Skjutbana och långbåge

(08:05)
Jag har varit uppe sedan 7 och har väl fått cirka 6 timmars sömn.
 
Igår kväll var vi som sagt på bågskyttet på sommarbanan på vichan.
Vi bad om att få pröva på att skjuta med långbåge om de hade det till låns och det hade de. Jag lutade ju åt att vilja hålla på med långbågsskytte i stället för att skjuta med "Barebow recurv" som vi hitintills skjutit med.
En instruktör rotade fram varsin långbåge åt oss, men den Firfin lånade visste vi att en annan stod skriven på, så han kunde bara låna den tills den här andra killen kom. Alltså man skriver upp sig på en båge man kommer skjuta med under träningarna/övningstillfällena.
 När andra killen kom och ville ha sin långbåge så fick Firfin gå tillbaka till "barebow recurv", ja tills det visade sig att den höll på gå sönder i strängen, då rotade en annan instruktör fram en stark långbåge till Firfin, så det började och slutade med långbåge för honom igår.
Jag har ju lutat åt långbåge hela tiden kan man väl säga, medan Firfin lutat åt "barebow recurv" och "Olympic", men nu igår så tyckte han det var så kul med långbåge att han nu börjat vela mellan valen. Dock om han ska tävla i OS 2016 så måste han köra "barebow recurv" och gå över till "Olympic".
När jag prövade skjuta med långbåge hela övningstillfället igår så kom jag fram till att långbåge är roligare, känns friare och att det är långbågsskytte jag vill hålla med. Långbågar är dessutom snyggare och mer naturliga, den gamla sorten, typ den sort inianerna använde/använder.
En "Barebow recurv" eller en "Olympic" består delvis av onaturliga material så som plast, de är ofta färgstarka och ser plastiga och tekniska ut och består av olika delar som sätts ihop, medan långbågen består av ett enda stycke trä och en sträng.
 
Vi skjöt båda på 10 meter i går på en måltavla på 60 cm i diameter. Det finns 40 cm, 60 cm och 80 cm.
Man kan skjuta på mycket längre avstånd som 20 meter och 30 meter. Tydligen är dock alla bågskyttetävlingar på cirka 18 meter, men det kan ju vara kul och bra att kunna skjuta bra även på 30 meter.
Jag skjuter gärna på 10 meter. Det är roligare att skjuta bättre på 10 meter än sämre på 20 meter. Dessutom skjuter de flesta på 20 meter och då blir det ju så trångt just där, jag vill ha utrymme omkring mig och inte trängas med andra på skjutlinjen och vid måltavlan när man ska dra ut sina pilar och lägga i sitt kog.
 
Här kommer några bilder från bågskyttet igår.
De tre pilbågarna som syns på ett vitt bord, de två främre är långbågar och den Firfin håller en hand på är en "Barebow cerurv". Han skjöt först med den svarta och jag skjöt hela tiden med den träfärgade i mitten.
Gällande måltavlorna det står nummer 10 på, så skjöt vi på den som är längst till vänster avde två. Den andra bilden på måltavlor är på sådana på längre avstånd.
 
 
 
 
Från början när jag skjöt med långbågen så råkade jag få smällar av strängen på bågarmen några gånger och jag hade först för litet armskydd, sedan förlitet igen innan jag hittade ett mer skyddande. Men jag slutade få smällar av strängen när jag skjutit en stund, jag fick väl in en bättre teknik eller så.
Så här kan man se ut när man har fått smällar av strängen på en pilbåge och skydded inte har varit där det bör.
Tog bilden nu i morse.
 
 
 
 
I dag ska Firfin följa med mig till arbetsterapeuten på förmiddagen sedan vet jag inte vad vi gör, vet bara att vi har tvättid klockan 19. Det behövs verkligen tvättas.
 
 
 
(17:10)
Hemkomna från besök hos min arbetsterapeut i Psykiatrins hus, fågelmatning vid Svandammen och ätande på Subway.
 
Här kommer bilder tagna intill Psykiatrins hus i dag.
 
 
 
 
Här kommer bilder tagna i Stadsparken i dag.
Hunden man ser mest rumpan på på bilden med cykeln, den var väldigt söt. Angående varför cykeln ser ut som den gör så tror jag ni kan räkna ut varför om jag nämner att Fyrisån är precis intill ...
 
 
 
 
Här är en bild på ett sött kärlekspar som låg och solade sig i en blomrabatt intill Islandsbron och Pumphuset.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: firfin

Snyggt blåmärke :) vackra bl0mmor & fåglar :)

Svar: Haha tackar.Tack tack. :)
Scratchblack

2013-05-07 @ 17:29:49
Postat av: Emma

Häftig bild på vattenfallet!

Svar: Tackar så mycket. :)
Scratchblack

2013-07-05 @ 12:24:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0