Onsdag kväll, torsdag & i dag

(10:00)
I onsdags var näst sista gången jag träffade mitt boendestöd från "Kom vidare"-teamet och första gången jag hälsade på en ur mitt kommande team (neuroteamet). Hon nya tjejen jag hälsade på verkade snäll och lugn.
 
På kvällen var jag och Firfin på bågskytte. En av instruktörerna kom fram och frågade om jag skulle delta i märkestagningen och jag tvekade först men sedan sa jag att jag väl kunde försöka ta "Vita pilen" (som är det första märket man tar inom bågskytte) även om jag inte alls hade några förhoppningar att klara av det.
I märkestagningen av "Vita pilen" så måste du få ihop 115 poäng på 10 meter på en 60 centimeterstavla. Du får skjuta tre pilar per skjutomgång och jag har för mig man har 4 eller 5 skjutomgångar på sig att få ihop de där poängen.
Jag skjöt pissdåligt under märkestagningen, fick bara 73 poäng. Tror jag blev nervös och fick prestationsångest.
Till min stora förvåning så klarade jag det muntliga teoriprovet på 28 frågor (29 frågor om man skjuter med barebow recurv, men jag skjöt med långbåge). Jag kan inte begripa att jag klarade det teoretiska. Jag visste inte att jag kunde svaren på alla frågor utom en eller två frågor där jag inte svarade rätt men inte helt fel heller, det handlade om huruvida du får plocka upp en pil du tappat på golvet/marken när du skulle ladda pilbågen med den när du står på skjutlinjen. Jag svarade att man får vänta till signalen då man får hämta pilarna man skjutit, men svaret var att man får böja sig ner och ta upp sin pil när de andra bredvid en på skjulinjen har skjutit i väg sin pil. Fick också veta att om pilen är inom 3 meters avstånd så får du hämta den, att man försiktigt kan använda sig av pilbågen för att hala in pilen tills man når att lyfta upp den med en hand.
Frågorna handlar mest om säkerhet men även lite om hur man bestämmer pilens poängvärde och hur man korrekt fyller i ett skjutprotokoll, kroppsställning under skjutuppdragen och så.
Gällande mitt misslyckande med skjutningen så får jag skjuta om vid nästa tillfälle vi ska dit och hoppas på bättre poäng då, att jag är lugnare och hittar ett bättre flyt.

Firfin deltog också i märkestagningen i onsdags. Han har redan tagit "Vita pilen" så han skulle ta det andra märket. Han skulle få ihop 100 poäng på 14 meter med långbåge samt svara på två teoretiska frågor. Han klarade inte skjutningen men han klarade teorin, så han ska också skjuta om nästa gång.
Tur jag inte skulle göra hans teoretiska prov för jag hade inte någon aning om svaret på någon av de frågor han fick.
 
Här är bilder på när Firfin övningsskjuter på 10 meters med en långbåge på 35 pound, en bild på måltavlan (60 cm) han skjöt på då och en bild när han bara står och väntar på något.
 
 
 
 
 
Här är en bild på mig och Eos som Firfin tog med min mobilkamera en stund innan vi skulle bli upphämtade av vår långbågsskytteinstruktör.
 
 
 
 
 
Igår följde Firfin med mig till arbetsterapeuten. Först såg jag en väninna jag känner från Iris, men hon såg inte mig, så det blev inget hej där. När vi skulle gå in i hissen för att åka ner till bottenplan, då kom min storebror ut ur hissen, så vi stod och pratade en stund tills han skulle till sin arbetsterapeut. När vi sedan åter väntar på hissen och ska gå in i hissen som börjar öppna dörrarna, då kommer en av mina närmsta väninnor ut ur hissen och ja igen står vi då och pratar en liten stund innan hon får brottom till sin terapeut. Till slut kom vi iväg till busshållplatsen i alla fall och åkte hem.
 
Hemma vilade jag en stund innan vi gick till Gränby centrum och handlade och sedan hade vi väl en lugn kväll. Jag kollade på dubbelavsnitten av "Djurakuten" sedan Tonårsbossen, sedan "Kniven mot strupen" och senare "Law & order".
 
I dag fredag vid klockan 9:30 så åkte Firfin i väg till jobbet och kommer hem på tisdag kväll eller onsdag morgon.
 
Jag har väl suttit vid datorn ett par timmar nu med en råtta vilandes innanför T-shirten i ryggslutet.
 
Jag har lagt upp bilder på flickr.
 
