Palmolja och mögel

I söndags 29/6 så hände ingenting speciellt, jag och Firfin var hemma och slappade, det var en seg dag.

Igår måndag 30/6 så var jag in på en Ica-butik för att köpa med mig fikabröd hem till en väninna jag skulle till. Som vegan är ju utbudet något begränsat redan till att börja med om man då lägger till att jag inte köper något som det står att det innehåller palmolja så blir utbudet plötsligt väldigt begränsat.
Jag är vegan av etiska skäl och jag köper inget med palmolja i av etiska skäl.
Jag tittade på ingredienserna till ett paket med ekologiska havrekex och blev besviken att till och med ett paket med EKOLOGISKA kex kunde innehålla palmolja. Tur jag läser ingedienserna ...
Det var detta kakpaket jag läste på.
 
Jag hade köpt en havredryck att dricka medan jag väntade på bussen men när jag skruvar av locket så är det mögel i korken och jag hade inte tid att gå tillbaka och byta ut den så den fick åka raka vägen ner i en soptunna. Tur jag inte hann ta någon endaste klunk, att jag såg det direkt när jag skruvat av korken och tur att jag inte längre har mögelfobi för då hade det blivit livat ...
Bild på möglet i korken.
 
Väl hemma hos väninnan och hennes två katter så fikade vi te, delikatobollar, bullar och citronkex, gosade med katterna och pratade en massa. Det var mysigt att vara där med henne och katterna. katterna var väldigt keliga. Milla och Rally heter de. Här kommer bilder på sötnosarna.


Idag tisdag 1/7 kommer mina och Firfins ekolådor. :)

Firfin var till min förvåning hemma när jag kom hem igår kväll. Jag trodde han skulle jobba måndag och tisdag och det trodde han med men han hade inte kollat schemat och fick veta på måndagen när han kom till jobbet att han inte skulle jobba på idag men det sa han inget om till mig via något sms. han är lurig den där Firfin, haha.

Ser ju inte ut som något roligt väder ute, alltså inget fotoväder eller fågelskådarväder direkt. Blir väl en lugn dag då kanske, en dag med hushållssysslor och pysslande. Ska väl försöka planera lite för min Skottlands-resa jag tänkt åka på någon gång i September, tänkte ägna mig åt fågelskådning i Skottland.
Trackback
RSS 2.0