Veterinärbesök i dag

(11:00)
I dag ska vi till veterinären med Tyrande. Alleria följer med som moraliskt stöd till Tyrande.
Tyrande har inom fyra månader genomgått tre antibiotikabehandlingar, prövat tre sorters antibiotika (Vibranor, Bactrim och Baytril), varav hon åt två olika antibiotika paralellt vid två av de tre behandlingsperioderna. Trots detta har hon inte blivit frisk. Hon blev bättre varje gång men inte frisk och när behandlingen var över så blev hon sämre.
Hon brottas fortfarande om den dominanta rollen med Alleria och de putsar varann och hon har inte magrat av.
Det är helt ok av en råtta i hennes storlek att väga mellan 260-300 g (har vår veterinär sagt) och vid senaste vägningen så vägde hon 288 g. Dock märker jag ändå att hon är lite tröttare och ja hon låter ju i luftvägarna, är snörvlig i lilla nosen.
Får se vad veterinären säger i dag, vi får se om vi får med henne hem i dag. Jag hoppas att hon ska säga något i form av att det låter värre än det är och att hon kan leva på ett tag till utan att lida.
 
Här är en bild på Tyrande tagen 16/3-2013.
 
 
Här kommer bilder på Eos, Selene och Alleria. Tagna senaste dagarna med mobilkameran.
 
 
 
 
Här är vikterna på råttorna från senaste vägningen. Sylvanas har gått ner ytterligare i vikt och även Maiev. Sylvanas är större bygd än sina systrar, då hon brås på sin pappa, så hon ska ju väga lite mer än sina systrar, men behöver fortfarande gå ner lite mer i vikt och Maiev behöver också gå ner lite till.
Alleria väger väl som hon ska ungefär, hon är nog normalviktig.
 
 
 
 
Vi har små små råttor i gummi/plast uppradade på lampfoten i vardagsrumsfönstret. Köpte dem tror jag förra året någon gång.
 
 
 
Att få vissa saker som t ex en filt man är lite rädd om, söndertuggad, det är sådant man får ta som råttägare. Jag får skylla mig själv som hade lagt filten för nära buren. Råttor har väldigt långa armar, magiskt långa armar.
De två råttor som gjort dessa hål i filten är Alleria och Tyrande.
Min tanke är att försöka lappa ihop filten någon dag när jag orkar.
 
 
 
 
Har för övrigt flertal nyligen uppladdade bilder på min flickr-sida. Kolla gärna in dem.
 
 
 
(16:50)
Hemkomna från veterinärbesöket som gick bra. Det kändes positivt. Vi fick med oss vår lille tuss Tyrande hem och det är vi glada för. Alltså hon är ju inte frisk, men hon var absolut inte så dålig att det bästa var avlivning. Veterinären sa att om det var hennes råtta så skulle hon inte avlivat henne. Hon kommer dock aldrig bli frisk och till slut kommer sjukdomen vinna över henne, men än så länge kan hon fortfarande leva ett ok råttliv, hon kan andas bra än så länge och hon vägde 292 g hos veterinären i dag.
Hon kommer nog inte bli mer än 2 år, men det känns bra att få ha kvar henne i livet ett tag till. Men vi måste ju ha extra koll på henne om hon börjar tappa vikt och sådant.
 
Utöver veterinärbesök och lämna av råttorna hemma i deras bur, så har vi även varit och handlat på Ö&B, t ex köpt cirka 5 fleecefiltar i olika färger till råttflickorna. Vi har även varit och ätit pizza.
 
Är väldigt trött nu, ögonen känns helt mosiga.
 Ska nog vila en stund.
 
Tyrande och Alleria är helt slut efter dagens utflykt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: firfin

Vi får hålla tummarna :)

Svar: Det gick ju bra i dag tack lov. =)
Scratchblack

2013-05-03 @ 12:08:16
Postat av: pärlan

Vad skönt att hon fick följa med hem =)

Svar: Ja verkligen. Jag var lite orolig innan. Så skönt att ha henne kvar ett tag till. =)
Scratchblack

2013-05-05 @ 17:50:04
Postat av: Fluffgänget-Sandra

Åh vad skönt att hon fick följa med hem igen!! Är verkligen jätteglad för er skull! :)
Många varma kramar till er allihop från oss. Och krama Tyrande lite extra från mig!

Svar: Ja det var en stor lättnad att vi med gott samvete kunde ta med vår lilla tusseskrutta hem igen. Tack så mycket. :)Tack igen. Ska framföra kramen till Tyrande. :)
Scratchblack

2013-05-08 @ 22:45:36
URL: http://fluffganget.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0