 
 
 
(17:35)
Har haft lite fullt upp ett tag nu med lite av varje som till exempel ett ganska långt samtal med en person från "Grön rehab" på Försäkringskassan, de samarbetar med Arbetsförmedlingen och Landstinget. De erbjuder mig att vara med i ett 8-veckors grön rehab projekt (stavas?). Hon berättade och jag ställde en del frågor och så.
Det låter intressant, det låter som att det skulle kunna passa mig, om man bortser från att vi kommer vara en grupp på runt 8 personer och att man blir upphämtad redan klockan 9 på morgonen nära centralstation.
De är inriktade på natur och kultur, så vi skulle åka och titta på olika kyrkor, naturreservat, parker och dylikt. Med oss skulle vi ha ett par psykologer och en biolog och en annan jag inte minns vad den var för något.
Om jag deltar skulle det innebära att jag är med "Grön rehab" fyra timmar om dagen fyra dagar i veckan i åtta veckor men med en semester emellan på fyra veckor. Jag skulle börja 17de Juni.
Om jag bestämmer mig för att jag kanske vill vara med då måste jag gå på ett bedömningssamtal hos en av de två psykologerna för att se om det är lämpligt att jag deltar i projektet.
Det är inte obligatorisk närvaro utan om man är för dålig någon dag ibland så får man stanna hemma.
Jag ska diskutera med psykologen först.
Jag har redan diskuterat med Firfin som verkar luta mest åt att jag borde försöka delta i det där, men att vi då måste hitta någon form av strategier för att jag ska kunna göra mig i ordning så tidigt på morgonen.
Jag hade ett nästan en timmes långt samtal med min god man nyligen om det här med "Grön rehab" och även om bågskyttet. Min god man tycker verkligen att jag ska delta i "Grön rehab" projektet.
 
För övrigt är det numer beslutat att jag och Firfin ska köpa oss varsin långbåge. Jag ska ha en vänsterbåge (jag är vänsterskytt fast än jag är högerhänt) med 30 pound och Firfin en likadan fast en högerbåge med 35 pound.
Vi ska även köpa pilar, varsit 12-pack.
Längtar efter en egen långbåge med högre pound än den lite väl snälla långbågen jag lånar på klubben som är på mellan 17-19 pound.
 
 
 
Jag brukar ju varje morgon dricka varm choklad och äta mjuka mackor till som jag doppar i chokladen. En av mina favoritmuggar att dricka ur är den som har en söt liten gris inuti muggen. Här är en bild.
 
 
 
 
Har fått min portionslista tillbaka laminerad och den sorts mat jag inte äter har raderats och de portionsmängder som inte gäller mig är borttagna, så nu är det tydligare att se hur mycket jag får äta av en viss matvara, mer överskådligt.
Alltså den ursprungliga listan kommer från min dietist, hon ringade in de portionsmängder som var lämpliga för mig, men nu har alltså arbetsterapeuten skrivit om det så det blir lättare att se.
Fick den igår alltså.
 
 
 
 
I dag fick jag ett riktigt brev i brevlådan från min tvillingsyster, det var roligt att få, kul att jag fick ett riktigt brev från henne. Väldigt uppskattat av mig. :)
Fick också en vykort från en som var min mammas väninna sedan 1976 ungefär, hon och jag har lite brev/kort/mail-kontakt. Hon är snäll. :)
 
 
Nu är jag väldigt trött och har lite huvudvärk. Åt min lunch för sent och hade behövt vila redan för 2-3 timmar sedan minst, men har inte givit mig tid till det ännu.

Ska nog fixa mig en smothie av solhavre-mjölk, havregryn/råg, banan och blandade bär.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: firfin

Grattis till avklarat teoriprov :)

Svar: Tackar så mycket och du grattis själv ju. :)
Scratchblack

2013-05-17 @ 12:03:54
Postat av: pärlan

Jag tycker det där projektet/utbildningen låter spännande, håller tummarna att det går bra =)
grattis till avklarat teoriprov.

Svar: Ja jag tycker också det låter spännande och något som kan passa mig, men det var det där med tidiga mornar och att vara tillsammans i en grupp av människor, visserligen en liten grupp, men ändå. Det är inte bara att jag är rädd för människor, det är även att jag faktiskt inte alls litar på människor och inte tycker om människor. Angående tidiga mornar så hoppas jag att blotsaften ska göra underverk, göra mig piggare så jag kan orka göra mig i ordning före 9 på morgonen utan att riskera att slå hål i väggar och så (jag blir så arg när jag blir stressad).Vore kul att kunna ta den här möjligheten att få komma ut i naturen på nya platser och att få se olika kyrkor och annat inom natur och kultur.Tack så jättemycket, jag har fortfarande inte riktigt fattat hur jag kunde klara av teoriprovet, haha. Hoppas omskutningen i dag går bra så att jag klarar även den delen i "Vita pilen" och kan få mitt märke. :)
Scratchblack

2013-05-21 @ 21:30:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0