Ekolådor, sommar, fåglar och sockerfritt

Måste börja med att säga att jag och Firfin började med ekolåda i Maj, den 13/5 fick vi vår första ekolåda (stora mixlådan), såhär såg det ut.
,

Vi tyckte det var för lite grönsaker för att jag, Firfin och marsvinen skulle kunna i stort sett leva på det en hel vecka men vi blev lite sena med att ändra i beställningen så det fick bli en till leverans med Stora mixlådan som såg ut såhär veckan efter. (Kolla bild nedan).
 

Till tredje veckan så hade vi fått in ändringen av prenumerationen på ekolådan så att vi fick Stora grönsakslådan och Lilla mixlådan 27/5. Se här nedan hur det såg ut i dem.
 
Det som bland annat fanns i lådorna var svartrot, såhär ser de ut, som träpinnar man hittat i skogen eller vid någon liten badplats för de kändes sandiga. Jag hade lite kul åt dem och funderade över om man kunde bygga ett hus av dem, hahaha,
 
Sallad får man ju alltid med och den här salladen vill jag nog ha som brudbukett om jag gifter mig någon gång för jag tycker den är så vacker, se bara (bild nedan).
 

Den 3/6 såg det ut såhär i våra ekolådor (se bilder nedan). Det har alltid varit fräscha och bra grönsaker och frukter i lådorna och det är så trevligt när lådorna kommer, jag tycker det är spännande, kul och de inspirerar mig. Trevligt att få variation och att allt då är ekologiskt för vi vill bara ha ekologiska grönsaker, frukter och helst ekologiskt av allt för ekologiskt är bäst för alla. Det kostar lite extra med ekologiskt men det är det absolut värt för att slippa bekämpningsmedel, Monsanto-GMO och rädda djur, natur och Tellus.
 

Idag 10/6 så fick vi våra ekolådor igen (se bilderna nedan), jippi!
 
Här är länkadress till ekolådans hemsida.
http://ekoladan.se

Jag påbörjade avvänjning av raffinerat socker för ungefär en månad sedan i samråd med min dietist och det har gått över förväntan bra, jag visste ju från början att det skulle bli jobbigt men det blev inte så pass illa som jag befarade, jag blev sängliggande 16/5 och 17/5 dels på grund av att jag var trött efter att ha varit volontär på Soppkök Uppsala för tredje gången i mitt liv den 15/6 och på det var en viktig medicin slut som jag inte hade en chans att hämta ut i det tillstånd jag var men andra dagen på kvällen så släpade jag mig iväg och hämtade ut medicinen och tredje dagen var jag tokless på att vara hemma så då drog jag iväg till plattformen vid Årike Fyris och fågelskådade i cirka 5-6 timmar.
Jag klarar mig rätt bra nu utan raffinerat socker men ibland kommer suget och då kan det bli som så att jag i desperation bakar muffins utan raffinerat socker, räddningen var honung och sojavaniljmjölk (Alpro).
Muffinsarna blev ok men fick en lite svamaktig konsistens, men till och med Firfin tyckte de var ok.
 
När jag ändå höll på med choklad den där dagen 4/6 jag gjorde chokladmuffins så kunde jag ju lika gärna passa på att ha en chokladansiktsmask på mig, vegansk såklart. Här på bilden så har masken torkat och alltså blivit rätt så ljus. Jag älskar att ha ansiktsmask på mig.


Vad mer då, den 31/5 så åkte vi till Hjälstaviken och fågelskådade i flera timmar samt tittade på en liten fin kyrkågård och så. Detta var ju samma dag som Firfin fyllde år och någon födelsedagskalas blev det inte och ingen tårta heller men han var nöjd med att fira sin dag på Hjälstaviken med fågelskådning och han fick ett kort av mig och hans present blev ett 16 GB hyffsat snabbt minneskort till hans ganska nya kamera.
Bilder från dagsäventyret den dagen.
 

I förrgår 8/6 blev det att ta bort gamla nagellacket som hade börjat lossna här och var men det såg ju lite coolt ut från början tycker jag (se bild nedan).
 
Det nya lacket blev såhär (se bild nedan).
 
Mer har ju hänt senaste tiden och jag får återkomma om det, vi har ju till exempel 10 nya barn. ;)

Nu ska jag minsann sova för imorgon ska jag träffa psykologen för sista gången innan hennes semester.

På återseende.
 
 

Kommentarer
Postat av: pärlan

Halloj sis.
Du är rolig du med dina svartrothus och salladsbukett. Det gäller att vara kreativ :-)
eko låda låter praktiskt

Svar: Haha tackar, jo men precis det är ju så att man måste vara lite kreativ. Ja ekolåda är väldigt praktiskt och trevligt och vi slipper ju bära massa grönsaker hem från någon mataffär.
Scratchblack

2014-06-11 @ 07:23:49
URL: http://heartandhead.blogg.se
Postat av: Sabina

Fina kort. Salladen såg ju fin ut i alla lådor. Men jag har nog tagit för lite i mina beställningar, en låda varannan vecka räcker nog inte. Dom var mindre än jag trodde. Kram

Svar: Tack så mycket Sabina. :)Ja vi trodde också att det var större lådor när vi beställde första lådan men vi fixade ju till det där sedan så vi får mer som du såg. Då var det ju bra att du fick se bilder på lådorna som jag lagt upp här så du kunde se hur stora lådorna är och ungefär hur mycket man får. Du kan ju bara justera din beställning så det blir mer det lär du ju hinna göra innan du ska få din första. Man måste ändra minst 5 dagar i förväg.
Ja det är fräscha och goda grönsaker man får. :)
Kram
Scratchblack

2014-06-11 @ 08:56:53
Postat av: firfin

Mycket bra det där med lådor, känns som att vi har blivit bättre på att äta grönsaker sen vi blev med låda.
Du är duktig du som har lyckats avsockra dig :) och även börjat trampa lite på cykeln :)

Svar: Ja det tror jag med att vi har blivit bättre på att äta mer grönsaker och det har ju blivit roligare jag menar till och med jag har ju ryckts med och uppskattar grönsaker mer nu och tycker det är som en liten julafton varje tisdag. Ser så trevligt ut i lådorna, trevligt och fräsch och äkta. Tack så mycket, inte är det helt lätt inte som nu sitter jag och fantiserar om chokladbakelser, haha.
Ja cykeln ja,den ska ju trampas på men det är svårt att få det gjort, önskar jag hade kunnat titta på film eller så samtidigt.
Scratchblack

2014-06-11 @ 09:08:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0