Seg slödag

(14:15)
Tittade på någon mordutredning på någon TV-kanal till runt 1-tiden i natt tror jag, la mig nog 1:30. Vaknade klockan 5 av att Sylvanas förde oväsen u buren när hon fått för sig att fortsätta designarbetet av en för dem stor kartong.
Jag var uppe till 7 och sov sedan fram till 9 och ja sedan dess har jag varit uppe.
Jag har kollat på olika resealternativ med djur/natur/historie-tema i Skottland, skrivit mail, lagt upp bilder på min flickr-sida, försökt fota fiskarna och tagit några foton på Alleria, ätit banansoppa till lunch, läst lite nyheter på Twitter och så.
 
Min flickr-sida: http://www.flickr.com/photos/vegan-petra/
 
En av de intressantaste nyheterna jag läste i dag var detta.
http://www.unt.se/uppsala/mystiska-gropar-upptackta-2415402.aspx
 
 
 
Här kommer bilder på vår ena ancistrus Ed Stafford. Tagna med mobilkameran ska tilläggas.
Man ser lite av ett av de äldsta ynglen på första bilden.
 
 
 
 
Vår ancistrus Rommel är svårfotad. Fotade honom med blixt eftersom det var så mörkt och han är mörk, men det blir liksom inge vidare när man fotar fiskar med blixt.
 
 
 
 
Här kommer ett par bilder på ett par av våra svarta tetror som kallas "Pansardivisionen" utom en tetra som heter "PBV 302", men den är inte med på någon av dessa bilder här. Hmm... må hända att det är samma tetra på båda bilderna, haha, vet inte riktigt faktiskt.
 
 
 
 
Här kommer ett par bilder på två av de äldsta ynglen som nu är några månader gamla och ju har blivit ganska stora.
Angående det ynglet på nedersta bilden så nej, en guppyhane ska inte se ut så där i ryggen, böjd alltså. Den och flera andra har ryggskador troligen från när vi medicinerade akvarierna mot inälvsparasiter. Ynglen var nästan nyfödda och kan ha tagit skada av medicinen, men vi var tvungna att medicinera.
Ynglet på övre bilden är för övrigt en hona.
 
 
 
 
Här kommer ett par bilder på lilla vesslan Alleria som låg och vilade längst upp i röret.
 
 
 
 
 
(21:05)
Har varit trött hela dagen och inte orkat göra något vettigt alls. Sov ett par timmar på kvällen innan "Djurakuten" (reprisen från igår) började.

Djuren verkar också ha varit extra trötta i dag. Jag gissar att det i deras fall och lite i mitt med beror på gråmulet och lite regnigt väder.
 
Vitnosarna har haft lite brottning i hängmattan, en stund låg Alleria på rygg med fötterna uppåt mot Tyrande som var över henne. Jag tog några bilder, men det blev ganska suddigt, hade svårt att nå och det var mörkt och de rörde sig lite med.
På första bilden är det alltså Allerias bakben som är tryckta mot Tyrandes mage.
 
 
 
Här är andra bilder på vitnosarna.
På näst sista bilden så är det en av Tyrandes baktassar som sticker upp bakom Alleria, hon höll på tvätta sig och så, det är också därför som Tyrande ser lite lustig ut på sista bilden.
 
 
 
 
Enda lilla nytta jag gjort är att ställa ordning gosedjuren som hamnat lite huller om buller vid/i sängen och lite på grund av trött och tristess så fotade jag dem lite. Här är bilderna. Taget med mobilkameran.
 
 
 
 
 
Det är varmt inne, det har blivit så varmt ute med, igår var det för varmt ute för min smak.
 
Nu ska jag väl ta min antibiotika och min Lyrica.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: firfin

Många fina bilder :)

Svar: Tackar jag för. :)
Scratchblack

2013-05-09 @ 17:03:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0