttorna fick blåbärsyoghurt med kruksallad och gurka som de blev glada över.
 
Här kommer bilder på Sylvanas, Maiev och Tyrande när de mumsar. Alleria hade tagit med sig och var i en liten kartong och åt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: firfin

Vem vet, hon var kanske en katt i ett tidigare liv?

Svar: Ja vem vet, så kan det ju vara. :)
Scratchblack

2013-05-27 @ 15:19:03
Postat av: firfin

dom ser ut att tycka att det var massor a mums :)

Svar: Ja och det var ju bra. Kul när de blir glada.
Scratchblack

2013-05-27 @ 19:54:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0